דעתכם

DrunkGoat

New member
אני לא חושב שלתרבויות יש קשר...

אני מעריך את שתי התרבויות מאוד. אבל אני מדבר איתך על מוסיקה מודרנית. והויכוח הזה יכול להמשך לעד, יש כאלה שאוהבים קצב, יש כאלה שאוהבים הרמוניה ויש כאלה שאוהבים מלודיה. אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שתופים זה קצב, וכפי שאתה אמרת - קצב יכול לשעמם די בקלות.

DrunkGoat

New member
אתם מתעקשים לפספס את הנקודה.

תופים זה לא כלי מגוון. במערכת ממוצעת יש 5 תופים ו-3 עד 5 מצילות. בגיטרה, באס, חליל, מפוחית או לא יודע מה יש הרבה יותר אפשרויות.

תתפלא עד כמה תופים זה כלי מגוון

גם מערכת פשוטה היא מאוד מגוונת ובן אדם שמבין בנושא יכול להסביר לך יותר.

ram liran

New member
תופים זה כלי מגוון מ-א-ו-ד

תתפלא כמה צלילים אתה יכול להוציא מכל תוף...
נסה לשמוע קצת ג´אז, אולי זה ירחיב לך את האופקים בנוגע לכלי האדיר הזה.
Ram-bo

נקמת הקצב!

בתור בסיסט אני חייב לפסול את הטענה שבס זה כלי לקצב. מה התחרפנתם? אף פעם לא שמעתם על ג´קו פאסטוריוס? בסיסט עם להקת ליווי בערך ההנדריקס של הסלאפרים (לא מצאתי שום כינוי טוב יותר תסלחו לי). או בואו למשהו קצת יותר מוכר לאוזן (ושנוא עליי) Red Hot Chili Peppers ללהקת הרוק הזו יש דבר חיובי אחד(?) Flea. במקרה ולא שמתם לב הם מבוססים בעיקר על בס, נכון שזה מתקבל מגעיל אבל זה עדין מוכיח שלבס יש יותר אפשרויות. ברוב השירים שלהם יש יותר סולו בס מסולו גיטרה ובוודאי שהליווי הוא במפתח פה. אז אל תגידו שבס הוא כלי קצב. בס הוא כלי קצב בדיוק כמו גיטרה רית´ם, הוא יכול לשנות תפקיד בכל רגע.

גילדורי

New member
זה תלוי מה עושים עם הבס.

כי בעקרון, תיאורטית, בס נחשב לכלי קצב. חוצמזה, איך אפשר לשנוא את הפלפלים האדומים החריפים??

cyber2200

New member
בס לא נחשב לכלי קצב....

במוזיקה מודרנית בס מנגן ככלי שיושב חזק עם התופים, אבל בס הוא כלי שניתן לנגן עליו הרמוניות ומלודיות, על תופים לא. קיצר, בס זה סוג של גיטרה עם צלילים יותר נמוכים ובדרך כלל פחות מיתרים, יותר ממה שהוא תופים בלי מקלות (למי שלא הבין, בס יותר דומה לגיטרה מלתופים :). ובס זה כלי פיצוץ ומי שיודע לנגן עליו יכול להוציא ממנו צלילים וקולות שאני לא האמנתי שאפשר לעשות עם איזה שהוא כלי (שמעתי פעם את יוסי פיין מנגן לבד, בערך שעה רצוף, רק בס, יצאתי משם בשוק היסטרי). וזה לא שיש לי משהו נגד מתופפים, פשוט מתופף הוא בדרך כלל הבן אדם הכי פחות מוזיקלי\יצירתי בהרכב. כמה להקות אתם מכירים שבהן המתופף מלחין וכותב את המוזיקה?????

DrunkGoat

New member
בדיוק.

חוצמזה, באס לא תמיד יושב עם התופים. יש הרכבים כאלה ויש הרכבים כאלה, לפעמים הבאס גם עושה ליד בקטעים שקטים.

גילדורי

New member
במטאליקה לארס אולריך (המתופף)

וג´יימס הטפילד עשו את הלהקה, וכתבו כמעט את כל החומר שלה. וגם ב THE SILENCE WITHIN המתופף והבסיסט (אני) כותבים הכל.

DrunkGoat

New member
מה פתאום...

קליף ברטון (הבאסיסט) היה הכותב הטוב של מטאליקה. אחרי שהוא מת מטאליקה לא הייתה מטאליקה יותר.

גילדורי

New member
נכון, אבל תסתכלו בערך מ JUSTICE

ליד כל השירים כתוב אולריך והטפילד וגם לפעמים האמט

actiVEgan

New member
תגובה כוללת

קודם כל תודה. באמת יכול להיות שאני אתחיל להשתעמם מתופים בשלב מסוים (אלא אם אני אנגן עם אנשים מה שאני לא רואה שקורה בזמן הקרוב...), וסביר גם שאני לא אשקיע הרבה בלמידה. מבחינת רעש להורים - אני עוזב בקרוב את הבית לדירה משלי. קיימת גם האפשרות של תופים אלקטרוניים(או איך שלא תקראו לזה), אבל זה נראה הרבה פחות כיף. בערך כמו לנגן על תופים במחשב. לא נראה לי שזה יצא לפועל בקרוב. תודה על העזרה בכל מקרה חוזרים להתלבטות על הגיטרה...

Boogieman

New member
המממ...

אני יושב וחושב,האם לבזבז שעה מהחיים שלי כדי להסביר לכל אילו שחושבים שתופים זה לא מספיק מוסיקלי עד כמה הם לא מבינים מהחיים שלהם, לא,נראה לי שאני הולך לישון,הם יבינו לבד כשהם יהיו גדולים.

למעלה