דעתכם

actiVEgan

New member
דעתכם

כבר די הרבה זמן אני מתלבט איזו אקוסטית לקנות, אחרי שהרבה זמן התלבטתי אם בכלל גיטרה או לגוון עם כלי אחר. ועכשיו שוב צצה לה דילמה, אם לקנות אקוסטית, או אולי להשקיע/להחליף חשמלית ומגבר. אני לא יודע למה בכלל הרחבתי על משהו שאני לא רוצה לשאול... בקיצור - חשבתי לקנות תופים, זה נראה כיף במיוחד שיש הרבה עצבים להוציא. ואל תפנו אותי בבקשה לפורום מתופפים כי אני רוצה דווקא דעה של אנשים שאני יותר קרוב אליהם מבחינה אינסטרומנטלית. ולמי שלא הבין - תופים, כן או לא ולמה? יום טוב

ברביקיו

New member
רק שתדע...

שתופים מניסיון זה הרבה השקעה כי זה דבר לגמרי מגיטרות ומכלים אחרים.

cyber2200

New member
תופים...

הרבה יותר קל לנגן, כאילו קח דיסק של System of a down או ריג´ או מה שבא לך, תבחר שיר, תשמע אותו פעמים, לך לתופים, 4-5 ניסיונות ולמדתה את כל הריפים של הקטע (ככה אני בכל מקרה היתי עושה, נגיד שאני יחסית טוב ומאומן באופן כללי במוזיקה, אז 7-6 ניסיונות). קיצר, תופים זה סבבה, אבל כמה אפשר?! גיטרה כלי עם הרבה יותר רגש, הרבה יותר תחושה והרבה הרבה יותר אפשרויות. ובלי קשר על תופים אי אפשר לנגן הרמוניה או מלודיה, מה שאומר שאם אתה בן אדם שאוהב הרמוניות או מלודיות זה יכול להיות בעיתי. אבל, זה כיף לאללה, והאבל היותר גדול הוא שזה עושה המון המון המון רעש (תופים בחדר ממוצע של ילד שגר בבית של ההורים שלו, יכולים לגרום להורים שלו לאבד שמחת חיים, לתמיד), מגבר גיטרה אפשר להחליש? מגבר שירה אפשר להחליש? תופים אי אפשר להחליש, זה אומר שצריך או חדר חזרות אקוסטי, או לגור במקום שזה לא יפריע לאף אחד.

גילדורי

New member
אם כל הכבוד ל SYSTEM ול RAGE

הריפים שלה לא כאלה מסובכים. אם אתה רוצה להיות מתופף ממש טוב, שלא עושה דברים בנאליים, צריך ללמוד המון, למשל המורה של חבר (המתופף בלהקה) שלי, מתופף איזה 15 שנה, ועדיין חושב שיש לו עוד ללמוד. חוצמזה שתופים דורשים אימון יותר מאסיבי מגיטרה, מלא זמן על הפאדים, ועוד יותר זמן על התופים עצמם, אז אם אין לך כל כך הרבה זמן להשקיע, אז בשביל מה לקנות מערכת? אני אישית בעד גיטרה חשמלית מאשר אקוסטית. נ.ב יכול להיות לדרים תיאטר יש שיר שקוראים לו ALL GUNS BLAZING?

cyber2200

New member
ועדיין...

תופים הרבה יותר קל להתחיל ולהתקדם על תופים יחסית לגיטרה (או לבס, או לפסנתר, או לכל כלי שמנגנן ולא רק נותן קצב).

Sham 69

New member
ל JUDAS PRIEST

יש שיר בשם ALL GUNS BLAZING אז אולי זה קאבר או משהו..

DrunkGoat

New member
תופים..

תופים זה נחמד, אבל אותי זה היה משעמם. בסופו של דבר, תופים זה לא מוסיקה, זה קצב. חוצמזה, אם היית מתחיל בכלל בנגינה הייתי אומר לך לא ללכת על תופים, כי בד"כ מי שלומד על תופים לא לומד מוסיקה, הוא לומד תופים. כשאתה לומד על כלים אחרים, אתה גם לומד תווים, אקורדים וכד´.

ברביקיו

New member
עם כל הכבוד ...

לתופים, בתופים אין הרבה מהאלמנטים של מוזיקה שקיימים כמעט בכל כלי אחר. (האמת שלפני שהתחלתי לנגן בגיטרה רציתי תופים אבל זכיתי לתגובות לא ממש חיוביות מההורים)

DrunkGoat

New member
אני לא מדבר על מתופפים...

וירטואוזים היסטריים. ברור שאפשר לעשות דברים מדהימים עם תופים, אבל עקרונית, תופים, מה תפקידם?

גילדורי

New member
עכשיו אתם סתם קוטלים את התופים

תאר לך מה היו עושים בשער 11 בלי התופי קצב...

DrunkGoat

New member
LOL

טוב. בשביל להוכיח את העניין: קח יצירה, שיר, או סתם ריף. תנגן אותו על גיטרה, אח"כ תנגן אותו על כלי אחר (לא תופים). אח"כ תנסה לנגן אותו על תופים, ושיזהו את הדמיון. אתה יכול לעשות את זה? I rest my case.

גילדורי

New member
שמע יש הבדל בין להגיד שבתופים אין

מלודיות, מה שנכון, ובין להגיד שלתופים אין ערך במוזיקה. זה לקטול את התופים.

DrunkGoat

New member
לא לא, זה לא הכוונה.

לתופים יש הרבה ערך במוסיקה. אבל התופים עצמם, הם נועדו בראש ובראשונה לספק קצב.

ram liran

New member
קשה להשאיר כזה בלבול-שכל בלי מענה..

תופים זה לא מוזיקה??? נכון, תופים לרוב נותנים את הקצב. אז מה??? קצב זה לא מרכיב ראשון במעלה של המוזיקה??? גם גיטרה נותנת קצב (גיטרת קצב). אז היא גם לא כלי למוזיקה? גם בס נותן קצב, אז גם הוא לא כלי למוזיקה? קצב הוא מרכיב מאוד במוזיקה, יותר מהמלודיה ויותר מההרמוניה. צאו קצת מהבועה שלכם
Ram-bo

DrunkGoat

New member
לא. קצב זה לא מרכיב ראשון..

במעלה של המוזיקה. אם אני אשמיע לך מטרונום אתה תגיד "וואו, זו מוסיקה טובה"? מה הקשר לגיטרת קצב ובאס? נתחיל מזה שבאס ממש לא נותן קצב, הוא יכול לתת, אבל הוא בד"כ ממש לא עושה את זה. וגם גיטרת קצב לא נותנת את הקצב, גיטרת קצב נותנת את הרקע לגיטרת הליד. את הקצב נותנים התופים.

DrunkGoat

New member
ושוב, לא אמרתי...

שקצב או תופים זה לא חשוב. זה מאוד חשוב.

ram liran

New member
קצב זה כן מרכיב ראשון

אם תשמיע לי מטרונום אני אולי אשתעמם, אבל באפריקה ובאסיה יש תרבויות שלמות שכל המסורת המוזיקליות שלהן מתבססות כמעט רק על קצב (בניגוד לתרבות המערבית, שמתבססת כמעט רק על הרמוניה מסורתית). אתה רוצה להגיד לי שהמורשת המוזיקלית של התרבויות האלו שווה פחות מהמורשת המוזיקלית האירופאית??? Ram-bo

למעלה