דן חלוץ

דן חלוץ

הרמטכ"ל דן חלוץ מצא לעצמו זמן שלש שעות אחרי חטיפת החיילים, טלפן לברוקר ודרש: "מכור ומיד את כל תיק ההשקעות שלי". הטענות שהושמעו כלפיו הם כדלהלן: "זה מה שמעסיק רמטכ"ל שעה שחיילים חטופים?" "זהו חוסר אמון במערכת הצבאית" "הרמטכ"ל לא היה עסוק על כולו בלחימה" כד הווינא טליה, נפטר ראש ישיבת פורת יוסף ר' בן ציון אבא שאול. בנו, אליהו אבא שאול, הגיע להלוויה מעונב. הרב אבא שאול נפטר בערב. בנו ידע על פטירתו כבר לפנות בוקר. ואני שאלתי את חברי. "נראה לך הגיוני שהוא קם בבוקר, התלבש, וענב עניבה???" אני מצליח להבין מה עבר לי אז בראש. אני מצליח להבין ולא להתחבר לזה. ראשית הטענות כנגד הרמטכ"ל נשמעות לי הרבה יותר מרושעות מהמעשה השולי שהוא עשה. ההדלפה הרבה יותר מרושעת ממעשהו. הפרסום הרבה יותר מרושע ממעשהו. אבל אני רוצה להבין דבר אחד. מה נראה למדינה המחורבנת שלנו. שראש הממשלה אולמרט נשאר רעב כל משך הלחימה? מה אם יתברר שהוא טיגן לעצמו חביתה, ולא עוד, אלא קצץ בצל, דק דק, כמו שהוא אוהב, השחים אותו בשמן רותח, יצק אותו לביצה ואז, רק אז טיגן. ואז הוא ביקש לשתות. שאלו אותו מה הוא רוצה? הוא לא אמר "לא משנה" הוא אמר "קולה" – הרמטכ"ל, להווי ידוע, לא רק שהוא התקשר לבנק, אלא גם עשה קי, וניגב, וכשהוא ניגב הוא חשב על הקקי שהוא עשה. והניר שהיה בשירותים היה קשה והוא התבאס. והוא תלש אותו וניגב, ואז הסתכל לראות אם הניר נקי. חוץ מזה הוא התגלח. זאת אומרת, שהוא קם בבוקר, ניער את קצף הגילוח, מרח על הפנים, המתין שעור הפנים יתרכך, נטל בידיו את הסכין הרוטטת, הפעיל אותה, ולא היו בה סוללות. הוא שלף את הישנות ויצא למטבח בתחתונים כדי לחפש חדשות. המגרה הייתה הפוכה. הוא לא מצא. ואז הוא צעק לבן שלו. למה כל דבר אתם מזיזים ממקום למקום למה? סבתא שלי, לפני שבועיים הרגישה לא טוב. הזמנתי לה אמבולנס. האמבולנס הגיע תוך דקות. אני, דרך המרפסת עקבתי אחרי הרופא ושולייתו יוצאים מהרכב. הם התנהלו בעצלתים. חייכו אחד לשני כל הדרך לביתי, וזאת אחרי שבטלפון הודעתי שאני מבקש שהם יגיעו אלי הביתה דחוף כי אני מפחד שסבתא שלי עומדת למות. נו מה? זה אומר שהם מרושעים? אתם מסוגלים לשער מה היה קורה לו היו, חלילה, מצלמים רופא מתנהל בעצלתיים כשהוא בדרכו לטיפול בראש הממשלה? הם לא מרושעים ולא בטיח. סה"כ בני אדם שזה להם הפעם המליון שהם מוזנקים לביתו של אדם חולה. ככה אנחנו בני האדם. מתרגשים רק מדברים "מפתיעים" כאלה שאנחנו "לא רגילים אליהם" הבנדם רמטכ"ל, כבר הרבה זמן במלחמות. לא מתרגש יותר. מה יעשה? הוא אשם בכך שהוא בן אדם? לא אשם! לא אתפלא אם תצוץ הקלטה של אולמרט אומר בעת חוליו של שרון. "הלוואי ששרון לא יקום מזה ואהיה ראש ממשלה" נשבע לכם שלא אתפלא. ומי שיתפלא, לדעתי, הוא די נאיבי. ויאללה, שיעזבו אותו בשקט!!!

אבל לעצם העניין

הרמטכ"ל הוא האבא של כל החיילים, ולכן זה ממש לא לעניין שבזמן שבניך נחטפים אתה מוצא זמן לעסוק בקטנות. שאר הדוגמאות שציינת אינם דומות לעיסקה הנ"ל, מפני שלאכול ולחרבן, צריך גם אם בניך נחטפים, אבל לדבר עם הברוקר??? בחייאת. זה לא מתאים... באידיש אומרים סאפסנישט. ועוד דבר אחד. מדינתנו אינה מחורבנת, יש לנו מדינה מדהימה ויפה, הכי בעולם. וימותו הקנאים.

admor

New member
ממש לא נכון

אני אצייר לך תסריט לא דמיוני בכלל.. דן חלוץ יושב בדיון על ההתפתחיות האחרונות וביקש לא להפריע לו. מה לעשות אחרי שלש שעות האבא של החיילים חש צורך להשתין <אני יודע שאבא שאוהב לא משתין> הוא יוצא החוצא בדרך מירב הרלישית אומרת לו משה מהבנק חיפש אותך. הוא חוזר למשה ואז אחרי דין ודברים קטן הוא מוכר. וחזר לדיון. האבא של החיילים ביזבז כאן 2 דקות ממש אסון לאומי ועל זה הוא צריך להתפטר. משה מהבנק מרים טלפון אחרי שבוע לעיתונאי העיתונאי קונה ומוכר ואז אומר לו משה, תשמע חבביבי גם חלוץ מכר. ומספר לו בדיוק מתי ולמה. אני בסיפור הזה רוצה לדעת מי זה משה ואיזה בנק הוא עובד בכדי לא להתקרב לשם ולא להפקיר שם שום כסף. אהה ודן חלוץ צריך להתפטר בגלל ניהול כושל של הלחימה, של המודיעין וכו'.

פיספסת את הבעיה האמיתית

האדם שהמליץ לדרג המדיני לפתוח במלחמה, מי שאמור להכיר את צה"ל יותר מכל אדם אחר ביקום – "שם את כספו" על תבוסה צבאית לישראל. כי לו הוא היה בטוח שצה"ל ינצח בקרב הזה, הוא לא היה נוגע במניות שלו. כי ניצחון חד משמעי וגורף של ישראל – היה מביא לפריחת הבורסה ולפריחה כלכלית של מדינת ישראל (בדיוק כמו שקרה אחרי כל ניצחון צבאי קודם), אבל הוא אץ-רץ "להציל את פרוטותיו" – בטרם כלכלת ישראל תתמוטט (מעניין אם הוא קנה דולרים במקום). יתר על כן, אם האיש הזה דחף למלחמה תוך אמונה שצה"ל לא ערוך לקרב ושישראל תובס – הרי זו בגידה לכל עניין ודבר.

Le Fay

New member
קרוב מאד לזה: השאלה היא לא אם חלוץ

ידע מראש ששוק המניות יפול, אלא מה הסיכוי שהוא יעמוד בפיתוי לממש את התחזית שלו אחרי שכבר פעל לפיה. כלומר, בנאדם שכבר מכר את כל תיק המניות שלו כי בדעתו להמליץ לממשלה לצאת למלחמה כוללת - מה הסיכוי שהוא באמת יקשיב לאחרים, שממליצים להסתפק בתגובה מקומית חריפה (למשל לאורך גדר הגבול) ולפתוח במו"מ? או שישקול בכלל תגובה מסוג אחר, שלא תטלטל את שוק המניות, וידון בה ברצינות עם חברי הקבינט? לכן בעצם לאנשים כגון ראש ממשלה ושרים אסור על פי חוק לנהל את תיק ההשקעות שלהם בעצמם, אלא הם צריכים להעביר אותו למה שקרוי "ניהול עיוור" בידי מישהו אחר. עכשיו נראה שגם את הרמטכ"ל צריך לכפוף לחוק הזה.

rigoletto111

New member
יש בזה משהו

לא עבירה משפטית אלא טעם חמור לפגם אגב, אחרי פרוץ הלחימה שלחתי גם אני הוראה לבית ההשקעות שבו יש לי תיק להוריד את כמות המניות בתיק ל 0 סביר בהחלט, כי צפוי במקרים כאלו שהבורסה תיפול. אבל כמובן שהבעייה העיקרית היא בכך שהרמטכ"ל אמור להשקיע את כל זמנו במלחמה ולא בתיק המניות. הוא היה יכול להפקיד את ניהול תיק המניות המשפחתי בידי בנו או אשתו אם נורא חשובה לו השליטה המיידית. לדעתי הוא חייב ללכת הביתה , ממילא יכולותיו העיקריות הן בתחום הטסת מטוסי קרב וגירוש יהודים. בניהול מלחמה הוא כנראה לא מוצלח במיוחד.

לכך אני מסכים...

אני מסכים שישנו חשד לפיו דן חלוץ מנהל את ענייניו על פי אינטרסים אישיים. אלא שנראה לי שהחשש הזה תקף גם במקרה שחלוץ לא מוכר את תיק ההשקעות שלו. באופן הבא: חלוץ לא מוכר את תיק ההשקעות. הוא רוצה ניצחון מהיר. אשר על כן הוא משתמש בכוח מעל ומעבר לנדרש, רוצח חפים מפשע מעל ומעבר ל"הכרחי" והכל בכדי "לגמור עם זה מהר"... אבל השאלה לא צריכה להישאל כך. חלוץ לא עמד בפני הדילמה המוסרית "האם להחזיק תיק השקעות אם לאו" - חלוץ עמד בפני מצב שבו "כבר יש לו" תיק השקעות - ותיק ההשקעות שלו, על פי הערכתו שהתבררה כלא הכי צודקת בעולם, היה נתון בסכנה. כאן, מתוך הספק הזה, מה היה עליו לעשות? האם היה עליו לשכוח מפאת טירדת המלחמה את תיק ההשקעות שלו? אינני בטוח...

מתלבט13

New member
הטקסט מועתק

מכאן בושה וחרפה. ולחשוב שהעתקות ותפיסתן קורות כאן פעמיים ביום אחד
באי הפורום צריכים לעשות חשבון נפש רציני. ויפה שעה אחת קוידם.

זה היה מבחן

שנועד לבחון טפשות או רשעות. זה שהעתיק את הטקסט יודע מנין הוא מעתיק, ובחר שלא לציין זאת כאן וסיבותיו עימו. או שאתה מספיק טיפש לא להבין זאת או שאתה מספיק רשע לרצות לפרסם זאת. תבחר לבד

מתלבט13

New member
אני מתנצל

ראיתי זאת כיציאה חברית. כרגיל, אחרי שכתבתי קלטתי שזה היה לא במקום. אבל מה לעשות? בתפוז אין מקום לטעויות. כתבת, אי אפשר לשנות. בכל מקרה, התנצלותי הכנה. ותזכה לחיים ארוכים הרבה נחת, ונקבל ביחד את משיח צדקנו במהרה בימינו אמן

אני לא בטוח בכך.

הרמטכ"ל של צהל, הוא בדיוק האדם שנדרשת ממנו ריאליות. הוא צרין לאמוד נכונה את כוחותיו אל מול האויב. אסור לו להיות בטוח שצה"ל ינצח במהרה כשאין לביטחון הזה שום בסיס. אם כן מדוע אתה דן את דן לכף חובה? שמא הכיר דן את אופיה של מלחמת גרילה, שמא ידע דן את כוחו של החיזבללה ושמא ידע דן שהמלחמה איננה הולכת להיות קצרה...

עובבי

New member
מה עניין אוכל אצל מכירת מניות?

שיאכל וישתה וישתין וידבר עם המורה של הבת שלו על הציונים בלשון ויעשה עוד אלף פעולות שלא קשורות למלחמה, הרי אף אחד לא מצפה שכל היום יתעסק במלחמה. הבעיה היא בפעולה הספציפית הזאת,של מכירת המניות. בדרך כלל פעולה של חיסול תיק השקעה נעשית כשחושבים שהבורסה תצלול בצורה מטורפת,פעולה שמתרחשת הרבה פעמים כשפורצת מלחמה. ואז נשאלות כמה שאלות- האחת,האם ארבע שעות אחרי חטיפת החיילים ידע עוד מישהו לבד מן הרמטכ"ל ועוד מספר מצומצם של אנשים שהמלחמה תפרוץ? השניה,גם אם נאמר שלא ידע,האם אין פגם מוסרי בדבר? השלישית,האם היציקה של הבטון ששמתי במקום הפנל שנפל תחזיק מעמד? לגבי הראשונה-אינני יודע האם הרמטכ"ל ידע שנצא למלחמה והאם השתמש בידע זה בכדי למכור את המניות. בהסתמך על נתוני עבר,בשנת 2000 כשארעה החטיפה הראשונה לא יצאנו למלחמה ועל-כן הציבור בוודאי שלא יכול היה להיות בטוח שנצא למלחמה אחרי החטיפה הנוכחית. לעומתו לרמטכ"ל היה יכול להיות בתיאוריה ידע כזה ומובן שאם ידע הרי שהדבר פסול מיסודו ואילו היה מתרחש בחברה ציבורית (שימוש במידע פנים של אחד הבכירים בחברה) הרי שהוא היה עובר עבירה פלילית. לגבי השניה-גם אם נניח שלא ידע,הרי שהוא רמטכ"ל ועליו להתנהג כאילו כל פעולה שלו הייתה גלויה לעין הציבור ולצפות את תגובתו. להלן מערכת השיקולים שעליו לבצע בהתבסס על הפעולות ששאלת לגביהם: מה יאמר הציבור אם ילך להשתין? ובכן,שלושה אנשים יזכרו שגם להם יש פיפי דחוף,אחד יחשוב לעצמו מעניין מה גודלו של חלוץ הקטן ויתגרה ממחשבה זו,והשאר יהיו אדישים. מה יעשה הציבור אם ילך לאכול? שלושה אנשים יזכרו שלא אכלו כלום מהצהריים ויקפצו לקנות פלאפל,אחד יחשוב כמה כיף זה למרוח שוקולד על רגל של מישהי וללקק והשאר ישארו אדישים. מה יעשה הציבור אם ימכור את כל תיק המניות שלו בבורסה? שלושה יהיו אדישים,אחד יחשוב איך אפשר לאונן עם שטרי מניות למוכ"ז והמון אנשים שמושקעים בבורסה יתקשרו ליועצי ההשקעות ויבררו מה קורה,אנליסטים ינסו להעריך מדוע עשה זאת ואמון הציבור ביציבות המשק תפחת, כל זה במקרה הטוב. במקרה הרע,יתגלגל כדור שלג שבסופו הבורסה תצנח ב16% (במקום ב8% כמו שצנחה בהתחלה) ואנשים יאבדו מאות מליוני דולרים. לאמר-לא כל פעולה אישית שהוא עושה מקובלת אם הוא רמטכ"ל. ואם נקצין את העניין,גם אתה תסכים שאם הרמטכ"ל היה מוציא דרכון אירופאי 4 שעות אחרי החטיפה מסדר לעצמו נתיב בריחה מישראל ומזמין לעצמו חדר במלון בלונדון, שיש בכך בעיה מוסרית קשה. לכן לא כל פעולה אישית מקובלת. לגבי השאלה השלישית,כמו שזה נראה עכשיו זה נראה כמו קיר עם בליטה שלא קשורה לכלום.

rigoletto111

New member
../images/Emo6.gif

לנוכח רעמי הצחוק שלי, המוני מלוכסני עיניים שיושבים סביבי נעצו בי מבטים מופתעים...

עובבי

New member
חסר לי קו..פנל..לולו...

אז שמתי..קו..את התערובת בתוך קרטון..לו..והצמדתי לקיר,נקווה שיחזיק..לו.. במקרה הגרוע ביותר..לו..אשים את החומר של..לולו..החינה (שעכשיו חזרתי ממנה)..לו..ואז אוכל להבטיחך נאמנה- לולו..הפנל יאריך ימים אחרי..קולו... סורי על ההודעה משום מה זה מה שאני שומע בשעה האחרונה באוזן- קולולולולולולולולולולולולו...

אוקיי...

הרמטכ"ל לא לקח בחשבון את האפשרות שפעולתו תתפרסם בציבור. לבטח הוא סמך על החיסיון הבנקאי. אני נושם כאן את רוחו המנשבת של עמנואל קאנט. ובכל זאת אני חושב שזה מעל ומעבר לדרוש מאדם. הוא כרגע "יודע" משהו וזה אנושי לפעול על פי האינטרסים שלו. בל לך לשכוח שאינך יכול לדרוש ממנו לעמוד בסטנדרטים מוסריים לא מקובלים. הממשלה שלנו מורכבת מאנשים שדואגים, כל אחד לאינטרסים שלו. כולם עד האחרון דואגים לאינטרסים שלהם. החל מפרץ שכל מה שהיה חשוב לו זה "להיות שר בכיר", דרךאולמרט שנלחם בשעתו עם שרת נחוץ על התואר "המשנה לראש הממשלה" תוך פגיעה במפלגתו, דרך כל המפלגות ה"סקטוריאלייות" שדואגות לעצמן בלבד וכלה במושחתים שפשוט גונבים. אני לא יודע מה אתך. אני יודע על עצמי. שאם הייתי מקבל מידע פנימי שבנק לאומי היה עומד להיסגר. הייתי מעיף משם את הכסף שלי באותו היום בלי אפילו לחשוב פעמים. אני מניח שאתה הרבה יותר מוסרי ממני והיית משאיר את כספך ביד הגורל - אני מניח שלכן אתה דורש מהרמטכ"ל להיות מוסרי לפחות כמוך... אבל עם כל הכבוד, רמטכ"ל. לא רוצה לומר "מספיק שהרמטכ"ל יהיה מוסרי כמוני, מי שיותר מוסרי ממני הוא פראייר" - לא רוצה לומר, לא משום שאינני חש כך. ברור שמעצם היותי אדם אני חש שכל המוסריים ממני הם פראיירים וכל הפחותים ממני במוסריותם הם מושחתים - אלא משום שלדעתי רמטכ"ל צריך להיבחן לא על פי מידת מוסריותו, אם זאת עומדת בסטנדרטים סבירים, אלא על פי היכולת שלו לתפקד כרמטכ"ל. רמטכ"ל אינטרסנט יכול לתפקד כרמטכ"ל מעולה אם רק ההצלחה במלחמה היא אינטרס אישי שלו...

למעלה