דעה

asafasafe

New member
דעה

אני חייב לשתף אתכם במשהו שעבר עלי אתמול בערב. כל השבוע ובמהלך השבת, תהיתי לעצמי אם ללכת לכיכר רבין, להזדהות, להיות חלק, או להישאר בבית ולראות את מה שמתרחש שם דרך הטלוויזיה. בסופו של דבר, בצאת השבת, החלטתי לעשות מעשה וללכת לשם. אני אדם צנוע יחסית והדברים נאמרים בצנעה. אני נראה יחסית טוב ורגיל לקבל מבטים משני המינים. אבל אתמול בערב זה היה שונה. המבטים שקיבלתי היו שונים לגמרי ובייחוד בשלב שמאחורי עמד זוג ששמעתי בברור אומר אחד לשני "יש לו כיפה על הראש, מה הוא עושה פה??!" העצרת אמש דיברה על סובלנות, סבלנות וקבלת האחר. עצרת הזדהות. באותם רגעים הרגשתי שונה, זר ולא שייך. הייתם אתמול? איך הרגשתם? איך הייתם מרגישים אם הייתם במקומי? אשמח לדעתכם

ככה זה...

יש כאלה שעדיין לא הפנימו שיש גם דתיים/חרדים חובשי כיפות סרוגות/שחורות שהם גם הומואים ו/או דו מיניים. רובם לדעתי נחבאים אל הכלים בתוך הארונות ויש כאלה שכבר פרצו החוצה לאויר העולם. זה באמת לא נעים לבוא להזדהות ולהרגיש שבעצם אתה שונה כביכול... עם כיפה על הראש. האמת - בעצם למה הם צריכים לדעת שאתה שייך למיגזר, הרי לא כתוב לנו על המצב מי אנו? לכן נקבל זאת בהבנה ולפחות אנחנו כאן נדע לשמור על הסבלנות והסובלנות שיש למרבית החברים.

avitano

New member
האמת ש...

אולי הם הופתעו לטובה כשאני בפעם הראשונה ראיתי דתיים במצעד הגאווה (לפני 3 שנים) ממש התרגשתי וכל דתי שראיתי אמרתי לחברים שלי "ראיתם?!?" כולי התלהבתי חחח מצד שני, והקצת יותר עצוב, אולי בגלל כל האיומים שהתקבלו לפני העצרת, הם קצת חששו שאתה לא אחד משלנו :\ בכל מקרה גם בעצרת דיברו על זה שיש הומואים, לסביות, דתיים, חילוניים, ערבים וכו'... והשלט של "בת-קול" התנוסס ובלט בכל שוט של המצלמה לכיוון הקהל

היו דוכנים דתיים -

וכל החבר'ה הדתיים של הו"ד, חברותא ובתקול היו שם.
חבל שלא באת להגיד שלום.

טוהרtoar

New member
אז זו ההודעה! אוקי, עכשיו קצת יותר הבנתי...

צר לי שתפסת מהם הרגשה כזו, כמו שאופיר כתב לך, יכול להיות שזו הייתה התפלאות לטובה (מקווה לפחות למרות שחייב להודות שמהניסוח שהבאת זה לא ממש נשמע ככה...) בכל אופן, אני גם הסתובבתי שם עם כיפה (וגם אחרים כמובן) והיחיד שהעיר לי על זה, זה דווקא החבר שהגעתי איתו, שכל הזמן הציק לי על זה ואמר לי שאני "הצהרה פוליטית מהלכת" (הוא פחד פשוט שאני אמשוך מדיה...
) אמנם הטרמפיסטית שלקחתי משם אחר כך הבייתה שאלה אותנו לפשר העניין (השאלה הידועה: "אז איך זה מסתדר?") אבל זה היה שאלה יותר טכנית ספציפית לגבי השאלה של האקט המיני ולא לעצם הנטיה... בכל אופן, אנשים כנראה רגילים להיות קצת מופתעים מדברים שהם לא רגילים אליהם, לא משנה עד כמה הם עצמם מגיעים ממקום שיש בו מן ה"שוני היחסי". ועזוב את זה,,, היית שם? אז איך לא יצא להתקל?
יכול להיות שראיתי אותך בלי לדעת?? וואי

leopold5

New member
זו באמת הערה לא נעימה. מקווה שהיא לא משקפת

קיבלת הערה לא נעימה מהזוג שעמד מאחוריך. אבל אני מקווה שהיא לא משקפת איזו דעה כללית עוינת. בסך הכול רוב האנשים שם באמת מאמינים ורוצים סובלנות. אבל הדרך לאהבה ולהבנה היא קשה וארוכה.

חבל שזה כך אבל...

צודק נתנאל בהחלט, ולדעתי ככה זה כשהתקשורת מעמידה אתהדתיים/חרדים (כמסיתים) מול הקהילה. רואים חובש כיפה אזי כבר מזהים אותו כאנטי... עם הרבה סבלנות וסובלנות ואהבת חינם, נביא לבניית הבית השלישי וביאת משי צדקנו שיבוא ויגאלנו...

kolkuli1

New member
דווקא חוויתי חוויה הפוכה... ../images/Emo140.gif

ראשית שנכנסתי... הרגשתי מוזר כן... חשבתי - אני דתי - בטח כולם מסתכלים עלי מחפשים איפה החבאתי איזה כלי נשק... לא נעים במיוחד... אבל אז דווקא שאלתי איזה בחור האם הוא יודע איפה זה הדוכן של הדתיים? הוא הסתכל עלי ואמר "אני לא יודע" אבל כל הכבוד! וזה בהחלט מה שמגיע לנו! כל הכבוד!!!

אני לא הייתי אומר כל הכבוד.

על מה כל הכבוד? אני לא מתגאה בזה, אבל גם לא מסתיר את זה. ההבדל תהומי.

למעלה