דניפרופטרובסק

דניפרופטרובסק

לא רק אומן!באוקראינה יש עיר בשם דניפרופטרובסק: זאת עיר תעשייתית,אך הרבה יהודים גרים שם,ויש היסטוריה יהודית עשירה.אביו של הרבי מלובביטש היה רב בעיר,ובעיר נמצא המרכז היהודי,והבית כנסת הכי גדולים באירופה.אם אתם נוסעים (ולא מפחדים מהמלחמה באוקראינה) ממליץ לכם על עיר דניפרופטרובסק.בעיר יש כאמור בית כנסת,מרכז של חב"ד,מסעדה כשרה וכו'.יש כמה אתרים חוץ מהבית כנסת שהייתי ממליץ לראות והם מוזיאון העתייקות,ומוזיאון ניצחון על הנאצים במלחמת העולם השנייה.ובנוסף בעיר נמצא בית חולים על שם מצ'ניקוב (היה יהודי).
צילם מיכאל איצקוביץ

TaL53

New member
לא רק אומן ולא רק דנייפרו'

באוקראינה יש הרבה ערים יפות.
&nbsp
אגב, חבל שלא צילמת את בניין "מנורה".

יש לי אתגר בשבילך

שרטט נא בקווים כלליים תכנית לטיול של שבוע באוקראינה למי שאינו דובר רוסית ואוקראינית.
האם זה אפשרי בכלל?

איליה40

New member
זה בהחלט אפשרי

למראות שלא הייתי ממליץ דווקא על דנפרופטרובסק. עיר סיבייטית לשעבר שלא בולטת בכלום. אפילו באוקראינה יש מקומות מעניינים יותר כמו למשל אודסה. ואם כבר - טיול ב"טבעת הזהב" של רוסיה לדעתי הרבה יותר מעניין. אבל אם באוקראינה עסקינן - הכי מעניין כמובן הוא הטיול לאזור האסון הצ'רנוביל. זה אכן משהו ייחודי שלא נמצא באף מקום אחר בעולם. כך יראו לנופי כדור הארץ אם האנושות תיעלם. מקום מדהים.

beatman

Member
באיזור דנייפרופטרובסק דווקא לא

הרוב מדברים שם רוסית.

אולי. גם באודסה הרוב דיברו רוסית,

אבל היום זה מסוכן ממש.
אגב, גם הבנדראים עצמם, נשמעים לעיתים קרובות מדברים ברוסית בטלוויזיה.

beatman

Member
כמעט כולם שם דוברים ברוסית

חבר שלי היה שם לפני מספר חודשים ודיבר חופשי עם כולם ברוסית, הוא אומר ששום דבר לא השתנה שם מלפני המהפכה/מלחמה.

לפני מספר חודשים הרבה דברים השתנו.

למשל, באודסה שרפו למוות 46 אזרחים "פרו רוסים", ב-2 במאי. לא שמעת? שאול רזניק, למשל, לא שמע.

beatman

Member
הוא היה שם אחרי האירוע

בעיר עצמה לא מרגישים שמשהו בכלל השתנה או מתרחש כמה מאות ק"מ משם.

אתה מזכיר לי את הדוקטור מ'ילקוט הכזבים'

שהיה נואם בחסד עליון. פעם ראו החבר'ה טיוטת ראשי פרקים שהוא הכין לנאומו. במקום אחד הדוקטור סימן: כאן להרים את הקול, כי הנימוקים אינם משכנעים

RT בודאי יותר אמין מהבלוג הבנדראי המצחיק שלך.
אבל מה שכתבתי פורסם דווקא בשידורי 'אֶחוֹ מוסקבי' ב-16 באוגוסט. אמו הקשישה של עיתונאי אושפזה באודסה לאחר שהוכתה בידי צעירים אחרי שדיברה ברוסית.

לא ענית על השאלה ששאלתי באשכול המקביל

אתה קשור לדיצה סילבר? אני שואל כדי להיווכח סופית כי לגנים משפחתיים יש השפעה מכרעת על מנת המשכל וכושר השיפוט

איליה40

New member
הירידה לפסים האישיים מאוד לא ראויה

כרגע למדתי על דיצה וולרי סילבר פיסות מידע מה שניתן להוציא מגוגל, וזה נראה סיפור מאוד מעניין שלא הייתי מודע לו קודם. כמובן שהייתי שמח לדעת יותר

TaL53

New member
אם אתה מחפש להעיר על ירידה לפסים אישיים

ההודעות של טלמון יספקו אותך עד לשנה הבאה.

איליה40

New member
צריך להבין דבר אחד

ישנו הבדל מהותי בין מתקפה על הניק האינטרנטי לבין השמצה של אנשים ריאליים עם שמות וקורות חיים, כול שכן כאלו שכבר לא בין החיים.

לגולש TaL53 יש דימיון מפותח

הוא רואה קללות וגידופים ש...לא היו ולא נבראו

כל פעם שהוא לא יודע מה לענות, הוא צועק ש..."מקללים אותו".

למעלה