דף נוסחאות

loresin1

New member
דף נוסחאות

אהלן,

ראיתי שמישהו העלה כאן שאלה על דף נוסחאות בחדו"א לפני כמה ימים.
יש לי גם כן שאלה בנושא-
קיים אצלי קובץ נוסחאות מסוג PDF מוכן- ואני רוצה למחוק ולהוסיף לו כמה דברים במחשב.
אני מדבר רק על פעולות של להעתיק נוסחאות מוכנות ממקומות אחרים (קבצי וורד למשל) לדף הנ"ל, ומחיקה כמובן.
את השאר- אני כבר אוסיף בכתב יד.
ניסיתי לעשות זאת בפוטושופ, אבל משום מה כשהדפסתי את הקובץ זה נראה רע מאוד (יותר מדי קטן ומטושטש).
לצורך העניין, מדובר בקובץ PDF שיש בו שני דפים, ומכיוון שלא הצלחתי למצוא אופציה לערוך קובץ PDF ברשת, עשיתי לו תצלום מסך ויצרתי אותו כJPG ורק אז ערכתי.

אודה להמלצתכם על איך אפשר לערוך את הדף בדרך שאני מעוניין (שוב, רק להעתיק לשם נוסחאות מוכנות ולמחוק דברים לא הכרחיים ממה שקיים).

בהנחה שאין לך גישה לתוכנת אקרובט (בתשלום) זאת אחת הדרכים

פתח מסמך וורד ופתח את קובץ ה PDF. בקובץ ה PDF צבע את הנוסחאות שאתה רוצה להעתיק ובצע העתק. לך עם זה לקובץ הוורד ובצע הדבק.
אחר כך לך לנוסחאות האחרות שאתה רוצה להעתיק וחזור על הפעולה.
באופן זה תקבל קובץ וורד שבו יש לך ברצף את כל הנוסחאות שבהן אתה מעוניין. עכשיו נותר לך לשמור את קובץ הוורד (אפשר לשמור גם כ PDF ו/או להדפיס אותו.

loresin1

New member
אממממ

אני רואה שזה לא מדביק ממש טוב בקובץ וורד- הכתב נראה לא ברור בכלל לאחר ההעתקה.
האמת שהייתי מעוניין לעשות שינויים על PDF קיים- יש דרך כזאת? משהו בסגנון של להעתיק ולהדביק לפוטושופ (העיקר שיצא קריא)
&nbsp
ואגב, מה אני יכול לעשות עם התוכנה אקרובט? אין לי בעיה לשלם כל עוד זה לא יקר מדי...

תשובות

תוכנת ארקרובט מאפשרת לערוך מסמכי PDF כמו בקובץ וורד. לא יודע כמה היא עולה, טבל לא בטוח שזה שווה בשביל עבודה חד-פעמית.
מניסיוני האישי התוצאות של ההעתק-הדבק הן לא רעות. ברגע ששתלת את התמונה בוורד אתה יכול למתוח את הפינה שלה ולהגדיל אותה כרצונך.
יש ברשת כל מיני תוכנות שמאפשרות לערוך קובצי }DF כמו התוכנה המקורית, אבל אני לא יודע כמה הן יהיו יעילות במקרה של נוסחאות עם אותיות יווניות וכו'.
יש עוד אפשרות: יש ברשת תוכנות OCR (זיהוי אותיות) שפועלות לא רע. הן סורקות את התמונה של ה PDF ומפיקות טקסט שניתן לעריכה. בעברית התוכנות קצת מתקשות, אבל בלועזית ייתכן שהן יעילות, לא בדקתי.

למעלה