דמי משלוח וטיפ?

Gרר

New member
הגישה שלי לנושא הזו היא אחרת

טיפ מבחינתי נועד לצ'פר מישהו שתרם לי במשהו מעבר להגדרה הבסיסית של התפקיד שלה, שעליה הוא מקבל משכורת.

ההגדרה היבשה דשל תפקיד המלצר הוא לשנע מנות מנקודה K (המטבח) לנקודה T (השולחן). מלצר לא חייב לחייך אליי. הוא לא חייב לדבר איתי. הוא אפילו לא חייב לבוא לשאול אם המנות לטעמי. על כל הדברים האלה שיכולים להפוך ב-180 מעלות את חווית הבילוי במסעדה הוא מקבל את הטיפ. אם הוא עשה את זה בצורה יבשה יותר - הוא יקבל פחות. אם הוא עשה את זה בצורה יוצאת דופן - יקבל יותר.

עם שליח יש לי אינטרקציה של שלושים שניות שכוללת שינוע של שקית נייר מהיד שלו - ליד שלי, וחתימה על חתיכת נייר. אצל רוב השליחים אין אפילו שלום. חיוך. צל של משהו שיכול להכנס תחת הכותרת של שירות שאמור לזכות בנאדם בטיפ. ומישום מה יש להם ציפיה שעל צילצול בדלת, ניפנוף בשקית, "אתה עופר?" העברת חבילה מיד ליד. מבט עגמומי והפניית גב - הם יקבלו טיפ. למה?

האמת ששמעתי כבר אלף תירוצים על זה בפורום. כי אני נוסע כל היום על אופנוע ומסכן את החיים שלי בכביש. כי יש לי הוצאות תחזוקה גבוהות שהמסעדה לא משלמת לי עליהם. כי עליתי אליך שלוש קומות ברגל. פאק איט. שום דבר מזה לא חורג מההגדרה היבשה של תפקיד השליח שאתה בחרת לעשות. אתה לא רוצה לעשות את זה אל תעבוד במשלוחים אבל להגיד לי החיים אילצו אותי לבחור בתפקיד מחורבן אז לפחות תפצה אותי בכמה שקלים? אני בחרתי את התפקיד הזה בשבילך או אתה בחרת אותו?

כמובן שיש מקרים שכן מתחשק לי לתת לשליח איזה צ'ופר של 5 או 10 שקלים. אם מישהו הגיע אליי ביום חורפי טיפס אליי במדרגות ובנוסף לכל עוד אמר לי שלום יפה והיה מאד מנומס - סבבה. בכיף. החיים זה לא שחור ולבן. אבל להגיע אליי עם חבילה שבזה פחות או יותר מסתכם הגדרת התפקיד של שליח ולצפות שבגלל שהחבילה הגיעה אני אמור לתת לך תשלום נוסף על חווית השירות?!!

למזלי אני כמעט ולא מזמין וגם שונא לאכול אוכל שמגיע בהזמנה. זה פוטר אותי מהצורך לקבל את רישום ה"מניאק שלו משלם טיפים" במערכת המחשב שלהם.

trilliane

Well-known member
מנהל

nofi1456

New member
אני מלצרית, לא נראה לי שהייתי נותנת טיפ לשליח

אם הייתי משלמת דמי משלוח.
כי במסעדה משלמים על האוכל, ולא משלמים על השירות, אז אפשר להשאיר טיפ אם השירות מצא חן בעיניך.
אבל מה זה דמי משלוח בעצם? משלמים על השירות עצמו.
יום אחד מישהי התקשה למסעדה להזמין משלוח וכשאמרתי לה שיש דמי משלוח היא שאלה "אז לא צריך לתת לשליח טיפ?"...
איזו שאלה מפגרת..מה היא ציפתה שאני אגיד לה? אמרתי לה שזאת כבר החלטה שלה.
אבל אם הייתי במקומה, לא נראה לי שהייתי נותנת לו טיפ.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם יש דמי משלוח לא אשאיר אלא במצבים מיוחדים

(תנאי מזג אוויר קיצוניים למשל). אם אין דמי משלוח, תלוי במחיר המנה. כשאני מזמינה מסניף של רשת פיצריות גדולה וידועה שהפיצות שלה יקרות במיוחד, גם לא, כי אני לוקחת בחשבון שבתור הפיצרייה היקרה ביותר בעיר יש להם כסף לשלם לשליחים. בפרט, אני יודעת שאם מגיעים לסניף יש מבצעים זולים יותר, משמע הם אכן משקללים את מחיר המשלוח במחיר המנה. אחרון חביב, הסניף קרוב אלינו (מרחב הליכה) ואנחנו גרים בקומה ראשונה אז השליח לא מתאמץ במיוחד. כלומר אם התעצלנו ללכת ושילמנו פרמיה, באמת שאין צורך שנוסיף עליה עוד; יש גבול לכל תעלול.

למעלה