דעתכם הכנה...

  • פותח הנושא lviae
  • פורסם בתאריך

lviae

New member
דעתכם הכנה...

שלום,
לפי הסיפור הזה, מהי דרכי הפעולה שהייתם נוקטים:

1. אני נשואה זה כשלוש שנים וחצי, יש פעוטה ותינוק בן 4 חודש.
2. לבעל יש כלב זה -7 שנים.
3. שנינו אוהבים בעלי חיים.
4. אני והוא חברים כ-5 שנים.
5. הכלב שלו מאז ומתמיד לא מכיר מלונה וכן מה זה לישון בחוץ.
6. אופי של הכלב מאוד דומננטי.
7. הכלב הוא בעל אופי אנרגטי, נבחן בכל פיפס (אם לא התעייף).
8. עכשיו שיש תינוק הנביחות מטרידות כי הוא בחוץ ישן.
9. הכלב הוא בעל אופי עיקש, הוא יודע שאסור והוא בשלו.
10. כמה שאני אוהבת כלבים איתו ספציפית קשה כי בנוסף לנביחות
הוא ברחן סידרתי...

11. עם כלב כזה היה קשה לגדל ילדה בגלל כל הנביחות דווקא אחרי מאמץ של הרדמת תינוק.
12.כעת הילדה גדולה ולא מפריעה לה כל פיפס כמו אז.
13.כעת אני עם התינוק אני עוברת זאת שוב, הפעם זה לא קל היות ויש ניסיון להרגיל אותו לשינה בחוץ, אז בגלל הנביחות
הסבל רב לצערי. עד שיגדל ולא יפריעה לו כמו אחותו:)
14. הכלב לא היה באילוף אבל הוא חכם מאוד כשהוא רוצה.
15. וגם מהיכרותי איתו מאמינה בלי רצון ששום מאמן/אילוף יצליח עליו.
16. לא טוב לסגור פינות מראש, אך בטוחה שעל הבעיות: נביחות ובריחות לא יעלמו לא משנה כמה טוב המאלף!

מספרתי כדי להקל עליי בציון פרטים עיקריים, אז מקווה שהבנתם.

תודה מראש וחג שמח
 

מריוס זכריה

Member
מנהל
הבעיה דווקא די פשוטה

והתשובה היחידה היא אילוף.

בואי נתחיל מזה שלהיפטר מהכלב (כמו שאני מנחש שהיית רוצה, למרות שאת לא מעזה לכתוב את זה) זו לא אופציה, מכמה סיבות:
- זה לא אנושי לזרוק כלב בכל גיל, בטח לא בגיל מתקדם שכזה
- שניכם אוהבי חיות וזה לא מתאים לכם
- בעלך עלול לנטור לך על זה הרבה יותר ממה שאת עלולה לחשוב.

---

אז בואי נדבר קצת על אילוף כלבים. מה זה בעצם אילוף כלב?
הדיעה הנפוצה היא שבא מישהו שמבין בכלבים ומלמד את הכלב להתנהג אחרת. משהו שדומה קצת למאללף בקירקס, שמלמד את הכלב או הנמר לקפוץ מכיסא לכיסא. הדיעה הזאת שגויה לגמרי.

כל מאלף אמיתי (ויש בשוק הרבה חאפרים) יודע שאילוף פירושו ללמד את הבעלים איך להתנהג עם הכלב.
כלב, לא משנה כמה הוא אינטליגנטי, הוא יצור די פשוט בהתנהגותו. הוא מגיב לגירויים מוגדרים, אלא שצריכים לדעת למה הוא מגיב ואיך.
כל מי שראה את הסדרה "הלוחש לכלבים" יכל לראות שבעצם הבעיה המרכזית של רוב הכלבים הביתיים היא כשהבעלים לא מתנהג כראש הלהקה. כלב הוא חיה של להקה, והוא מתוכנת לעשות אחת מהשתיים: או לכבוש את מקום ראש הלהקה, ואז הוא מנהל את העניינים, או אם יש מישהו חזק ממנו, לציית לו. כלב לא יכול להיות ראש להקה אנושית, לכן כלבים שבעליהם חלשים הם אומללים ומאמללים. כלבים שלבעלים שלהם יש אינסטינקט נכון, או שקיבלו הדרכה איך להיות ראש הלהקה, הם כלבים רגועים, שקטים, ומאושרים. וככה גם הבעלים שלהם.

שימי לב: מכות וצעקות אינן הדרך להשיג זאת!!! זה לא עובד. יש דרכיםפ אחרות, והן קשורות בעיקר לשפת הגוף שלכם.

לכן: מיצאו מאלף כלבים (או בעצם, מחנך בעלים...) רציני ומקצועי. אל תאמינו למי שיבטיח לכם לשנות את הכלב בלי שאתם תעשו מאמץ. ואז, תוך תקופה קצרה, יחזור השקט למעונכם.

בהצלחה, ומזל טוב להולדת התינוק.
 

dovk

New member
אכן ואכן!

כל מילה זהב.

הכלב אומלל אם הוא נובח ככה. הוא סובל מכך שאינם "מנהלים" אותו באסרטיביות, והצטרפות הילדים מאמללת אותו עוד יותר.

דב
 

Poonala

New member
בשתי מילים - הוצאת אנרגיה

בעוד כמה מילים - אני מבינה שאת חושבת שהכלב כל כך חכם, שאף בנאדם לא יוכל עליו. בתור אחת מהתחום, אין לך מושג כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה. מסתבר שכל מגדלי הכלבים בארץ ניסו כבר הכל, ושום דבר לא עזר, ואין אף אחד שיוכל להרגיע את הכלב.

די.

אדם שמוסמך לעבוד עם כלבים ויש לו הכשרה ונסיון יבין די מהר מהן הבעיות ויחתור לפתור אותן. רמז קטן - מה שמריוס אמר. הבעיה היא אתם, לא הכלב.

הכלב בורח ונובח כל שניה כי הוא כלא בתוך האנרגיה של עצמו וזה גורם לו להיות "דלוק". הדבר הראשון שעושים זה לקום בבוקר שעה לפני הזמן ולהתיש את הכלב בפעילות גופנית. אפשר לרוץ איתו, לקחת אותו למקום סגור ולשחק איתו עם כדור, למשל. יש תיקים לכלבים שאפשר לשים עליהם משקל (בקבוקי מים), ואז הכלב עובד יותר קשה, ומתעייף יותר מהר.

בקיצור, יש הרבה מה לעשות. עכשיו מגיע החלק הקשה - באמת לעשות משהו.
 

M00PS

New member
בתור בעלת 2 כלבות ומתנדבת בתחום אני אומרת

לך ב-100% שסעיף 15 שלך הוא שטות מוחלטת (יש עוד כמה כאלה, אבל שם זה מסתכם). אם את באמת רוצה לפתור את הבעיה, ולא מחפשת להציג תמונה יענו-בלתי אפשרית כדי שיהיה לך תירוץ לזרוק את הכלב, אז קחי מאלף *עם המלצות*. בפורום כלבים יש שרשור מאלפים מומלצים לפי איזורים.
 

אייבורי

New member
תסבלי בשקט

תוך כמה חודשים הפעוט יתרגל לנביחות
וזה לא יפריע לו לישון
בנתיים, תתעזרי בסבלנות
ואל תנסי לזרוק את הכלב.

[האחרונה שניסתה, מצאה את עצמה עם מזוודות]
 

lviae

New member
תודה על תגובתכם

אני לא ממש מתה/רוצה ממש להיפתר ממנו, אני
באתי לשאול וכן להתעניין איפה שחשוך לי - אם אכן המצב לא אבוד.
כפי שציינתי הכלב הוא בעל אופי אנרגטי שהשנים רק מגבירים את זה (כמה שקשה להבין איך אין שום שינוי לבין גיל שנה ולבין הגיל שהוא נמצא בו כעת) ולצערי הבעלים הראשים שלו (כי אני לא הייתי לוקחת כלב שאני יודעת שלא יתאים לי מכל הבחינות) לא חובב טיולים מעייפים ובטח שלא ארוכים שכרוכים במין מאמץ.

כמה שההתנהגות של הכלב לא אהובה עליי וכן מערים עליי רק קושי - אני לקחתי אותו תחת חסותי ( תמיד תחת חסות של מישהו אחר היה חיו של הכלב עד לפני שנה שבגלל ריב הבעלים הראשים החליט מחוסר רצון לקחת בחזרה את מה שהיה אמור לקחת מלכתחילה-מנהיג!) ועשיתי הכל... אם זה היה להוציא אותו, להאכיל אותו ולנקות אותו בנוסף לטיפול בתינוקת דאז. עכשיו שיש תינוק יותר קשה לי וגם מכיוון והכלב הוא כלב דומננטי וחזק מאוד - כשהוא רואה אז כלב אחר משום מקום הוא נותן משיכה ואני שלא חזקה די כמו הבעלים - נשמטת בקלות ונופלת, אז כל טיול היה קשה לי איתו, מכיוון ואין לי את חוש הריח והראייה שיש לו, וכן כמה שהתאמצתי תמיד להיות בהיכון - הטיול איתו לא היה כיף ופשוט נשברתי והעברתי לו את המושכות לבעלים הראשיים.

עכשיו הבעיה היא - שהבעלים הראשיים לא מוכן מבחינה כספית להוציא על מאלף, אין לו רצון למאלף וכי גם סבור שזה יהיה בזבוז כסף על חיה כזו.
הוא הגיעה למסקנה שאין מה לעשות איתו. במילים פשוטות: ״אני פשוט אחכה שהטבע יעשה את שלו״ אילו היו המילים שלו.

הייתי בכיוון לכתוב בפורום ״כלבים״ אך בסוף הגעתי למסקנה שדעתם תהיה משוחדת.
 

מריוס זכריה

Member
מנהל
אולי בכל זאת הגעת לפורום הנכון

כי ממה שאת מתארת זו באמת בעיה זוגית...

בכל מקרה, אם להישאר ברמה הכלבית, אני מציע שתפסיקי לנתח מה אפשר ומה אי אפשר עם הכלב, ותתני לבעל מקצוע להדריך אותכם.

פה בפורום אנחנו רגילים שאישה (לרוב) כותבת שהיא רוצה טיפול זוגי אבל הבעל לא מסכים כי.. וכי... וכי.... במקרה שלך זה מאוד דומה, רק שבמקום טיפול זוגי מדובר בטיפול כלבי. הפורום הזה באמת מידרדר...


תקשיבי: אם אתם לא מסוגלים לפתור כצוות בעיה שכרוכה בהוצאת סכום לא גדול (יחסית לתועלת ויחסית לעלויות של גידול שני ילדים) - אתם באמת בבעיה זוגית רצינית. אבל אני חושב שאם את תהיי נחושה וברורה שצריך לטפל בבעיה בדרך המסודרת, זה יקרה.
 

yellow feather

New member
הבעלים הראשיים?

זה כלב או חברה כלכלית?


סתם סקרנות, גם לילדים שלכם יש הורה ראשי והורה משני? או אולי יש להם בעליים ראשיים ובעלים משניים?
 

lviae

New member
כולנו הראשיים שלו.

פשוט בתוך המשפחה מי שאחראי עליו זה מי שהחליט לקחת כלב מסוגו.
אני חושבת שזה לא קל להבין. זאת לא הייתה החלטה משותפת שלנו לקחת כלב כזה ובעל אופי שכזה שרק אחד יכול עליו מבחינה פיזית.
שמחה שזה הצחיק אותך אבל.
 
פה קבור הכלב


אז את מי מהם את מתה לזרוק?

את הכלב הנבחן הדומיננטי או את 'הבעלים הראשי' הזרקן והמצפצף עליך ועל הטיעונים שלך על רעש ממגדל גבוה?

מתפלאה שמריוס לא אמר לך שהבעיה המרכזית היא לא הנביחות של הכלב, אלא משהו אחר שמפריע לך, ושאת מתחבאה מאחורי הדבר הכי בולט כדי להביע את זה.
מה שלי נראה מהמעט שפירטת כאן, זה שיותר מהנביחות מפריע לך ש'הכל' עליך, כולל הכלב שהוא בא איתו לקשר, ושאין לך רגע פנאי ומנוחה לעצמך <הרגשה לגמרי טבעית ולגיטימית אחרי לידת תינוק כשהטיפול בו הוא סביב השעון>, ואת לא מצליחה לקבל לעצמך זמן 'שקט', בעוד ש'הבעלים הראשי' משחרר את עצמו מאחריות למתרחש באומרו "ככה זה" וצולל לתוך הנוחות שלו.
יקירה, המאלף היחיד שאת צריכה זה מאמן אישי שילמד אותך לפרוס פחות חסות ובמקביל להיות יותר אסרטיבית וישירה
, ללמוד להגיד את הרצונות שלך באופן מדויק ולא להתבצר בכעס כבוש. כי כרגע את על מסלול להרחיק את 'הבעלים הראשי' שהינו בן זוגך, וכשאת קוראת לו בגוף שלישי מנוכר ומרוחק קשה יהיה לצפות ממנו לשיתוף פעולה עם הצרכים שלך.
 

Poonala

New member
רחמיי על הכלב

כל המריבות בין הבעלים הראשיים למשניים, כל אחד והאגו שלו, הקורבנוּת והמסכנות שלו, והכלב ("חיה כזו"), כמובן, משלם את המחיר.
 

lviae

New member
רחמים הוא מקבל ממני בשפע

יש לך מה להגיד חוץ מביקורת?
 

Poonala

New member
כבר אמרתי, למעלה

אבל כנראה שזו לא היתה תשובה מספיק טובה בשבילך, כי זה באמת דרש לעשות משהו מעבר לתקתוק במקלדת.
 

lviae

New member
מה את היית עושה במצב כזה?

נגיד עשית הכל לטובת הכלב, וכן מוכנה גם לעשות עוד דברים
לטובתו (כמו להיכנס למינוס כי אילוף זה לא זול למישהו שיש לו משפחה) אך מי שבפועל אמור לקבל החלטה שם רגל? מה היית עושה לו היה מישהו אומר לך בתגובה להצעה של לקחת מאלף גם אם זה יכניס לברוך משהו כזה: ״אני מחכה שיזדקן״!

אומנם הכלב הוא באמצע, אבל בגללו אני בייסורים לא פוסקים וכן בעקבותו אני בריב שתמיד צץ עם מי שהחליט לקחת כלב מסוג כזה אנרגטי שכלום לא מספיק לו על מנת למנוע בריחה או נביחה שמקפיצה את הלב... אני סובלת בגללו גם כי תודות לכושר הנביחה שלו הוא מצליח להעיר את התינוק שכה וכה היה קשה להרדים אותו וכתוצאה מהנביחות שלו יוצא מצב שהתינוק בוכה שעות כי אין מי שיתן לו לישון איזה 30 דקות עד כניסתו לשינה עמוקה!

לכן, מעניין מה את היית עושה לנוכח מצב שכזה.
 

M00PS

New member
הבעלים הראשיים? הא?

אישך הביא את הכלב, אוקיי. אבל מה, הוא שולט בכסף? את לא יכולה להזמין מאלף? את צריכה רשות שלו? כי אם כן, אז הכלב הוא לא הבעיה פה. זו אלימות כלכלית.
אם את יכולה, אז מה את מבקשת רשות? תזמיני מאלף ותתחילי את השינוי.
 

lviae

New member
חשבון בנק משותף לצערי, ומכיוון ואני לא מכניסה

נכון לעכשיו אז אני נמנעת, אין קשר לאלימות שציינת, לא מכירה את זה בכלל. וגם אם זה לא בא ממנו מה כבר נשאר, לא עושה לי טוב פרצוף כועס על כלום.

הפחד שלי זה מה יהיה עם מאלף לא יצליח, אני יודעת (קראתי מאמר) שישנם כלבים מסוגו שעוצבו ככה (נביחה זה אינטסטיק ולו יש בשפע, מקבל גירוי מכל דבר שמצליח להעיר אותו) ומראים תחושה שכלום לא יעזור.
הייתי רוצה שיהיה כלב שונה, וכן לראות עם מאלף יכול עליו - אבל מה אני יכולה לעשות עם המצב שנוצר, החלטה חד צדדית לא תעזור.
 
מפליא אותי ההתעלמות מהדבר הכי חשוב

הילדים שלך.

כאמא,
עדיפות אורך החיים של התינוקת שלי, שעות השינה שלה, הבריאות והשקט הנפשי -
הרבה הרבה יותר חשוב מכלב.

לא מובנת לי ההתלבטות שלך בכלל, הכלב יותר חשוב משעות השינה והבריאות של הילדים שלך?!

כבודו של הכלב מונח במקומו, עד שזה בא על חשבון בני אדם.
ואם לבעלך חשוב בריאות הילדים, כדי שתשבו ותשוחחו על כך ותמצאו פתרונות באופן דחוף.
גם אם זה כרוך בלמסור את הכלב לבעלים אחרים.

בהצלחה
 
זה מה שלי לא ברור בכל הסיפור הזה.

איזה מן אנשים הזויים מתלבטים אם להשאיר אצלם כלב שמפריע לתינוקת שלהם לחיות?
זה, בתוספת האופן שבו נשאלה השאלה (הצגת ראיות ממוספרות לבית המשפט), מעלים אצלי את החשש לשלום הילדה, כי נראה ששני ההורים האלה מוכנים ללכת רחוק מאד במלחמות האגו ביניהם, בלי לראות בעיניים.
 

collie

New member
איזה אנשים אתם שאתם לא מבינים שכלב

זה לא חפץ שאפשר לזרוק אותו שלא נוח. אם היו לה ילדים שהיו עושים בעיות ומרביצים או לא יודעת מה אז גם הייתם אומרים לזרות את הילד שעושה בעיות??
פשוט לא מבינה איך אנשים לא מבינים שבע"ח יש לו רגשות ואם לקחנו בע"ח יש לנו אחריות. מה אתם בני 3 שלא מבינים את זה??
 
למעלה