דעה מרגיזה על דייג בוס

ronixl1

New member
דעה מרגיזה על דייג בוס

אני דג דייג פיתיונות מהחוף וגם אוהב מאוד לדוג עוד מאז שאני ילד עם בוס משוברי גלים ממזחים או ממקומות סלעיים, סוף הקייץ הזה חזרתי לדוג מאז החורף שעבר,
בקרתי בכמה חנויות לחידוש והשלמת המלאי שלי משקולות קרסים חוטים וכו, ויצא לי לשמוע משיחות בין בעלי חנויות לקונים שהם דייגים חדשים וחובבים מתחילים, לגביי פיתיון בצק או לחם בדייג עם בוס, שהדעה שלהם לגביי זה וכנראה הדעה הרווחת בזמן האחרון בקרב מוכרנים, כי בעבר לא שמעתי אותה, דעה שמרגיזה מטעה ולא נכונה בכלל לגבי דייג עם בצק או חם שמיועד כעיקרון לבורים בלבד, ואני מצטט את בעלי החנויות שאומרים: "שסרגוס טועה וכנראה מבולבל שנגס בפיתיון בצק ונתפס בחכה שלנו שכנראה גרם לנו לחשוב שהם אוכלם בצק או לחם", הם (המוכרים בחנויות) כנראה לא ישבו ודגו בשוברי גלים וראו דייגים שתופסים מכבר שנים ועל בסיס יומי עם חכת בוס ופתיון בצק ובכול העונות סרגוסים וגדולים מאוד, שחבריהם לתחביב לא מצליחים לתפוס חצי מזה עם בוס, או מנגד עם ציוד יקר של חכות הטלה עם פתיונות בשריים של גמברי, וקלמרי וכדומה, כשהם אפילו מקנאים בדייגים הפרמיטביים כביכול שתופסים תמיד דגים ועוד חתיכות גדולות, אני לא הגבתי ששמעתי דברים מטעים אלו מבעלי החנויות כדי לא לפגוע ואני מכבד את העובדה שאני סוג אורח שלהם ונמצא אצלם בחנות, אבל משהוא צריך להגיד להם לא?........

אתה צודק

חלק מהמוכרים בחנויות חסרי נסיון בדייג ניזונים משמועות ודיעות של אנשים שמגיעים אליהם לחנויות. אני באופן אישי מסביר לדייגים מתחילים שמי שהולך לדוג בבוס הפיתיון המועדף הוא ( לפחות לדעתי ) בצק מסטיק או לחם. רוב הדגים שניתן לדוג בבוס נתפסים על הפיתיון הזה ואין טעם לבזבז כסף על גמברי או סבידות. מה שבטוח שבורי לא יגע בהם.

AviramLevi

New member
תתפלא...

אבל לא פעם נתפסו בורים על פתיונות בשריים.

אצלי פעמיים נתפסו בורים חמורים על קלמאר וקרס 5 (ברולר)

הכל יכול להיות בים...

אז קודם כל תגובה לavirami levi.

אהלן איש נחמד ,

לצערי אני לא מכיר אותך באופן אישי ,ולא יודע כמה בורים תפסת בחיים שלך , אבל מה שאתה ציינת בתגובתך ,אמנם נכון בחלקו , אבל לגמרי מקרי .

תנסה לעשות את זה בצורה מכוונת , ואני מבטיח לך שגם אם תשב יום שלם , לא תוציא אחד .

מצד שני ,אם לחם ובצק , תוציא הרבה יותר ,ועל בטוח .

יש פה ושם דיווחים על תפיסות בורי על פתיון בשרי ,אבל לעיתים נדירות ביותר , ובשיטה מאד מסוימת , שהפיתיון נגרר בצורה איטית עד שהבורי נוגע בו .

חוץ מזה זה קורה בדרך כלל בעונות החורף ,אז הבורים שחיים בעומקים מתקרבים אל החוף בחסות הסערות , ואוכלים מכל הבא אל פיהם כמו כל יצור חי שצריך לשרוד בטבע . בזמני סערות ,כשהים גלי מאד , החול הופך את המים לצבע חום , סחף ,זרמים , הדג מוציא אנרגיות עצומות בדרכו אל החוף , מגיע כמעט מותש , רעבו עצום , לא יישב בחיבוק סנפירים לחכות שיגישו לו ריסוס לחם ובצק מסטיק . יאכל כל מה ימצא בדרכו , זה הטבע וזו ההישרדות .
בנוסף , אני בטוח שאלה שחיים בין הסלעים בעומק הים , באופן טבעי אין שם לחם ובצק , אלא תולעים , וזוחלים אחרים למיניהם שמהם הם ניזונים , כך שאין מה להתפלא בכלל .

לחם בצק אלה שיטות שפותחו עלידי האדם , ומשראו כי טוב , זה הפך לאמונה , ועבר מדור לדור , אבל זה עובד רק על הבורי שחי בקרבת החוף ,מזחים ומרינות , אלה שאנחנו רגילים לדוג כל השנה .

תנסה לתפוס כאלה על קלמרי או גמברי במקום בצק ולחם , תלך הביתה רעב .

פשוט כל צרכי המחייה מסופקים להם עלידי האדם עלידי כל הלחם שנזרק לים , ודחף ההשרדות שלהם מושקט עלידינו הדייגים . ולכן ,הם נמצאים בקרבת החופים כל עונות השנה וזמינים לנו הדייגים .

haim1b

New member
פיראט - שאלה-כשהים חום יש דגים בכלל בחול הזה?

כשהים חום אני לא מתקרב בכלל לדייג

לפעמים זה יכול לקחת יום ,ולפעמים כמה ימים טובים . אין מה לחפש .
כשהצבע הופך לירוק עכור ,זה המצב האידיאלי לדייג ,ולבורי בפרט .

AviramLevi

New member
פיראט

אני ימנע מלהגיד כמה בורים או זנים אחרים של דגים תפסתי אבל תפסתי בחיי כמה דגים - בוא נשאיר את זה כך.

בכל מקרה, ההודעה שכתבתי הייתה חיזוק של מה שאתה אומר בנוגע לבצק והלחם אבל שבים הכל יכול לקרות ואפילו נתתי דוגמא את עצמי שפעמיים נתפסו בורים על פתיונות בשריים.

תנסה להיות פחות עצבני\חד\ממורמר\שנון יתר על המידה, לטובת כולנו...

(וזה אני כותב אחרי שאני רואה כמה וכמה הודעות שלך פה...)

לroniks

אל תתיחס לשטויות של המוכרנים , הם חייבים למכור בשביל להתקיים , ובשביל למכור הם חייבים לספר סיפורים , אחרת לא ימכרו .
עכשין , יש פה בעייה , דייג בוס שנכנס לחנות , ויודע מה הוא צריך בלי שיצטרכו לעזור לו , הוא מראש לקוח לא ריווחי . מה כבר אפשר למכור לדייג בוס כביכול ? בגרושים . לכל הסיפורים האלה מטרה אחת בלבד , לשכנע ולהלהיב אותך לקנות ציוד יקר. אבל זה לא הידע שלהם ,אלא של שאר מספרי סיפורים שבאים לקנות .

אם הסרגוס נתפס על בצק נחשב אצלהם לטועה ומבולבל , שיחשבו ככה מה איכפת לך .
אני הוצאתי מאת סרגוסים על בצק ,ביניהם גם גדולים , כולם טועים ?
טוב אז שיחשבו , שיגידו , שים פס ותמשיך בשלך . כל עוד יש לך תוצאות בצלחת , מה איכפת לך אם הסרגוס טועה או לא ?

דייג הבוס לא מוגבל לבורי בלבד , יש לו המון פנים וגוונים , כולל סוגי פיתיון רבים אפשריים , ואותנו הדייגים לא צריך לעניין הסיפורים של אף אחד . שים לעצמך מטרה ,תנעל עליה , תלמד כל הזמן איך להשתפר בתוכה ,ולך על זה בלי להסתכל ימין ושמאל ,ובלי לשמוע מה מדברים . למה זה צריך לעניין ולהרגיז אותך ?

פשוט אל תכנס לנישה הזו , וזו כבר חצי דרך אל ההנאה שלך בדייג .

בגדול כשדגים בבוס עדיף

לדוג עם בצק. זה מגדיל את הסיכויים לתפוס מגוון רחב יותר של דגים.

ronixl1

New member
תודה על התגובה מילים מחזקות

דיברתי על זה עם דייגים נוספים, מסתבר שיש לא מעט בעלי חנויות שהידע שלהם הוא בעיקר משמועות וכנראה גם ממאמרים מהאינטרנט כדי להיות קצת בעניינים,
מה דעתכם לעשות מין מחווה כזאת שפעם בכמה זמן אחד מאיתנו הדייגים יאמץ מוכר כזה (כמו אמץ לוחם) להוציא אותו מהחנות לשטח (חוף הים) להראות בעיניים איך דגים דגים, לתת לא להתנסות בסוגי החכות השונות, לתת לא לתפוס איזה דג מחכת בוס עם פיתה תימנית, שידע סוף סוף שאם זה טוב לתימנים, זה גם טוב לסרגוסים.

לקחת את זה קשה מידי .

לך תדוג ותשתחרר,

אף מוכר לא ילך איתך לדוג ויוותר על יום מכירות , וזה גם לא מענין אותם .

כסף הוא שם המשחק

אל תהיה תמים .

למעלה