דעתכם ......................

אבי בן 1231

Well-known member
האם אנחנו לא יכולים להלחם מלחמה פסיכולוגית בחמאס ולפרסם מאות סירטונים של אסירים פלסטיניים המתחננים לחזור הביתה??
אך כמובן קודם להרעיב אותם כמו שמרעיבים את החטופים.
ומדוע אם צה"ל מתחכך עם אוכלוסיה אזרחית אינו חוטף משפחות שלמות כולל תינוקות וילדים??
ומצד שני לא לפרסם ברשתות את סירטוני החמאס!!

רק, בבקשה, אל תטיפו לי מוסר שאנחנו לא ברברים כמוהם!!

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
האם אנחנו לא יכולים להלחם מלחמה פסיכולוגית בחמאס ולפרסם מאות סירטונים של אסירים פלסטיניים המתחננים לחזור הביתה??
ומדוע אם צה"ל מתחכך עם אוכלוסיה אזרחית אינו חוטף משפחות שלמות כולל תינוקות וילדים??

מצטרפת לשאלתך.
מדוע ישראל אינה מיישמת את האימרה
ברומא התנהג כרומאי?

Harrington

Well-known member
מנהל

אנחנו אפילו לא מעמידים מחבלי נוחבה' שנתפסו לדין, מחשש שמא יבולע לחטופינו. אז על הצעדים שאתה מציע חוששני שבכלל אין מה לדבר, גם אם יש בהם הגיון והם יכולים לסייע להשגת מטרות המלחמה.

כך או אחרת, בתקופה הקרובה צפויה כל תורת הלחימה של צה"ל להשתנות ברצועת עזה. למעשה, זה כבר התחיל אם שמת לב. זאת עקב חילופי הגברי והמעבר למטכ"ל ששואף להשיג את מטרות המלחמה. אמנם לא ברור לי אם כרגע הדיקרטיבה הקודמת שהורתה לצבא לעשות זאת עודנה בתוקף, או שמדובר במבצע מצומצם שכל מטרתו היא השגת עסקה טובה יותר. אבל ככל שעסקה תרד מעל הפרק (למשל עקב סירוב החמאס), אנחנו בהחלט צפויים לראות מעבר לשיטת לחימה שונה מזו שחווינו בשנה וחצי הראשונות למלחמה תחת ההנהגה הצבאית הקודמת.

אף על פי כן גם אז, אני לא חושב שנראה את הצעדים שאתה מציע. יש לזה 1,001 שיקולים, החל מחטופים, דרך תדמית, וכלה בהתעסקות בדברים שפחות מהותיים להשגת מטרות המלחמה (הם היו נכונים בשיטת הלחימה הקודמת, לא בהכרח בזו שעומדת כעת על הפרק).

ריקי זו אני

Well-known member
אני חושבת שאנחנו פשוט לא טובים בזה...
ומאחר ואנחנו אירופאים צדקנים בכל מובן, עדיף שנחפש לעשות
את מה שאנחנו טובים לעשות... ואם נחפש אולי נמצא.

למעלה