דמות לא מוכרת......

DDN

New member
נכון,

בגלל זה לדעתי קודם חושבים על "מי אני רוצה שהדמות תהיה - איך היא תתנהג?" וכו', לענות על 20 עד 60 השאלות. שחקן: "אני רוצה דמות שהיא תהיה לוחמת למען הצדק וצדקנית כמו סופרמן" שה"מ: "אז נראה לי שיתאימו לך או פלאדין של מסדר השמש או לוחם בעל חוש צדק מפותח" אני עדיין תקף בדיעה, שקודם חושבים על הדמות, ואז מתאימים לה מקצוע.

ננסק

New member
כן, אבל זה מפספס מה שאמרתי

בשום שלב לא אמרתי ששה"מ צריך לבוא לדמויות ולהגיד "אתה זה, אתה זה." הוא יגיד "חבר'ה, יש לי רעיון למערכה שדורש שיהיו לי נוכל, לוחם ופייטן. אתם בסדר עם זה? מי רוצה לשחק מה?". ההודעה שלי הגיבה להודעה שלך, לא להודעה של DDM.

ננסק

New member
תוסיף לזה משא ומתן

שוב, הדבר הכי חשוב שאני בא להדגיש הוא הסכמה קבוצתית. השחקנים יכולים להתווכח עם השה"מ, והוא יכול להגמיש את עצמו, ולהרשות שהפייטן שהוא כל כך רוצה יהפוך בעצם לעוד נוכל. זה עניין של רצונות השה"מ מול רצונות השחקן, ויש כאן משא ומתן ולבסוף פשרה איפשהו באמצע - וככה זה צריך להיות.

צ`ופר ! ! !

צפר דמוית שיהיו מוכנות לוותר מעט על הרצונות האישים תמורת עוצמה . .- תמיד יש אחד שמסכים . . .

Hammerfall

New member
לפי דעתי...

זה נכון ששחקן טוב יכול לשחק את הדמות שנותנים לו על הצד הטוב ביותר אבל למה לו? אם לשחקן מסויים יש העדפות משלו בקשר למקצוע של הדמות או שהוא לא אוהב לשחק דמות מסויימת או מקצוע מסויים אז למה להכריח אותו ולהסתכן בכך שהוא ממש לא יאהב לשחק את הדמות שהש"מ רוצה שהוא ישחק? בגדול השה"מ לפי דעתי צריך להתגמש ולדעת מראש איזה דמויות השחקנים יבחרו לשחק ואז להתאים את ההרפתקאה אל הדמויות ולא להיפך, בגלל זה התפקיד של השה"מ הוא מאתגר יותר וקשה יותר כי הוא צריך להתאים את ההרפתקאה ככל יכולתו לדמויות שהשחקנים בנו. ברגע שהשה"מ נותן לשחקנים את ההוראה ליצור דמות לפי איך שלו נוח ומה שלו מתאים זה בעצם הורס את היצירה החופשית ואת הקשר של השחקן עם הדמות שלו, כי זו לא דמות שהשחקן חשב עליה ומצא לה אופי ומראה והכל אל דמות שהוא קיבל והוא עכשיו צריך להתאים את עצמו אליה ולא רק למספר פעמים מוגבל, אתה בעצם אומר שהוא נתקע עם הדמות הזאת למשך הרבה זמן וזה לא מעודד במיוחד... לשחק משחק שאתה אוהב עם דמות שאתה לא ממש אוהב או לא ממש מתחבר אליה יכול להרוס את כל המשחק לך ולאחרים... לכן, בקיצור, לדעתי זה לא רעיון טוב, אתה יכו לדרוש מהשחקנים כמה דרישות בקשר לדמויות שהם המציאו אבל לא להגזים ולכפות עליהם דמויות כי לך זה יהיה יותר נוח, זה עלול להרוס להם את כל הכייף של המשחק ואם הם לא ירצו לשחק אז לא השגת בזה כלום...

Nihau

New member
בעייתיות מסויימת ברעיון

"אבל יש את הבעיה שהשחקנים יכולים להיות משהו אחר" - כן, נכון מצד אחד, מצד שני זה לא מונע אבל את מימוש הרעיון הבסיסי שלך: למשל שתי דמויות מגלות שהן קרובות משפחה כי שתיהן מקבלות את המכתב המודיע על פטירת זקן המשפחה ונפגשות מסביב לשולחן האבלים בשלב פתיחת הצוואה ומגלות שהוא הוריש את החפץ לשניהם ואף אחד מהם לא רוצה למכור אותו, או שהוא הוריש את החפץ לשניהם לזמן מוגבל שבו הם צריכים לבצע משימה יחד (ולחזור שניהם חיים ובריאים ועם החפץ) לפני שיוודע למי מהם החפץ ישתייך... "אז חשבתי על פשוט להגיד להם מה הם יהיו בלי לתת להם אפשרות בחירה ושיפתחו את הדמות שלהם איך שהם רוצים מהמידע הזה....(ושיזרקו קוביות לבד!). זה קצת לוקח מהם את הכח לבחור את הדמות שמתאימה להם והכי קל להם להתחבר אליה.... אבל זה לא רק עוזר לי בעלילה...אז מה אתם חושבים על הרעיון של קבלת דמות מוכנה למשחק ארוך טווח ולא למשחק חד פעמי כמו בכנסים?" - אתה יכול להגדיר מראש לשחקנים לפני תחילת המשחק, שאתה רוצה להריץ משהו כזה והאם הם מעוניינים, הם מצידם יכולים להחליט שזה מעניין ולשתף איתך פעולה או שהם יכולים להגיד לך תשכח מזה ואנחנו לא רוצים לשחק איתך. - אתה צריך לזכור ששחקנים לא מרוצים הם עוד יותר בעייתיים לשה"מ משחקנים מרוצים שעל הבעיתיות שלהם אפשר לכתוב ספר. שה"מ נשען על שיתוף פעולה של השחקנים (בינם לבין עצמם ובינם לבינו) הרבה יותר ממה שאתה כנראה מודע לו. בגלל שאתה מנסה לבנות משחק ארוך טווח אתה צריך עוד יותר להשען על שיתוף פעולה. במשחקים קצרי טווח שחקנים יכולים לשים בצד לכמה שעות קצרות את מה שקצת לא נוח להם כרגע אבל כשיש לך קוץ ברגל הוא מציק לך יותר ויותר עם הזמן, לא פחות, עד שאתה חייב לפתור את הבעיה. אתה רואה את הבעייתיות? לגבי החתימה שלך... צריך להוסיף פשפט קטן בסוף: and then along came Nihau with carbon steel kukri...

מירטל

New member
כן!!!!!!!!!

כן, כן כן! רבאק, באיזה שיטה אתם משחקים? מו"ד 1 שבה אי אפשר להחליף מקצוע? אם הדמויות שלך ירצו באמת לשחק דמות מסוימת, הם ישחקו אותה, גם אם בדף המקצוע שלה רשום אחרת לגמרי ( ואם הם רוצים אותה כי :"יש לה יותר פלוסים", שילכו ישחקו אופנוע).

רמץ

New member
פשוט הלכת הפוך

זה שיש לך כבר רעיון בראש זה נחמד, אבל לדעתי עדיף קודם ליצור את הדמויות ואח"כ ליצור את ההרפתקה. סשן ראשון הולך רק על יצירת דמויות אז אתה לא צריך לדאוג אם הגעת בלי שעורי בית. אח"כ אתה יכול לכתוב בתשלומים. אתה לא חייב שכל הקמפיין יהיה כתוב מראש ואפילו עדיף שלא (ע"מ לאפשר גמישות פעולה לשחקנים הבלתי צפויים). אבל אם כבר תכננת וזה רעיון ממש טוב, אני חושב שאם תגיד לחבורה שלך: "שמעו חברה', אני מעדיף ששניים מכם ישחקו כך וכך" סביר שלא תהיה עם זה בעיה רצינית מדי.

למעלה