דמי תיווך

הדיון כבר מזמן הפך לעקרוני ולא נקוד

נקודתי
מה גם שמעבר לשדאלה הפרובוקטיבית משהו לא ביוק השתתפת בדיון אשר רק לא מזמן היה דיון על מקרה כזה בפורום אתה במת רוצה שנאמין שאורי זהר מתיחס להסכנמים שהוא חותם כאילו הם אויר? על אוריזהר בימיו היחילוניים אולי כן היום לא

urizohar9

New member
אני לא מבין למה אתה תוקף אותי

האם ייתכן שאתה המתווך השני? אני לא השתתפתי בדיון מכיוון שאין באפשרותי להביע דעה אוביקטיבית (הרי אני צד בעניין). אני רק יכול לומר שלצערי הרב אבדתי את האמון שהיה לי במתווכים.

norag

New member
זלזלת בפרנסת המתווך(א),מכרת נשמתך

ועכשיו אתה מאשים אותם? באיזה קלות סיפרת שבגדת...... תעשה בדק בית לנשמתך.......... אבי,זה הלקוח הצודק תמיד....

ERA victory

New member
ואני לא מבין למה אתה מכפיש ציבור

שלם ? הרי גם אתה לא טלית שכולה תכלת ! גם אתה תחמן קטן/גדול שניסה בעזרתו האדיבה של נוכל לעקוף מתווך! אז באיזה זכות אתה מאבד אמון במתווכים? בגלל שחתמת על הזמנת שירותי תיווך אצל מתווך א ולא מצא חן בעניך הסכום שעליך לשלם אז ניסית לעקוף? לא הערתי לך עד עתה אבל תחשוב טוב טוב לפני שאתה מכפיש ציבור שלם! גם אני יכול לאמר מהתרשמות ממך שכל הקונים רמאים לא ? לא מוצא חן בעינהם הסכום והופ קופצים למתווך ב שיקזז מהסכום! חתמת ביודעין על מסמך ? אתה אדם בוגר ? תעמוד מאחורי חתימתך! ואיני מצדיק לרגע את התנהגות מתווך ב לדעתי הוא סתם נוכל מהסוג הגרוע ביותר! לצערי גם כאלו יש ,אבל בכל התחומים!

רק צינתי שהדיון נהפך לעקרוני ולא עס

עסק במקרה הפרטי שלך, היות ורק אתה יודע את המקרה הפרטי אזי השתתפותך הינה נדרשת למקרה פרטי זה כמובןשאין ציפיה כי תטען מגיע/לא מגיע לזה או אחר - כי הרי זו היתה שאלתך.... אבל כאשר מישהו שואל שאלה אני מצפה ממנו שיגיב לתגובות

norag

New member
הערתו של ראובן הייתה לשואל.....

לא אליך ...ישרלאחת...

urizohar9

New member
ל norag ישראלאחת ולשאר המשתתפים

ראשית, תודה לכולם על ההשתתפות הפעילה. מתגובותיכם ברור לי שהסיטואציה לה נקלעתי לא הובנה כיאות על ידכם, וייתכן שאן באפשרותי להסביר לכם אותה משום שאתם מפקפקים בתמימותי. לדעתי, מרגע שהמתווך השני ידע כי את הדירה שרציתי כבר הראה לי מתווך אחר, היה עליו לוותר (ולא בשם האתיקה המקצועית) ולנסות למצוא דירות אחרות מתאימות. העובדה שהוא ידע כי אני חתום אצל מתווך אחר, ולמרות זאת ניסה לשכנע אותי לראות את הדירה גם דרכו, מעידה על חוסר תום לב. אמנם בעינכם, העובדה שהסכמתי, מעידה על רצוני לעקוף את המתווך הראשון, אולם לא זאת הייתה הכוונה, וכעת אני פועל לבטל את ההתקשרות שלי עם המתווך השני, ולחזור לנהל מו"מ על הדירה דרך המתווך הראשון.

אני עוקב מהצד ולא התערבתי..../images/Emo20.gif

לדעתי אתה נגוע בחוסר תום לב , אתה פתחת בנושא על מנת לעורר את הפורום, בתשובה שידעת מראש,ולכן אני כעו"ד המתמחה בעניני תווך וכיועץ למשרדי תווך לא התערבתי בכל הסמפוזיון שתוצאותיו היו ידועות מראש.

אבנר, לדעתי אתה טועה ...

טועה לגמרי ... השואל אינו משתתף קבוע בפורום ושאל בתום לב שאלה פשוטה לבעיה שנתקל בה. יופי שאתה עו"ד המתמחה בעניני תווך ויועץ למשרדי תווך ... אבל לא ברור לי למה לא התערבת בדיון ועל איזה תוצאות ידועות מראש אתה מדבר. יש כאן בעיה אמיתית - ולא לבעיה המשפטית אני מתכוון אלא לבעיה האתית. אני לא מכיר בעיה כזאת אצל שמאי מקרקעין וגם איני חושב שהיא חריפה אצל עורכי דין. אבל אצל מתווכים אנו שומעים עליה כל הזמן!!!

היות ולא טען זאת הרי לא טעה

וכמובן שהתשובה לשאלה היתה מובנת מאליה [מוזר שאינך חושב כך] אדם אומר: התחיבתי לשניים ואז שואל : למי מהם עלי לשלם? וכי איזו תשובה הוא יכול לקבל להוציא כי עליו לפעול בהתאם להסכמים עלהם חתם?! שים לב שהשאלה היתה מאד מצומצמת וכל המידע בה היה שהתחייב לשנים [ומידע שולי לא רלונטי כי יש הבדלי מחיר בין השנים] מוזר לחשוב שהתשובה לא ברורה התשובה לא ברורה רק למי שיוסיף נתונים שלא נמצאים בשאלה.....

לא ניתן לדעת הסיטואציה מבלי שתביא א

אותה בפנינו לא מובן לי על מה הנך מיצר כשאני צינתי שחסר לי התיחסותך בשרשור >>התרעמת כלפי אבל... רק התיחסותך יכולה לעזור להבין אינני יודע מה היה במקרה הפרטי שלך אתה יכול לראות מקרים שונים בדוגמאות שנידונו בבית משפט [ שהביא מורג] הדיון כולו נהפך כאמור להיות עקארוני [ולא נקודתי למקרה שלך] כאשר אבי מתיחס כאילו המקרה האחרון שהביא מורג הוא זה אליו אנחנו מתיחסים [ולא כך... כי זו רק דוגמא שהביא מורג] אינני יכול להתיחס למקרה הספציפי שלך אבל אם אפשר ומבלי לפגוע אזי אומר לך זאת: זה לא כלכך נכון וכדאי ללחשוב שהאשם הוא אצל האחר יתכן והמתווך2 ששיכנע אותך פעל שלא כראוי [זו עמדתך וואינך מצין מדוע זה כך , אתה רק מציין שהסיבה איננה ענין של אתיקה] נניח שזה נכון זה עדין לא מוריד ממך כאיש בוגר את האחריות אתה הרי יודע כבר שהתחייבת לאחד מדוע זה תתחיב כך סתם לאחר [עצם ניסיון השיכנוע להעזר גם בו איננו פסול לדעתי ואפילו טבעי] אינני יודע מה המקרה שלך אני רק יכול לאחל לך הצלחה ו....... אורי זהר... היום בטיוי ערוץ1!!!! לול1 לול2 לול3!!! יהיו הרבה תרנגולות בחג הזה

nirdagan

New member
אתה מחויב למי שהתחייבת לשלם לו

כלומר לשניהם. זו תוצאה ישירה של חוק החוזים, לדעתי.

norag

New member
ולעניין זה חוק החדש עוולות מסחריות

עפי חוק חדש זה,בפרט סעיף 5,המתווך המרומה אינו חסר עונים מול המתווך הראשון(המידע הנגזל הוא המו"מ בין קונה ומוכר רציניים) וגם פק' הנזיקין סעיף 62"גרם הפרת חוזה"...... פרק ב': גזל סוד מסחרי 5. בפרק זה — "בעלים" — לרבות מי שסוד מסחרי נמצא בשליטתו כדין; "סוד מסחרי", "סוד" — מידע עסקי, מכל סוג, שאינו נחלת הרבים ושאינו ניתן לגילוי כדין בנקל על ידי אחרים, אשר סודיותו מקנה לבעליו יתרון עסקי על פני מתחריו, ובלבד שבעליו נוקט אמצעים סבירים לשמור על סודיותו; "שימוש" — לרבות על ידי העברה לאחר. 6. (א) לא יגזול אדם סוד מסחרי של אחר. (ב) גזל סוד מסחרי הוא אחד מאלה: (1) נטילת סוד מסחרי ללא הסכמת בעליו באמצעים פסולים, או שימוש בסוד על ידי הנוטל; לענין זה אין נפקא מינה אם הסוד ניטל מבעליו או מאדם אחר אשר הסוד המסחרי נמצא בידיעתו; (2) שימוש בסוד מסחרי ללא הסכמת בעליו כאשר השימוש הוא בניגוד לחיוב חוזי או לחובת אמון, המוטלים על המשתמש כלפי בעל הסוד; (3) קבלת סוד מסחרי או שימוש בו ללא הסכמת בעליו, כאשר המקבל או המשתמש יודע או שהדבר גלוי על פניו, בעת הקבלה או השימוש, כי הסוד הועבר אליו באופן האסור על פי פסקאות (1) או (2), או כי הסוד הועבר אל אדם אחר כלשהו באופן אסור כאמור לפני שהגיע אליו. (ג) גילוי סוד מסחרי באמצעות הנדסה חוזרת, לא ייחשב,  כשלעצמו, אמצעי פסול כאמור בסעיף קטן (ב)(1); לענין סעיף קטן זה, "הנדסה חוזרת" — פירוק או ניתוח של מוצר או של תהליך במטרה לפענח סוד מסחרי, בהילוך חוזר. 7. (א) לא יהיה אדם אחראי בשל גזל סוד מסחרי, אם התקיים אחד מאלה: (1) הידע הגלום בסוד המסחרי הגיע אליו במהלך עבודתו אצל בעליו של הסוד המסחרי וידע זה הפך לחלק מכישוריו המקצועיים הכלליים; (2) השימוש בסוד המסחרי מוצדק בשל תקנת הציבור. (ב) עשה אדם שימוש בסוד המסחרי כאמור בסעיף קטן (א)(2) וזכה עקב כך בטובת הנאה, רשאי בית המשפט אם ראה שהדבר מוצדק בנסיבות הענין, לחייב אותו בהשבת טובת ההנאה, כולה או חלקה, לבעל הסוד.

מה הקשר ... ומה כאן הסוד המסחרי?

לא מובן לי איזה מידע נגזל ... וממי? ועל ידי מי?

norag

New member
המידע הוא......

ידיעת עצם המו"מ אפילו ההתחלתי בין קונה שראה דירה וחפץ בה ! מתווך שני השתמש (לפחות )במידע של המתווך הראשון.

באמת אין לי בעיה ש ...

דמי התיווך ישולמו לראשון, לשני או יתחלקו ביניהם ... הבעיה שלי היא רק תשלום כפול עבור שרות אחד ויחיד!!!

למעלה