דעתכם על התוכנית

efratcn

New member
עובדה שקורה ויש לי עוד דוגמאות

ובמחשבה שניה אפשר לגלות שדרישות הלקוחות והתגמשות המתכננים במקומות הלא נכונים היא שהובילה לטעויות האלו. למשל, יש לנו חברים עם מטבחון פצפון, פינת אוכל סבירה וסלון ע-נ-ק! זה בא כי הם הכתיבו לאדריכל את גודל המטבח. עוד דוגמא? סלון עם תקרה גבוהה מאד, לא פרופורציונלית לגודל הסלון. שוב, דרישת הלקוחות. עוד? בתים הפוכים. יש לנו 4 (!!) כאלה בישוב, כולם נבנו ע"י אותו היזם. ארבעתם יושבים על נוף חקלאי משגע ואצל כולם פרגולת האירוח ובכלל איזור האירוח פונים לכביש! חדרי השינה עם החלונות המינימליים פונים לנוף. אלוהים יודע למה הוא תכנן ככה את הבתים. עוד? תכנון של פרגולה אחרי חניה. טעות טעות טעות. איזה מבאס זה לשבת בחניון הבית שלך ולארח אנשים... ויש דברים שאני לא אבין אבל אנשים אוהבים - למשל, תכנון מטבח לבישולים ומטבח לתצוגה. לא חבל על הכסף?

tacher

New member
../images/Emo45.gif

כל כך מוכר וכל כך עצוב לראות בתים כאלה, אחרי כמה שנים בעלי הבית קולטים את הטעויות ואז עד יותר עצוב.

בינא

Member
זה יכול לקרות רק לאנשים ללא הכשרה אדריכלית...

ויליפוד...בדרך כלל אינני נוהג לחוות דעה על תוכניות בפורום, אבל נראה לי שהפעם אחרוג ממנהגי...דווקא בגלל כמה הערות שקראתי למעלה. 1) התכנון מצויין! 2) זו דוגמא טובה מאוד לתכנון פרקטי ולא פלצני. 3) אין שום חובה לקיר לפני דלת הממ,ד אם החלונות רחוקים יותר מ-5 מ' מהדלת וזוויות הפיצוץ קטנות מ-45 מעלות וזה המקרה. 4) חלון הממ"ד חייב להיות מינימום 35 ס"מ מהקיר הקרוב, אבל עקרונית, נכון מאוד לתכנן חלון ממ"ד כך שיפתח לקיר ונכון לתכנן אותו מול הדלת כאשר פתח האיוורור הפנימי ממוקם בקיר הדלת אבל לא מעל לדלת אלא בחלק העליון של הנישה (מרכזו 35 ס"מ מהתקרה מינימום). 5) אם כוונת כל הריצוף החיצוני היא לחסוך במים להשקיה או בגלל אלרגיה לדשא, ברור למה הוא קיים. 6) רצוי ליצר גגון מעל לכניסה והוא יכול להיות כחלק מהגג (שטוח? משופע?) 7) המדרגות בתוך הבית נותנות הפרדה טובה וחכמה בין החלק הפרטי לפרטי/ציבורי. 8) השירותים בכניסה בנויים נכון ובמקום.

ויליפוד

New member
בינא החזרת לי את הצבע ללחיים

העלתי את התוכניות כדי לקבל בקורת ולהצביע על כשלים, אבל כזאת כמות של קטילות עירערה אותי. אני אקח את כל הערות לתשומת ליבי והשקיע מחשבה נוספת יש הערות שממש במקום. תודה

פיטנגו4

New member
שאלה ברצינות

אתה היית מעדיף שלא אגיב ולא אקטול בכלל? אני באמת רוצה לדעת את התשובה. אולי אני מבזבזת את הזמן שלי, וסתם גורמת לאנשים להפגע... בחיי שזו לא הכוונה שלי. אני חושבת שאם מישהו מבקש, אז רצוי לבקר מה שיותר, אם זה עדיין ברמה שניתנן לשינוי, כמו בשלב של תוכניות שעדיין לא בוצעו. מה דעתך? אולי עדיף לקבל רק מחמאות ? אולי דיסוננס קוגניטיבי גורם לנו, כבני אדם, בכל תחום, וכמובן גם בנושאי הפורום, למצוא סיבה למה מי שמבקר אותנו טועה, ומי שמחמיא לנו צודק? לגבי הערותיו של בינא: שים לא שלא התיחסתי לכמות הריצוף בחוץ אלא לתכנון שלו. אפשר לרצף אפילו יותר מזה, אבל בחוכמה, שלא קיימת בכלל בתכנון שלך, לדעתי. לגבי האופציות של "דשא" או "ריצוף" - אני מצטטת את בינא "זה יכול לקרות רק לאנשים ללא הכשרה". במקרה הזה - הכשרה באדריכלות נוף או אפילו בגינון, או סתם דימיון יצירתי. יש כל כך הרבה אופציות אחרות לחסוך במים.... לא התיחסתי למדרגות בבית או לגודל החדרים. זוהי כנראה חלק מהפרוגרמה שלכם. אי אפשר לאמר על זה "טוב" או "רע" בלי להכיר אתכם. תכנונים פשוטים וטופים זכו כאן "אפילו" ממני למחמאות. אני ממש אוהבת תכנונים פשוטים ולא פלצניים, כשהם טובים.

בינא

Member
יש דברים שאף פעם לא נבין...כבעלי מקצוע...../images/Emo13.gif

את מאוד מקצועית בתחום שלך וזה ברור מתשובותיך בפורום והתיחסותך לנושא הגנים והנוף. נראה לי שכל אחד מאיתנו לוקח את עצמו ברצינות ולכן, לפעמים, זה מה שעומד בעוכרינו. הערות שאנחנו ותנים מהפן המקצועי, נראות לאחרים כפגיעה, כהתבטאות נחרצת מידי או אפילו "מכסחת", גם כאשר ההערות נבעו כולן מתוך כוונה אמיתית לעזור בלי מרכאות. עניינים אחרים שמשפיעים על תכנון הם טעם וריח, מוצא, חינוך, בית ההורים, הסביבה, המצב הכלכלי והחברתי ועוד ועוד... הסיבה העיקרית שאיני נוהג להגיב לתכנונים מבחינת "איך הם נראים לי" בפורום היא שאינני מכיר את הפונים ואינני מכיר את הרקע שלהם.

פיטנגו4

New member
עיצוב תכנון ואדריכלות

שונים מאד מהנדסה, מדעים ומקצועות הומניים. אין כאן שינון תיאוריות ועובדות, או הבנה ופתרון תרגילים, זה לא שהתשובה היא נכונה או לא נכונה... גם לא 87% נכונה.. אי אפשר לתת ציון כזה... כל מי שלמד מקצוע עיצובי כלשהו, בין אם זה עיצוב גרפי, עיצוב אופנה, או אדריכלות, למד שיעורי סטודיו "וחטף" ביקורת מקיר לקיר, וגם גילה שהדרך היחידה ללמוד ולהתפתח היא ביקורת בונה. מי שיודע לקבל ביקורת בונה כמתנה - לומד ומתפתח. מי שמתיחס אליה באופן אישי, לא מתאים למקצוע. לקח לי תקופה ארוכה עד שלמדתי לבקר עבודות של אחרים וגם עבודות של עצמי. אני פונה לעמיתים לשם קבלת ביקורת. הם גם פונים אלי. אני נמנעת מלתת כאן ביקורת על אורח חיים. (למשל: למה יש 4 חדרי שירותים בבית עם 4 נפשות, או למה יש מטבח כפול, או למה החדרים ענקיים והסלון קטן) אני משתדלת לבקר רק דברים שהם תכנון לקוי או טעויות מחוסר מחשבה. אני מביעה את דעתי האישית, וברור שאפשר להתעלם ממנה, או לקבל אותה. כל אדם כרצונו. מי שמתיחס למה שאני כותב כרשעות או רצון לתת מקלחת לכל תוכנית, פשוט לא מכיר אותי ולא מבין את כוונתי.

ויליפוד

New member
להפך

כאשר פרטת את הכשלים לשיטתך קראתי בעיון גם אם לא קבלתי הכל. ה"התמרמרות" היתה כאשר קטלת את התוכנית בלי לנמק. את חיבת להבין שאין לי מה לעשות עם כזאת גישה . אם היו לקוחות שלך היו באים ורוצים שתזרקי את תכנון הקודם שעשית להם רק כי באיזה פורום משהו אמר שהתוכנית גרועה מה היית אומרת להם ?

יש עשרות בתים שנבנו בצורה הזו ,

אם אני אתאמץ אני אפילו אוכל לתת לך שמות של אדריכלים שיש להם תוכנית כזו מוכנה אני אישית מכיר עשרות בתים בסגנון הזה - סלון ומטבח וביניהם הכניסה לבית בהמשך רחבה ומסביב לה החדרים . בשביל תכנית כזו חבל לבנות בית קרקע

Dfengshui

New member
לדעתי, לא מדובר בטעויות כלל

פשוט, נקודת ההסתכלות של כל אחד היא אחרת. למשל - מדרגות בתוך הבית. יש אנשים שלא מוכנים לשמוע אפילו על מדרגה בודדת בבית. לעומתם, יש כאלו שדווקא אוהבים מדרגות וחושבים שהן נותנות הפרדה נוחה ופונקציונלית בין אזורים. למשל - גודל חדרים. יש כאלו שמסתפקים בחדר בגודל 3X3.2 ואחרים לא מוכנים לשמוע על פחות מ 3X4. למשל - פינת משפחה. בעיני חלק זה מיותר ואצל אחרים זהו עיקרו של הבית. ההבדל בין לבקר לבין לשפוט הוא ביכולת לנתח את הבית בנטרול הדיעה האישית. יש אנשים שלא מסוגלים לכך ולכן מנתחים את הבית כאילו היה שלהם.

תמר36

New member
אני לא אהבתי, ישנם המון חללים מוזרים בבית

הכניסה לחדרי הילדים עם הנישה, פינת טלויזיה אני ממש לא אוהבת וניתן את השטח לתת למטבח ולחדר שינה הורים או לאמבטיה מרכזית גדולה יותר. חלון מטבח לכביסה..... אצלי הכביסה בצד האחורי המוצנע של הבית. אבל...... אתה התגור בבית הזה ולא אני ולכן תדאג לכך שהבית יהיה נוח לך. זה הכי חשוב.

fireman

New member
בד"כ אני הולך הפוך

וקורא את התגובות ואחר כך מסתכל על התוכנית בשביל לא לחזור על קודמיי בהערות, בהרבה מקרים אני מדלג ועובר הלאה...אבל הפעם לאור התגובות הסקרנות הרגה את החתול, הייתי חייב לתת לזה עוד כמה דקות. אז ככה, התכנון פרקטי הגדלים של החדרים סבבה לגמרי..... יש לי בעיה שהייתה לעוד כמה גולשים כאן והיא מיקום דלת הכניסה, נראה כאילו שמו אותה באופן רנדומלי, האינטראקציה שלה עם החלל הפנימי לא משתלבת בצורה נכונה לדעתי. החזיתות גם כן ייראו מאוד משעממות בבית הזה ונראה כאילו הפינה הקטומה היא סוג של ניסיון נואש ליצור משהו "שונה" בתוך החזיתות. המטבח גם לטעמי קטן מידי. שיהיה בהצלחה!

dan0005

New member
ללא קשר לתוכנית הספציפית

רוב התוכניות שמוצגות לביקורת בפורומים נקטלות בצורה חריפה, מידי פעם יש תוכנית שזוכה לפירגון. לדעתי כל הרעיון בבנה ביתך הוא שכל אחד בונה את מה שמתאים לו. למרות זאת אני בעד הביקורת, (בצורה עדינה ובלי לקטול את התוכנית), כי יש הרבה נקודות שבעל הבית לא שם לב לבעיתיות בהן וביקורת מנקודת מבט שונה יכולה לעזור מאד, באופן אישי, אני יישמתי חלק מהביקורות שקיבלתי, וחלק לא. היום שהבית מוכן אני יכול לומר שאני פשוט מאוהב בו.

תכנון פרקטי ולטעמי יחסית טוב

כמה דברים מרכזיים שאני רואה בהם בעיה 1. מיקום מקלחת הילדים רחוק מהחדרים, הם יאלצו ללכת עם הבגדים או ערומים עם מגבת, מהחדרים למקלחת וההיפך. הם תמיד חשופים מול החלל המרכזי, בגיל ההתבגרות זו בעיה. אני ממליצה לקרב את המקלחת שלהם לחדרים ולייצר עבורם אינטימיות, גם ביחס לפינת הטלוויזה. 2. סלון ופינת ישיבה בשפלה לכיוון דרום, אם אתם באזור מיוער מצוין, אחרת מרבית השנה קשה לשבת בחוץ. 3. מיקום שירותי אורחים בחזית הבית עם חלון שנמצא ליד דלת כניסה, לא ממש מוצלח בעיני הייתי מייצרת מקום בין המזווה למקלחת. באופן אישי הייתי מנצלת טוב יותר שטח של 170 ולא יוצרת חלל כזה גדול עם שטחי מעבר בין החלקים הציבורים בין הסלון והמעבר לחדרים, יש לכם שטח של חדר נוסף. בנוסף קשה לתת חוות דעת מלאה מבלי לדעת גילאי ילדים והאם יש צרכים נוספים (עבודה מהבית, חדר אירוח, אורח חיים והרגלי ארוחה, אירוח ועוד) בהצלחה

ittayd

New member
שאלה לגבי פינת ישיבה לכיוון דרום

למה קשה לשבת כשהפינה לכיוון דרום? שמים פרגולה וזה עושה צל, לא? הפרגולה כמובן צריכה להיות גדולה יותר משטח הישיבה (מטר לדרום ו?? למזרח ומערב) אחרת, חוץ מצפון, איזה עוד כיוונים אפשר? הרי גם כיוון מזרח יקבל שמש עד שעה מסוימת (יש לנו מרפסת שמש שפונה מזרח-מזרח-צפון ויש שמש עד שעה 11). ובכיוון מערב השמש בערב מאוד מעצבנת ונכנסת תחת כל פרגולה כמעט.

פיטנגו4

New member
אפשר בכל כיוון שהוא

בצפון הבית יצל, וזה באמת הכי נעים. בכיוונים אחרים אפשר להצל באמצעים אחרים, כמו: פרגולה, עצים, גגונים. לגבי הבעיה שלכם עם המערב: הפתרון הוא שתילת עץ בדיוק במקום שהוא יסתיר לכם את השמש בשעות שבהן אתם רוצים להיות בחוץ. רצוי עץ נשיר. בינתיים, עד שיצמח, אפשר שמשיה

ויליפוד

New member
האם פינת ישיבה קרובה לרחוב

ניראת בעיתית בעינכם ? או שאולי גדר\גדר חיה פותרת את בעית הפרטיות.

למעלה