דפדפן חדש

אני חושב אולי כפרוייקט לכתוב דפדפן חדש (זה יכול להיות פרוייקט מעניין לסדנה במחשבים).

אני מנסה לחשוב על פיצ'ר שעוד לא קיים.
מקסימום המהירות שאפשר לצפות היא פי 16 מהמקורי. (זה כיף לצפות בהרצאות בתורת המיתרים בקצב כזה או באלקטרוניקת הספק מ-MIT - תזהר פרופ' אל תתחשמלמל...).

כשאני בפסיכוזה זה מדהים פתאום אילו רעיונות משוגעים צצים לי בראש.
כפי שמישהו פעם אמר: "כל הגאונים הם נתפסים כמשוגעים" אבל "לא כל המשוגעים הם גאונים".

אני קורא איזה ספר על JAVA, מתברר שכל שפה שהיא לא אסמבלי נתפסת כשפה עילית אפילו C או FORTRAN.
מעניין אותי איך שפת המחשב של אפס ואחד מתרגמת למחשב.

יש לי כמה ספרים ישנים על אלקטרוניקה ספרתית ואנלוגית בעברית, יש לי אפילו כמה שבבי JFET ישנים כשלמדתי בחשמל (למרות שלא סיימתי את לימודי ההנדסה מעולם). מה לעשות אבא שלי לא עבד בתור מהנדס אני מניח שהוא בעגה האמריקנית נחשב jockey ולא nerd.
תארו לעצמכם מישהו שהוא גם Jockey וגם nerd.

אין הרבה כאלה...
נ.ב
מהפעם האחרונה שקראתי אפס נתפס כמתח מינימלי שמתחת לו המחשב במצב OFF ו-1 זה הסף התחתון שבו המתג הוא על ON.
זה מה שאני לא מבין איך אפשר להחזיק מחשב קוונטי לזמן רב מספיק בלי שהוא יקרוס לאחד או לאפס.
הרי מניין לי לדעת שהוא באמת עבר על כל המצבים האפשריים לפני שהוא קרס לתשובה 42?!

והאם מחשב כזה בכלל מסוגל לפתור בעיות קשות במתמטיקה?
בינתיים ממה שאני הבנתי בנוגע ל-LLM שמדובר באלגוריתמים הסתברותיים שמניעים את הקופסא השחורה הזו, זה אומר שהמקצוע היחיד שעוד אי אפשר להחליף הוא מתמטיקאי.
היה פעם משתמש בשם avinamal שכתב שנראה לי גיאורג קנטור אמר:"שאילת שאלות יותר חשובה מאשר לתת תשובה".

מה לעשות? לפעמים יש שאלות שמכונת טיורינג לעולם לא תעצור בשבילם. אבל אני חושב שזה בדר"כ משפטים מסוג ה"אני שקרן" ועוד self reference משפטים כאלה.
משפטים שאין בהם מעגליות כזו לא נראה לי שתיאורטית תהיה בעיה איתן.
זה פשוט עלול לקחת המון זמן להשתכנע ב"הוכחה" של מחשב.

למעלה