דעתכם

EvilFlame

New member
דעתכם

האם אפשר לקחת מפיקציה משהו וליישם את זה במאגיה? התחלתי להתעניין יותר במאגית כאוס לא דע זה נשמע לי מעניין.. והטענה שלדעתי היא מאד נכונה אפשר לעשות כל דבר גם אם זה נכתב כדמיוני כל עוד אנחנו מרגישים ויודעים שזה יפעל. כי שוב דעתי היא שהכל בין כה וכה בסוף פסיכודרמה... השאלה שלי מה דעתכם? האם אפשר כבר לשחק קווידיץ'?

RainBird

New member
זה עבד מצויין עם הנקרונומיקון של לאבקראפט, אז למה לא בעצם?

EvilFlame

New member
די כבר להגיד שזה של לאבקראפט

זה גם בטח לא של אלאזרד. ת'כלס אין הוכחה שזה ספר אמיתי או לא אמיתי. השתמשת בו פעם? יש פה מישהו שבכלל ניסה את נקרומניקון או את סימון נקרומניקון? (שראיתי את שניהם ולא ראיתי דימיון ממשי חוץ מכמה שמות שהיו פה ושם). יאללה אז אם יש פה לפחות 7 אנשים נקים את נבחרת ישראל בקווידיץ' חהחהחהחהחהחהחהחהחהחה לולולולולול צב"רררררררר אחלה בחלה. כן אני יודע אני מספים :).

MetalSinagouge

New member
שאלה טובה...

אני בזמן האחרון מתעניין בפסיכולוגיה ומשמעות המיתוסים, מה שהוביל אותי להסקת מסקנה כזו (יחד עם דיון קצרצר וישן בנושא שמצאתי במאג'יק):אם הטענה שלאבקראפט חלם חלקים ניכרים מסיפוריו, וידוע הרי שחלומות הם מיתוסים פרטיים, נכונה- אז הרי שסיפוריו הם מיתוסים לכל דבר. אתה צודק, באמת אין הוכחה שלאבקראפט אכן כתב את הנקרונומיקון, אבל הבילבול נבע בראש ובראשונה מטענות של אנשים שאמרו כי הוא לא כתב את הנקרונומיקון. לעניות דעתי, העובדה שהוא -כן- כתב את הנקרונומיקון דווקא מוסיפה 'לבטחון המאגי' כי אנחנו משלבים בעצמנו את הטענה (שנצטרך לקבל בתור אקסיומה) שלאבקראפט חלם את המיתוסים. המיתוסים בנו ארכיטיפים (ראה גם: קארל יונג) שיוכלו לפעול על ידי הסמלים של הנקרונומיקון, סמלים שמעוררים בי (ואני מניח שאני לא היחיד) רגשות של השתאות, פליאה, מיסתורין ופחד. אני בספק אם זה הכל פסיכו-דרמה, זו ראיה שצריך להגביל לדעתי מעט בעיסוק הזה. בקשר להארי פוטר, ב5 ספרים שקראתי לא זכור לי שנתקלתי באיזה משהו משמעותי מבחינה טקסית (סביר שאני לא זוכר) משהו שיכול לשמש בסיס לטקס, בלי זה שעורך הטקס יצטרך להשלים בדמיון פערים גדולים מדי. ובכלל, האפילה של לאבקראפט קוסמת לי יותר. השבטים העתיקים, המנטרות הלא מובנות, האגודות הסודיות, השער של אזאתות'. Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn...

MetalSinagouge

New member
תיקון טעות.

בירור שערכתי, לאבקראפט הגה: את ההיסטוריה של הנקרונומיקון, ואת השם עצמו. הוא לא כתב את הספר כי לא רצה לשבור את הפנטזיות של מעריציו באשר לאותנטיות של הספר. הספר מכיל חותמים ימי-ביניים, שזה די מתאים לזה שהערבי המטורף פעל בשנת 730 לספירה. עדיין הסמל שמופיע על רוב הנקרונומיקונים שהגיעו למדפי חנויות בשנות ה70 של המאה ה20, נראים די מפוברקים. אבל איזה פיברוק.

EvilFlame

New member
בהארי פוטר

הן ממש בסיס לטקסים אבל יש שם כמה רעיונות יפים וחלק מהם לדעתי אפשר לבצע כאילו חלק מהדברים שם אם באמת רוצים אבל לא כמטרה טקסים אלא כמטרת השגה של משהו. בכל אופן(!) אני לא מדבר רק על הארי פוטר מצאתי עוד כל מיני דברים בספרים אחרים שאני מאד מסכים איתם גם עוד לפני שהתחלתי לחקור קצת יותר על כאוס-מ. ודבר נוסף אני מופתע בכלל לדעת שהצלחת לקרוא את הספרים שלו באנגלית זה די מתיש. קראתי קצת מהספר שלו קאל או כת'ולו וזה ודי נחמד הרעיון אבל פשוט לא היה לי כוח להמשיך. בכל אופן אתה ניסית משהו מספריו של לאבקראפט? ומהנקרומנסיה? והאם קראת את הספרים באנגלית או בעברית? אה ואגב בכללי למישהו יש תמונות יפות של כוכב הכאוס אם השמונה חיצים או צלעות או איך שתיקראו לזה? אגב אחי OUT OF TOPIC יותר אני זוכר שרצית לדעת משהו על התארגניות או משהו חדשות כן? אז יש לי משהו להגיד לך..

MetalSinagouge

New member
לא התחברתי לספרים מי יודע מה..

למרות שיש שם קמצוץ מציאותי (חיות מיתולוגיות, חיבור פיזי בין מציאות לדמיון- ע"ע סימטת דיאגון, 9.25 וכו'). לא ידוע לי על ספרים של לאבקראפט, יש לו סיפורים. (תערוך חיפוש בגוגל, יש איזה אתר שיש שם את רוב אם לא כל הסיפורים שלו). קראתי גם באנגלית (אינטרנט) וגם בעברית (התוהו המזדחל, הוצאת אפוס). לא ניסיתי שום טקס 'רציני' בנתיים חוץ מסיגליזציה. לכוכב הכאוס קוראים Choasphere. העובדה שלא הוא כתב את הנקרונומיקון היא די ידועה לפי מה שהבנתי, נראה שדילגתי על העובדה הזו בכל הפעמים שבהם חיפשתי ביקורות אודות הספר.

PurpleFilth

New member
היה פעם

באינטרנט אתר שמסביר איך לבצע לחשים ממבוכים ודרקונים. אני עדיין מנסה למצוא אותו שוב

gwizard

New member
זה די פשוט

כל מה שצריכים זה קצת צואת עטלפים ועלי כותרת של ורדים ואת מסודרת

neophile

New member
איך זה...

אתה מסתכל על זה בצורה...מטריאליסטית? מדעית.. אם אני "ירגיש וידע שזה יפעל" ... מאגיה לא עובדת ככה, אפשר לנסח קונספטים כלליים אבל שים לב שהיותר ידועים מאלה שניסחו קונספקטים כללים כמו קראולי למדו לפני זה הרבה שיטות מסורתיות. יש המון בני אדם בעולם ולכולם יש צרכים ורצונות....כלכך הרבה אנשים רוצים להיות עשירים...איך זה שכלכך הרבה בני אדם רוצים משהו מסויים והוא מתגשם?

neophile

New member
זה הרבה מעבר לפסיכודרמה

אתה מסתכל על זה בצורה...מטריאליסטית? מדעית.. אם אני "ירגיש וידע שזה יפעל" ... מאגיה לא עובדת ככה, אפשר לנסח קונספטים כלליים אבל שים לב שהיותר ידועים מאלה שניסחו קונספקטים כללים כמו קראולי למדו לפני זה הרבה שיטות מסורתיות. יש המון בני אדם בעולם ולכולם יש צרכים ורצונות....כלכך הרבה אנשים רוצים להיות עשירים...איך זה שכלכך הרבה בני אדם רוצים משהו מסויים והוא לא מתגשם?

Swicca

New member
Hmm...

Id say basic laws of phisics, that things like flying are a bit hard just cause I dont know if our body can generate enough energy to push your weight of the ground. I guess I do belive that anything can be done, although not all threw magick alone.
Hope that helps somehow.

MetalSinagouge

New member
מסכים.

אני גם חושב שמשחק קווידיץ' בחלום צלול (אני נמנע מלהשתמש במושגים כמו חיות חוץ גופניות, מסעות אסטרליים כי אני מפחד שלא אדע את ההבדלים ביניהם וסתם אכשיל) למשל, יהיה הרבה יותר אפשרי וכיף באותה מידה. בעצם: חלום צלול או מישחת הזייה, לבחירתכם.

EvilFlame

New member
תגובות לSWICCA ו נאופיל

קודם כל בואו נתחיל מזה כן יש לי גישה מטריאליסטית אם זה איך שמתאים לכם לקרוא לזה. אבל כאילו מאגיה ממשית וזה ידרוש ממני לזמן ישויות לדעתי מה שנעשה לעבד על ידי העצמי הוא פסיכודרמה. אני לא מתכוון לכך שאין אנרגיות בכלל ואין שום פעולה אבל רוב העניין זה פסיכודרמה (לפי דעתי) אני יודע שיהיו כאלה שיטיפו לי עוד שזה לא זה אבל זה כן זה,תראו כרגע זה נקודת מבט שלי אז אל תנסו להחליט בשבילי את המחשבות שלי אחרת יהיה בלאגנים
:) (בצחוק). רצון אנושי הוא חזק זה לא אומר שכל דבר יעשה בצורה שתיראה כמו קסם. עובדה בני אדם רוצו לטוס ולעוף למרות שהם לא עושים זאת בזכות עצמם עובדה,כל יום יש טיסות. בני אדם רצו להחזיק מעמד מתחת למים ו..וואו זה פועל! בני אדם רצו לתקשר אם אנשים במקומות מרוחקים והנה גם זה פועל! תראו לא כל דבר חייב להיראות כמו קסם או נס זה יכול גם לבוא בצורה אחרת.. העניין הוא שבני אדם רצו להגיע למטרה הזאתי והם באמת רצו והגיעו. מבינים למה אני מתכוון? בוקר טוב.

neophile

New member
קידוש החיים

מה שאני מבין ממך כשאתה אומר "רוב העניין זה פסיכודרמה" זה שמאגיה היא לא דרך חיים שלך. עדיין יש לך ספקות שנובעות ממקום של נורמטיביות כאילו אם אני עדיין בספק לגבי מאגיה אז אני נורמלי...לא איבדתי את עצמי לחלוטין... אל תשכח שמאגים\מכשפים\שאמאנים לא עובדים לבד ,אנחנו עובדים עם רוחות,יישויות,יסודנים,מדריכים,בודיסטוות,תצורות מחשבה ,מלאכים ,אלים ,אלות,אלוהים... אני יוצא מנקודת הנחה שבכל היצירות שלי היקום מעורב אני חלק בלתי נפרד מהיקום. פאראדיגמאת המאגיה הבסיסית ביותר היא זאת שאומרת שהאדם הוא שיקוף של היקום...מיקרוקוסמוס. תמיד מלווה אותי חשש שאני פונה לאלים ולאלות מתוך מניעים אגואיסטים משמע , אני חוסם את הגישה לdivine בגלל זה הדרך שלי לשרת את האלים והאלות ,את היקום היא בכל חלק בחיים שלי ולא רק בחלק שאני מקדיש להתענינות בנסתר... בכך אני מקדש את חיי.

למעלה