דעה אישית

netnet

New member
דעה אישית

בכלליות, יכול להיות נורא נחמד, להחליט לבד מתי אני אעופף בחלום או אם יהיה לי נמר שישוטט לי בסלון וכל היום ילקק אותי ויאהב אותי נורא יהיה נורא נחמד.
אבל אם מסתכלים מההיבט הפסיכולוגי, תפקיד החלומות הוא מן פורקן פסיכולוגי. בקצרה-הדברים שאנחנו לא מוכנים להתוודות בפני עצמנו, אנחנו בעצם מודים בהם בחלום, וככה פורקים מאיתנו את הדברים הרעים בנו, וביום כשאנחנו מתעוררים ה"התוודות" חוזרת למקום מחבואה. ברגע שמתקיים הדבר הנקרא חלומות צלולים, אנו שולטים בחלום, ואנו זוכרים אותו והפורקן הפסיכולודי אינו מתקיים. מה שיוצר לאחר זמן מסויים מצב של בן אדם עצבני יותר, שפחות נחמד לשהות במחיצתו.
זה יכול להיות נחמד מידי פעם, אבל כדאי לא להפוך את זה להרגל. תחשבו על זה

efrat120

New member
גם.....

האדם מוצא אמנם פורקן פסיכולוגי בחלומות, אבל יש הבדל קטן מאוד בין חלום צלול לחלום רגיל- אתה יודע שאתה חולם. זה לא דבר שקורה בכל לילה, וזה דבר נהדר..... כשאדם לא ישן הוא נעשה עצבני, אבל אנחנו עדיין ישנים, ולכן הפורקן נשאר כמו שהוא..אני מקווה....

netnet

New member
אז זהו, שלא!

האדם מוצא פורקן פסיכולוגי בחלומות כאשר הוא אינו יודע מה קורה בהם, וכאשר הוא אינו שולט בהם. ברגע שאתה יודע שאתה חולם, כל מה שהיה אמור לעבור מן תהליך פסיכולוגי בחלום לא עובד את התהליך הזה, וכל המטרה של החלומות נעלמת.......

Cheetah

New member
הפסיכולוגיה....

דוגלת כרגע (ובכ70 שנים האחרונות) בתפיסה כל כך מגבילה ומוגבלת של עולם החלומות. וכל כך קשה להיפרד מתפיסות ישנות... או אפילו להודות שהם לא מוחלטות(/פגומות/חסרות). אז זהו... שמעולם לא הוכח שהמטרה של חלומות זה לפורקן פסיכולוגי... מעולם לא הוכח שכאשר אדם יודע שהוא נמצא בחלום הוא מפספס את המטרה המשוארת הזאת. אומנם הובעו נימוקים הגיוניים כדי לתמוך ברעיונות האלה... אבל מה ההגיון באמת שווה שאתה קובע בסיס הגיוני בעצמך לדבר שאתה לא מבין. אז לידעתך באותה מידה יש גם נימוקים הגיוניים שמתנגדים לרעיונות האלה... ושום דבר לא מוחלט

netnet

New member
אני פתוחה לרעיונות

תביא לי נימוקים הגיוניים שמתנגדים לזה, אני מוכנה להקשיב

Cheetah

New member
אני יכול... אבל פיספסת את הנקודה

כל נימוק הגיוני שבא כאן, הוא בערבון מוגבל מאוד זה כולל את הנימוקים שלך ואיזה נימוקים אחרים שאני יביא... הם יהיו חסרי בסיס כי ההבנה שלנו(ואפילו של הפסיכולוגים הגדולים) היא מוגבלת. והנימוקים ה"הגיוניים" לא שווים הרבה. אני לא אומר שמה שאמרת זה רעיון לא נכון... אני אומר שאין סיבה ממשית לחשוב שהוא נכון... ולא צריך ליהיות לי רעיון אלטרנטיבי(למרות שיש)... כי אני מנסה להגיד כאן שאי אפשר להתקרב לקביעה מוחלטת בנושא.

Cheetah

New member
אתה יודע...

פסיכולוגים רבים מסכימים איתך רואים בשליטה בחלומות, כדבר שכדאי להשאיר לתת מודע, כדי למנוע עיוותים בתהליך הנורמלי של השינה. אבל מה כבר פסיכולוגים יודעים... תורת החלומות של הפסיכולוגיה מבוססת על רעיונות של פרוייד... שאפילו לא הכיר בקיומם של חלומות צלולים. מה אני יגיד לך, אני לא הייתי הולך על הגיון פסיכולוגי. כי אתה ולא אף אחד לא באמת יודע כלום על המשמעות האמיתית של חלומות צלולים. ומחקרית לא נעשה שום ניסוי שמראה אפילו נטייה קלה לשינוי בהתנהגות אצל אנשים שחולמים צלול. וחוץ מזה, אין הסכמה כאן גם בקרב הפסיכולוגי יש רבים, שחושבים ששליטה בחלומות זה תהליך חיובי. בעיקר כדי להיתגבר על פחדים ובעיות נפשיות בחיים.

efrat120

New member
אההה

אתם חושבים שצריך לפסיק לנסות? שיקרה לי משהו? הלא במילא לא תמייד יש חלומות צלולים....

שריר

New member
צ´יטה די צודק המדע כיום יודע

כל כך קצת על חלומות שהוא אומר דברים לפי ההיגיון ולא תמיד ההיגיון צודק רק ממהגדרה של היגיון אבל לא משנה עוד משהו נגיד חלמת משהו אז יופי פרקת ואז חוזר החלום יופי פרקת והוא חוזר וחוזר וחוזר ונמאס לך כל פעם בחלו םהזה קורה משהו שהורס לך את היום אז לא היית רוצה להבין מה חלום? לא היית רוצה להפסיק אותו חלומות צלולים מה לעשות לא כל אחד פה פרויד ולא כולם יודעים לנתח חלומות דרך חלום צלול אתה יכול לפרש דבר שלישי אפרת העלתה שהיא חולמת בטבעיות אז מה היא איום לחברה פסיכופטית אנסית? מה כי היא לא פורקת מתח?

BladeRaider

New member
לגבי הקטע של הפורקן בחלומות

עשו ניסויי עם בן אדם שהעירו אותו כל פעם שהוא נכנס ל REM, והוא ממש התחרפן, נהיה עצבני ואנטיפת. אבל, זה כמו אלכוהול, תשתה 5 בקבוקי טקילה כל יום וזה לא יהיה טוב... (חוף מלצ´יטה שכבר רגיל....) תשתה פעם בשבוע, ביום ששי בערב, כוסית וויסקי ואתה רק תהנה מזה (והכבד לא כל כך, but who gives a damn) ולא יקרה כלום

Cheetah

New member
תקראו!

בלי קשר לכמות בתור דבר עקרוני. מעולם לא הוכחה שום תופעה שלילית שנובעת מחלימה צלולה. או אפילו לא שום תופעה אנורמלית בתהליך השינה. ובקשר לניסוי שהזכרת, זה לא היה ניסוי(המדענים לא עד כדי כך סדיסטיים), זה היתה מחלה נדירה מאוד, שכל מה שהיא עושה זה למנוע מבן אדם להיכנס לשנת חלומות. תוך שלוש ימים הבנאדם בקושי הולך, תוך שבוע הוא היה מרותק לבית חולים, ותוך כמה חודשים הוא מת. אבל חלום צלול זה עדיין שנת חלומות... וכרגע המדע של הפסכילוגיה לא מבין הרבה מאוד דברים, ודרך אגב לדעתי פרויד עצמו הבין אפילו פחות... המדע לא מסוגל לקבוע בשום צורה שחלימה צלולה זה מזיק למצב הנפשי של אדם. זה תיאוריה שהנימוק העיקרי שלה זה: רוב האנשים הנורמליים לא חולמים חלומות צלולים. וכמו שאמרתי זה נושא למחלוקת גם בין הפסיכולוגים, רבים גם חושבים שזה לא צריך להשפיע, או משפיע לטובה. ומעטים... מעטים מאוד מודים... שכרגע המחקר של החלומות לא מתקרב ליהיות שלם(ואובייקטיבי) מספיק, בשביל להגיע למסקנה חד משמעית בנידון. וד"א אם החלומות מיועדים כדי לתת פורקן, לצדדים בנפש שלא יכולות לקבל ביטוי בחיים האמיתיים... אז קיום של חלום צלול הוא לא נורמלי? או שקיום של חלום צלול סותר את ההגדרת תפקיד הנתונה של החלומות? אולי כדאי לבדוק את ההגדרת תפקיד של החלומות... אולי כדי לבדוק האם היא לא מתממשת בכל זאת גם בחלומות צלולים...

BladeRaider

New member
לא, אני לא מדבר על זה

אני לא מדבר על תופעת ה "אל-שינה פאטאלית" שדופקת את ההיפותלמוס ואי אפשר להרדם.. המסכן מת תוך חצי שנה, נתנו לו כדורי שינה בכמות שהורגת פיל וזה לא עזר....... זה היה מתנדב, והניסוי נערך מזמן.....

BladeRaider

New member
ואני מסכים איתך

לדעתי החשיבות העיקרית בחלום מתבטאת בכך שחלק שנמצא מתחת לגשרון הקטן בגזע המוח (מה השם שלו? שכחתי...) שולח מסרים לאיזורי החושים במוח. כיצד הם מפורשים, על זה אחראי התת מודע. ועובדה שאם אתה לא אמור להיות צלול אתה לא תהיה.

Cheetah

New member
כן צודק

אני יכול להאמין שיש מדענים בכל זאת מספיק סדיסטיים בשביל לערוך ניסוי כזה

Variety

New member
תגובה

לnetnet, אני מסכים איתך עם הרעיון שחלומות צלולים יכולים למנוע "פריקה" של המוח. חשבתי על זה גם, שאני מונע משהו. אבל שמתי לב - שכשאני עייף - אין לי חלומות צלולים, אפילו אם אני נעשה צלול, אני ישר אוטומטית מתעלף בחלום, ועובר לחלימה רגילה. וכשאני מרגיש שישנתי מספיק - יש לי חלומות צלולים יציבים ואני נשאר צלול, לכן אני מאמין שזה מנגנון הגנה. Variety-

למעלה