מסעדות ללא משכורת בסיס?
בתור מלצרית בעבר הלא רחוק, עם הרבה חברים מלצרים - לא נתקלתי בדבר כזה, חוץ מאשר במסעדות יוקרה שבהם ממילא הממוצע לשעה גבוה מאוד מאוד. אפילו בכרמלה בנחלה ז"ל, היה לנו מינימום לשעה של 27 ש"ח, שאם לא הגענו אליו מהטיפים (וזה קרה לפעמים במשמרות בוקר) היינו מקבלים השלמה. כך שלמעשה הטיפים שלנו בעיקר מצמצמים את העלות למסעדה, או מנפחים למלצר את המשכורת - ולא שבתור מלצרית לא נהניתי להרוויח עשרות רבות של שקלים לשעה, אבל אני בהחלט לא חושבת שיש סיבה שדווקא ילדה בת 20 תרוויח סכומים כאלה, בלי שום כישורים מיוחדים (ולא שזה קל להיות מלצר, אבל הרבה יותר קשה להיות עובד נקיון, לדוגמא).
גם לגבי השליחים - אני מניחה שברוב המקומות (ותקנו אותי אם אני טועה) הם מרוויחים מינימום לשעה לפחות, או תשלום קבוע פר משלוח אם הם באים במיוחד (יש מקומות שלא מחזיקים שליח משלהם אלא מתקשרים לאחד במקרה הצורך). בטח אם השליח הוא של אחת מחברות המשלוחים (משלוחה, תן ביס וכו'), הוא מקבל משכורת ולא רק טיפים. ונכון שיש ימים שבהם השמש קופחת/יורד גשם, והשליח נורא מסכן, והכי לגיטימי לתת טיפ בנוסף לדמי המשלוח - אבל זה לא מחוייב המציאות לדעתי, מאותה סיבה שרשמתי לגבי שכר המלצרים.
אגב, באופן אישי אני משאירה טיפ נדיב לכל שליח שמגיע אלי, דמי משלוח או לא, וכנ"ל למלצרים במסעדות, אבל יותר מתוך סולידריות מקצועית מאשר כל סיבה אחרת....