דעתכם חשובה לי

GoldenEyes

Well-known member
ולדעתי מגיע למטפל לנצל את הפטור מתור, כדי לחזור מהר למטופל.
בגלל זה רשמתי חוק יבש
אבל לכי תדעי, כל אדם שיטען שהוא מטפל יבקש פטור מהתור.
כמו הנושא של תו נכה לרכב , שמאפשר לרכב לחנות בחנית נכים רק אם הנכה נמצא איתו
בפועל , רבים מבני המשפחה מנצלים את התו לחניה בכל מקום אפשרי כולל מדרכות והנכה בכלל בבית

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אם המטפל בא לטובת עניין המטופל.
לדוגמה, היום הלכתי להביא תרופות עבור אחי, קלטתי שיש אפשרות ללא תור, התלבטתי עם ללחוץ על כפתור תור מיוחד, או תור רגיל.
למה עליי לחכות בתור ארוך כשיש לי אפשרות לא לעמוד בתור? .
לא הגעתי עבור עצמי, ולא קנתי דבר שאינו עבור רווחת אחי.

משתפרת1

Well-known member
לדוגמה, היום הלכתי להביא תרופות עבור אחי, קלטתי שיש אפשרות ללא תור, התלבטתי עם ללחוץ על כפתור תור מיוחד, או תור רגיל.
נכון שמדובר ברווחת אחיך, אך הפטור מתור נועד להקל על מי שאינו מסוגל לעמוד בתור ולא על מי שעוזר לו. הפטור הוא אישי ומיועד לבעליו בלבד.
מאחלת לך להשאר בבריאות טובה גם אם זה מחייב עמידה בתורים.

raya

Well-known member
כדי להימנע מלחכות בתור, הכי פשוט זה להזמין תור לבית המרקחת. עכשיו - בקופ"ח אין פטור מתור בבית המרקחת, בסופר פארם יש.
אני מזמינה תור, מגיעה ומקבלת את מה שאני צריכה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
רעיון מעולה, לעצמי קובעת תור, הגעתי לביקור אצל אחי, והיה צריך ללכת להביא עבורו תרופה, הלכתי במקום לשלוח את המטפל, התור בסופר פאם היה ארוך ארוך,התרופה ע"ש אחי, הכרטיס של אחי, דלימה אם לחכות בתור, או לנצל את הפטור.

raya

Well-known member
רעיון מעולה, לעצמי קובעת תור, הגעתי לביקור אצל אחי, והיה צריך ללכת להביא עבורו תרופה, הלכתי במקום לשלוח את המטפל, התור בסופר פאם היה ארוך ארוך,התרופה ע"ש אחי, הכרטיס של אחי, דלימה אם לחכות בתור, או לנצל את הפטור.
אבל יכולת להזמין תור עם השם של אחיך, הרי הכרטיס שלו אצלך, המירשם על שמו. מה הבעיה?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אבל יכולת להזמין תור עם השם של אחיך, הרי הכרטיס שלו אצלך, המירשם על שמו. מה הבעיה?
אמרת יפה, זו הייתה המחשבה שלי, לכן לא הרגשתי שאני מנצלת זכות.

raya

Well-known member
הרי המטרה שלך לקחת את התרופה ולחזור כמה שאפשר מהר יותר אליו.
אין כאן שום ניצול לדעתי.

משתפרת1

Well-known member
כשאת מזמינה מראש תור לסופרפארם את לא מנצלת את זכות הנכה. כל אדם יכול להזמין תור ולחסוך לעצמו את ההמתנה. לעומת זאת כשאת מגיעה לסופרפארם ויש הרבה אנשים ואז שולפת את הפטור של אחיך- זה ניצול. למרות שהתרופה עבורו.

משתפרת1

Well-known member
כשאת מזמינה מראש תור לסופרפארם את לא מנצלת את זכות הנכה. כל אדם יכול להזמין תור ולחסוך לעצמו את ההמתנה. לעומת זאת כשאת מגיעה לסופרפארם ויש הרבה אנשים ואז שולפת את הפטור של אחיך- זה ניצול. למרות שהתרופה עבורו.
יש עוד פתרון לענין התור: להזמין את התרופות באתר של בית המרקחת או בטלפון לרוקח בבית המרקחת, ואז כשאת באה- את מקבלת אותן ללא תור. הנכד שלי מתאם שיכינו את התרופה שלו, ברגע שאני נכנסת לבית המרקחת הרוקח קולט אותי ומביא לי את השקית בלי שאצטרך אפילו להוציא מספר.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש עוד פתרון לענין התור: להזמין את התרופות באתר של בית המרקחת או בטלפון לרוקח בבית המרקחת, ואז כשאת באה- את מקבלת אותן ללא תור. הנכד שלי מתאם שיכינו את התרופה שלו, ברגע שאני נכנסת לבית המרקחת הרוקח קולט אותי ומביא לי את השקית בלי שאצטרך אפילו להוציא מספר.
הסיפור לא רלוונטי רק לבתי מרקחת. תחשבי על נכה שנורא רעב ונהגו יורד לקנות לו שווארמה. יש תור ארוך. אילו הנכה היה יורד גם, היה מדלג על התור. הישיבה ברכב קשה לנכה וגורמת לו כאבים עזים ו/או נזק כזה או אחר.

כך אפשר לחשוב על שלל דוגמאות נוספות כמובן. את חלקן אפשר לפתור בדרכים יצירתיות כמו זו שהצעת. אחרות פחות אבל גם בהן השאלה קיימת.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בגלל זה רשמתי חוק יבש
אבל לכי תדעי, כל אדם שיטען שהוא מטפל יבקש פטור מהתור.
כמו הנושא של תו נכה לרכב , שמאפשר לרכב לחנות בחנית נכים רק אם הנכה נמצא איתו
בפועל , רבים מבני המשפחה מנצלים את התו לחניה בכל מקום אפשרי כולל מדרכות והנכה בכלל בבית
לנצל תו נכה, כשהנכה לא במקום זה ניצול לרעה זכות של אחר.

Harrington

Well-known member
מנהל
בדיוק חשבתי על זה היום :). מקרה שהיה כך היה (או כך שמעתי). אדם שיש לו פטור מתור ישב ברכבו בזמן שנהגו הלך לרכוש עבורו תרופה כלשהי. לנ"ל קשה הישיבה הארוכה ברכב עד מאוד. אולם לנהג כמובן אסור להשתמש ב'פטור מתור' בשמו כשהלה לא איתו. עם זאת, אם היה משתמש, זה היה נטו כדי לקצר את זמן ההמתנה למי שכן מחזיק בפטור. אז התשובה הפורמלית ידועה, נאמרה כן וברורה. אבל האם, אילו הייתם עומדים בתור, הייתם מגלים סלחנות לאותו נהג (כאשר כמובן שאין לכם דרך לדעת אם הוא דובר אמת או משקר בכלל) אם היה עוקף אתכם באמצעות הפטור (לפי תעודת זהות של היושב ברכב)?

למעלה