דעה שלי

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif תודה ../images/Emo70.gif

אח, אח, אח, הלחוח... ואם תוכל גם חילבה - אתה ממש תהיה המלך !!

mickeym

New member
../images/Emo45.gif אוהד, בסוף רק שנינו נישאר כאן

וברצינות. הסלידה מן האלימות היא מובנת. הבעיה היא שלא תמיד היריב שלנו סולד מאלימות באותה דרגה כמונו. ולפעמים הוא אפילו, רחמא ליצלן, אוהב אלימות. ואז מה? 95% מרופאי השיניים בארה"ב ממליצים על מגן שיניים כדרך ההגנה הטובה ביותר לאנשים שלא רוצים להילחם. (וגם לאלה שכן, אבל זה כבר בשרשור אחר
)

Yin

New member
שרשורים רבים לו לפורום

יתכן שחלקם מתאים לך וחלקם האחר לא. אני מניח שאם היה שרשור על צ'י גונג ותועלותיו הרפואיות שמחה רבה הייתה ממלאת את ליבך. אמנויות לחימה פרוסות על סקאלה רחבה הכוללת גם קרבות ואפילו ברוטליים משהו, אז האם אין לשה מקום בפורום. אחד הדברים היפים בפורום הוא האפשרות הטכנית לנהל מספר שיחות במקביל ומחלקן להתעלם. אם בא לך, אתה מוזמן להעלות נושאים שמעניינים אותך: טאי צ'י, צ'י גונג והיכולות הריפואיות שלהם. אני, כמורה, מבטיח להשיב. עדי

smile2life

New member
../images/Emo31.gifשוב פישלתי ומיהרתי לשפוט../images/Emo31.gif

לפני שהתעמקתי בשרשושרים אחרים. וכן, עדי, כמו שאת אומרת - לאומנויות הלחימה, כמו לכל דבר אחר בחיים ישנם צדדים רבים: אני אולי YINי ואוהד YANGי ואולי תפיסתנו את התועלת של אומנות לחימה ותנועה היא שונה והדברים כתבתי באו ממקומות שאולי אחרים לא היו בהם, כדי להבין כמה אלימות לשם אלימות (גם אם מייפים את האלימות בשמות שונים ו"מתרגלים" את האלימות תחת מסווה של "קפוארה" (ואני מכיר את ההיסטוריה פחות או יותר של הקפוארה וגם כמה אנשים שמתאמנים בקפוארה). אולי כל הצמא הזה לאלימות, שיש בחברה הישראלית ובחברה המערבית בכלל - נובע מתוך תחושת תסכול, חוסר אונים וחוסר היכולת להתמודד עם האלימות שמפגינים כלפינו שכנינו הנוקטים כלפינו אלימות לא מרוסנת ולא הגיונית בכלל, ללא יכולת להגיב בצורה כזו שפעם אחת ולתמיד האלימות הזו תיפסק.
הכותב נורה לפני תשע שנים בדיוק במהלך שירותו הצבאי

smile2lif, אני זוכר דיון מאוד

דומה... כאן. אולי יענה לך על כמה שאלות, אולי יעורר חדשות, אולי לא...

אני זוכרת שגברת קופרמינץ אמרה לי

שהחריימה שלי סוגרת לה את מקלעת השמש. בגלל זה אנחנו כבר חודש לא מדברות, גם בגלל שאני לא יודעת מה זה מקלעת השמש.

bennyTKD

New member
שאלה רצינית על מקלעת השמש

מישהו מוכן להסביר בצורה פשוטה (או תוך שימוש בציורים), בלי מונחים מוזרים מתחום הרפואה, מה ההבדל בדיוק בין מקלעת השמש (solar plexus) לבין מפתח הלב (מישהו יודע איך אומרים באנגלית?)? אני הבנתי שמקלעת השמש (ראה ציור) נמצאת באיזור של מפתח הלב. זה נכון? אפשר להרחיב אולי? מה ההבדל ביניהם? למישהו יש ציור מפורט שמראה אותם? תודה.

zoti

New member
אני כמעט בטוח שהם אותו הדבר.

אבל אולי אני טועה

מקלעת (plexus) זה ריכוז של סיבי

עצב שיוצאים מעמוד השדרה באזור אחד, ואז מתבלגנים ומתארגנים מחדש בסמוך לו וממשיכים כעצבים נפרדים לאיפה שהם צריכים להגיע. יש כמה מקלעות כאלה בגוף, אבל אנחנו למדנו בביצפר רק את הפלקסוס הברכיאלי (מקלעת הזרוע) והפלקסוס הסקראלי (מקלעת העצה). מקלעת השמש היא כינוי ל"מקלעת" עצבים כזאת שנמצאת באזור הבטן העליונה. (במאמר מוסגר: הכינוי מקלעת מתייחס גם ל"ערימה" כזאת של כלי דם, ולא רק של עצבים). מפתח הלב הוא למיטב הבנתי האזור הגידי של הסרעפת. זהו אזור קשה יחסית שאיננו זז יחד עם תנועת הסרעפת בנשימה. הלב מונח עליו, ומעטפת הלב מקובעת אליו. עכשיו, אם השימוש היחיד שלך לשני המונחים הוא בשביל להסביר לאנשים איפה נמצאת הצ'אקרה השלישית, אז באמת אין שום הבדל ביניהם.

Yev

New member
מיקומים

מקלעת השמש נמצאת במרכז הטבור, בין עצם הקסיפואיד(החלק התחתון של חזה לפופיק) מפתח הלב בבן אדם מובר נמצא במרחק שתי אצבעות(עם תשימי אותם באופן אופקי) מעל עצם הקסיפואיד, או במלים אחרות איפה שעושים עיסוי לב. ג'ודאי לשעבר

טעות נפוצה../images/Emo70.gif

טעות היא לחשוב שמפתח הלב נמצא "במקום שעושים עיסוי לב". מפתח הלב (הכסיפואיד) - ממוקם כשתי אצבעות מתחת למפגש התחתון של הצלעות (מתחת לסטרנום). מיקום עיסויי לב (במבוגר) - שתי אצבעות מעל מפגש הצלעות (איזור הסטרנום). אגב, למי שיזדמן לראות (בובת) שלד, הכסיפואיד (מפתח הלב) הוא מעיין חתיכת עצם קטנה שמשתרבבת מהצטלבות הצלעות (רק שאצל האדם הממצוע קשה להרגיש אותה).

bennyTKD

New member
ומהו מפתח הלב באנגלית?

חיפשתי בגוגל ידידי הטוב, ואפילו במילונים העשויים נייר (!), אך לא מצאתי איך אומרים באנגלית מפתח הלב. לגבי השימוש במונחים, אני משתמש רק במפתח הלב (ואני מניח שברוב השיטות לומדים לתת לשם אגרופים ובעיטות). במושג מקלעת השמש מעולם לא השתמשתי (אני לא בקטע של צ'אקרות, מה לעשות...), אך כיוון שמידי פעם מישהו מזכיר את המושג בפורום, רציתי להבין במה מדובר.

למסעודה יום הולדת!

טוב, עוד ארבעה ימים, אבל אז אני אהיה בגשקו ולא אוכל לכתוב לך, אז:

Hwoarang

New member
טוב יאללה תפסיק כבר לצאת בסיסמאות

שכבר אמרו מאות לפניך. תגיד לי במשפט אחד או שניים איך אני אמור להגיב לאלימות אני מאוד רוצה ללמוד מחוכמתך הרבה... באמת!

smile2life

New member
אה זה משורשר אליי?

אני לא איש חכם אני איש של דעות שהתפתחו ממציאויות חוויתי - והייתי בהרבה מציאויות אלימות בחיי הקצרים וזה יותר מאיש רע אגרוך לאיש רע אחר. זו היכולת האישית של כל אחד מאיתנו להתגבר על רגשי הכעס והשנאה ואולי, גם בצורה נאיבית, לשים את האלימות בצד. זו דעתי

למעלה