דעתכם הכנה...

• פותח הנושא lviae
  • פורסם בתאריך

collie

New member
בגלל אנשים כמוך יש הרבה כלבים בכלביות. חבל

שאנשים לא מבינים מה הם עושים-היית פעם בכלבייה??? לכי ואז תביני מה את אומרת! למזלי אני יודעת שגם בני אדם וגם בע"ח חשובים ואני מספיק בוגרת לקחת אחריות על השתיים. מקווה שזה לא החינוך שאת מעבירה -קשה אז לזרוק!!

פצית219

New member

כן. בגלל אנשים כמוני.

ולא, נגיד, בגלל אנשים ששמים כלבים בכלביות.

בגלל אנשים כמוך, אנשים רציניים לא לוקחים ברצינות את העניין של זכויות בעלי חיים. כי אנשים כמוך מגחיכים אותו.

collie

New member
את זאת שאומרת למישהי לזרוק כלב לא אני

אז איפה בדיוק את חושבת שהכלב יהיה אם לא בכלביה עוד בגיל שלו. חבל מאד שאת לא לוקחת את הנושא של זכויות בע"ח ברצינות ותורמת למצב המזעזע. מציעה לך לקרוא קצת על מצב בע"ח וללכת לבקר בכלבייה.
תפסיקו לחשוב רק על עצמכם ותתחילו לקחת אחריות על מה שאתם אומרים ועושים....ככה אתם מלמדים את הדור הצעיר יותר וככה העולם נראה וחבל שאתם לא מבינים את זה.

תגידי לי, את אמיתית?

מי אמר "לזרוק" את הכלב לכלבייה?
היא ציינה וגם אני ציינתי שאם הם לא מגיעים לפיתרון הולם שיהפוך את חיי ילדיה לטובים ביותר - שיעבירו את הכלב למשפחה אחרת.
לא יקרה לו כלום, הוא ימשיך לקבל אהבה רק מבעלים אחרים.

ואת נסחפת לגמרי - עצוב שיש בני אדם בעולם הזה
שמעיזים להקביל חיי כלב לחיי אדם, לתינוק.
פאקינג תינוק בן כמה חודשים שלא יכול לישון בלילה ויכול לגרום לו לבעיות שינה עתידיות כבנאדם מבוגר.

הייתי מצפה מאישה בת 37 לקצת יותר בגרות וראייה אחראית לחיים.

collie

New member
בגלל שאני בת 37 אני מבינה מה אני אומרת

ולצערי מי שלא חי במציעות זה מי שאומר למסור כלב בן 7. טוב אני מבינה שאין עם מי לדבר. תמשיכו להגיד שאני טרול או מה שבא לכם ולהתעלם מי מה שקורה לבע"ח בגלל אנשים שקשה להם פתאם. ודרך אגב רוב התגובות שלי לא היו אלייך אישית יותר למי שחושב שאני טרול בגלל שיש לי מספיק בגרות לגלות חמלה לא רק לבני אדם.

אבל מי שרוצה שימשיך לקבור את ראש שלו בקיר ולתעלם מי המציאות כי זה הכי נוח.

אמרתי מה שיש לי והדעה שלי לשמחתי לא תשתנה!

רק אם אתם לא מאמינים לי מציעה לכם לבקר בפרומים שקשורות לבע"ח וכלביות ולהבין את מה שאני אומרת אבל כנראה לא תעשו את זה.

מקווה שיבוא היום ותבינו דברים ותגלו בוגרות!
בא לכם תמשיכו להגיב למה שכתבתי אבל i am done!!

lviae

New member
תקשיבי, אני עונה לך פה... אני מבינה מה את

אומרת לי, אבל אילו עוד אופציות שלא אמרתי/חשבתי יש כבר?
מאלף - אין מצב, מבחינתו זה בזבוז זמן, יש לו דיעה שלילית על מאלפים, מבחינתו הם אנשים שעושים כסף קל, כי מבחינתו אם היו אוהבים כלבים היו עושים זאת בלי כסף, לכן אין עם מי לדבר. לנסות לא מנסה.
הפיתרון הראשון שהצעתי לו זה שיעשה מאמץ עם זכוכית מגדלת לנסות למצוא לו בעלים ושיבחר טוב טוב את הבן אדם שירצה ושיעקוב אחרי הכלב עד שיסתגל ובמידה ולא שיהיה מוכן לקבל בחזרה... אני באתי לקראתי בכל מצב והוא בשלו, אני עושה ופועלת מעל היכולת שלי וזה מתסכל כי בנתיים אני ממשיכה לסבול ולסבול.
בנוסף לזה שמעיר לי את התינוק אני חוששת שאנשים יתלוננו.
אני אוהבת את הכלב, אני רגילה אליו ורציתי שימצא בעלים טובים שיספקו לו את מה שלא מספיקים לו עוד לפני שכל הממב הזה קרה, אני רק לא אוהבת את ההתנהגות שלו, כי תכל׳ס אין לי הנאה ממנו, אני לא יכולה לטייל איתו בכיף כפי שאני חולמת ורוצה עם כלב, וגם הילדה לא בגלל האופי שלו... כנראה לא יהיה תקנה.

פצית219

New member
תראי, אם את מוצאת משפחה מתאימה שרוצה את

הכלב, אולי באמת כדאי למסור אותו. אני אישית כן מאמינה במאלפי כלבים כי ראיתי אותם מגיעים לתוצאות נהדרות, אבל זו בכלל לא הנקודה כאן. ומה הקשר ל"אם הם היו אוהבים כלבים הם היו עושים זאת בלי כסף"? גם אני מאוד אוהבת את העבודה שלי, ועדיין דורשת עליה תשלום אחרת עם מה אקנה במכולת? אבל מה שמשגע אותי בהודעות שלך זו גישת ה"אין עם מי לדבר". מהודעותייך משתמע שהמצב הנוכחי גורם לך לאומללות נוראית, ובכל זאת בעלך לא מוכן לנסות אפילו מאלף. למה בעלך מתעלם מהסבל שלך? ולמה את מוכנה לקבל את זה?

פצית219

New member
ועוד דבר: למסור את הכלב זה חינוך גרוע מאוד

לילדים לדעתי. המסר שאת מעבירה להם זה שאם קשה עם בן משפחה (ואני בטוחה שמבחינתם הכלב הוא בן משפחה) אז לא חייבים לעשות הכל כדי לפתור את המצב אלא אפשר להרים ידיים. מסירת הכלב:
1. עלולה להוות טראומה קשה לילדים
2. כשאת ובעלך תהיו זקנים וחס וחלילה במצב בריאותי שמצריך סיעוד כלשהו, אל תתפלאי אם הילדים יחליטו לנטוש... זה כמובן תסריט קיצוני, אבל אני מקווה שהרעיון שמאחוריו ברור.

lviae

New member
מכיוון והוא לא מוכן לנסות מאלף אין לי

אפשרויות. הילדה קשורה אליו, אני קשורה אליו - אבל הכלב לא מקבל תנאים בבית. אני הייתי בשמחה מטיילת עם הילדים אבל בשבילנו הוא כלב מסוכן. התווכחתי איתו כבר, מס׳ פעמים הפיל אותי, הפסקתי עם הטיולים כאשר גיליתי הריון חיובי וזה היה בזמן כי אם הייתי ממשיכה ואחת הנפילות שהיה עושה לי הנזק שהיה קורה כבר היה ברור.

אני לא מפיקה מהכלב כלום - רק אחד יכול אליו -אז הוא גם סובל מבידוד והוא גורם תיסכול וסבל לי ולתינוק.
הדרך שכרוכה בלהרדים תינוק צווחן ממש מייסרת, פה הבכי של התינוק ומהצד הנביחות של הכלב.
אם כל האהבה שלי לכלב והרחמים שאני נוקטת אליו - יש גבול לכל דבר אני חושבת. אם אני חושבת על דברים זה מתוך עירפול חושים בלבד ולא כי אני רעה.
ולשאלתך לגבי ילדים, אם הילד עושה נזק לסביבה ולמי שחי איתו והוא בוגר וניסו הכל ולא הצליחו - אז כן! מוותרים מתוך תקווה שמקום אחר יעשה לו טוב.

אני לא הייתי לוקחת כלב כזה בחיים, וזה מפני שאני יודעת שהוא ינצח אותי פיזית.
אני מצאתי גורה מתוקה ויפה וסידרתי לה בית כי אני ידעתי שכמה שאהבתי וטיפלתי ונקשרתי אלייה - תשומת לב וטיולים במאה אחוז לא תקבל, וגם אני רחוקה ממשפחה אז אין לי אפשרות לבקש שישמרו אז מחוסר אונים מסרתי למשפחה שכן אוהבת, עקבתי אחרייה, ביקשתי תמונות מהבעלים החדשים והבנתי לפי התמונות שהעא מבסוטית ואף השאירו לה את השם שנתתי לה, קנו לה קולר חדש ומלונה חדשה וראיתי את כל בתמונות כי ביקשתי לראות את הבית החדש שלה והבעלים נענו לבקשתי ואז הבנתי סופית שהיא בסדר כי ראיתי שהיא שמחה כמו שהייתה אצלי.

בגדול, הכלב סובל אצלנו, הילדה שלי לא יודעת מה זה לטייל עם כלב ואני לא יכולה להביא כלב מחונך אחר בגודל שמתאים לי ולילדה כי הכלב יקרע אותו, את הגורה לא ינשך כי היא הייתה ממש ננסית ומשום מה גילה בה חמלה ולא עשה לה כלום ולנו זה היה חדש.

החלום שלי זה לראות אותו כלב שונה, נוח וקשוב - אבל אשליה.

פצית219

New member
ולך אין מילה בעניין האילוף? למה את צריכה את

רשותו? בעלך הוא אולי הבעלים הרשמי, אבל גם את חיה עם הכלב ושותפה מלאה לגידולו...
קחי את הכלב לפגישת אילוף ותבדקי אם זה נראה לך בכיוון.
לחברה טובה שלי היה פעם כלב בעל מזג הרבה יותר גרוע ממה שאת מתארת, וגם הוא היה גדול מאוד פיזית ותוקפני מאוד כלפי כלבים אחרים. אפשר לאלף כלבים כאלו בצורה כזו שלא צריך להשתלט עליהם פיזית אלא באמצעות פקודות בלבד. חשוב אבל במקרה שאת הולכת על האילוף שתהיי נוכחת בפגישה עם המאלף ותקבלי ממנו הוראות איך להתייחס לכלב, זה חלק אינטגרלי מהאילוף ואם לא תדעי איך ליישם את הפקודות כמו שצריך, הכלב לא יציית לך.
ושוב, אם את מוצאת משפחה שרוצה את הכלב, במצב שאת מתארת, אולי באמת עדיף למסור. החזקה של כלב גדול היא עסק לא פשוט, ועניין לחובבי כלבים מסורים ביותר בלבד בעיני. אני במקרה של מסירה הייתי מתייעצת עם פסיכולוג ילדים איך בדיוק לעשות את זה בלי לגרום נזק חינוכי.
ושוב (2), לדעתי הבעיה החמורה יותר היא ביחסים שלך ושל בעלך. למה הוא מתנהג כמו הבוס שלך, ולמה את נותנת לו להתנהג אלייך ככה?

lviae

New member
שאלות מעניינות:) אבל אנסה לענות

כרגע אני לא עושה רעש, אז הוא מקטין ראש, נותן תירוצים ולי גם נמאס לדבר לקיר שלא נענה לשום דבר ממה שאני מציעה, אבל... וזה אבל גדול מאוד...
אבל אם אני אחליט שהוא ישאר עם הכלב כי אני כבר התפוצצתי מהמצב אני יודעת שהוא יעשה משהו, או למסור/לצאת עליו בעצבים...לאילוף הוא ימשוך זמן בכוונה.
למה?
בזמנו שהיינו חברים ורק הכרתו אותו הצעתי לשלם על הכלב שיהיה כלב נורמלי והוא הביאה שלילה באותה טענה, והטענה הזו לא השתנתה עד היום.

אם מסתכלים על כל המכלול - כאשר גורם פנימי/חיצוני גורם לנתק למשפחתי הדין עליו לא מי יודע מה טוב, אז לא יודעת מה החשיבות של זה לכלב כי אני יודעת שאם אחליט שאני הולכת למקום שירגיש נחת מי שיעמוד באמצע זה הכלב. ברור שגם הבעלים, אבל שורה תחתונה הגורם לבעיות זה הכלב יהיה.

אני בחשבון שהוא משותף לא יכולה לעשות די הרבה.
אם רק הייתי מכניסה והיה לי חשבון נפרד - רוב הסיכויים שלא הייתי משתפת אותו ועושה הכל לבד;(

הילדה היא בת שלוש, אומנם יש לה זיכרון טוב אבל לא יודעת כמה זה ישפיע. בנתיים הוא כן והבעלים אומר שהוא יחכה למוות של הכלב, אז אדם כזה נראה לך שיאמין במאלפים?!
הלוואי והיה מישהו מדבר איתו, אבל אין וכנראה לא יהיה גם.
אפרופו ילדים, איך מסבירים להם כאשר כלב מת באמת? זה לא סוג של נטישה גם?!

collie

New member
הם פשוט ממשיכים לתקוף במקום לעצור ולחשוב

על מה שהם אומרים.

נומלה

New member
כן אחרי שמבררים שאין ברירה

אז לפעמים מוציאים ילדים מהבית. אבל עם כל הכבוד לכלב, אותו מוציאים הרבה לפני הילדים. גם אם הכלב לא חפץ, אם זה או הוא או החיים המשותפים אז כן, הכלב לפעמים חייב ללכת.
אגב זה לא המקרה פה.

lviae

New member
לא קיבלתי שום מסר ברור

אני חשבתי על הכל, אפילו על גרוע מכך כמו לתת אותו לפיקוח עירייה שימצאו לו פיתרון אבל זה חד צצדי המחשבה.
אני סובלת וממשיכה לסבול, וברור שמחרפן אותי שהכלב מעיר את התינוק ומחסיר לו שינה, אין פה שאלה בכלל... כך שעקיצות אחרות סתם חסרות שחר.
אני נמצאת עם הילדים כל היום, לכן מי שסובל זו אני.

dovk

New member
חבל שלא קראתי עד הסוף

אכן מדובר בבעיה זוגית, אפילו קשה לדעתי.

לפחות לפי מה שאת מתארת, בעלך "לא סופר" אותך כלל...

להציב בפנייך כעובדה את המצב מבלי לשתף פעולה בהקלה עלייך - זו אלימות לטעמי ומצב שדורש התחייסות.

בתשובות שלך, שדי דוחות חלק מהאמירות כאן, מתקבל הרושם שאת לא ממש רוצה לשנות, רק לספר כמה קשה.

- את הכלב אפשר לאלף על ידי חינוך הבעלים. את יכולה לשנות התנהגות ולהשפיע על התנהגות הכלב.

למעלה