דניאל בארנבוים

Johnny the Doe

New member
דניאל בארנבוים

אולי זה קצת מאוחר ביחס למועד פרסום הכתבה, אולי כבר דנו בנושא, אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת את דעתכם בנושא. אז ככה: דניאל בארנבוים הודיע שהוא הרכיב תזמורת שמורכבת מישראלים וערבים והוא מתכוון לקחת אותה לנגן בדמשק. אניח לרגע בצד את הפרובוקציה התורנית שבמעשה זה ואתייחס לנקודה אחרת - בכתבה שהיתה בעיתון "ידיעות אחרונות" אמר בארנבוים שהוא יודע שרוה"מ אריאל שרון מאוד אוהב מוסיקה אך למרות זאת בארנבוים לא יזמין אותו כי "המדיניות של שרון היא הרסנית". סלחו לי אבל אני פשוט לא מבין את זה, דניאל בארנבוים, בתור אינטלקטואל, אדם משכיל ונאור, אמור לשים את הפוליטיקה בצד ולתת למוסיקה לגשר על הפערים, אך הוא עושה את ההיפך הגמור ודווקא בכך הוא מוסיף שמן למדורת השנאה. לדעתי, דווקא בתור אדם שהציב לעצמו מטרה: לעודד מפגשים בין ערבים ליהודים, היה צריך להזמין את שרון ולתת לו לצפות בהישגיו של בארנבוים - יהודים וערבים מנגנים יחדיו ומניחים את הבדלי התרבויות והסכסוכים בצד. מה אתם אומרים?

EverMan

New member
מדהים

בכל מישור מלבד החיים מסתדרים היהודים והערבים .. כלכלה , ספורט , מוזיקה .. אבל שזה בא ללדבר ...

WxHxNx

New member
כי בכל מישור אחר

זה האדם עצמו שזה מגיע לפוליטיקה האדמה נכנסת

Johnny the Doe

New member
יש לך מה להוסיף?

אוקיי, הגבת, אבל אתה יכול אולי קצת לפרט אם אפשר?

EverMan

New member
מה יש לפרט ..

זה עצוב שבתור בני אדם הם מסתדרים מצויין. ואז שזה מגיע למישור המדיני - פתאום הם לא בני אדם , פתאום הם כולם חיות וכו´ ... שזה נוגע לשטח שלי ולתחום שלי , כל אחד חמדן וכל אחד לא חושב על השני .. אבל שזה חיי יום יום ..

Johnny the Doe

New member
התכוונתי יותר לבארנבוים מאשר

למפגש הערבים והישראלים. רציתי שתביע את דעתך על החלטתו של בארנבוים לא להזמין את שרון לקונצרט.

EverMan

New member
תראה , בקרב האנשים כמו

בארנבוים - ז"א שמאל... יש טינה מאוד עזה נגד שרון , בעקבות כהונתו כרה"מ הנוכחי שהורס את המדינה מכל בחינה שיש , כאדם שהצית את מאורעות אוקטובר , כאדם שנכנס ללבנון .. זו החלטה אישית שלו ... אני לא הייתי מזמין אותו ...

Johnny the Doe

New member
ברור לי שבארנבוים לא היה בדיוק

נהנה לראות את שרון בקונצרט שלו, אבל כקונצרט שאמור להיות ברמה לאומית אני מצפה שרוה"מ יהיה נוכח ושבארנבוים יניח את הטינה בצד. לי זה נראה כאילו בארנבוים משתמש במוסיקה ככלי ניגוח פוליטי, מה גם שזו לא הפעם הראשונה שהוא מתערב בפוליטיקה - זכורה לי ידיעה מלפני כמה חודשים בה ניסה ברנבוים לתווך בין שרון לערפאת או משהו בסגנון הזה. עם כל הכבוד לבארנבוים ולפועלו הוא לא פוליטיקאי שאז שלא יתעסק בפוליטיקה.

EverMan

New member
אין פה פוליטיקה

הוא חושב (כמוני דר"א) ששרון הוא אדם מלוכלך שלא מאמין בדו קיום , בעוד שהקונסרט הזה אמור לייצג דו-קיום , שרון הולך ופועל נגד זה. זה כמו שאני אעשה הפגנה נגד התעללות בבעלי חיים ואזמין את בעלי פרקטל אנד גאמבל לדבר ..

Johnny the Doe

New member
אין פה פוליטיקה../images/Emo35.gif חשוב שוב

ונגיד שהסכמתי איתך שיש לדניאל בארנבוים זכות לא להזמין את אריאל שרון לקונצרט. מה תאמר על הידיעה המרעישה הבאה?

Johnny the Doe

New member
ובמטותא ממך

אל תיצמד לטענה שזה טור ולא כתבה, כל העובדות שהכותב מציין נכונות אז אנא הגב ישר ולעניין.

EverMan

New member
תראה , אני לא מצדיק את זה ...

שהוא רוצה להזמין את הדיקטטור הזה .. למרות זאת ... אני יכול להסביר לך את הראש שלו. הוא רוצה להזמין את אסד לקונסרט בשביל שהוא יקשר לישראל ואז ירצה לעשות הסכם או משהו ... זה רעיון טיפשי בעליל , כי בסוריה יש משטר כזה שברגע שהיא תחתום על הסכם עם ישראל יש שם מהפכה מלאה של העם והפיכה מן הסתם .. אבל המלחין/מה שהוא לא יהיה , חושב שהוא גאון במדיניות חוץ וחושב שזה יעזור לנו ... כל אחד תופס מעצמו ... GO FIGURE.

Johnny the Doe

New member
לא איכפת לי מה הולך בראש שלו

מה שאני יודע זה שאנחנו מסכימים על זה שהוא צבוע מדרגה ראשונה. הוא לא מסכים להזמין את רוה"מ של המדינה אליה הוא כל כך גאה להשתייך אבל הוא יזמין את רב המרצחים, מי שעומד ומדרבן את החיזבאללה לפעול, בשאר אסד. מעתה והלאה לא צריכה להיות לו שום זכות דיבור בנושאים פוליטיים, הוא הוכיח את עצמו כחסר מוסר בסיסי, מה גם שסליחה על הביטוי אבל מה דוחף את התחת שלו לתחומים אליהם הוא לא שייך?? לו רק היה יודע להתערב במה שהוא יודע הכי טוב לעשות - מוסיקה, הייתי מעריך אותו הרבה יותר. לסיכום: כישרון ענק, אישיות עלובה.

EverMan

New member
אני לא מסכים איתך ...

צבוע - לא נראה לי .. הוא עושה מה שהוא מוצא לנכון .. הוא אולי לא מבין הרבה במדיניות חוץ - אבל הכוונות שלו בהחלט טובות , אין פה צביעות ... מצד אחד הוא רוצה דיבור עם הפלשתינאים והסורים , מצד שני הוא שונא את שרון - הוא שמאל קיצוני משהו .. מקובל - לא דעותיי אבל מקובל ...

Johnny the Doe

New member
עד מתי תמשיך להיתמם?

אני אפילו לא נכנס לנושא ההבנה של בארנבוים במדיניות החוץ כשאני אומר שהוא צבוע. מספיק לראות שהוא מצד אחד לא מוכן להזמין מישהו לקונצרט בגלל שלטענתו לאותו אחד יש דם על הידיים אבל אין לו בעיה להזמין דיקטטור אכזרי. זה בכלל לא פוליטיקה, אלה שיקולים הגיוניים ומוסריים. כאינטלקטואל ואדם אינטיליגנטי בארנבוים אמור להבין בקלות שיש משהו מסריח בהחלטתו לא להזמין לשרון ובד בבד לקיים קונצרט בדמשק אבל הוא מעדיף להתעלם מהסוגיה הזו ולהמשיך לשחק אותה מוסרי ורודף שלום וצדק. בחייך.

EverMan

New member
צבוע כי הוא לא רוצה להזמין

רוצח מהעם שלו , אבל הוא מנסה למנוע מלחמה עתידית עם מישהו ? הוא רוצה שלום - ושרון לדעתו לא יביא אותה. מצד שני עם אסד עוד אפשר לדבר ואפשר למנוע את המלחמה הבאה על ידיו .. זה התפיסה שלו , תקרא לזה צביעות .. אני קורא לזה הצורת מחשבה הכנה שלו ...

Johnny the Doe

New member
כנות? אין דבר כזה בשמאל הקיצוני

מאחר ואתה הגדרת אותו שמאל קיצוני אז אני אתייחס אליו ככזה. אם היתה כנות בשמאל הקיצוני מרצ, בצלם וגוש שלום היו פונים בטענות גם לפלסטינים, אבל להד"ם. כל השמאל הקיצוני אפוף בצביעות ותכונה זו נדרשת מעצם הגדרתו של השמאל הקיצוני - כדי להיות קיצוני אתה נדרש להתעלם מכמה עובדות כדי שתוכל להיות שלם עם ה"אידאולוגיה" שלך. אבל אם נלך לפי הלך המחשבה שלך נראה שזה רק מוכיח שההשכלה שחלק מהשמאל כל כך מתפאר בה לעומת הבערות של הימין (אל תתייחס להכללה) לא עומדת במבחן המציאות ולא תורמת למדיניות טובה יותר. עובדה, הסתכל על דניאל בארנבוים - איש משכיל לכל הדעות ועדיין לא מסוגל לגבש דעה הגיונית ורציונלית הן לגבי שאלת הזמנת שרון לקונצרט והן לגבי מדיניות החוץ של ישראל, שהרי אתה הגדרת אותו כשמאל קיצוני ולפי מה שאני מבין דעותיך לא עולות בקנה אחד עם אלו של השמאל הקיצוני.

EverMan

New member
הם באים גם בתלונות אליהם

אבל הם יוצאים מהנקודת הנחה שלי באופן כללי : צריך לתקן את עצמנו קודם , שאנחנו נהיה בסדר , אנחנו יכולים לתקוף ולהאשים אותם עד מחר. אבל קודם שאנחנו נהיה צודקים. "כדי להיות קיצוני אתה נדרש להתעלם מכמה עובדות כדי שתוכל להיות שלם עם ה"אידאולוגיה" שלך" בדיוק כמו כל קיצוני , גם בימין וגם בשמאל , ככה זה .. לא יעזור ... והם לאו דווקא מתעלמים , אלא מצדיקים ... זה בגלל וזה בגלל , ואם זה יקרה הכל יהיה בסדר (אע"פ שברור שזה לא...) אין כל קשר בין השכלה , בין חוכמה , ובין דעות ... אדם יכול להיות חכם מאוד , להיות משכיל , ועדיין להיות חסר אנושיות ועל ידי כך להיות ימני קיצוני שרוצה לטבוח בערבים ... אדם שבוחר את הדעות שלו בחוכמה ולפי ההשכלה שלו זה מצוין ! זה מבורך ! אבל לא תמיד דעות הולכות יחד עם זה .. ובדר"כ אלו דעות שבאות מאמוציות ולא ממציאות ... במקרה של בארנבויים הוא חושב רציונלית למדי , ועם עודף שנאה לשרון .. אין פה כל דבר רע.

Johnny the Doe

New member
אז ככה

זו חוכמה גדולה לבוא בתלונות לפלסטינים בשקט בשקט שאף אחד לא ישמע ולבוא בתלונות לממשלת ישראל בעיתונות ברעש וצלצולים - את זה אני לא מחשיב כלבוא בתלונות אל הפלסטינים. לגבי קיצוניות - בכל מקרה מדובר בעיוות המציאות באופן כזה שהיא תתאים לאופן המחשבה שלך המעוות אף הוא. לגבי השכלה - באותה מידה יכול להיות עו"ד יהודי מניו-יורק, שמאלני קיצוני, שתומך בפיגועים נגד ישראל, אבל אני מדבר באופן היפותטי (האמנם?
). ומה זה לגבי אופן בחירת הדעות שאמרת? בד"כ הן נבחרות מרגשות ולא באופן שקול והגיוני? אז אתה אומר שרוב עם ישראל הוא למעשה אנשים אימפולסיביים שמחליטים במי יבחרו לראשות הממשלה לפי התחושה הפנימית שלהם? אתה מזלזל באינטיליגנציה של עם ישראל, או לפחות רובו. ולבסוף, לגבי בארנבוים - אני די בטוח שהתכוונת לומר שהוא חושב אמוציונלית מדי (אין צורך להסביר למה) ויש בזה רע אם הוא מחליט להתערב בפוליטיקה, דבר שהוא עשה כבר כמה פעמים. כל עוד הוא שומר את דעותיו לעצמו לא איכפת לי אם הוא רוצה בהשמדת מדינת ישראל, אך זאת כל עוד הוא לא רץ לעיתונות ואומר זאת. חיים ומוות ביד הלשון ובארנבוים ושאר השמאל הקיצוני חורצים את גזר דיננו תוך שימוש בדמוקרטיה שכל כך מיטיבה עימם ומשאירה אותם חופשיים במקום שיירקבו בכלא.
ועוד הערה ענבר - אני חושב שעוד לא עיכלת את העובדה שיש בקירבנו בוגדים, כן כן, בוגדים, אנשים שבפעולותיהם כבר הראו שהתירוץ של "דעות שנבחרו ע"י אמוציות" כבר לא מגן עליהם. יש בינינו מספיק אנשים כאלה וגם בפוליטיקה, בין אם תודה בכך או לא. לא אכנס איתך עכשיו לוויכוח על מי ומה אבל אני מציע לך לצאת מהחסימה המנטלית שאומרת לך שכל ישראלי, לא משנה מה הוא עושה, עשה זאת מתוך כוונה טובה כי יש אנשים שכבר מזמן עברו את הקו האדום שמבדיל בין פעולה למען טובת ישראל, תמוהה ככל שתהיה, ובגידה. ודרך אגב, צא מהסנגוריה האוטומטית הזו על חברי מפלגת העבודה ובפרט יוסי ביילין, שכבר הוכח שהוא מקבל כסף מהאיחוד האירופי, שידוע בגישתו הלא כל כך פרו-ישראלית. לפני שאתה אוטומטית אומר שוא לא בוגד תחשוב למה הוא מקבל כסף מהאיחוד האירופי, מה יוצא לאיחוד האירופי מזה ואז אולי תיווכח לדעת שביילין הוא לא בדיוק טלית שכולה תכלת.

למעלה