חייב להגיב
יש לי השגות לגבי הגדרת האלימות שלך (בעיקר החלק על חוסר לגיטימציה חוקית - מאימתי יש קשר כלשהו, קלוש ככל שיהיה, בין חוק לבין מונח שאינו משפטי? אם כבר, משתמשים במונח אלימות כדי להגדיר חוקים נגדה. ואז אי אפשר עוד להשתמש בנוסח החוקים כדי להגדיר אלימות כיוון שזה, אפעס, מעגלי). הדוגמא המיידית ביותר לאלימות לפי הגדרתך - כל פעם שהורים מחייבים את ילדם להכין שיעורי בית, לסדר את חדרו או ללכת לבית הספר. כל הפעולות הללו הוגדרו על ידך כאלימות, והן מבוצעות כנגד קטינים (למרות שאת זה לא הזכרת), כך שבכלל הם פסולים מוסרית (אם הבנתי נכון את הכיוון אליו לקחת אלימות). לגבי אחוז גבוה והרבה יותר מדי - אני מעולם לא נתקלתי באלימות כלפי גופי או גופו של מי ממכירי ברחוב. קבל תיקון - נתקלתי בכך פעמיים בחצר בית הספר היסודי, מצד ילדים אחרים בני גילי. מעולם לא נתקלתי בביטוי פיזי חריף יותר מכאפה, או התגוששות שלא הותירה חותמה שעה אח"כ. האם חייתי בסביבה מוגנת? אולי. אבל אני לא מכיר אישית אנשים שחיו בסביבה מסוג אחר. אז מהו אחוז גבוה? לשם מה נחוץ היום ללמוד אמנות לחימה להגנה עצמית כנגד התקיפות האפשריות ברחוב? הרי הגנה כנגד מחבל מתפוצץ, חבורה של חמישה עם כלי נשק קרים או חמים, או סתם רכב שהתפוצץ לו צמיג בדיוק כשנסע לידך לא תקבל מזה. ואלה איומים מוחשיים ו"שכיחים" יותר מה"מציאות" הסינטתית שאותה אמנות הלחימה שלך מסוגלת לפתור. הבעיה שלי היא שינוי הדיון במסווה - התחלת עם שאלה מסוימת. ניסיתי להראות שלפחות לפי גישה אחת השאלה לא רלוונטית, אז תקפת את עמדתי ע"י שינוי השאלה, תוך התעלמות מהדיון שקדם להצהרה האחרונה שלי. השאלה המקורית שלך הייתה - כיצד יש לשנות אימון כך שיכין את המתאמן טוב ככל האפשר למציאות. או כך הבנתי אותה. את התשובה שנתתי (בהתאם לאימון המקורי, ייתכן שאין כל צורך לשנות) לא קיבלת וזה לגיטימי, כיוון שלי אישית אין נסיון שיוכיח את עמדתי. אבל אז לפתע פתאום הפך הדיון לשאלה עד כמה יעילות שיטות שלא משתמשות בשיטת האימון שאת פרטיה קיווית (או ציפית?) לשמוע, במציאות. זו שאלה אחרת, וכדי לדון בה לגיטימי לשאול מהי אותה מציאות, כדי שיהיה בסיס לדיון האם השיטות יעילות או לא. ולדיון בשאלה מהי המציאות הנדונה יש טעם לבדוק מה המקרים השכיחים שעל אותה אמנות יהיה לפתור - ריב על מקום חניה עם השכן או עימות מול בריון שיכור חמוש בבקבוק שבור בסמטא אפלה? וכשאני טוען שבתלות באימון, גם אם קרבות "מציאותיים" לא מתורגלים כלל, השיטה מספקת מענה לשני המצבים, עלי להוכיח את דברי. כשאתה טוען ששיטתך היא היחידה שמספקת מענה למצב השני, אז זה ברור מאליו לך ולא דורש הוכחה. למה?