דעה אחרת:

deathcaster

New member
כתבה מאוד מעניינת והשאלה שנשאלת היא

האם דתיים שרושמים כאן בפורום מוכנים לחשוב כמוה?

the ror

New member
אהבתי. כתבה ממש לעניין...

וזוהר, אני חושב כמוה. השבת חשובה לי, אבל מי אני שאתערב למישהו אחר בשל כך.

the ror

New member
אף אחד לא מכריח אותי לאכול לא כשר.

זה יוצר אי נעימות לאדם דתי אבל זו בחירה של המוסד או שאר האנשים האם להתחשב בכך או לא. כבר קרה שהגעתי למספר מקומות לא כשרים כי בהם הוחלט לערוך חגיגה או ארוחה. אני לוקח את זה בחשבון ומתארגן בהתאם מראש כדי שלא אהיה רעב. מה גם, עם כל הצומות שיש לנו, מה זה כמה שעות בלי לאכול...=)

אסננוש15

New member
כנ"ל דעתי

ונכון, לא ביג דיל ללכת למסעדה ולא לאכול. מקסימום אפשר להזמין שתיה בבקבוק. אני הייתי מבטיחה לעצמי פיצוי למחרת ביציאה משותפת עם חברה או עם בעלי (למקום שאני הכי אוהבת..) וזהו....
אם נניח מדובר על כך, שרוצים להזמין רק בשרי, (או רק חלבי) אז אפשר להתחשב (אם רוצים..) בדתיים וככה כולם מרוצים אבל אם הרוב רוצים מסעדה עם פירות ים, אז סבבה... הדתי צריך להתחשב. טיעון בהחלט מקובל.

Sophalin

New member
אני מסכים איתך

באיזשהי מידה זה כמו עם טבעוניים. כשיוצאים כמה חברה לאכול משום מה נוטים מאוד להתחשב במה שכל אחד אוהב אבל נוטים להתעלם ממה שאנשים לא מוכנים לאכול מסיבות אחרות...

the ror

New member
נקודה שאולי לא נגעו בה זה מקומות מסודרים,

כמו הצבא או מקומות עבודה. כי בהם לדעתי יש סייג, ביציאות פנאי או אירועי הווי אני לגמרי חושב שהדתי צריך להתחשב, אבל כשמדובר במקום מסודר כמו הצבא או מקום עבודה שהשיגרה זה לאכול בחדר אוכל וכדומה, אז אני כן חושב שיש אחריות על ראשי האירגון לקחת דתיים וצימחוניים בחשבון לעניין התפריט. הגיוני שהשאלה מה האיזון בין הכלל לבין הצורך של פרטים בכלל יהיה פתוח למחלוקת, רק שאני חושב שיש מקום להבדיל בין אירוע ספציפי(שלא סיפור להתאים את עצמך אליו) לבין מקום מסודר שבו זה כבר משפיע על תנאי מחייה ועלול להגביל את הפרט.

לאונידס

Active member
אם בבסיסים עורפיים יגישו מזון לפי בחירת החייל

יש מניעה מהפיכת חלק מחדרי האוכל לחדרי אוכל שאינם כשרים?

the ror

New member
לדעתי לא. לא אמורה להיות מניעה כזו.

כל עוד לחייל שאוכל רק אוכל כשר(וכמובן כבר הייחסתי לבעייתיות של מה נכלל בכך ולכן אני לא נכנס לזה) או צימחוני יש מאיפה לקבל את הארוחות שלו, אני לא חושב שיש בעיה/מניעה שיהיו חדרי אוכל שאינם כשרים. לפחות לי אישית אין בעיה שיהיה מצב שכזה. בענף שבו הייתי בבסיס שלי היה טוסטר אחד שאחד החיילים חימם בו בשר וחלב ביחד, זה לא מנע ממני להשיג את האוכל שלי מחדר האוכל או להכין אותו בדרכים אחרות(קצת יותר מסורבלות אבל עדיין), אז לא היה לי טעם להתערב למישהו אחר(למרות שהיו הנחיות כוללות נגד עירבוב בשר וחלב).

למעלה