דמי הבראה

אלונהס

New member
דמי הבראה

שלום, המעסיק שלי החתים אותי על חוזה שדמי הבראה הינם מגולמים כבר בשכר ואני לא זכאית לשום תוספות. אני מקבלת שכר גלובלי ובתלוש משכורת אין שום תוספת לדמי הבראה. האם זה חוקי? אני עובדת שנתיים אצל המעסיק. תודה אלונה

אלונהס

New member
תודה ושאלה

האם תוכל לפרט בכמה מילים למה זה לא חוקי אני רוצה להשתמש בזה מול המעסיק כשלב לפני פנייה לעורך דין לעינייני עבודה. תודה

חוק הגנת השכר תיקון 24

באופן מאוד מחייב את המעביד לפרט בתלוש השכר את כל מרכיבי השכר לפי חושבה המשכורת צריך להיות מפורט מחיר שעת העבודה /מחיר שעת תקן לפי ענייןיומי/חודשי סך שעות העבודה +ימי עבודה בחודש (תקן ימי עבודה /שעות עבודה ) סך הכל שעות נוספות והמחיר שמשולם סך הכל שעות היעדרות סה"כ סכום הנסיעות ששולו תוספות שקיבל העובד לרבות תשלום דמי הבראה . אסור לנקוב סכום גלובלי מאידך מותר לשלם סכום גלובלי אם החישוב יותר נמוך . אך מרגע שמגיעם לסכום הגלובלי המעביד חייב להוסיף תשלום עבורם

יובליק

New member
אם זה לא חוקי אז למה הוא מחתים אותה על חוזה?

הרי מדובר בחוזה משפטי לא? (איזה עוד שימוש יש לחוזה?)

אלונהס

New member
כי לא תמיד החוזים הם דבר שכפוף לחוק

המעסיק לא מצפה שתפנה לעורך דין כשאתה חותם על חוזה ותעשה בירורים. כמו כן יכול להיות שהחוזה חוקי אך אין לזה ביצוע. אני לא רואה בתלוש משכורת שלי שום תוספת של דמי הבראה למשל...

יובליק

New member
אני חושב שאת טועה

חוזה זה מסמך משפטי, כאשר 2 הצדדים ממלאים את הצד שלהם בחוזה אין שום בעייה, כאשר אחד הצדדים פתאום לא מסכים לחוזה הנושא עובר לטיפול בית המשפט. הרי לא יכול להיות שתחתמי על חוזה ופתאום תחליטי שהוא לא מתאים לך אז המעביד פשוט "יוותר לך", אז מה עשינו בזה? מה הצורך בחוזה אם כך? אם את צודקת אז תלכי למעביד שלך ותגידי לו שאת רוצה דמי הבראה, אני מבטיח לך שהוא יגיד לך שיש לו חוזה חתום והוא מוכן ללכת לבית משפט. למיטב ידיעתי דמי הבראה מקבלים בהשלמת שנת עבודה. אם נכנסת לעבודה לפני חצי שנה לא תקבלי השנה דמי הבראה אלא רק בשנה הבאה.

אלונהס

New member
אני עובדת שנתיים אצל המעסיק ואף פעם לא קיבלתי

דמי הבראה. הטענה של המעסיק שזה מגולם בשכר, וכאן הבעיה. אם זה מגולם בשכר אני אמורה לראות סעיף נפרד בתלוש בו יש תוספת לדמי הבראה או לקבל הכל בסוף השנה באופן חד פעמי. לא זה ולא זה לא קיים. תודה לכם על העזרה

גם אם המעסיק החתים אותה בחוזה

והעובדת הסכימה לא תופס זכויות של עובד לא ניתנים לויתור גם אם העובד הסכים לויתור

יובליק

New member
יפה, אז מדובר בחוזה לא חוקי

אני לא הייתי מאמין שיש מעסיקים שעושים את זה . אני לא מבין בכלל איך המעסיק יכול להוציא חוזה כזה לפועל. שאלה: האם ייתכן שהמעביד באמת גילם את את דמי ההבראה שלה כבר במשכורת? במחשבה שנייה אני מכיר מוסד ממשלתי שהעובדים בו מקבלים 30 שקל לשעה במקום שכר מינימום וזאת אופצייה שהם בוחרים בעצמם, האם לקבל שכר מינימום ותוספות והטבות או לקבל 30 ש"ח לשעה בלי שום תוספות והטבות. ייתכן שבסופו של דבר זה כן חוקי מה שהמעסיק עשה, אין מספיק נתונים כדי לדעת בוודאות.

אלונהס

New member
זה מה שאני מקווה להוכיח

אני עובדת אצל מעסיק מאוד מאוד גדול, ארגון ישראלי ברמה בן לאומית שכולם מכירים ומכבדים. אני נמצאת בשליחות מטעם הארגון בחו"ל. מפתיע אותי שארגון כזה מוכן להטעות עובד על מנת לחסוך לעצמו ואני מקווה שאינם ירצו לפתוח איתי הליך משפטי אלא יתפשרו על תשלום ישיר של מה שמגיע לי.

לא ניתן לתת הבראה חודשית לפי חוק

מה גם שאם אתה מגלם שכר הבסיס יכול להגיע מתחת לשכר מינימום וזה אסור לפי חוק. עוד מעט הוא יגיד שהוא מגלם לה בפנים גם את ימי החופשה וימי המחלה שכל חודש הוא פודה לה באופן אוטומטי כדי שלא תהיה צבירה. חוזים הומצאו כדי שיפרו אותם כנראה... לצערי יש הרבה מעסיקים שעושים פוילעשטיקים בשיטת המצליח, עד שיש אחד שיוזם מהלך ותובע את זכויותיו בבית דין לעבודה. אפשר להכניס הרבה סעיפים בתוך חוזה, זה לא עושה אותו חוקי. חוזים כפופים לחוק, הם יכולים רק להיטיב עם העובד ולא להזיק לו. בברכת חג שמח.

למעלה