דמי משלוח וטיפ?

shironet3

New member
דמי משלוח וטיפ?

שאלה מתמטית: הזמנתם ממסעדה מנה שעלותה 45 ש"ח, מחיר דמי המשלוח הוא עוד 10 ש"ח, האם גם תשאירו טיפ לשליח? ואם כן- כמה?

אקרא ואז אכתוב למה אני שואלת :)

החתולית

New member
אני חושבת שאתן טיפ

של 5 שקלים.

אבל באיזור שלנו אין כמעט משלוחים, אז אני די חלודה בעניין.

תלוי איזה מטבע יש לי

בכיס באותו הרגע..
אם 5 אז חמש..
אם 10, אז זה כנראה יהיה 10..
אם אין לי.. אז זו גם אופציה בהמשך לכך שהמשלוח עלה 10 שקלים.

bruno01

New member
אני בדרך כלל נותן לשליח בכל זאת

ובדרך כלל זה 10 שקלים, אלא אם אין לי במזומן ואז זה קצת פחות לפי מה שיש.

אבל! אני לא זוכר מתי הזמנתי משלוח שעלה רק 45 שקלים.
רוב הסיכויים שגם במצב כזה הייתי נותן את הסכום, אבל עכשיו כשאני חושב על זה, להוסיף עוד 20 שקלים על מנה של 45 שקלים נשמע מוגזם.

salo22

New member
לא הייתי בסיטואציה

אבל בהחלט לא הייתי נותן מעבר ל 10 ש"ח דמי המשלוח, אלא אם היה מדובר בסיטואציה ממש חריגה ויוצאת דופן, כמו משלוח שמגיע בצניחה,איזור קרבות וכולי.

או, לדוגמא, הסוגייה של "צדיק ורע לו, רשע וטוב

לו". אלה הן הסוגיות בהן מתלבטת האנושות אלפי שנים ופתרונים אין.

מקווה שלא יהרגו אותי אבל אני לא בטוחה שהייתי

נותנת טיפ אם אני משלמת דמי משלוח....
לפי מה שאני יודעת השליחים מקבלים משכורת מינימום ואם כל הכבוד אני סטודנטית ומצבי הכספי לא מי יודע מה...
ם לא היה דמי משלוח אז כן הייתי משלמת טיפ...
אבל אם יש דמי משלוח זה כבר מייקר לי את המנה מ45 שח ל55 כולל דמי משלוח ועוד טיפ זה כבר 65...
אני כבר מעדיפה לא לאכול או להכין לבד או לאסוף את המנה בכוחות עצמי :)

La la la 20

New member
כשאין דמי משלוח - משאירים טיפ

כשיש דמי משלוח אין סיבה לשלם פעמיים על השירות.
זה מקומם אותי שהעסקים בונים על ה"לא נעים" שלנו מול השליח.
נכון לא נעים לצאת "קמצן" אבל יש גבול לסחטנות הרגשית.

רמי לוי גובים 24.9 ש"ח על המשלוח. זה אומר שאני צריכה להשאיר טיפ בנוסף לדמי משלוח? לא נראה לי.

בישיבה במסעדות אנחנו נשארים בתחום ה 10%-12%.
אם השירות היה יוצא מן הכלל - ניתן יותר. אותו כנ"ל לגבי הבחורה של השעווה, הגבות והיחיד שאני מתלבטת לגביו הוא השוטף של הרכב.

La la la 20

New member
אם היא עובדת במרכז כמו Happy Hour

גם אחותי וקולגה מהעבודה לא משאירות טיפ לגבות ולמניקוריסטית.
אז למה לי זה מרגיש כמו חובה נעימה
אני צריכה לחשוב על זה יותר לעומק, נראה לי שאני במיעוט ולא ברור לי למה...

הקטע של טיפ במספרות למשל תמיד הטריף אותי

בחיי שאני לא מבינה למה אני צריכה להשאיר טיפ עבור שירות שאני משלמת עליו? זה לא מובן לי.

shironet3

New member
הסבר לשאלה וסיפור...

אוקיי, אז הנה הסיבה שאני שואלת: התעוררתי הבוקר על סף החולי, ולמרבה השמחה, יכולתי להרשות לעצמי להישאר להתפנק בבית. משום מה התחשק לי לצהריים קובה, אבל כאמור, לא התחשק לי לצאת מהבית, אז התקשרתי לקובה בר והזמנתי מנה של קובה- המנה עלתה 45 שקלים ואמרו לי בטלפון שזה 10 שקלים דמי משלוח. שאלו אם במזומן או אשראי, אמרתי שבמזומן והכנתי 60 שקלים בשל ההתלבטות הנצחית האם צריך לתת טיפ לשליח בנוסף לדמי המשלוח או לא, ואכן הרהרתי לי בעובדה שבעצם רבע מסכום התשלום הוא על המשלוח- כנראה לא משהו שארשה לעצמי לעשות ביום יום.

השליח הגיע בזמן סביר. מה הגיע? דפק בדלת דפיקות כל כך רועשות מבלי להפסיק, עד כדי שתהיתי מי לכל הרוחות שלח רוצח שכיר בכדי לשבור לי את העצמות, ואיך יכול להיות שאין להם שיטות עדינות יותר לתפוס את הקורבן. צעקתי "רגע" בעשרים השניות שהיו לי ללכת עד לדלת, והוא לא הפסיק. זה היה כל כך מבהיל, שאפילו הסתכלתי בעינית לפני שפתחתי את הדלת לוודא שאכן מדובר בשליח, שאכן מחזיק אוכל ביד... פתחתי את הדלת וניהלנו את השיחה הבאה:
אני: "מה קרה לך?"
"עליתי במדרגות"
"לא, מה קרה לך שאתה דופק ככה בדלת?!"
"לא פתחת...."

לא מדדתי זמנים, אבל אני די בטוחה שלקח לי פחות משלושים שניות להגיע לדלת ולפתוח אותה.
הוא ביקש 55 שקלים, הושטתי לו את 60 השקלים והוא הסתכל על זה ואמר באיטיות ובצער: "את רוצה עודף?"
האמת, לפני הדפיקות הרועמות על הדלת היה ברור לי שאשאיר גם טיפ, אבל כן, רציתי עודף. הוא השתדל לתת לי עודף באופן האיטי ביותר שהוא יכול, הוציא לאט-לאט ארנק מהכיס ותוך כדי אמר לי: "את משאירה אותי ממש בלי כלום, שתדעי לך"
"שילמתי דמי משלוח" עניתי לו
"כן" הוא אמר, עדיין לא פתח את הארנק שהוא סוף כל סוף הוציא מהכיס, במהירות האיטית בתבל "זה הולך לבעלים, אותי את משאירה בלי כלום"
"אז אל תעבוד במקום שדופק אותך" הצעתי לו, ואז לשנייה אחת עמדנו ובהינו זה בזו. כשהוא הבין שאני לא הולכת לוותר הוא הוציא באיטיות רבה מטבע של חמישה שקלים מהכיס, תוך כדי שהוא לא מפסיק לנזוף בי "אם זה בסדר מצידך שאת משאירה אותי בלי כלום אז אחלה.. אחלה, אם זה נוח לך שבן אדם נשאר בלי כלום אחרי שהוא הביא לך אוכל..." ברגע שקיבלתי ממנו את הכסף, פשוט טרקתי עליו את הדלת, באמת מתוך פחד.

אבל זה מוביל לשני כיווני מחשבה שונים, או שתי שאלות שונות:

הראשון הוא לגבי התנהגות בסיפור הספציפי הזה, בעיניי זה נורא ברור: לי זה ברור שהייתי בסדר, וזה ברור שזה הוא שלא התנהג לעניין (ממש שיא האובייקטיביות
).

השני הוא ההרהורים הכלליים שנשארו איתי אחרי שהשליח הלך. בסופו של דבר, מתי הנורמה הפכה להיות שאנחנו גם משלמים דמי משלוח וגם משאירים טיפ לשליח? זה אומר שכל משלוח עולה לנו 15-20 שקלים יותר. לאדם כמוני, שלעיתים מזמין מנה אחת, זה יכול להיות לפעמים 25%-30% ממחיר המנה. האם באמת דמי המשלוח לא מגיעים מהמסעדה לשליח? ממתי אני אמורה לממן את השליח בדאבל, איך זה הפך להיות הנורמה, ולמה לכל הרוחות אף פעם לא משאירים לי טיפ אחרי שאני מעבירה שיעורים טובים במיוחד?

זה מסריח גם בסיפור הספציפי וגם ברמה הכללית...

טוב, הסיפור הספציפי ברור: לא הגיעה לו פרוטה. צריך להתקשר לבעל הבית לספר לו על התנהגות השליח. מעניין מה תהיה התגובה.

ברמה הכללית - La la la 20 למעלה צודקת. סוג של ניצול עובדים/לקוחות בדרך של סחטנות רגשית.

אני אף פעם לא יודע, איך לנהוג בסיטואציות כאלה. אולי צריך להימנע מלהזמין בסוג כזה של מקומות?

PooKiPsiT

New member
גם אני לא משאירה טיפ במקומות שלוקחים

דמי משלוח, ולכן ההזמנה ממקומות כאלו תלויה במצב הרוח שלי. אם יש לי סבלנות להתמודד עם השליח במקרה שיעשה פרצופים או שאין לי. לשלם פעמיים על שירות זה בעיקר מעצבן ופחות עניין כלכלי.

Gargeran

New member
לאור ההתנהגות שלו כנראה שלא הגיע לו טיפ

ואני לא מתכוון על הסחטנות הרגשית, אלא עם הדפיקות המטרידות בדלת...
בקשר להשקפה שלי על נושא הטיפ ודמי משלוח אכתוב בנפרד

Clockwork Peach

New member
קרה לי גם, אתמול.

כלומר, השליח היה בסדר גמור והשארתי 5 שקלים טיפ (לרוב נותנת 10, אבל המסעדה במרחק של פחות מעשר דקות הליכה מהבית שלי), אבל לפני ההזמנה התחבטתי הרבה מאוד, כי גם אני הזמנתי בסה"כ מנה בשווי 48 שקלים. למעשה, המסעדה הקרובה נבחרה בין השאר כי סכום המינימום להזמנה הוא 45 (בניגוד ל50 ברוב המקומות), וכי הרגשתי חופשיה להשאיר טיפ נמוך מ10 שקלים. מסעדות אחרות, שקרצו לי הרבה יותר, נפסלו רק בגלל האלמנט הזה (15 שקל דמי משלוח+10 שקלים טיפ על מנה בשווי 50 שקל? זה מופרע!)...
בקיצור, בגלל זה לאחרונה אני נוטה לעשות T.A בעצמי, רק חבל שלא תמיד זה אפשרי ולא תמיד יש כוח.

במקרה שלך, אגב, רוב הסיכויים שהייתי משאירה טיפ עקב חוסר נעימות- אבל את בהחלט צודקת ועשית בחוכמה, לדעתי.

ortolan

New member
את תמיד יכולה

לקחת את המנה מהמסעדה בעצמך ולחסוך את דמי המשלוח, הטיפ, הדפיקות על הדלת באישון ליל, מה שמורחים על הדלת אחרי שלא קיבלו טיפ...

לדעתי היית בסדר גמור...

היה לי בדיוק אותו מקרה (רק בלי הדפיקות) והשליח התחיל לעשות לי רגשי ועניתי לו שאני סטודנטית וקשה לי...

אני גם חושבת שזאת בעיה שלו שהוא בחר עבודה כזאת ולדעתי הוא מקבל משכורת מינימום....

טיפ בכלל לדעתי הוא לא משהו חובה....הוא משהו שנותנים כבונוס...
לדוגמה, אם במסעדה השירות גרוע אז אני לא אשאיר טיפ...נראה לי אבסורדי לתת בונוס למישהו כי ככה צריך...
על שירות גרוע אני לא אשאיר טיפ,על שירות סביר אני משאירה בדכ את האחוז המוסכם ועל שירות טוב מאוד אני אשאיר אקסטרה ותמיד מודה למלצר ולפעמים אף ניגשת למנהל ומשבחת...

PantherettePitz

New member
בתור אחמ״שית משלוחים במסעדה בעברי

אני תמיד נותנת טיפ אם דמי המשלוח נמוכים מ-15 שקלים (כי מכאן ואילך זה מתחיל להיראות לי מופרך), ובמיוחד בחורף משתדלת לתת כמה שיותר.

עוד כאחמ״שית משלוחים בעברי, אם שליח מעיר לי הערה כלשהי על הטיפ שהוא קיבל אני בקושי מחכה שהוא ילך כדי להתקשר להתלונן עליו לאחראי עליו. יש מעט דברים שיכולים להרגיז אותי יותר בנושא הזה.

למעלה