דניפרופטרובסק

האתגר עדיין מונח על השולחן

המשיבים מוזמנים לאמץ את הפורמט:
יום ראשון:
- נחיתה ב ...
- סיור ב ...
- ביקור ב ...
- בערב, יציאה ל ...
יום שני:
- רכבת\אוטובוס ל ...
וכן הלאה.
&nbsp

שתי שאלות, לא בפורמט המוצע.

שאלה ראשונה, סתם מתוך סקרנות, אם זה לא סוד: מדוע דווקא אוקראינה? מדוע, למשל, לא גרוזיה, ארמניה, רוסיה או אוזבקיסטן?
שאלה שנייה, שאולי תקל על מי שינסה לאמץ את הפורמט שלך: מה מעניין אותך יותר בטיול: טבע? היסטוריה? פוליטיקה? מוזיאונים? אמנות? אדריכלות? ספורט?

איליה40

New member
טבע לא משהו ואדריכלות לא בשיאה

בניגוד לחלקה המרכזי של רוסיה שלא ידעה מלחמות והרס מאז הפלישה המונגולית אוקראינה כן הייתה מוקד המלחמות, וקשה שבהן כמובן זאת מלפני 70 שנה. והיא כמובן לא השאירה הרבה תענוגות האדריכליים. אז כמובן קייב עיר מדהימה, אבל בינינו - שום דבר מיוחד לעומת ערים אירופיים אחרות. יש את אודסה, אבל גם, היא אחת מפלאי העולם. יש את צ'רנובצי, אבל כמוה יש מלא במרחב של האימפריה ההבסבורגית לשעבר. המקום הייחודי באוקראינה זה כאמור אזור אסון הצ'רנוביל.

לעומת זאת רוסיה יכולה להציע מראות אחרים. פטרסבורג עיר יחודית בקני מידה עולמי. טבעת הזהב הרוסית - מדובר בטיול על נהר וולגה וערים עתיקות ומלאות במבנים אוטנתיים מימי הביניים:

https://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Ring

הבחירה ביעד מסוים לטיול

ולא ביעד אחר, לא תמיד נובעת מהרצון לראות את "הכי הכי".
ברור שאוקראינה אינה אלופת העולם מבחינת טבע ואדריכלות (אם כי גם לא לגמרי האחרונה).

הסיבות לבחירה יכולות להיות, למשל, ביקור שורשים, רצון לראות ולשמוע אנשים התופסים כל כך הרבה כותרות בחדשות, או "לסמן V" במקומות שעוד לא היית, אם כבחירה אישית, ואם כבחירה של קבוצת חברים.

ברור שרוסיה הענקית מגוונת יותר מבחינת טבע - אלטאי, קמצ'טקה, בייקל, צפון קווקז - והן מבחינת האדריכלות - סנקט פטרבורג ואזורים לאומיים שונים (כולל האזור הרוסי שהזכרת).

למה אתה ממליץ לנסוע לאזור צ'רנוביל?! אני בהחלט לא מצטרף להצעה זו.

אגב, בתקופה שחיינו בברה"מ הצענו לאמי לבקר באזור הולדתה, בהרי הקרפטים, מקום יפה מאוד, שנמצא עכשיו במערב אוקראינה, והיא אפילו לא רצתה לשמוע על זה - אחיה ואחותה, שלהבדיל ממנה נשארו שם (היא נסעה כבחורה צעירה לארץ ישראל), נספו יחד עם בני משפחותיהם, והיא לא יכלה להעלות על דעתה שתראה את האוכלוסיה המקומית...

אגב, בנוגע לאנדרטת סטפן בנדרה בלבוב - לא התלוצצתי. באמת עומדת שם אנדרטה כזו.

שאלה נוספת - למקרה שיימצא מתנדב

שיציע לך תכנית לטיול: איזו תקופה של השנה אתה מעדיף?!
בחורף יתכן סקי בהרי הקרפטים, וגם במישור, ביערות היפהפיים.
בסתיו - השלכת האירופית בפארקים היפים וביערות.
בקיץ - פריחת הערמונים בקייב, לקט גרגרי יער ופטריות ביערות. זה סוחף! כשמתחילים לא יכולים להפסיק
אבל זה גם מסוכן - יש גם פטריות רעילות ביותר.

בחורף, נראה לי מסובך

בשביל אחד כמוני, שלא מורגל בטמפרטורות שמתחת לאפס.
כשהיה אירו2012 בכדורגל, הבנתי שבקיץ האוקראיני עלול להיות

ועוד בנוגע לשאלה

"למה דווקא אוקראינה".
בגדול, אני לא מסכים עם הטענה ש"אין שם שום דבר מיוחד". יש שם בהחלט מה לראות, יש הרבה ערים יפהפיות. גם בתקופה הסובייטית קייב נראתה לי יותר יפה ומטופחת ממוסקבה למשל.
עם זאת, אני אישית לא הייתי נוסע לשם עכשיו, בגלל האווירה הלאומנית העכורה. שלא לדבר על האנדרטה לסטפן בנדרה בלבוב, שלכשעצמה היא אחת הערים היפות ביותר.

איליה40

New member
מה שאני שומע

יש לי שני חברים ישראליים שקשורים לקייב. אחד גר חצי שנה כאן כחצי שנה שם אצל בת זוגתו. והוא מספר שאכן מפחיד להימצא במרכז קייב. מה שמסוקר בתקשורת זה כמובן המיידן והפגנות הכיכר. ומה שלא מסוקר זה הפשע והכייסות שחוגגים מסביב. הקיץ הוא שהה בקייב אצל בת זוגתו במרכז העיר ומספר סיפורי זוועה.

החבר שני פתח בזמנו סוכנות תיירות בעיר והשקיעה המון כספים, בעיקר במתן שלמונים לפקידות המקומית. כל ההשקעה כמובן ירדה לטמיון והבחור הרוס נפשית.

TaL53

New member
ספרת

כמה אנדרטאות יש לסטלין ולדרז'ינסקי ברוסיה? או שזה לא מגעיל?

למרות שיהודים רבים ניצלו הודות לסטלין,

ושרודן אכזר זה היה סמל בולט של הניצחון על הנאצים (יש מספר אנדרטאות לכבודו גם בארה"ב ובמדינות מערביות נוספות), ואילו אנשי בנדרה השתתפו אישית בטבח ביהודים ובפולנים, אכן מגעיל שיש כל כך הרבה אנדרטאות לסטלין בגרוזיה וברוסיה.

למעלה