דמי אבטלה לאחר שבתון

israeltevet

New member
דמי אבטלה לאחר שבתון

שלום רב, הייתי מחנך במשך שבע שנים, עבדתי דרך העירייה ולא דרך משרד החינוך. בשנה האחרונה אני נמצא בשנת שבתון.( לומד).
לפני זמן מה פוטרתי מעבודתי עקב סגירת מגמה בבית הספר בו לימדתי. חיפושיי אחר משרה חדשה באזור מגוריי לא צלחו עד עכשיו.
בנוסף אישתי נמצאת כעת בהריון וזמן הלידה המשוער הוא ספטמבר. בדיוק בזמן בו נגמרת שנת השבתון שלי.
לפני מספר ימים פניתי לביטוח לאומי לבדוק האם אוכל לחתום אבטלה למשך מספר חודשים משום שאני ,נכון לעכשיו, לא מוצא משרה וגם משום שאשמח לעזור לאישתי לאחר הלידה, להפתעתי נעניתי בשלילה. הסיבה שהם ציינו הייתה שמכיוון שאני לא חוזר למקום עבודתי הקודם הרי ששנה זו( העכשווית) לא נחשבת כשנת עבודה ולכן לא מולא תנאי הכרחי לקבלת אבטלה שהוא עבודה של לפחות 12 חודשים מתוך 18 חודשים אחרונים לפני בקשת אבטלה.
ולשאלתי מדוע אם אני חוזר ללמד זה נחשב כעבודה ואם לא חוזר ללמד לא נחשבת שנה זו כעבודה, הרי שילמתי דמי ביטוח לאומי, לא הייתה ממש תשובה.
אשמח להדרגה ולעצה מה האפשרויות שעומדות בפניי. אציין שאני מעדיף לחתום אבטלה מספר חודשים בכדי לעזור לאישתי.
תודה

itu1

New member
דמי אבטלה

כדי להיות זכאי עליך לשלם דמי ביטוח לאומי במהלך השבתון , רק לאחר שנת השבתון תוכל לחתום בלשכת העבודה ואז לבחון זכאותך לתבוע בגין הפיטורים דמי אבטלה.
כל תנאי הזכאות כולל בחל"ת מפורטים באתר הביטוח הלאומי.
אריה

אבטלה אחרי שבתון

חד משמעית אינך זכאית לדמי אבטלה אחרי שבתון. שבתון איננו עבודה גם אם שילמת דמי ביטוח לאומי במהלך השבתון. מבחינת הביטוח הלאומי לא קיבלת שכר אלא מענקים פטורים ממס שהם הכסף שלך. אם עבדת במהלך השבתון את זכאית אבל רק לפי השכר בפועל.

israeltevet

New member
אבטלה לאחר שבתון

לצערי הרב עירית צודקת, שנת שבתון מבטלת כל זכאות לדמי אבטלה, ע"מ לחתום אבטלה צריך לעבוד לפחות 12 חודשים מתוך 18 בתקופה שקדמה להגשת הבקשה. ושנת השבתון היא שנה שלמה כך שאין שום אפשרות אחריה להגיש בקשה לדמי אבטלה.
נוצר מצב אבסורד שאדם עובד שנים רבות, יוצא לשנת שבתון, לא הולך לשחק או יושב בבית, אלא הולך להשתלם ולהתקדם במסלול ההוראה, דבר שהוא מובנה במערכת, כאשר גם בתקופה זו ולאורך כל התקופה הוא משלם את דמי הביטוח אך כאשר הוא צריך את הביטוח הזה מתנערים ממנו. זה פשוט ביזיון, חייב לשנות את הדבר הזה. אם שנת השבתון נחשבת כשנת ותק להוראה ובתקופה זו אתה גם משלם את דמי הביטוח, מדוע שתקופה זו ( שבתון ) תבטל את הזכאות לדמי אבטלה? ממש מתסכל.
האם ישנה איזה ועדת חריגים שניתן לפנות אליה במידה ויש נסיבות אישיות מיוחדות?
תודה מראש לעונים. ובקשה קטנה, נא לא לכתוב תשובות לא מבוססות.

למעלה