קימקו BW250 יתרונות וחסרונות
בתור בעלים של אחד כזה (יד ראשונה, עלה לכביש ביוני 2008)
ומאז ועד עכשיו היה בכל פינה בארץ כולל 3 פעמים זריחה במצדה ולא מעט טיולי קומונה וכבר מתקרב ל62000ק"מ..
יש לו זריזות וכושר תמרון מעולים (הוא קצר וקליל בפקקים ובעיר בכלל),
מאיץ יפה ומרגיש חזק (למרות שהוא עם 19כ"ס בלבד)
המושב הגבוה וגם מתלים לא קצרים כ"כ הופכים אותו לבריון עירוני קטן (כולל עליית מדרכות)
וספק קטנוע סופרמוטו.... אהוד אל תהרוג אותי..
אבל בחיי שהוא יציב ומשכיב יפה מאוד ביחס לקטנוע תקציב שהוא...
והוא גם יפה (בעיני לפחות
)
בקיצור כיף גדול ומשרת אותי יופי כבר הרבה שנים ואפילו כובש שבילי קק"ל פה ושם בכבוד... (ראה גם בחסרונות).
חסרונות ומחלות נפוצות:
כמו שציין כבר אהוד, מחט קרבורטור נשחקת כל 25000ק"מ (בערך, תלוי גם ביד ימין שלך) ועולה כמה עשרות שקלים להחליף
(לשים לב לא לצבוט את הגומיה בסגירת הקרבוראטור – אם מחליפים לבד!)
– סה"כ אני מתייחס לזה כמו אל תחזוקה ולא כמו תקלה – אפשר גם לזהות את הסימנים לפני שמתפגרת (שיהוקים בעת מתן גז הם סימן למשל)
על החלזון – לא שמעתי ולא נתקלתי
וגם
כמובן.
כן נתקלתי בבעיות בחיבור האור בלוח השעונים (מחייב החלפת כל הלוח בעלות מופרכת)
בקליות המאותתים הקדמיות נוטות להצהיב בחשיפה ארוכה לשמש (אם תחנה בד"כ באותו כיוון לשמש לאורך זמן, רק אחת תצהיב) – עולה 20ש"ח באבניר לכל צד.
וו הקשירה מקדימה נוטה להשבר פעם בשנתיים (רק הנועל שלו) ועולה כ30 ש"ח... החלפה עם מברג פיליפס...
בעניין הבינעירוני – למעט הכסא לי אישית לא מפריע העדר מיגון הרוח – להפך, אני אוהב ככה... אבל זה בהחלט אישי.
הכסא לא נוח ליותר מחצי שעה. מעל שעה או שעה וחצי כבר ממש לא נוח. אפשר לנסות לשפר הכסא אצל רפד מקומי או להתרגל (אני התרגלתי... ברכיבות למצדה אני מוסיף מזרון ושוקל אולי לנסות מכנסי אופניים מרופדות לשנה הבאה
).
ובעניין ה'אנדורו' – המתלים הגבוהים והצמיגים הרחבים מאפשרים ירידה מהאספלט
ואפילו רכיבות של כמה ק"מ טובים בחלק מדרכי העפר בארץ (בואכה מעיינות מסתור
)
אבל , הברגות של חלקי פלסטיק יחלשו ויישברו בסופו של דבר מהרעידות והבורות – אצלי נכנע צד ימין של מסכת החזית העליונה – גאפרטייפ רחב הוא האלתור שבחרתי (ועדיין מחזיק לא רע)
המשך מייד