דעתכם.........

דעתכם.........

לפעמים כדי להוציא משהו החוצה, אז אני כותב ויכול לבטאות את עצמי בצורה שונה, ולא שאני בעצבים מדבר ולא מגיע לעיניין. כסף, כסף, כסף, זה אחד הגורמים הכי גדולים לגירושים, ולשלום בית. בחור ובחורה, יכולים לצאת במשך שנים , ולהסתדר ממש טוב, ולהחליט שזהו הגיע הזמן לחופה. אחרי שמודיעים לכולם, וכל ההכנות לחתונה, והלחץ של הרצון לשלמות, כאן מתחיל הסימן הראשון של לחץ כלכלי, שגורם למתח בין בני הזוג. אחרי החתונה סופרים מזומנים, אך גם זה לא מחסה את ההוצאה הכספית, של היום הכי מיוחד של הזוג. נכנסים לדירה לחץ של משכנתה ,ארנונה, חשמל,טלפון,כבלים, אינטרנט,פלפונים, וזה לא הכל, החלק הכי קשה זה הקניות , החיתולים, הילד מגיע צריך שיהיה הכל מוכן , בנוסף לכל הבלגן השיגרתי לחץ של העבודה ממש לא תורם לזוג שעד כה חלם לחיות יחד ואהב בטרוף . עם כל הלחץ שוכחים לחיות, ולאוהב ומחפשים אשמים , ודבר זה הופך לויכוחים לא נעימים. עד כה יש לנו לחץ כלכלי, לחץ בעבודה , לחץ בזוגיות, הסקס לא מעניין כמו שמעניין לשלם ת'חשבון שלפני ניתוק. פתאום זה לא מה שחשבנו, זה לא החלום שרצינו , כבר שבועיים שלא שכבנו . והמחשבה שזה רק ההתחלה מבאסת עוד יותר. מה יהיה כשהילד השני יגיע? מה יהיה כשהם יגדלו? זה כבר יגיע למצב שנבין שאין מקום בעולם הזה לאנשים שאין להם הרבה (יש אבל לא הרבה) הקטע הכי חזק שההורים מתחילים להתערב, תמיד יהיה הצד שיחמם ת'אווירה . כאילו זה ממש היה חסר עכשיו. ואז המצב שכל דבר שאחד מבני הזוג יעשה, זהו, הלך על השני. המחשבות של לעזוב רצות בראש, אולי עם מישהי\ו אחר\ת הכל היה נראה אחרת. החברים נותנים עצות שממשיכות להגביר את המתח. די. למה זה ככה? למה אי אפשר פשוט ללמוד להתגבר יחד על הבעיות האלו. רוב הגרושים בעניי זה רק בעיות כלכליות ,שגורמות למתח בין השניים. אני רווק רק בן 23, וזה הדבר שהכי מפחיד אותי.אני פורש. אוהב אותך אבל פורש. אולי כי אני מפחד, אני לא יודע. אבל תמיד אמרתי לך שעל בעיות צריכים להתגבר ביחד ולא לפגוע בזוגיות היפה שלנו. מצידי לחיות איתך בזבל או ברחוב, אבל הכי חשוב זה לאהוב. ולדעת לאוהב,ולהראות אהבה, גם כשזה קשה. ולא איכפת לי לא להתחתן, ולא להביא ילדים לעולם, כי זה לא שווה בלי אהבה....

Miss פטל

New member
לא תמיד זה ככה..

לא לכולם הבעיות נוצרות בגלל כסף, לדעתי אם יש תקשורת טובה אז אפשר לעמוד שניים נגד הגורם הבעייתי ולא להעמיד את הבעיה ביננו.

אתה מציג תמונה מאוד חד צדדית

יש הרבה קשיים בחיי הנישואין. הרבה סיבות לכישלון. וצריך הרבה יותר מאהבה כדי להצליח. סבלנות, סובלנות, התפשרות, כבוד הדדי ועוד. אבל כשזה טוב (לא מושלם) אז זה לדעתי הרבה טוב מלחיות לבד. וזה שווה את המאמץ. נישואין זו עבודה קשה ששכרה בצידה. וזה מזכיר לי את נושא הילדים. כל כך קשה לגדל אותם. הגיונית אפשר לחיות ברמת חיים הרבה יותר גבוהה בלעדיהם. אבל את האושר שהם גורמים, מי שאין לו ילדים לא יוכל להבין. האושר הזה שווה הכל.

זה כנראה הצד שלי

רשמת דברים נכונים מאוד ובעיקרון רשמתי מה שאני מרגיש לגבי הגירושים שקשורים למצב הכלכלי . ואולי החברה שאני נמצא איתה היום לא נותנת לי את ההרגשה שהיא תוכל לעמוד מול הקשיים אלה. לגבי עניין הילדים , בעיניי להביא ילדים לעולם כזה זה כבר רע. אבל אני חולה על ילדים והייתי רוצה שלא יחסר להם כלום כמו שלי אולי היה חסר בעבר כשהייתי ילד , ולא נראה לי מתאים לזוג להביא ילדים לעולם כי הם פשוט רוצים , הם גם צריכים לחשוב לטווח הרחוק. ולא רק הוצאות שאנו מכירים בנוסף קופת חיסכון שתתמוך בילד/ה בעתיד אולי אני מגזים אבל זה רק דעתי

maybesure

New member
לילה מבורך

ליאור אתה נשמע מיואש עוד בטרם התנסית. בעיות כלכליות הן הפרט הקטן והשולי בבעיות שעשויות ללוות זוג במסע לחיים משותפים. שלא נדע, יש בעיות קשות בהרבה מפיננסים, וביניהן בעיות בריאות. כסף בא וכסף הולך, ומה שחשוב זו יציבות. להשתדל למצוא יציבות בעבודה, לפחות של אחד מבני הזוג. לא לפחד להתחייב בבוא הזמן על משכנתא אם צריך, ללמוד לנהל נכון את החשבונות. לפי הרגשתך ומה שכשתבת אתה נשמע ממש מפוחד. ה"עולם הזה" שאליו אינך רוצה להביא ילד הוא רע בהרבה מעולמות בתקופות קודמות: טרם התקשורת האלימה, טרם העוני המתפרץ, טרם המיתון, טרם הפיתויים שבפרסומים וכו'. מצד שני הוא גם עולם טוב יותר ביכולת הפיתוח של הילד, הכלים הניתנים לו היום שלא היו להורינו או לנו, במכלול ההזדמנויות שנפתחות. אפשר ורצוי לתכנן את הזוגיות כך שתיבנה בשלבים: קודם חיים משותפים, מציאת עבודות יציבות, אח"כ קורת גג (בין אם שכירות של מבנה קבוע או קנייה במידת האפשר), , ורק אח"כ הבאת הילדים לעולם. וממש לא חייבים המון ילדים. נכון לא קל לגדלם, גם מהבחינה הכלכלית אבל לא רק. וצריך להתכונן גם להוצאות לא צפויות. ובכל שלב יש תקופות של הוצאות גבוהות ואחר כך ירידה ושוב הוצאה ענקית וכו'.. אבל כאמור-הכסף הוא עניין שניתן להתגבר עליו, משום שכל הורה יעניק לילדו כיכלתו. פעם חשבתי שילדים זקוקים לתמיכה כלכלית עד היותם מבוגרים.. אבל מצאתי שבחינוך נכון ניתן להרגילם לעבודה ולהסתדר יפה בכוחות עצמם ולהזדקק הרבה פחות לכספי ההורים. שוב הכל מתחיל וממשיך בחינוך. מי שמחנך את ילדיו לקניית מותגים-אל יתפלא שבבוא היום יפשטו לא רק את רגלו אלא גם את עורו.. וחינוך לסדרי עדיפויות: לימודים לפני מותרות, הדרכה לחיסכון לעתיד וכו'. החששות שלך לפי הבנתי, נובעים בעיקר מילדות שבה חשת חסך (כנראה כלכלי), ואתה לא לבד בעולם עם התחושה הזו. אני נולדתי רק כמה שנים טובות לפניך (גילך כמחצית גילי..), ובתקופתי לא היה הלוקסוס של היום, בכל זאת אני זוכרת ילדות מאושרת. אולי כי אותי חינכו לשמוח במה שיש ולא להתעצב על מה שאין. אני לא באה לשכנע אותך בטיבה של זוגיות או הורות. אבל זוית הראיה שלך היא ממקום של פחדים ולא מראיה אובייקטיבית. ועוד דבר לסיום: לא כל הזוגות מתגרשים! אתה צעיר והחיים לפניך, תהנה מהם-אל תפחד מהם. בהצלחה מייבי

לילה טוב מייבי

אני מבין שכתיבה זה דבר חזק אצלך טוב לקבל כזאת תגובה . אולי הבאתי רושם על עצמי של מיואש ודואג יותר מידי . תראי אני אדם שמח ואוהב את החיים . כשהייתי ילד היה לי יומן אישי שבו הייתי כותב ומתי פונים לכזה יומן? רק כשכואסים וכל ריב שהיה לי עם אימא שלי או עם המורה בבית הספר בכיתה א או ב הייתי הולך ליומן ומקלל בלי סוף את המורה או ילדה בכיתה ובמיוחד את אימא שלי על כל ריב דף ככה היומן התמלא בדפים עד שיום אחד כשגדלתי ולא ראיתי ת'יומן הזה שנים באתי הבייתה וראיתי את אימא שלי בוכה בטרוף היא מצאה את היומן הזה איפה שהוא וקראה אותו מהתחלה ועד הסוף " איזה רעה אימא שלי ועשת ככה וככה" בקיצור אני אוהב את אימא שלי זה היה שטויות של ילדים והיא קיבלה רושם שהיא לא אימא טובה וזה לא נכון כמו שאת קיבלת רושם של מיואש מכוון שרשמתי את הטקסט כשהייתי עצבני על חברתי. מייבי תודה על התגובה המעניינת ואני יקח זאת לצומת ליבי

maybesure

New member
ליאור בוקר אור!

תודה על המחמאה בעניין הכתיבה, אין כמו לקבל מחמאה על אינטליגנציה מגבר, עשית לי את היום. אני לא יודעת מה הצד החזק שלי, אבל בהחלט לוקחת את הפורום הזה ברצינות. אכן הפעם אתה נשמע יותר אופטימי. אולי אתה צודק ומרירות יוצאת בימים רעים. אם כך העצה שלי היא: לתת לימים הללו לעבור, לקוות לימים בהירים ויפים יותר ופשוט לתת צ'אנס לחיים. אגב, רוב הילדים שכותבים יומנים לא מפרגנים שם להורים שלהם. בעיקר כאשר ההורים מגבילים ואוסרים. צריך באמת לקחת כל דבר בפרופורציות, לא להשבר ולחיות, לחיות, לחיות את החיים. הרבה אנשים בונים זוגיות יציבה אבל אותם אנחנו לא סופרים לפעמים לעומת המתגרשים. העובדה שישנם המון גירושים היא לא כי אין גישור-אלא בגלל הקלות להשיג את הגט, הקדמה, והפתיחות לנושא. אני לא בעד לסבול מול בן זוג שמתעלל (פיזית או נפשית), אבל לא הייתי שמה את העניין הכלכלי כגורם. המשך להיות שמח.

ביום מן הימים

נראה לי שיעוץ זוגי זה העיסוק שלך . הגזמת לגבי מחמאה מגבר למה לא לתת כשיש לך כישרון כזה של כתיבה ואני בטוח שהמון גברים היו רואים זאת. לי יש בעיה לבטא ולהסביר את עצמי בכתיבה ואני נסחף לדברים לא קשורים בכלל. לאומת זאת צורת הכתיבה שלך היא ממש לעניין , במיוחד שיש שילוב כזה של ידע וכתיבה נכונה. וביום מן הימים אולי אני יבוא עם בת זוגתי ליעוץ אצלך ואולי תתני קצת מהאינטליגנציה שלך לחצי השני שלי

maybesure

New member
הלוואי

נראה לי שעוד לפני שתגיעו לייעוץ, נהפוך לידידים. אני ממש לא יועצת נישואים, ולא יועצת בכלל, והלוואי והיו לי עצמי כלים ועצות לעצמי ולאחרים. אני רק יכולה להנחיל ממרומי הקשישות שלי
בשמחה הייתי משוחחת עם בת הזוג שלך, היא מוזמנת לפנות אלי במסר פרטי. ואל תחשוב שאני מושלמת בעניין הזוגיות כי לכולנו יש באגים, ואני מודעת היטב לאלו שלי שאינם אהובים על בן הזוג שלי. משתדלת לצמצם אותם במידת האפשר. אין זוגיות מושלמת, בחרנו לחיות עם מי שבחרנו וכל החיים יחד הם אתגר של התמודדות. אני לא נגד גירושים כשהמצב קטסטרופה, ולכל אחד הקווים האדומים שלו וכבר שוחחו פה בעבר על קווים אדומים. מצב כלכלי אינו קווים אדומים מבחינתי. אלימות כן. ככה שכמו שכבר נאמר: לקחת הכל בפרופורציות.

חברה שלי

היא לא בקטעים של לערב אנשים ולדבר על הבעיות הפרטיות שלה. וממש הגזמת. קשישה? את עוד ילדה היא לא אחת שיש לה חברות שהיא נפגשת קבוע. יש לה חברה או שתיים שגדלה איתם ומידי פעם היא נפגשת איתם, ולא מדברת על הבעיות האישיות שלה ואולי ככה היא לא מוצאת איפה היא טועה ואיפה לא ,לפעמים חברה יכולה גם להרוס מערכת יחסים , אבל אני חושב שאין כמו לדבר עם מישהו נוסף , ועדיף ששני הצדדים יהיו נוכחים באותה שיחה . אבל היום היה לנו שיחה אורכה לגבי הבעיות שלנו ונדמה שיהיה בסדר , את יודעת הבטחות וכאלה, ובדרך כלל לא מחזיקות יותר מידי זמן. גיליתי משהו מדהים כשאני מתרחק ולא מראה לה אהבה רק אז היה אוהבת אותי בטרוף , אבל כאשר אני כן מראה ומפרק את כל הרומנטיות שבי אז היא כאילו לא דואגת ולא מנסה להראות לי אהבה , והקשר הופך להיות שיגרתי . מה זה אומר? שעדיף להיות לא היוזם ולהיות עדיש אליה ? כי רק ככה אני מרגיש כמה היא אוהבת . אפילו שלפעמים אני מת לנשק אותה ואני מגיע למצב שאני עוצר את עצמי , זה ממש כמו מן סוג של דיסטנץ בנינו. יא אללה איזה מסובך זה זוגיות . ממש אין לי כוח למשחקים האלה. נקווה שהפעם נעמוד בהבטחות אחד של השני.

maybesure

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

שבת שלום, אם תשים לב קצת לשרשורים בפורום, תמצא שרשור של קסיופאה בנוגע לאח שלה שמשקיע המון באהבה וברומנטיקה, וחברותיו תמיד התייחסו לזה כאל מובן מאליו, משהו שגרתי שלא ראוי להגיב עליו וכך הפכה ההשקעה להיות בעיקר חד-סטרית מצידו אליהן. גברים לרוב יעניקו יותר רומנטיקה פיזית-מגע. נשים יותר מילים ומתנות. אכן לדעתי להיות "אדיש" כאילו, מדי פעם, בהחלט עשוי להועיל. אני בטוחה שגם לגברים נעים להיות לעיתים מחוזרים, וזה קורה באמת רק כשהגבר עוצר עצמו מלהרעיף מגע. לגבי העניין של לא לערב אנשים-אז אני יכולה להבין גם אותה. היא קנאית לפרטיות שלה, ואולי מרגישה שהבעיות לא צריכות להיות נחלת זרים, או אפילו לא נחלת חברות קרובות וזו זכותה. אולי היא גם חוששת שתשמע דברים שהיא לא מעוניינת לשמוע, עצות שבהן היא תצטרך להשתנות..ואולי השינוי יבוא מתוכה דווקא בזכות השיחות שלכם ובזכות הבטחות. אגב לעניין הבטחות: אני כעקרון לא מבטיחה כלום, אני יכולה רק להבטיח להשתדל. ועוד דבר: הבטחות הן של שני הצדדים, וכשצד אחד לא עומד בהן-גם הצד השני לא מרגיש מחוייב לקיים את שלו. זוגיות היא לא פיקניק, היא אכן עניין מסובך. לומדים ללכת בין הטיפות בלי להרטב
. נראה דווקא שיש בך רצון להשקיע בזוגיות הזו, ובכל מקרה-זוגיות עדיפה על בדידות. חופש הוא דבר נחמד-אבל לאורך זמן יכול להיות גם מכאיב, ותקרא את ההודעות של שירקוש, מתוקה שכמותה, כולנו מחכים לאהבה האמיתית שלה שתבוא כבר. אם אתה מרגיש צורך בחופש-קחו לכם פסק זמן לקבלת החלטות. נכון זה סיכון-אבל אולי גם מעין מבחן עד כמה תהיו מוכנים לחזור.. כתבת שאין לך כוח למשחקים, ולמה לא לקחת את הזוגיות כמשחק מהנה? פעם אתה מחזר ואחרי זמן כשהיא נכנסת לקטע השגרתי אתה מתאפק מחיזורים והיא הופכת לרודפת. דווקא נראה לי אחלה משחק. אף אחד לא קבע שרק הגבר צריך לחזר. שבת מלאת אהבה מייבי

צודקת

תראי הבטחתי שאני יתאפק . אתמול יצאנו לפאב ושתיתי בירה וחצי ואני מתהפך ישר כי אני לא שותה בדרך כלל , ולא הפסקתי לשניה לחזר ולנשק ולהחמיא כי פתאום היא נראתה לי הכי פצצה בכל הפאב . להזכיר בזמן שבאנו כשעוד לא שתיתי לא התייחסתי אליה כל כך ושתפתי ת'עיניים בבחורות שם ופתאום היא מלטפת ומנשקת שזה לא רגיל אבל כאשר התחלתי לשתות חבל על הזמן לא ראיתי אף אחת ממטר חוץ ממנה (כל השאר ראיתי במטושטש)חחחח) אבל פתאום היא לא מלטפת ואני יוזם ת'נשיקה. טוב הפסד שלה כי בפעם הבאה אני ישתה מים ואני יראה לה מה זה. חחחחחחחח שבת שלום מייבי

uhu

New member
וכבר אני שומעת שיפוט לגבי

האינטליגנציה שלה. תמצא לך מישהי אחרת, מישהי שתוכל להעריך, ושתוכל לשמוח שהיא היא תהיה אם לצאצאיך.

במידה ונפרד

במידה ונפרד בטוח שאני לא יחפש מישהי אני רוצה לצאת כבר לחופש הגדול ואז להחליט. את אומרת דברים נכונים אבל איך אני יודע לבדוק אינטליגנציה?? אולי אני הדפוק בנינו? אל תשכחי שאת קוראת רק את הצד שלי. זה הבעיה אולי אני צריך לשנות משהו ? די זה מסובך לי מידי חחחחחחח תודה על התגובה

למעלה