ימים של עצבת, דמעה מלוחה כעלה בשלכת, התפזרה ברוח. מה רבה ערגתי לך, מה רבים כיסופיי אליך וטרם נגוז העצב השוכן בליבי, הנסתר מעין כל, הגלוי לעיניך. יגורתי פן תלך מעימי ולא אחסה עוד בזרועותיך, דמעה נפשי ואגווע בלאות, בחדלון.
דמעות של עצב מלוחות הן ודמעות אושר מתוקות מדבש. אולם כדי להבין עוצמתה של דמעת אושר חייבים להתנסות בדמע של עצב. הוסיפי דמעות אושר לחייך אל תייראי מפחד הסתיו. דמעות מלוחות הן עלי השלכת בסתיו יפנו מקום לדמעות ועלי האושר שילבלבו באביב חייך. וכך חיינו משולים לעונות השנה פעם סתיו חווים עצב וכיסוף ועם בוא האביב מתוקות הדמעות כמו הצוף. אל בכי אשה אוהבת אל פחד..מאהבת קחי חיבוק מחזק ואוהב קחי ליטוף להשכיח הכאב אל תחדלי ואל תגוועי היי חזקה לבואו של נביא שבאמתחתו ישא ועימו יביא שמש אביבית חמימה ונעימה שתפריח בליבך את פרח האהבה. ואת היי נכונה ומוכנה ואל תפספסי את זו העגלה הנושאת את אותה חבילה המכליה בתוכה..אהבה חדשה.
מביטה בך מבעד לענן בוכה דמעותיו זולגות על לוח ליבי זוכרת ימים שטופי שמש וצחוק עת חבקת את נשמתי עננים בשמים ונפשי מרחפת תוהה מעבר לקשת צבעונית אני בוכה וגם מחייכת חובקת אותך מבעד לזכוכית.
בשוט רוחי אני מוצאת עצמי בשדות מאבדת אהבתי לרוח לופתת דמעות ורודות רוצה רק לנוח והלוואי שהייתי יכולה לסגל לי רק מוות קטן רק לכמה שבועות לתלות את הזמן על קולב להיכנע כמו עלה של סתיו ליפול מעץ השקמה לדעת שבאביב אשוב בחזרה.
בשוך רוחי עלי נרגעת גם אהבתי. באה ולוטפת את פניי. את עיניי. אוחזת את ראשי בשקע של צווארה מייבשת את צער הפרדה. בין אתמול ומחר בין צער ושמחה שליו ומהורהר נושר כמו עלה שלכת בלי כאב בלי צער של אובדן.... רק השלמה. מה שהיה שוב לא יחזור אין בי שום צורך להביט בזעם לאחור.... היום זורחת שמש בהירה. חגי תשרי....ראש השנה. תפילה חרישית. סליחה ומחילה. אהבה שקטה.
חשבון נפש ערמתי את כאביי מיינתי את המילים את הפגיעה את הרצון להעלם את האנשים שהיו עבורי כמו עלי שלכת יבשים שתם זמנם. סתיו שמש חמה ימים אחרונים של שרב מעושה סליחה באוויר עוד מעט תחריד תקיעת שופר את שערי הלב אולי תזעזע מצפון רדום.
הוא מת ילד. ואותו זיק שובב מנצנץ בעיניו מתפעל. אינו מאמין. עם זאת שבע תלאות וימים מבטים חפוזים אחרונים מחפשים דבר מה נעלם יד מושטת רעד קט כמו בשעון החול- הזמן האוזל, בגרגרים האחרונים נידמה, כה מהר מתגלגל. אינו שואל : די לך ? השבעת ? האם באה מנוחה לנפשך ? החדלת לשאול שאלות ? ההשלמת עם אי היותך ? ומי יישק לילדים לעת ערב ליל מנוחה ?