אהלן ../images/Emo13.gif
מה שהשכלתי מכל הדיון הזה הוא,זה שאני כן רוצה פתחים גדולים ורחבים,אך צריך לתכנן את זה בטוב טעם,ולהוסיף לכל הענין פתרונות הצללה חיצונים. ביצעתי חישוב של אורך הפרגולה הרצוי כדי לחסום את השמש בקיץ ולתת לה להכנס בחורף. יצא שעל כל מטר גובה חלון,אני צריך 35 ס"מ פרגולה,וכך אני חוסם את השמש כשהיא בזווית בשמיים של 70 מעלות ומעלה (מה שאומר שמחודש מרץ ועד נובמבר,יהיה צל מלא על החלונות),ומנובמבר עד מרץ,השמש תכנס ותחמם את הבית,בשל היותה בזווית נמוכה מ-70 מעלות. (21 בדצמבר השמש באדמית נמצאת בגובה של 49 מעלות ב-12 בצהרים בדרום). מה שיש להתחשב בו זה מה קורה בקיץ לקראת שקיעה,שאז השמש יורדת לכיוון האופק לקראת ערב,והפרגולה לא תועיל,אבל אז אני יכול לתת ציפוי לחלונות,וציפוי זה יהיה יעיל גם נגד קרינה מוחזרת מפני הקרקע ומהסביבה בשעות הצהרים,כשהקרינה הישירה נחסמת ע"י הפרגולה. מה גם שלקראת השקיעה,שעה וחצי של קרינה ישירה ובזווית נמוכה של השמש,לא תהווה מקור חימום רציני. כך שבעצם ע"י פרגולה מתוכננת נכון,וציפוי החלונות בחסימה של כ-50% אור,יהוו פתרון טוב עבורי. קחו בחשבון שגודל הסלון הוא כ-40 מ"ר וגודל המטבח הוא כ-20 מ"ר,כך שסך האיזורים החשופים הוא קטן,וגם אם עדיין יהיה אלמנט של חימום ממקור אחר,מזגן של 2.5 כ"ס יוכל לתת מענה.