דעה לפני אדריכלות

msvnk

New member
אתה יכול

בנוסף לחלונות גדולים במקום חזית זכוכית שלמה, לבנות לך חדר חיצוני בקומת הקרקע, במקום פרגולה למשל, שיהיה כולו זכוכית-אלומיניום. כמו שעושים סגירות חורף במסעדות למשל. הוא יוכל להיות ההמשך של הסלון החוצה, ולא ישפיע על הבית מבחינה תרמית כלל.

משוש30

New member
תשמע לי ותוותר גם על החדר הזה

אני גרתי במשך שנה בירושלים (שזה יותר גבוה בכמה מאות מטרים ממה שאתה מתאר) בבית שהיה לו רק חלון אחד גדול הפונה לדרום בסלון ובנוסף בסלון היו מדרגות שהובילו לגג וגם שם היתה זכוכית. זה היה ס-י-ו-ט!! החום בבית הזה רוב ימות השנה היה מטורף. אי אפשר היה לנשום שם והיה הרבה הרבה הרבה יותר חם מבחוץ
וזה לא בגלל חדר זכוכית אלא רק בגלל חלון אחד הפונה דרומה ויציאה אל הגג. אם אתה רוצה גם לחיות בבית הזה תוותר על הרעיון הזה, תעשה בית מבודד כמו שצריך ותתיעץ עם אדריכל טוב (יש לי להמליץ לך בטבעון אם תרצה) לגבי האופן הטוב ביותר בו תוכל לשלב את הרצון שלך במקסימום נוף עם תנאי מחיה נורמליים. בהצלחה

tacher

New member
שלום שכן

אנחנו מההר ליד, חניתה (יכול להיות שאתה יכול לראות מהמגרש שלך את הבית שלנו שבבניה) גם המגרש שלנו הוא הכי חשוף ופינתי ומדורג, וגם אנחנו השתדלנו מאוד למקסם את הנוף מצטרפת לכל מה שאמרו פה כבר - השמש, הרוחות, הבידוד - מאוד חשוב להתחשב בהם בתכנון, מהכרותי עם האזור, לפי השרטוט שלך, מי שיהיה בתוך הבית בחלק מהיום יסבול מהשתקפויות ושבירות של השמש, ועוד אף מילה על הוצאות המיזוג והחימום שחוסר כזה בבידוד מסב. אתה מוזמן להכנס לחניתה ולהסתובב בבית שלנו לראות את הפתרונות שלנו (שהם ממש ממש באותו ראש כמו שלך) ואנחנו כרגע באיילון, אם אתה רוצה עוד משהו.

יניב ריז

New member
אהלן ../images/Emo13.gif

מה שהשכלתי מכל הדיון הזה הוא,זה שאני כן רוצה פתחים גדולים ורחבים,אך צריך לתכנן את זה בטוב טעם,ולהוסיף לכל הענין פתרונות הצללה חיצונים. ביצעתי חישוב של אורך הפרגולה הרצוי כדי לחסום את השמש בקיץ ולתת לה להכנס בחורף. יצא שעל כל מטר גובה חלון,אני צריך 35 ס"מ פרגולה,וכך אני חוסם את השמש כשהיא בזווית בשמיים של 70 מעלות ומעלה (מה שאומר שמחודש מרץ ועד נובמבר,יהיה צל מלא על החלונות),ומנובמבר עד מרץ,השמש תכנס ותחמם את הבית,בשל היותה בזווית נמוכה מ-70 מעלות. (21 בדצמבר השמש באדמית נמצאת בגובה של 49 מעלות ב-12 בצהרים בדרום). מה שיש להתחשב בו זה מה קורה בקיץ לקראת שקיעה,שאז השמש יורדת לכיוון האופק לקראת ערב,והפרגולה לא תועיל,אבל אז אני יכול לתת ציפוי לחלונות,וציפוי זה יהיה יעיל גם נגד קרינה מוחזרת מפני הקרקע ומהסביבה בשעות הצהרים,כשהקרינה הישירה נחסמת ע"י הפרגולה. מה גם שלקראת השקיעה,שעה וחצי של קרינה ישירה ובזווית נמוכה של השמש,לא תהווה מקור חימום רציני. כך שבעצם ע"י פרגולה מתוכננת נכון,וציפוי החלונות בחסימה של כ-50% אור,יהוו פתרון טוב עבורי. קחו בחשבון שגודל הסלון הוא כ-40 מ"ר וגודל המטבח הוא כ-20 מ"ר,כך שסך האיזורים החשופים הוא קטן,וגם אם עדיין יהיה אלמנט של חימום ממקור אחר,מזגן של 2.5 כ"ס יוכל לתת מענה.

tacher

New member
נכון, וגם

תשאיר את כל החישובים האלו לאדריכל, יש הרבה פתרונות לבעיות האלו אצלנו יש בתוכנית פרגולה ביציאה מאזור המטבח - חדר אוכל (כל הקיר ויטרינת זכוכית) כדי שתהיה הצללה בקיץ כשיושבים לאכול בחוץ וגם שילמנו על זה אגרות וכו' אבל לא נראה לי שנבצע מיידית, אני לא מתה על פרגולות.

למזג 60 מ"ר עם מטבח בפנים

שזה אומר כיריים וסירים ומכשירי חשמל פועלים, ועוד בבית פרטי ולא בניין דירות, אתה צריך לפחות 30000 BTU בהערכה שמרנית. קח בחשבון שעם פחות מ3.5 כוח אתה לא יוצא.

msvnk

New member
../images/Emo45.gif מחזק

לגבי כל התחשיבים על הפרגולות אין לי מושג. לגבי ההחלטה כיצד ליישם לך פתחים גדולים, גם זה אין מה להוסיף, אבל ההערכות שלך לגבי המיזוג הן מאוד מנותקות. מנסיון, בשביל למזג 60 מ"ר חלל באיזור ממוזג בבית קומה אחת מבודד היטב ללא יותר מדי פתחים, ללא שמש ישירה, 30K BTU זה המינימום ההכרחי כדי למזג את החלל. במתאר שלך הייתי לוקח בחשבון לפחות 45K BTU כדי להגיע למיזוג אפקטיבי ויעיל (לא כל מה שמסוגל למזג את החלל הוא מה שמתאים למזג את החלל).

למעלה