מעולם לא עישנתי ../images/Emo120.gif אחרי אותו ניסיון...
של ההורים שלי - אז אינני יכול לומר שום דבר בקשר לסיגריות. אבל אני יכול לומר לא מעט על דיאטות
. עד לפני 8 שנים הייתי בהחלט בחזקת שמן עד "אוביס" - עם BMI 38-40, ומשקל של מעל 140 ק"ג, הייתי חייב להתחיל לרזות כי הגוף שלי החל להראות סימנים של "גוף זקן" על שלל מחלות הזיקנה: סכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, עייפות כרונית... מאיפה משיגים את כוח הרצון? שאלה מצויינת - לא הצלחתי להשיג אותו בעצמי - בזה עזרה לי מאד גרושתי
: היא הבינה כמה המצב חמור, ואז סיפרה לי על הרומן שלה עם המאהב שלה מזה שנתיים - מה אומר ומה אגיד? מרשם משובח לדיאטה!!! שבועיים - שלושה לא אכלתי כלום רק מהעצב - כלום לא יכול היה לעבור את הלוע - אבל נאדה. מה גם - שאוכל היה הדבר האחרון שבכלל רציתי. יום אחד במשרד של בית ספר שעבדתי בו אז אחת המזכירות אומרת לי "אתה בדיאטה? אני חושבת שרזית קצת." היה שם משקל - עליתי עליו ואכן... איבדתי חמישה ק"ג בשבועיים. התיאבון לא חזר, אבל כן החלה לחלחל המחשבה שהנה יש לי הזדמנות פז לרזות. לקח עוד זמן ולאט לאט התיאבון חזר - אבל בינתיים למדתי לא מעט על תזונה - מה צריך, מה לא ואיך עדיף לרזות. חומר מרתק מעין כמו שמצא את עצמו בפח - הלכתי ובניתי לעצמי דיאטה עם כלל אחד: לא עוברים ביום מעל ל-1500 קלוריות. מותר לאכול ה כ ל !! אבל לא עוברים את ה-1500 קלוריות (החישוב הנכון הראה 1680... 1500 נראה מספר עגול ויפה) - וזו היתה מלחמת עולם לא קטנה בהתחלה, שהלכה והפכה לדרך חיים. אחרי תקופה מה התייצבתי על 80 ק"ג... כלומר כמעט חצי RT התרוקן משומן
. כשהגעתי הנה לארה"ב לפני שנתיים - כל העסק נדפק: האוכל כאן מאד שונה מאשר בארץ, לקח לי זמן להבין כמה זה בעצם שונה - החלב שונה, הבשר מאד שונה, אפילו הירקות והפירות שונים (מי שרוצה לשמור על התיאבון שידלג על המשפט הבא: כדי להגדיל מהר את התפוקה - גם של גידול הבשר על בעלי החיים, גם של תנובת החלב ואפילו פירות וירקות - משתמשים כאן בהורמוני גדילה ברמות מזעזעות!! זה פשוט - מגדיל! זה דופק את כל מאזן התזונה וגם אם מנסים לאכול כמו שרגילים בדיאטה - מתברר שזה לא זה). מעבר לזה: האמריקאים מאד אוהבים מתוק ושמן - אחוזי השומן במזון שלהם כאן מזעזעים... אספתי קצת משקל בחזרה (אל תדאגו - לא היה צורך להחליף מידות מכנסיים, אבל כן... אספתי
), וכעת אני שומר שוב, וחזק. כש-
מגיעה זה הורס את העסק עם כל המסעדות
. מתחילים שוב אחרי שהיא חוזרת לצד השני של
. אין מצב שאני אחזור להשמין - אני מייד מרגיש על הגוף שלי כשהוא מתמלא ואני שונא את ההרגשה הזו - מהר מאד משנים את הסוויץ' כמו שנועה כתבה ונכנסים למוד הרזייה. מהיכן הכול רצון?... אז זהו - שזה יותר פחד להשמין מאשר כוח רצון. חוצמזה שפעם מישהי אמרה לי משהו שהיה קשה לביצוע... אז אמרתי לה "אל תזלזלי בכוח רצון של מישהו שרזה 60 ק"ג..."
. מה שכן - דיאטה היא משהו תמידי: אם מישהו חושב "אני אעשה דיאטה וארזה ואז הכל יהיה בסדר", זה ממש לא כך - דיאטה היא דרך חיים בעיקר בעולם כל כך רווי קלוריות כמו שיש כיום בעולם המערבי. איך כתבו כאן "זה מחזיק שנה ואז מפסיק...", או "כבר שלוש שנים בלי..." - נראה לי שגם עישון זה משהו שהוא לתמיד. התמכרות כמו כל התמכרות... מעבר לזה? המון בהצלחה
, לכל המעשנים והשמנים
.