דעה לפני אדריכלות

יניב ריז

New member
דעה לפני אדריכלות

אהלן, בשעה טובה אני רוצה לתכנן בית בגודל של כ-120 מ"ר,שיהיו בו 4 חדרים,ב-2 מפלסים. מהקרקע נשקף נוף פנורמי מרהיב של כל רצועת הים התיכון,מראש הנקרה ועד למפרץ חיפה,כולל כל שפלת החוף הצפוני,מגובה של מצוק בגובה 450 מטר מעל פני הים,בהרחבה של קיבוץ אדמית. הרעיון המרכזי הוא לנסות ולתת ביטוי כמה שיותר גבוה לנוף בתוך חללי הבית. קומה א'-סלון ומטבח,ממ"ד,יחידת אורחים,שירותים ומדרגת למפלס ב' בקומה ב'-יחידת הורים,ומרפסת שהיא תקרת הקומה הראשונה. לראשונה בחיי שיחקתי קצת עם GOOGLE SKETCH,והנה התוצאות. אשמח לקבל הצעות לשינוי ולשיפור
הבית מקצה הרחוב.

פיטנגו4

New member
עכשיו תוסיף לסקצ'

את המיקום בארץ וזוית השמש הנכונה, תוסיף אופציה של הצללה. ותראה מה קורה בבית שלך החל מהצהריים. נראה לי שתבין לבד שאי אפשר לחיות בישראל בבית כזה. פעם, אחי גג בבית דומה שתוכנן ע"י אדריכל מקנדה. בית מדהים, יפהפה ומאד מיוחד, חלונות זכוכית אדירים. נוף מהמם. אבל... זה התאים לקנדה ולא לישראל...אי אפשר היה לבקר אותם בשעות אחה"צ: בסלון היה צריך משקפי שמש, המזגן לא עמד בעומס. זה היה סיוט. לכן אחי לא גר שם היום. כמובן שצריך אדריכל, ורצוי שבכלל לא תראו לו את ההדמיה, אלא תתארו במילים: פתוח, סגנון מודרני, המון אור, לראות נוף וכו'. בהצלחה

יניב ריז

New member
אני בבעיה אם כך...

הבית פונה לדר' עד מע'. אני חובב מזג האוויר מושבע,גם הקמתי וניהלתי את פורום אקלים ואטמוספירה כאן,לכן עיקר מטרת הפתחים היא דווקא לחורף עדי להנו מפנורמה של סופת ברקים מעל המפרץ,או סתם יום גשום וסגרירי. לכן גם העתקתי את מגורי מת"א צפון. לגבי אור היום,אני מעונין בוילונות מחוסמים,ככה שאני מניח ש אפשר לווסת כמות אור וחום. יש טעם בוילונות כאלו? מישהו מכיר? הם גם מצליחים למנוע חימום?

יניב ריז

New member
אגב,בגלל שהבית בגובה 450 מטר

ונמצא כ-10 ק"מ אווירית מקו החוף של ראש הנקרה,עומס החום שם בקיץ לרוב קל,ובגלל המיקום של המצוק,יש תמיד רוח. טפ' אוג' נורמליות הן 31 מ"צ עם 50% לחות בשיא היום,ובלילה צונחות ל-21 מ"צ עם 85% לחות ורוח קרירה.

פיטנגו4

New member
הייתי שם השבוע

טיילנו בנחל זיו , ירדנו לנחל כזיב, וגם עלינו למבצר. (מה שהשבית את השרירים התפוסים שלי ליומיים
) אמנם זה לא הלחות של ת"א, אבל אל תספר לי שקר שם... היה נעים רק בתוך המים הקרירים.
450 מ' זה לא ת"א אבל גם לא "הר גבוה" (700+). אפילו שם, בית זכוכית בצהרים זה חממה. חייתי כמה שנים עם וילונות אטומים (blinds ) בחו"ל. זה עוצר חלקית שמש (חדרה מלמטה מהקפלים). לא עוצר חום כמעט בכלל. חוץ מזה, מה שווה כל הנוף הזה עם וילון אטום או תריס מסתיר אותו??? איפה אלמנטים של בניה ירוקה , המתאימה את עצמה לאקלים? לדוגמה, הסתכל בבתים הערביים המסורתיים, ותראה איך הם יודעים מצד אחד לפתוח את הבית לסביבה, ומצד שני לחיות באקלים שלנו. אדריכל טוב ידע להוציא את המקסימום וגם להתאים לסביבה . בהצלחה !

msvnk

New member
הבעיה שלך היא לא הטמפ'

אלא הקרינה. גם אם תעשה זיגוג כפול, בידוד כזה עוזר להתמודד עם בעיה של הולכת חום, אבל עם פתחי אור כאלה עצומים אתה תסבול בעיקר ממעבר טמפרטורה באמצעות קרינה. השהייה בבית תהיה פשוט בלתי נסבלת. גם אם תציב את הוילונות הכי טובים שיש אתה עדיין מתמודד עם המפ' מתוך הבית והולונות האלו יהיו כמו רדיאטורים. ישנה אפשרות להשתמש בזכוכיות שמורידות אחוז משמעותי מקרינת מהאור שחודר דרכן, אבל גם אם נתעלם מהשיקולים הכלכליים, זה עדיין יהיה בלתי נסבל וגם לא יפגע באפקט הויזואלי שאתה מנסה להשיג. חזית זכוכית מלאה בבית שאינו גדול מספיק כך שהחזית הזו לא תפגע בשטח פונקציונאלי של הבית, זה ממש לא מעשי ומקסימום יכול להיות יפה לזו'רנלים.

fireman

New member
אתה צריך לשאול את עצמך

שאלה אחת מאוד פשוטה, האם 10-15 ימים בשנה (השערה שלופה מהמותן) של פנורמות ברקים שווים את זה? מ"ר חלון עולה פי 3 ממטר קיר במקרה הטוב, וכל מ"ר חלון יאפשר ליותר ויותר שמש להכנס לך לתוך הבית. אם נשפוט לפי כמות המשקעים בשנים האחרונות.....במדינת ישראל כבר אין ממש חורף, אתה צריך חשוב טוב טוב על האופן בו תוכל לחיות בבית הזה במהלך רוב ימות השנה..... כמו שאני רואה את זה, מדובר בעניין כמעט בלתי אפשרי, הצללות, תריסים וכדומה הם סוג של כוסות רוח למת במקרה הזה, שטח הפנים של החלונות ביחד לנפח הבית מנותקים מפרופורציות. ותאמין לי, אני כותב את זה ממקום מאוד כואב, אני מסוג האנשים שמבחינתם אין כמו בית עם מקסימום זכוכית ומינימום קירות אבל בשורה התחתונה, אי אפשר לחיות בבית כזה, שם נמצא הקו הדק שבין הרצוי למצוי.

fireman

New member
במילה אחת: חממה

תשאיר לך מהעוגה פרוסה משמעותית שתוקצה למיזוג אויר שיפעל בבית כזה בערך סביב השעון כל עוד השמש נמצאת בשמים.

msvnk

New member
בדרך כלל

אנשים נוהגים לנסות להמנע מבעיות, במיוחד אם הן יהיו גדולות וניתן לצפות אותן בקלות, ולא יוצרים אותן בכוונה תחילה ואח"כ עושים שמיניות כדי למצוא פתרונות שיעזרו לחיות עם הבעיות. יש המון פתרונות שיתנו מענה, חלקם יעילים יותר, חלקם יעילים פחות, חלקם יקר, רובם יקרים מאוד. וילונות חיצוניים (ראית פעם דבר כזה בכלל ?) הוא לא אחד מהם. פתרון אחד לדוגמא, הוא לעשות תריסים אינטגרליים בתוך הזיגוג שניתן לווסת איתם את כמות האור, פתרון אחר הוא זכוכיות שמקטינות את כניסת כמות האור, ואם הייתי ממשיך הייתי יכול לחשוב על עוד כמה פתרונות, אבל אף אחד מהם לא מושלם. אפשר ליהנות מחזית עם נוף בצורה הרבה יותר הגיונית.

אולי תבנה בית נורמלי ותראה את הברקים מהגג?

כמובן בהנחה שאתה לא הנקודה הכי גבוהה באזור ... אתה יכול לארגן לך סככה על הגג או משהו כדי לא להרטב.

הצעת פשרה... ../images/Emo13.gif

גרתי תקופה מסויימת בארה"ב (אזור סן פרנסיסקו) בבית גדול שפונה לקניון מרהיב. בבית היה חדר - האהוב עלי - חדר מוסיקה. בנוי כך שמבחוץ (גם כלפי הבית וגם החוצה) לא שומעים את המוסיקה כמעט. אהבתי לשבת שם בגלל המוסיקה, אבל במשך הזמן גיליתי סיבה אחרת שהתאהבתי בה - החדר כולו היה מעין חממה שקופה - כולו בנוי מזכוכית, כולל ה"קיר" המשותף עם הבית ובלילות של סופות ברקים - והיו לילות מ-ד-ה-י-מ-י-ם כאלה, זה היה מחזה עוצר נשימה! ישבתי ממש שעות - צופה בסופת הברקים ומקשיבה למוסיקה. אמיתי!!
אז אולי זה יכול להיות פיתרון אפשרי עבורך, גם אם מדובר בפשרה- לבנות חדר, אפילו גדול - כמו שתיארתי - כולו זכוכית, וכשיהיו אותם ימים בודדים של סופות ברקים, תוכל להנות מהן בחדר הזה. אין ספק שזה לא הפנטזיה שלך, אבל הפנטזיה שלך, כמו שאמרו לך כבר, היא ממש לא ריאלית במדינתנו הבוערת, ודאי לא באזור עליו אתה מדבר. אני גרה בעמק, יש לנו חלון אחד ענק בסלון הפונה למערב. נורא רציתי חלון גדול כזה. היום - רוב היום - החלון הזה מכוסה בוילון/מסך כמעט עד שעות הערב המאוחרות, כי זה בלתי נסבל. בית שלם שכולו זכוכית... חממה... זה יהיה גיהנום.

יניב ריז

New member
תודה על הפתרונות וההבנה.

כנראה שבאמת אבנה רק חדר אחד (יחידת ההורים שבקומה השניה) כ"חממה" ואילו שאר הבית אבנה בצורה נבונה יותר כפי שיעצתם. אגב,עלה לי רעיון קצת יותר זול ופשוט-מה לגבי פרגולה חיצונית לחלונות,שיאפשרו חדירה ישירה של אור שמש רק שהנ"ל בזווית נמוכה בשמים.

Z ליאור

New member
בניגוד לרוב אני כן הייתי מנצל את החלונות ...

בצורה מקסמלית, הבית שלך הוא בסה"כ 120 מ"ר מחולק לשניים כך שהחללים הם לא כל גדולים ,ומערכת מיזוג אוויר טובה המתוכננת נכון תוכל להתגבר בקלות על אפקט החממה ,אני כן הייתי משקיע מחשבה בפתרונות הצללה למינהם (ע"מ למנוע את הסינוור והקרינה ) אבל בשום פנים ואופן לא הייתי מוותר על נוף פנורמי שכזה התכנון נכון בעיני ,אני מציע לך לבחון את הנושא עם בעלי מקצוע ולא בפורום ,יש בתים כאלו למכביר עם פתרונות יעודים ,אל תחליט לפני בדיקה מקיפה של המוצרים השונים ועלותם עצתי לך אל תוותר כל כך מהר

פיטנגו4

New member
זה לא "בניגוד"

אף אחד לא אמר לוותר על הנוף הפנורמי ובטח לא להתחבא מאחרוי קירות בטון עם חלונות זעירים. אבל צריך לעשות זאת בתבונה מי שיש לו את התבונה הזו לחבר רצוי+ מצוי +יפה הוא האדריכל.

למעלה