אולי אנחנו מגדירים "לשלוט בשפה" בצורה שונה
האדם המדובר הגיע ללא ידע בדנית כלל, ולאחר שנה וחצי עבר את הבחינה הרשמית של רמה (מודול?) 5 והתקבל לאוניברסיטה. שליטה בשפה ברמה אקדמית (כלומר להיות מסוגל להבין ולהתבטא) ברמה של טקסטים מדעיים אכן מצריכה למיטב ידיעתי 5-10 שנים. השאלה שלי היא כמה זמן יקח לי עד שאוכל לנהל שיחה ברמה שמספיקה לעבודה. ד"א, אחד מהשיקולים שלי נגד הגירה הוא שבתור מהגר לעולם אשמע "אידיוט", גם אם תוכן הדברים שלי מתוחכם. ד"א, נתקלתי בלא מעט רופאים עולים שידעו מספיק עברית על מנת לעבוד (גם אם בסביבה עם דוברי רוסית רבים) לאחר חצי שנה בלבד. לגבי תוכנית גרין קארד, לא מודאג. סה"כ התוכנית הזו אושרה לא מדאגה לאנשי העולם השלישי אלא מצורך של המדינה במהגרים "איכותיים". במקביל מנסח האיחוד האירופי תוכנית הנקראת "בלו קארד" על בסיס אותם עקרונות. לא ילך בדנמרק - נחפש מקום אחר. בכל אופן, את הבקשה אגיש בעוד שלושה חודשים עם קבלת האישורים הנדרשים, אז כרגע אין לי אפשרות למהר. ד"א, המגמה להקשחת התנאים לאשרור רישיון אינה דראסטית כל כך. ההבדל העיקרי הוא הצורך לעבור את הבחינה בהתחלה במקום לאחר שנתיים. כבר עברתי את הבחינות הישראליות והאמריקאיות, כך שעוד בחינה יהיה דבר מציק, אבל לא בלתי אפשרי. אני לא מומחה, ומסיבות כאלו ואחרות אני לא מתכון להמשיך להתמחות במידה ואשאר בישראל, אבל תודה על הטיפ. מענין אותי היחס לזרים בדנמרק - שוב, מאנשים המתגוררים שם קיבלתי את הרושם שמדובר בחברה די סגורה שלא ממש יודעת להתמודד עם ה"זרים" שנופלים עליה, גם ברמה האישית. עד כמה שנאת הזרים נפוצה? עד כמה מראה שאינו "נורדי" גורר אחריו גילויי שנאה גלויים וסמויים? תודה!