דעות על ה 250 B&W

דעות על ה 250 B&W

למי שיש ניסיון / ידע על הקטנוע, מה דעתכם עליו? האם הוא אמין ועמיד? חסכוני בדלק? מומלץ? הבנתי שהוא קטנוע שנותן תמורה מאוד גבוהה להשקעה... דעות?

אהוד א1

New member
האח ה"ספורטיבי" של הגרנד דינק.

תריץ חיפוש - כל מה שנאמר על (אי) האמינות של הגראנד נכון גם כאן.
מלבד העיצוב השונה והכאילו יותר ספורטיבי, רוב העסק זהה לגרנד. הבדלים בפילטר האוויר, במתלים, בטח בעוד כמה דברים שכבר שכחתי. המשקל, למרות היומרה הספורטיבית, דווקא נשאר כמעט זהה.
העדר מיגון רוח מפריע בבין עירוני.
בהשכבות שמאלה מהר מדי מגרדים את מכסה הוואריאטור (זה לא באמת המכסה, זה המכסה של המכסה. למה ככה? לקימקו הפתרונים).
בעיות שכיחות - מחט נשחקת בקרבורטור, חילזון שנפגע בקלות.
להבדיל מאחיו - כאן הרצפה לא שטוחה.
תמורה גבוהה? רק בהנחה שהוא תקין ושהוא נרכש בזול. בסה"כ כלי די מהנה.

rusti james

New member
קימקו BW250 יתרונות וחסרונות

בתור בעלים של אחד כזה (יד ראשונה, עלה לכביש ביוני 2008)
ומאז ועד עכשיו היה בכל פינה בארץ כולל 3 פעמים זריחה במצדה ולא מעט טיולי קומונה וכבר מתקרב ל62000ק"מ..

יש לו זריזות וכושר תמרון מעולים (הוא קצר וקליל בפקקים ובעיר בכלל),
מאיץ יפה ומרגיש חזק (למרות שהוא עם 19כ"ס בלבד)

המושב הגבוה וגם מתלים לא קצרים כ"כ הופכים אותו לבריון עירוני קטן (כולל עליית מדרכות)
וספק קטנוע סופרמוטו.... אהוד אל תהרוג אותי..
אבל בחיי שהוא יציב ומשכיב יפה מאוד ביחס לקטנוע תקציב שהוא...
והוא גם יפה (בעיני לפחות
)

בקיצור כיף גדול ומשרת אותי יופי כבר הרבה שנים ואפילו כובש שבילי קק"ל פה ושם בכבוד... (ראה גם בחסרונות).

חסרונות ומחלות נפוצות:
כמו שציין כבר אהוד, מחט קרבורטור נשחקת כל 25000ק"מ (בערך, תלוי גם ביד ימין שלך) ועולה כמה עשרות שקלים להחליף
(לשים לב לא לצבוט את הגומיה בסגירת הקרבוראטור – אם מחליפים לבד!)
– סה"כ אני מתייחס לזה כמו אל תחזוקה ולא כמו תקלה – אפשר גם לזהות את הסימנים לפני שמתפגרת (שיהוקים בעת מתן גז הם סימן למשל)
על החלזון – לא שמעתי ולא נתקלתי
וגם
כמובן.

כן נתקלתי בבעיות בחיבור האור בלוח השעונים (מחייב החלפת כל הלוח בעלות מופרכת)

בקליות המאותתים הקדמיות נוטות להצהיב בחשיפה ארוכה לשמש (אם תחנה בד"כ באותו כיוון לשמש לאורך זמן, רק אחת תצהיב) – עולה 20ש"ח באבניר לכל צד.
וו הקשירה מקדימה נוטה להשבר פעם בשנתיים (רק הנועל שלו) ועולה כ30 ש"ח... החלפה עם מברג פיליפס...

בעניין הבינעירוני – למעט הכסא לי אישית לא מפריע העדר מיגון הרוח – להפך, אני אוהב ככה... אבל זה בהחלט אישי.

הכסא לא נוח ליותר מחצי שעה. מעל שעה או שעה וחצי כבר ממש לא נוח. אפשר לנסות לשפר הכסא אצל רפד מקומי או להתרגל (אני התרגלתי... ברכיבות למצדה אני מוסיף מזרון ושוקל אולי לנסות מכנסי אופניים מרופדות לשנה הבאה
).

ובעניין ה'אנדורו' – המתלים הגבוהים והצמיגים הרחבים מאפשרים ירידה מהאספלט
ואפילו רכיבות של כמה ק"מ טובים בחלק מדרכי העפר בארץ (בואכה מעיינות מסתור
) אבל , הברגות של חלקי פלסטיק יחלשו ויישברו בסופו של דבר מהרעידות והבורות – אצלי נכנע צד ימין של מסכת החזית העליונה – גאפרטייפ רחב הוא האלתור שבחרתי (ועדיין מחזיק לא רע)

המשך מייד

rusti james

New member
המשך - מחלות נפוצות:

ולתותחים הכבדים –

הסלילים המקוריים נוטים להתבשל ולהשרף איפושהו בין 18 ל28 אלף ק"מ
(שמעתי על 18 ו20, אצלי הלכו ב28 – אבל אני מאוד רגוע וחלק ברכיבה ומקפיד על מפלס השמן*)

אפשר להחליף לסלילים מקוריים (400ש"ח) – נוטים להשרף שוב...
אפשר להשקיע יותר (600-700) בסלילים משופצים בארץ (של אלון דאי – מומלץ. סלילים מחוזקים וטובים יותר מהמקוריים – שים לב שאם אין מוכנים כאלה 'על המדף' תאלץ לחכות 3 ימים לליפוף מחדש של הסלילים שפורקו מהקטנוע.) בפעם הראשונה שהלכו אצלי לא היה לי זמן לחכות והחלפתי למקוריים (החזיקו 17ומשהו עד שהתחילו להראות סימני עייפות), בפעם השניה חיכיתי 3 ימים ומאז שקט. סימנים לפני: מד הטעינה בלוח השעונים מראה טעינה חלקית והולכת ופוחתת עם הזמן. כשמתים לגמרי – רק גרירה (או דחיפה ביד למוסך – אם אתה קרוב מספיק = כמו שאני הייתי בפעם הראשונה... בפעם השניה כבר לא חיכיתי עד הסוף.)

ועיקר העניין- לבדוק שמן ולהוסיף עם חסר.
אצלי, עם הרכיבות הרגועות, התחיל לאכול שמן מהק"מ ה38000 ומאז אני משלים כ50מ"ל שמן כל 100 ק"מ.
קצת מעיק – אבל נסבל ... בוא נגיד שבשנות ה80 הייתה לי יותר סבלנות למלא שמן כל פעם מאשר בימינו

הוספתי גם תוסף לשמן – כזה שאמור להתיישב על מייסבים וחלקים נעים – למקרה שיחסר שמן לב לפני שאשים לב...

זהו. חפרתי כמעט שני דפים של וורד – הכל מנסיון על הקטנוע הספציפי שלי...

לסיכום – ממליץ בחום. עם הדגשים הנלווים – ועדיין יחס תמורה/כסף מהטובים שיש בשוק. (גם כחדש היה הזול בקטגוריה 19אש"ח בלבד)
לפחות עד שיזדקנו/ יוזנחו כולם (הפסיקו לייבא BW אחרי שנת 2009)

rusti james

New member
ועוד דבר...

בלם אחורי - קאליפר 'חצי צף' עם צנרת פלדה שזורה -
מעט חזק מדי ולחיצה חזקה תנעל את הצמיג האחורי. ממליץ על לחיצה מתונה עליו בלבד.
זה מפחיד למי שלא מכיר, קצת כיף למי שדפוק בשכל
ובכל מקרה לא בריא לאורך החיים של הרפידות או של הדיסק...
ולצערי חוויתי גם התרופפות של תושבת הקאליפר ('חצי צף', כבר אמרנו?) - דבר שגרר החלפת קאליפר ודיסק אחרי 40000ק"מ - לא זול -1500ש"ח אאל"ט.

התעגלו גם תושבות בית מסנן האויר והתיבה איבדה מיציבותה - הוחלף הבית - באותה הנגלה עם הקאליפר האחורי - ייתכן שהסכום כלל את שניהם - לא זוכר במדוייק..

אה, והבולם האחורי קשה מידי - גם במצב הרך ביותר (מחייב פירוק מסנן האויר כדי לכוון).

בכל מקרה וביחס לכל קטנוע משומש - חובה בדיקה לפני הקניה במוסך

rusti james

New member
פספסתי - צריכת דלק:

בד"כ אני רוכב סביב ה6000 סל"ד +/- , צריכת דלק של כ 24 ק"מ לליטר.
נשבע לכם שפעם אחת לפחות עבר גם את ה30 (ברכיבה איזי לגמרי, אבל בהרכבה!)

ונזכרתי גם בתקלה הזויה שהייתה לי - תחתית הקרבורטור השתפשפה מהוויברציות של מנוע הסינגל - עד כדי שנתגלע בה חור קטן ונזילת דלק משם...

זיהוי - לפי ריח מוגזם של דלק סביב הקטנוע ובדיקה ויזואלית בעקבות כך.
פתרונות - קרבורטור חדש עולה בעופר אבניר 3000ש"ח!!! - כן, מה שאתם שומעים.
רק החלק התקול (מכסה תחתון) מפירוק - עלה 150 כולל התקנה כולל מע"מ (+דרושות + חניה
)

mnakash

New member
אהבתי את התמונה

זה מהמסלול בכוכב יאיר?

אחלה סקירה אגב.

פרארי1

New member
אחלה סקירה
התווסף למאמרי הפורום

אמנם יש שם כבר כמה סקירות על ה-B&W, אבל תמיד טוב להגדיל את מאגר המידע עם התרשמות עדכנית של גולשים.

rusti james, תודה על ההשקעה

uri ar

New member
קטנוע חמוד מאוד

לאחי היה כזה בערך שש שנים. קנה יד ראשונה והחזיק לו מצוין עד שהתרסק בתאונה. היתה לו פעם בעיה אחת עם חשמל וחוץ מזה שום דבר. די אהבתי לרכב עליו. הוא מאוד קטן במימדים הפיזיים ועם מנוע חזק יחסית. בעיני הוא היה בזמנו תמורה מעולה למחיר (הוא היה ממש זול) אולי היום יש אופציות שהייתי שוקל לפניו.

תודה רבה על הפירוט וההמלצות! עוד שאלה,

האם הדינק 200 עדיף על הBW למטרות נסיעה בין עירונית? בוא נניח שמצב הקטנועים זהה..

שוב תודה לעוזרים

פרארי1

New member
במצב זהה, ה-B&W עדיף

חזק וזריז יותר, בבינעירוני אתה רוצה כמה שיותר רזרבות כוח ול-200 אין אותן.

למעלה