דעתכם על התוכנית

ויליפוד

New member
דעתכם על התוכנית

שלום לכולם אשמח לשמוע דעות\הערות לתוכנית . מדובר ב170 מטר קומה אחת בשפלה. הצפון מסומן ע"י חץ אדום. רחוב מכוון הכניסה. שאר הכוונים מגרשים שכנים.

פיטנגו4

New member
דעתי: אדריכלים צריכים לתכנן בתים

ולא אנשים אחרים, שהמקצוע שלהם הוא לא אדריכלות. זה לא בית שתוכנן ע"י אדריכל, וזה ברור ממבט ראשון. כל מילה מעבר לזה מיותרת.

פיטנגו4

New member
באמת?

לא רק שזה לא תכנון טוב של בית, זה אפילו לא תכנון טוב של דירה. ("לא טוב" זה בהמעטה) אין לי מה לאמר יותר מזה. זו דעתי.

פיטנגו4

New member
הבהרה

בדרך כלל אני מצרפת רשימה ארוכה של הסברים. עשה חיפוש בפורום ותראה, שאם אני לא עשיתי זאת הפעם, זה לא מעצלנות ולא מאגו אישי מנופח. אבל, יש מקרים שזה כבר הרבה מעבר לזה, ופשוט מיותר לכתוב, כי צריך לדעתי לקחת את כל התוכנית, להתיחס אליה כמו אל תרשים בועות, ולהחיל מחדש. שום דבר כאן לא טוב: עיצובית, תכנונית, זרימה בין החללים, חיבור של קירות אחד עם השני, חיבור עם החוץ, התיחסות לכיוונים. כלום. (על כל מילה כאן יכולתי לכתוב 20 משפטי הרחבה...) הדבר היחיד שנחמד הוא פתח הכביסה. נדמה לי שגם חסר קירו מול דלת הממ"ד, אבל בזה אני לא בטוחה לחלוטין. כל מה שאני אכתוב יותר מזה ישמע כמו השמצה מכוערת של אדריכלית ותיקה ומוערכת... בהחלט הכוונה לא להשמיץ, אלא לנסות לפקוח את העיניים של מי שעדיין לא הגיש ויכול לשנות הכל. למרות שאני בטוחה שהשקעתם בזה את הנשמה, ולא נחמד לקרוא דיעה כל כך בוטה על הבייבי שלכם, אז אני מקווה שתיקח את הביקורת שלי בצורה בונה, ותנסו לעשות בייבי חדש. אולי לאחרים תהיה דיעה שונה משלי.... בהצלחה מכל הלב

ויליפוד

New member
מענין איך את חושבת

שאפשר לקחת את הבקורת שלך בצורה בונה. אם לא נתת הסברים אפלו לא לדבר אחד. אז מה פה ביקורת בונה ? ודוקא בגלל שאני מכיר את ההסטוריה שלך בפורום אני מופתע מהתגובה הלא ענינית. ובקשר לאדיכלית שמה לא מופיע כאן אז הטעון שלך לא תקף. על "הלא נחמד לקרוא דעה בוטה" תשאירי לי את זה אני אתגבר . אני מעונין לשמוע דעות מנומקות גם אם הם יהיו שליליות. שלחתי לך גם מסר.

פיטנגו4

New member
ביקורת

אתם הולכים לגור בבית על קרקע ולהשקיע בו את כל חסכוניותיכם, וגם את מה שאין לכם. כואב לי שמישהו ישקיע בדבר הזה ששלחת את השרטוט שלו, מאד אכפת לי . לכם אני מגיבה בכזו בוטות. לא משנה אם המתכננת היא אדריכלית צמרת או שרטטית זוטרה. זה תכנון לא טוב בלשון המעטה. לדעתי, שאתה לא חייב לקבל בכלל, זו דעתי. אני הייתי עושה Delete All , משאירה רק את הצהרת הכוונות ברמה מילולית (פרוגרמה) ושולחת אותה לשולחן התכנון מחדש, או מחליפה מתכנן. הנה הרחבה ל2 סעיפים בלבד, וגם זה בקיצור: תקציר של הערות לחוץ: · התעלמות טוטואלית מהגינה בכל הבית כולו. אים שום דבר שמבחין את התוכנית הזו מתוכנית של דירה בקומה 7. אפשר לקחת אותה ולשים אותה במגדל כלשהו, וזה יעבוד במידה דומה. · תכנון רחבות לא מושכל, לא היגיוני · חלון מטבח צופה לנוף הכביסה · כניסה דרך שירותים. · אין מבואה חיצונית ואין פנימית. · אין חיבור בין הגינה לסלון. · אין שום יציאה הגיונית לרחבה הזו, אלא מדלת הכניסה. · יש לכם המון המון כביסה. נכון? לכן גודל רחבת הכביסה יותר גדול מהמטבח או מחדר שינה הורים? · ערוגה ברוחב 20 ס"מ מהצד של שביל הכניסה. זאת בדיחה, נכון ??? · אין שום התיחסות לטופגרפיה, אם קיימת במגרש. · חומות ושערים בכלל חתוכים, או לא קיימים. תקציר של הערות בעיצוב הפנים והבית: · פינה קטומה מוזרה · בסלון צופים לTV או לרחבה מרוצפת מקיר לקיר. יופי של נוף. · הבליטה בקיר החיצוני בצד צפון נראית כמו טעות ולא כמו משהו מתוכנן. (יש לראות חזיתות) · פותחים דלת ורואים גב של ספה וקיר. · דמיין לבדך מה קורה כאשר ילד א' וילד ב' רוצים לצאת או להכנס יחד כל אחד לחדרו. · כנ"ל בכניסה לחדר הורים ושירותי הורים. (אני בטוח הייתי חוטפת הרבה מכות כחולות בבית הזה...) · אין קיר מול דלת הממד. אאל"ט זה חובה. לא בטוחה. · כל שולחנות העבודה מופנים עם הגב לדלת. זה מאד לא מומלץ. הרבה אנשים לא יכולים לעבוד כך בכלל. · דמיין כמה מישורים שונים וכמה פינות אתה רואה בפינת הTV/משפחה. זה בדיוק האזור שגרם לי לפקפק בכך שהמתכנן הוא אדריכל. אני מזהה שם חוסר ניקיון בוטה. יש לי עוד מה לאמר, אבל נדמה לי שמה שכתבתי זה די והותר. נדמה לי שהבנת את הפרינציפ. אם קשה לכם לדמיין מה קורה שם, השקיעו בהדמיה (יש לי המלצה במסר).

ittayd

New member
אולי אפשר לקבל יותר פירוט?

אני מעוניין לקבל יותר פירוט, גם כדי שאוכל לנתח תוכניות שלי... מה הבעיות העיצוביות? מה הבעיות התיכנוניות? למה אין זרימה בין החללים? (אי אפשר לעשות ספונג'ה?
) איזה קירות לא מתחברים טוב? למה אין חיבור עם החוץ? לגבי תובנות שלי (החובבניות): הגינה לא ממוקמת טוב. זו גינה שתהיה בה שמש בכל היום. כשעיקר הבעיה בערב כשכבר חם והשמש נמוכה. יש הפרדה בין החדרים לאמבטיה. כשהמעבר ביניהם חשוף לשטח הציבורי. כשנכנסים, אין משהו יפה מול המבט של האורח (רצוי גינה) הגישה לאמבטיה בח. שינה הורים נראית מאולצת הייתי מנסה לפתוח פתח מהמטבח לשטח המרוצף ולהשמיש אותו כמרפסת בוקר. גם נראה לי שאין חיבור בין השולחן במרפסת לשאר הבית. אם יושבים שם אז לא רואים את הסלון או המטבח. ובכלל, המרפסת היא בצורת ר', מה שלא נותן ניצול טוב של השטח (עדיף מלבן לדעתי)

ittayd

New member
עוד משהו

נראה לי שפינת האוכל "סגורה" מדי. חבל שיש גינה (יותר נכון שטח מרוצף) מעבר לקיר ואין דרך לסועדים להנות ממנו (אלא אם התכנון הוא להשתמש בשולחן רק ל"בופה")

תכנון הבית

תכנון יפה מאוד! חלוקה טובה של שטח פרטי וציבורי (יש לשם לב לגובה הקיר החוצץ בין הסלון לשאר החללים- שלא יהיה נמוך מדי). מטבח אולי קטן מדי אך יש כאלה שמסתדרים עם זה יופי.... לא ברורה הסיבה לקיר הבולט מחוץ לבית, בצד הסלון.ן עדיף היה שהסלון לא ימוקם בצד הדרומי, אך אם כבר מוקם בצד דרום עדיף כמה שפחות חלונות. תתחדשי ולא לשכוח לקרא את הכתוב בתחתית הדף... המשך יום נעים,

ויליפוד

New member
תודה , הקיר הבולט

הוא קיר אלכסוני שתוכנן מסבות עיצוביות ולא פרקטיות (העלות שלו זניחה) למה לדעתך עדיף חדרים בצד הדרומי על פני סלון ? ושוב תודה

בגלל עלויות קרור

חדרים דרומיים עם חלונות גדולים (סלון) יחממו את הבית יותר מחדרים דרומיים עם חלונות קטנים (חדרי מגורים) ותצטרך להפעיל יותר מזגן.

ויליפוד

New member
לעניות דעתי

בקייץ השמש הולכת ממזרח למרכז (כלאמר מעל הביית בזוית ישרה) ולמערב רק בחורף היא הולכת ממזרח=> דרום => מערב. ואז מקום הסלון הוא יתרון. פספסתי משהו ?

ittayd

New member
איך מתוכננת הפרגולה?

ולגבי השמש, אני יכול להמליץ להשתמש ב-sketchup. זו תוכנה שgoogle רכשה ונותנת גרסה מלאה שלה בחינם. יש שם אפשרות ליצור מודל תלת ממדי די מהר ואז לקבל הצללות לפי חודשי השנה והשעה (רק אל תשכח לרשום קורדינאטות מיקום וכיוון צפון מדויקים)

Dfengshui

New member
הנה כמה דברים לשיפור, לדעתי

1. הכניסה לבית "נופלת" ישר על פינת האוכל והסלון. אני מעדיפה כניסה יותר "מרוככת", עם רחבת כניסה תחומה. 2. חסר לי מאוד חלון לכיוון הכניסה, במיוחד לאור שטח הגינה הגדול שנמצא שם. 3. בממ"ד רצוי להעביר את החלון למרכז הקיר וכך לא ייצא מסדרון אויר בין הדלת והחלון. 4. חדר שינה הורים ברוחב 330 הוא קצת צר. אם תוכלו להרחיב ב 20 ס"מ ע"ח המקלחת, זה יהיה עדיף. מעבר לכך, תוכנית חמודה ופרקטית. לא fancy אבל נעימה לעין. שיהיה בהצלחה!

הצילו !!!

יש מדרגות בבית שלא מובילות לשום מקום . מטבח קטן , מזווה קטן , חדרי ילדים קטנים , הכניסה כמו של דירה בבית קומות . היכן שכתוב נישה מעוצבת צריכה להיות פינת האוכל והמדרגות המיותרות צריכות לעבור לצד השני . אני הייתי מנסה לעשות לשלושת החדרים מקלחת משותפת עם כניסה מכל חדר , לא יודע אם זה יכול להיות אבל ממבט לא מעמיק יכול להיות שכן .

ittayd

New member
אני מנסה להבין משהו

ישבו הזוג הזה והאדריכלית (שכנראה הגיעו אליה על פי המלצות, וכנראה כבר תכננה בתים) במשך מספר חודשים כנראה ותכננו בית. והנה תוך כמה דקות אנשים בלי הכשרה אדריכלית (אין כאן נסיון לעקוץ) מזהים כ"כ הרבה טעויות. איך זה יכול לקרות?

למעלה