דעתכם......

דעתכם......

לפעמים כדי להוציא משהו החוצה, אז אני כותב ויכול לבטאות את עצמי בצורה שונה, ולא שאני בעצבים מדבר ולא מגיע לעיניין. כסף, כסף, כסף, זה אחד הגורמים הכי גדולים לגירושים, ולשלום בית. בחור ובחורה, יכולים לצאת במשך שנים , ולהסתדר ממש טוב, ולהחליט שזהו הגיע הזמן לחופה. אחרי שמודיעים לכולם, וכל ההכנות לחתונה, והלחץ של הרצון לשלמות, כאן מתחיל הסימן הראשון של לחץ כלכלי, שגורם למתח בין בני הזוג. אחרי החתונה סופרים מזומנים, אך גם זה לא מחסה את ההוצאה הכספית, של היום הכי מיוחד של הזוג. נכנסים לדירה לחץ של משכנתה ,ארנונה, חשמל,טלפון,כבלים, אינטרנט,פלפונים, וזה לא הכל, החלק הכי קשה זה הקניות , החיתולים, הילד מגיע צריך שיהיה הכל מוכן , בנוסף לכל הבלגן השיגרתי לחץ של העבודה ממש לא תורם לזוג שעד כה חלם לחיות יחד ואהב בטרוף . עם כל הלחץ שוכחים לחיות, ולאוהב ומחפשים אשמים , ודבר זה הופך לויכוחים לא נעימים. עד כה יש לנו לחץ כלכלי, לחץ בעבודה , לחץ בזוגיות, הסקס לא מעניין כמו שמעניין לשלם ת'חשבון שלפני ניתוק. פתאום זה לא מה שחשבנו, זה לא החלום שרצינו , כבר שבועיים שלא שכבנו . והמחשבה שזה רק ההתחלה מבאסת עוד יותר. מה יהיה כשהילד השני יגיע? מה יהיה כשהם יגדלו? זה כבר יגיע למצב שנבין שאין מקום בעולם הזה לאנשים שאין להם הרבה (יש אבל לא הרבה) הקטע הכי חזק שההורים מתחילים להתערב, תמיד יהיה הצד שיחמם ת'אווירה . כאילו זה ממש היה חסר עכשיו. ואז המצב שכל דבר שאחד מבני הזוג יעשה, זהו, הלך על השני. המחשבות של לעזוב רצות בראש, אולי עם מישהי\ו אחר\ת הכל היה נראה אחרת. החברים נותנים עצות שממשיכות להגביר את המתח. די. למה זה ככה? למה אי אפשר פשוט ללמוד להתגבר יחד על הבעיות האלו. רוב הגרושים בעניי זה רק בעיות כלכליות ,שגורמות למתח בין השניים. אני רווק רק בן 23, וזה הדבר שהכי מפחיד אותי.אני פורש. אוהב אותך אבל פורש. אולי כי אני מפחד, אני לא יודע. אבל תמיד אמרתי לך שעל בעיות צריכים להתגבר ביחד ולא לפגוע בזוגיות היפה שלנו. מצידי לחיות איתך בזבל או ברחוב, אבל הכי חשוב זה לאהוב. ולדעת לאוהב,ולהראות אהבה, גם כשזה קשה. ולא איכפת לי לא להתחתן, ולא להביא ילדים לעולם, כי זה לא שווה בלי אהבה....

seeyou

New member
ללמוד להתגבר יחד על הבעיות ../images/Emo45.gif

אני מסכים עם רוב הטענות שלך. כסף, כסף, כסף, זה אחד הגורמים הכי גדולים לגירושים! זאת לא אקסיומה! נכון,יש לה משקל מכובד בחיים שלנו אבל,כפי שציינת בהמשך צריך להבין את המושג "נשואים". נשואים זה לא פרוש לחגיגה מתמשכת ,"דופקים" בלי חשבון על גב ההוריים או של החברה-מדינה. רוצים להתחתן בגלל האהבה או בגלל ה"רבע אוף" ? אפשר להתחתן ברבנות ולערוך מסיבה מצומצמת למשפחה ולא לקחת משכנתה על מנת להרביץ הופעה של מיליונר! "נכנסים לדירה לחץ של משכנתה ,ארנונה,שמל,טלפון,כבלים,אינטרנט,פלפונים, וזה לא הכל,.... החלק הכי קשה זה הקניות(???). זה נכון יש להרבה אנשים "עיניים גדולות"....קונים כול דבר כמו העשירים! זוג צעיר היום חיי על מותרות ,מעבר ליכולתם הכלכלית ולפעמים על גבם של ההוריים. הילד מגיע צריך שיהיה הכל מוכן ? נכון-השאלה מה,באיזה מחיר? אפשר לקחת "דברים" ממשפחה,ידידים-חברים אפילו מזרים...הרי ילד גודל וכול כמה שבועות-חודשים צריך מלתחה חדשה! ישנם דברים יקרים מאוד וישנם דברים רגילים. גם בזה צריך הבחנה בין עשיר לעני! בסיכומו של דבר,אם חשבתם שלהתחתן ולהקים משפחה זה דומה לפיקניק עם ההורים ,אז טעיתם. בפיקניק עם ההוריים הם מבאים את הכוווול והצעירים רק משחקים ומתעלסים בגמר הפיקניק ההוריים מחזירים את הציוד לרכב,מנקים אותו בבית,ומחזירים את זה לשימוש עתידי ומה עושים הצעירים? הולכים לבילוי נוסף,הרי בפיקניק לא היה מספיק! הסיפור שלך מזכיר לי את התקופה היפה ביותר של הילדות כאשר הייתי משחק "אבא ואמא"...עם השכנה....לכמה שעות בלבד. לא כולנו בנוים לנשואים המסגרת לא מתאימה בימינו למה שצופים בסרטים אני חושב שיש מקום ללמד את הדור החדש דברים שימושים להמשך התמודדות בחיים ולא רק סתם אגדות. יוסי

ועוד משהו

מאוד צורם לי המשפט "הילדים מגיעים והכל צריך להיות מוכן". סליחה, אתם יודעים מאיפה הילדים מגיעים, לא?? אם אתם עדיין לא מוכנים, תשתמשו באמצעי מניעה!

לבנה שלום....

לבנה אני בטוח שלפחות 30% מאנשי הפורום יודעים להביא ילדים לעולם. בטקטס כתבתי את העניין של זוגיות ולחץ כלכלי ובטוח שלא הייתי צריך להרחיב בנושא הילדים כמו למשל """נכנסים לדירה לחץ של משכנתה ,ארנונה, חשמל,טלפון,כבלים, אינטרנט,פלפונים, וזה לא הכל, החלק הכי קשה זה הקניות . באחד הלילות כשאנו שכבים ומחליטים להביא ילד לעולם אז כמובן שלא נשתמש באמצעי מניעה והגבר מכניס.. וכעבור 9 חודשים הילד מגיע צריך שיהיה הכל מוכן , בנוסף לכל הבלגן השיגרתי לחץ של העבודה ממש לא תורם לזוג שעד כה חלם לחיות יחד ואהב בטרוף . עם כל הלחץ שוכחים לחיות, ולאוהב ומחפשים אשמים , ודבר זה הופך לויכוחים לא נעימים. עד כה יש לנו לחץ כלכלי, לחץ בעבודה , לחץ בזוגיות, הסקס לא מעניין כמו שמעניין לשלם """ נו באמת לבנה אני מעלה בעיה שלא קשורה ספציפית לעניין הזה ואני מראה נקודת מבט שלי על חיי נישואים . אני לא משורר ואני מאמין שתטעיתי פה ושם בצורת הכתיבה שלי . אבל הטקטס מספר על זה שאנחנו לא מוכנים וברור שמשתמשים באמצעי מניעה על מנת שלא נגיע לבעיה שכתובה כאן.....

seeyou

New member
מותר להוסיף מילה,אחד או שתיים?

אני בטוח שהיא צודקת במה שהיא אמרה וגם אתה צודק במה שכתבת גם מבלי להיות סופר! זה באמת פחד-דאגה לללכת "לבד" בזוגיות כאשר יש מכשולים בכול פינה. הכוונה שלה שבדרך כלל אנשים עם בעיות כלכליות ישר מביאים ילדים לעולם מבלי לדפוק חשבון מי אגדל אותם -על חשבון המדינה! לא כולנו הבאנו יחדים לעולם מתוך תחשיב כלכלי וזה טעות. בימינו לא מספיק לתת לילד ביצה עם פרוסה לחם.... הוא גודל ובגן-בית הספר נמצא עם ילדים אחרים. אותו ילד לא מבין למה לאחרים יש ולהוריים שלו אין. בקשר הבחנה שלך " שלפחות 30% מאנשי הפורום יודעים להביא ילדים לעולם" להביא ילדים לעולם זאת לא חוכמה!גם בעלי חיים מקימים יחסי מין. החוכמה לגדל אותם בכבוד.

הייתי ציני לגבי ה 30 %

ולגבי עניין הילדים , בעיניי להביא ילדים לעולם כזה זה כבר רע. אבל אני חולה על ילדים והייתי רוצה שלא יחסר להם כלום כמו שלי אולי היה חסר בעבר כשהייתי ילד , ולא נראה לי מתאים לזוג להביא ילדים לעולם כי הם פשוט רוצים , הם גם צריכים לחשוב לטווח הרחוק. ולא רק הוצאות שאנו מכירים בנוסף קופת חיסכון שתתמוך בילד/ה בעתיד אולי אני מגזים אבל זה רק דעתי וזה הכבוד שיוסי מדבר עליו

יוסי שלום..

יוסי שלום הבעיה הכי גדולה זה כשהבחורה לא חושבת כמוך . ולפי מה שכתבת הבנתי שגבר כתב את התגובה עוד לפני שראיתי בסוף יוסי . ולא חלילה לפגוע בשער הנשים כאן אני מאמין שהבחורה שגם חושבת כמוך,כמוני היא בחורה שיודעת ומבינה ת'מציאות ויכולה להזדקן עם בעלה באושר. תשאל מה הבעיה???? איפה מוצאים אחת כזאת?

seeyou

New member
איפה מוצאים אחת כזאת?../images/Emo12.gif

דבר ראשון אתה צודק-חייבים להיות באותו ראש ואותם מטרות בחיים. זה לא פשוט בכלל מאחר ש חיי הנישואים הם מסגרת חברתית של שני אנשים שונים, שבאים מרקע שונה ומחינוך שונה, עם ערכים שונים, המנסים יחד להקים חיים במשותף. זה ששוכבים ביחד ונהנים מסקס טוב ומגובן, לא הופך אותנו באופן אוטומטי לזוג מתאים לצעוד בחיים ביחד בציר הזמן. הזוגיות דורשת הרבה פשרות-ויתורים-הקרבה.... חזרה לשאלה שלך-איפה מוצאים אחת כזאת? בטוח לא במועדי לילה או דיסקוטקים... Do not choose your wife at a dance, but in the field among the harvesters. -Czech Proverb

חיי נישואים- לקרא ולהפנים

אתה צודק בגדול בדברים שאתה אומר באופן כללי, הרבה זוגות שנישאים רואים בעיני רוחם את השמלה הלבנה, האוכל המשובח, המוזיקה הכי טובה והכי משובחת וכו'... וכו'... רבים לא עוצרים לרגע לחשוב -ולפקוח עיניים להביט ימינה ושמאלה ל- אמא אבא אחים ואחיות, הרי הם גדלו במשפחה, הם פשוט "עצמו" עיניים לחיי היום יום של הוריהם, יש לכולנו דוגמא חיה יומיומית לקשיי חיי היום יום, ודוגמא חיה לכך שחברות ואפילו מגורים ביחד ללא נישואים - שונים לחלוטין מחיי נישואים. זוג שנישא ברוב פאר, משום מה מדמיין לעצמו - שנוציא את עלות החתונה בכסף שנקבל - ברוב המקרים הם "אוכלים" אותה. הם פשוט לא לקחו בחשבון שרוב המוזמנים שלהם גם הם אנשים עם בעיות כלכליות ובודאי לא יכולים לממן עלות של מנות יוקרתיות באולם שמחות. ומכאן בעצם נכנסים למין סחרור - שהוא לפעמים תחילת הדרך ... למטה. יש אפשרויות אחרות... בוודאי שאתה פוחד אולם... למשל יש אפשרות לעשות חתונה צנועה בחוג המשפחה והחברים הקרובים - לא באיזה אולם נוצץ או באיזה גן אירועים יוקרתי, אולי באיזה בית עם במושב סמוך עם קייטרינג פשוט לא בשעות הלילה היקרות אלא נאמר בקיץ כאשר השבת נכנסת מאוחר , אפשר להינשא ביום שישי בשעות הצהריים, יש מקומות שאפשר לעשות זאת העלות אפסית. לא פחות יפה לא פחות שמח - והעיקר .. זול... אולי פחות נוצץ ופחות מפואר, אבל משאיר אתכם עם ... הרבה משאבים להתחיל חיי נישואים תקינים.

שלום לחידון

תראה אתה צודק במאה אחוז . אבל אני אישית הייתי רוצה כמו כולם לרצות את עצמי ואת אישתי וכמובן את אורחי. יש אולמות שלוקחים 25 $ למנה ויש 60$ מה שבטוח אני מאלה שבאמצע. כי בכל זאת זה היום הכי חשוב בחיינו ובשביל זה אנו חיים ומחכים ליום הזה. הנקודה היא לגבי האישה , המתאימה . הפחד הגדול שלי הוא שמערכת היחסים נכנסת למין בעיה כלכלית הרבה זמן לאחר החתונה ולאחר הילדים. חידון אני חושב כמוך ולא מעל הפופיק . השאלה איך אפשר למצוא אישה שתדע להתגבר על המצב הכלכלי ולהפריד את הקשר שלנו למצב הכלכלי? האם זה אפשרי בכלל?

meshi4

New member
ליאור........

בתקופתנו ,לא עולה בדעתי שזוג מתחתן ,ולא יהיו לו מכשירים חשמליים בבית.כי הם התרגלו לרמת חיים סבירה בבית ההורים.היום הורים עוזרים לילדים בתחילת הדרך.ולפעמים רואים את זה כמובן מאליו. בתקופתי התחתנתי .לא היתה לי טלויזיה 8 חודשים.מכונת כביסה רכשתי אחרי כמעט שנתיים.ולא קיטרתי.היה קשה.אבל לאט לאט מתקדמים ומסתדרים. אם בני הזוג עובדים ומכלכלים את צעדיהם בתבונה.יעשו סדר עדיפויות בהוצאות שלהם.הם יסתדרו יפה מאוד. גם רווק שרוצה להגיע לעצמאות אישית וכלכלית.חי בדירה שכורה.בדרך כלל עם שותף.כדי שיוכל לעמוד בדמי שכירות. נתקל באותם קשיים בדיוק.

משי שלום....

בעיקרון אני אישית לא בונה על ההורים שלי . הם אולי בונים עלי מכוון שאני עוזר בבית . אני לא חושב שלשלם שכירות כשיש לי חדר לבד בבית של ההורים זה נראה לי בזבוז שיכול ללכת למטרה יותר טובה. אפילו כשזה עם שותף . יש לי חברה חמש וחצי שנים ואני לא עובר איתה לדירה שכורה , כי זה כסף שנזרק לפח. משי כתבת "מכונת כביסה רכשתי אחרי שנתיים ולא קיטרתי" הבעיה שהיום אין דבר כזה לא לקטר ואפילו כשאין על מה היא כבר תמצא

meshi4

New member
ליאור.אתה צודק.

כשהבן שלי התחתן.הוא גר בדירת חדר פצפונת בחצר של הסבתא.[ללא תשלום]במשך 3 ש' בתנאים די קשים.הם חסכו למטרת דירה.היו מאוד מחושבים . ההורים משני הצדדים עזרו ותמכו כלכלית.אחרי 3 ש' הצליחו לעבור לדירה גדולה שרכשו.כל הריהוט שלהם הוא יד שניה.לקחו גם משכנתא.והלוואות מהמשפחה.כל זמן שהיו חייבים כסף לאנשים.הם לא רכשו שום דבר לביתם.הצליחו להחזיר את החובות.ועכשיו סוף סוף הם יכולים להרשות לעצמם גם להתפנק.

../images/Emo8.gifזה הסיפור ההצלחה

אני מאחל לכולם הצלחה כזאת , כי מה שבנך עשה זה מדהים. אני רק לאחרונה מתחיל לחשוב קדימה ומנסה לחסוך ולא כל כך הולך לי . אולי בגלל זה אני כאן כדי לקבל קצת שכל וכוח לעשות זאת. כי הנה את מספרת לי "תסבול 3 שנים ותחסוך ויהיה לך עתיד" וכשחושבים על זה מה זה 3 שנים זה כלום בשביל שארית חיי. מצד שני מה יהיה עם אני אסבול את זה ויהיה לי בסופו של דבר חסכון מכובד ואישתי תקבל מהפך ותזרוק אותי מהבית שלי ומהילדים שלי ותחליט מתי אני יראה אותם ויתחיל לשלם כל חודש דמי מזונות? משי נראה לי שאני ישאר עם הוריי . הכי טוב ככה כשאני חוזר מהעבודה מחכה לי בבית אוכל של אימא אורגינל. חחחחחחחח משי תודה על התגובה

meshi4

New member
ליאור..........

אתה רוצה לחסוך?כל כך פשוט,מה הבעיה?[זה מה שייעצתי לבת שלי וכך היא עשתה]גש לבנק עשה הוראת קבע לחסכון.ותצטרך להסתדר עם שאר המשכורת שלך. עיצה נוספת .חשוב מחשבות חיוביות על העתיד. בהצלחה.

seeyou

New member
מתנות שמקבלים בחתונה הם רק הלוואה

ברבית... במוקדם או במאוחר אתה בתורך תצטרך להביא מתנה לאותם אנשים שנתנו לך אם לחתונה שלהם או של ילדים שלהם.....,בר-מצווה,ברי,יום הולדת.... לא לבנות על אף אחד! גם לא על ההוריים אפילו שיש להם-הם לא חייבים לתת לך. למה? בגלל שאם מחר לא יהיה להם ממה לחיות אתה לא תוכל לעזור להם.

seeyou

New member
הבנקים משגשגים על אנשים כמוך-

בנק נותן הלוואה לא בגלל טוב ליבו או הזדהות עם הלקוח! קל לקחת - קשה מאוד להחזיר. ילד שואל את אבא שלו: אבא,כמה עולה להתחתן? האב חושב קצת ועונה: להגיד לך את האמת ? לא יודע....עד היום אני ממשיך לשלם. עד היום אתה חי בגן עדן זה לא אומר שהנשואים הם גיהנום....אבל יש דימיון!

meshi4

New member
ממש ממש

לא רואה דמיון בין נישואים וגיהינום. בנישואים טובים בונים בית טוב.מקימים משפחה.מחנכים ילדים.מתגברים על משברים יחד.יש המון אתגרים---בהנחה שלא מחפשים כל הזמן ריגושים בחוץ.

למעלה