דנמרק- לימוד שפה

Mirizzi

New member
דנמרק- לימוד שפה

אני רופא לאחר סטאז', ומסיבות אישיות לא מעוניין להמשיך לעבוד בארץ. למה דווקא דנמרק? שהיתי שם לפני מספר שנים במסגרת חילופי סטודנטים, והתרשמתי מהמבנה השונה (לטוב ולרע) של מערכת הבריאות שם. בנוסף מדובר במדינה יחסית רגועה על מנת להקים משפחה (בבוא הזמן) עם יחסי עבודה שנשמעים טוב בהרבה מהמקובל בארץ (לפחות לגבי רופאים). היתרון הגדול של דנמרק מבחינתי, לפחות, הוא תוכנית הgreen card: האפשרות לקבל אשרת עבודה מבלי למצוא קודם מעסיק שיתעסק עם הביורקרטיה עבורי. מבירור ראשוני עלה כי אני עומד בקריטריונים. בהתחשב בעובדה שאין לי זיקה חוקית כל שהיא לאיחוד האירופי, ההליך הזה מקל עלי ביחס למדינות אחרות (תוכנית הHSMP אינה מתאימה לי, ובאירלנד גם עם גרין קארד אצטרך לחפש קודם מעסיק ספציפי). למה לא דנמרק? בעיקר השפה. מהיכרות שלי עם אדם שהיגר לשם, לקח כשנה-שנתיים ללמוד את השפה ברמה שמתאימה ללימודים באוניברסיטה. עד כמה לימודי השפה קשים? מה סדר הגודל של הזמן שיש להקדיש לכך? כיוון שאשרת הגרין קארד תקפה לשלוש שנים בלבד, חשבתי על האפשרות לעבור קודם לצפון גרמניה ולהתחיל ללמוד שם (לא מבזבז זמן אשרה וגם זול יותר, כנראה), ורק לאחר צבירת ידע מסוים בשפה לעבור לדנמרק ולהתחיל לחפש עבודה כשיש לי כבר יכולת בסיסית - מה נראה לכם? ספציפית לגבי רפואה: אשרור הרישיון יקח לי סדר גדול של שנה וחצי. עד כמה מצבם של בוגרים זרים (ומהסיטואציה בארץ, אני יודע שבוגרים זרים תמיד נחשבים לסוג ב') קשה? מרופאים שעובדים שם קיבלתי תמונה די ורודה, ואני חושש שהיא ורודה מדי. אפשרות אחרת (אם כי פחות מועדפת) היא להשתלב בתעשיית הביו-טק/תרופות המקומית. בארץ היצע המשרות לרופאים (ללא התמחות) בתחום אינו רע במיוחד. האם אפשרות תעסוקה כזו מקובלת גם שם? האם דרישות השפה יהיו נמוכות יותר, או שדווקא ברפואה בעיות השפה יתקבלו יותר בהבנה? בחיפוש בפורום קראתי חוות דעת די שליליות לגבי דנמרק, בעיקר לגבי הסתדרות בשוק העבודה. לאור המגמות הכלכליות לאחרונה, האם יש חדש בנושא? תודה רבה!

TrigATUSA

New member
כמה תהיות

למה אתה לא יכול ליסוע לדנמרק עם ויזת סטודנט וללמוד שפה (וכך לא "לבזבז" את 3 שנים של הגרין קארד) איך תלמד דנית מלגור בצפון גרמניה? אתה יודע ש HSMP כבר לא קיימת בבריטניה? אתה משוכנע שאתה לא עומד בכללים של התוכנית החדשה, הנקראת TIER 1 VISA? אין ספק שיהיה לך הרבה הרבה יותר קל למצוא עבודה במדינה דוברת אנגלית

Mirizzi

New member
קורסי שפות ניתנים בחינם

למי ששוהה באופן חוקי. בנוסף שהיה על אשרת גרין קארד מאפשרת לי לעבוד (גם אם סביר להניח שלא בתחום עיסוקי) במהלך לימוד השפה, וכך להקל מעט על הלחץ הכלכלי. הסתכלתי על התוכנית הבריטית, וכרגע אני לא עומד בתנאים (התואר שלינחשב למאסטר ולא לPHD), אבל תודה. בכל אופן, המערכת הרפואית הבריטית קשה אפילו יותר להשתלבות. אפשרות אחרת היא אירלנד, שבה אמנם אני צריך להשיג קודם הצעת עבודה תקפה אולם איתה אני ככה"נ עומד בתנאים לקבלת אשרה. תהליך אשרור הרישיון אינו קשה במיוחד, אולם המערכת הרפואית שם סובלת מאותן רעות חולות כמו בארץ. בנוסף, המצב הכלכלי שם, לפחות ממה שהבנתי, לא מזהיר, בלשון המעטה.

TrigATUSA

New member
משיחה עם רופא שבדי שערכתי לאחרונה

הוא טען שבנורווגיה יש ביקוש גדול לרופאים, ומשכורות גבוהות משמעותית משוודיה. אולי כדאי לך לבדוק אם יש לך אפשרויות בנורוובגיה

גניפר14

New member
קפריסין שאלה צריכה עזרה דחוף

האם מישהו יודע אם אפשר לעבוד בקפריסין ללא ניירות? האם כניסה לקפריסין לא מלוות בבעיות זאת אומרת האם נותנים להשאר תקופה באופן אוטומטי? צריכה עזרה על מקומות זולים ללינה בקפריסין לתקופות ממושכות. אלו אזורים הכי זולים לגור בקפריסין

nir2422

New member
זה נכון שהמצב הכלכלי כאן (דבלין) קשה

אבל אם יש לך עבודה בטוחה ביד (ונראה לי שלרופאים תמיד יש ביקוש) למה זה צריך להפריע לך? למיתון יש גם השפעות חיוביות כמו ירידה דרסטית במחירי השכירות (עניין משמעותי בדבלין שהיא עיר די יקרה לגור בה), הנחות גדולות בסופר וכו. אני דווקא די נהנה מהמיתון (מקווה שלא פתחתי פה לשטן
)

jonbaum

New member
יש מחסור ברופאים באירלנד

ולכן עובדים בה המון רופאים זרים. ועד כמה שאני יודע המשכורות שלהם גבוהות.

nir2422

New member
60 יורו לביקור של עשר דקות אצל רופא משפחה

לא נראה לי שצריך לרחם עליהם. לפחות הם נחמדים. ומה זה השלג הזה בסוף מרץ?!

jonbaum

New member
נכון, אבל הבעיה היא

שרופאי משפחה לא מועסקים באופן רשמי (לפחות רובם) על ידי מערכת הבריאות. הם נחשבים לעצמאיים ולכן הם לוקחים מחירים כאלה. אבל אי אפשר לקבל ויזת עבודה (עד כמה שאני יודע) בשביל לעבוד כרופא משפחה. בשביל לקבל ויזה צריכים להיות מועסקים על ידי איזה שהוא בית חולים או קליניקה.

אספרסו2

New member
60 אוירו בטל בשישים

לנוכח 13 שנים של לימודים והתמחות עד שהורשה לגבות את הסכום. ואם סוחר מוכר לך מוצר ב 60,000 אוירו ב 6 דקות זה לגיטימי? אצלנו דווקא זורחת השמש.

Mirizzi

New member
צריך להבדיל בין מחסור ברופאים לתקנים פנויים

שוק העבודה לרופאים שונה מהרגיל בגלל שילוב עבודה והכשרה באותו שלב (מתמחים), ובגלל העובדה שמדובר בשוק שברובו ציבורי. העובדה שחסרים רופאים מומחים אינה שקולה לריבוי תקנים לא-מאויישים בשוק הציבורי. מההתרשמות שיש לי (ואני לא בטוח כמה היא מעמיקה או נכונה), ברמת המתמחים (שזו הרמה שאני אמור להשתלב בה), אין ריבוי תקנים פנויים אלא יש תחרות לא קלה מצד הבוגרים האירים על מיעוט תקנים פנויים ברמת הסטאז'ר והמתמחה. אשמח אם מישהו יוכל לתקן אותי בנושא. הפיקוח והרישוי ההדוקים במיוחד על המקצוע הזה מאפשרים לגילדות הקיימות לווסת את כמות המתחרים דרך הגבלת כמות הרופאים שעוברים הכשרה מתקדמת (התמחות או post graduate training), וכך להמשיך את המצב הקיים בו ביקור עולה 60 אירו... בכל אופן, השאלה שלי היא כזו: עד כמה שוק הביו-טק מפותח באירלנד? בארץ יצא לי לעבוד (ואף לקבל הצעות עבודה רלוונטיות) כרופא בתעשית התרופות והמכשור הרפואי. היתרון הגדול הוא שבהיעדר עבודה קלינית, אין צורך לאשר את הרישיון הרפואי אלא ניתן להשתלב ישירות בעבודה. מישהו מכיר את התחום? עד כמה תחום הביוטק נפגע מהמשבר הכלכלי הנוכחי? תודה!

jonbaum

New member
ביו-טק הוא אחד התחומים

המרכזיים בו הממשלה האירית מנסה למשוך חברות ומשקיעים. יש אתר שמתעסק בנושא. הלינק מצורף.

forglemmigej

New member
אי אפשר ללמוד דנית בשנה-שנתיים

זו שפה קשה מאד בקושי חמש שנים אפשר להסתדר, מי שאמר לך שהוא אחרי שנה שלט בשפה הסתלבט עליך. אתה היית יכול לשלוט בעברית אם לא היית יודע כלום אחרי שנה? ועברית היא שפה מאד קשה למי שלא נתקל בה אף פעם. דוקא יש מחסור ברופאים בדנמרק אבל רק אם אתה מומחה וגם לא עושים בחינות כמו בארץ להמרת התעודה וכדאי לך למהר עם הגרין קארד כי אולי יקפיאו את התוכנית בגלל כל מיני אסיאתים שרימו בתוכנית ובאו עם תעודות מזויפות .

forglemmigej

New member
הסיפור הוא כזה

היה (ועדיין יש ) מחסור ברופאים אז הזמינו רופאים מכל מיני מקומות לעבוד בהתחלה באמת עשו להם בחינות הסבה אבל בתי החולים אמרו שזו ביורוקרטיה ארוכה ואין להם זמן לזה והחליטו לבטל כלומר באים עם כל הניירת והועדה בודקת ומאשרת שהם נכונים (יענו מתאים למקור) הרופא הולך לבית חולים ושם הוא תחת פיקוח שלושה חודשים תחת רופא סניור, אסור לו לעשות כלום בלי אישור שלו ואחרי כן אם הכל כשורה משתלבים בצוות. אממה היתה דרישה למשל ל-200 רופאים רנטולוגים והגיעו הרבה מהודו אבל התברר שהם הכל חוץ מרופאים רנטולגים ואת זה לא היו צריכים שלחו את כולם בחזרה. היה מקרה של רופא סומלי שעבד תחת פיקוח גם כן והתברר שהוא לא יודע בכלל מה זה סטריליזציה ועוד. הרופאים שבאים מגרמניה או שודיה או נורבגיה לא יעלה בדעתם לשקר אלו בעיקר רופאים שמגיעים מאסיה הקרובה ,הרחוקה ואפריקה שבעיתיים. באשר לתוכנית הגרין קארד התברר שזו ממש תעשיה בהודו באים סטודנטים (עלאק) משלמים 70000 קרונה לאיזה משרד תיווך וזה שכר הלימוד שמה אומרים להם שאחרי שנתיים לימודים הם יקבלו תושבות קבועה NOT ואחרי חמש שנים אזרחות עוד פעם NOT. הם יכולים לעבוד 15 שעות בשבוע אבל רובם בכלל לא מגיעים ללמוד אלא ישר הולכים לעבוד בניקיון (לכן זו המדינה הכי נקיה באורופה
). ובכלל התברר שרק שליש מאלו של הגרין קארד מצאו עבודה במקצועם היתר הולכים לג'וב סנטר ולא צריך להוסיף לאבטלה שכבר קיימת. עכשו הכל נחשף בטלויזיה ולכן שוקלים לבטל את התוכנית. מה שכל ההודים והפקיסטנים לא מבינים זו מדינה מאד קטנה והכל נחשף מאד מהר , הם מקלקלים לכמה שהם באמת אנשים טובים ותמימים.

אספרסו2

New member
מעבר לעובדה

שיש לשמור על האחידות והרמה הגבוהה של הטיפול הרפואי, צריכה להיות גם דאגה לבריאות הציבור. לכן לא מובנת לי ההתנהלות הדנית, טוב שהתעשתו בזמן.

Fair game

New member
בגדול כן

תלוי מאיזה מדינה ד"א בהולנד יש דרישה לרופאים ובמיוחד לרופאי שיניים

Solsikke

New member
שפה קשה אבל...

למעשה, ניתן להסתדר מהיום הראשון עם אנגלית... יהיה לך קשה למצוא אנשים שאינם דוברי אנגלית כאן :) מנסיון אישי, לאחר שנה וחצי ניתן להסתדר לא רע עם דנית. זו לא שפה קלה (בעיקר בשל ההגיה וריבוי הדיאלקטים) כמו אנגלית אבל אם יש לך רקע בגרמנית או אפילו יידיש מהבית זה עוזר :) לדעתי מי שמוכן להתחייב לתוכנית לימודים אינטנסיבית יחסית של 4 ימים בשבוע ויתרגל ככל הניתן בשאר הזמן יכול להסתדר נהדר אחרי פרק זמן סביר. להבנתי בעקבות השערורייה עם ה"רופאים" שהגיעו לכאן עם תעודות מזוייפות מתכננים להחיל מבחן להמרת התעודה, אבל הוא אמור לסנן את בעלי התעודות המזוייפות ולא להכשיל רופאים מוסמכים...

למעלה