דמות לא מוכרת......
אממממם.... דמות לא מוכרת, מה דעתכם??? אני מתכוון למצב שבוא מתחיל קמפיין והשחקנים מקבלים דמיות שהם לא יצרו.... אני יפרט: בקרוב מאוד, אחרי תקופה ארוכה שלא שיחקנו, אני הולך להתחיל לשה"ם לקבוצה מאפס (דמויות חדשות, עלילה חדשה, שחקן אחד חדש והכל מהתחלה). אני עכשיו יושב וחושב על עלילה גדולה, סיפור אחד גדול שימשיך להתקיים בין כל ההרפתקאות ובמשך סשנים רבים ואחרי בערך חצי שעה של ישיבה וחשיבה כשאני בוהה בדף ריק ולא כותב כלום קפץ לי משהו לראש (אתם יודעים, הרעיון הכללי של היו היה חפץ!). והפעם חשבתי על איזה שהוא חפץ שהיה לדמויות.... חפץ חזק שנגנב מידיהם וככה אני יוצר את הדמות האהובה עלי (האיש הרע). אבל בשביל שדבר כזה יחזיק הרבה זמן זה חייב ליהיות חפץ ממש ממש חזק כמו משהו שגורם לך לעוף או משהו שמחזק אותך בצורה מפחידה (6+ לכח לדוגמא). אבל למה שלדמויות בדרגה ראשונה יהיה חפץ כזה מלחתחילה...
אז הדבר הראשון שעלה לי לראש זה ירושה... שני השחקנים* ירשו את החפץ האדיר הזה.... אבל למה ששניהם ירשו חפץ אחד... אמממם... הם אולי אחים כן, אחים!!! . בעיה !!! אם הם אחים צריך ליהיות בניהם קשר אז זה יוצר בעיה כי אני לא יכול להתחיל לכתוב כלום עד שאני לא ידע מה המקצוע של הדמויות....ואת זה אני ידע רק בתחילת הסשן הראשון וזה יהיה מאוחר מידי... אז אני צריך להחליט מה הם יהיו, נגיד שהם ראינג'ר ודרואיד שניהם חצי-אלפים (חצי בני-אדם). הם תאומים... מממממם.... ואמא שלהם (האלפית) מתה בזמן הלידה (נא לא להתלונן על חוסר מקוריות). אבא שלהם הוא ראינג'ר לשעבר שהיום עובד ביער בתור חוטב עצים (מקוריות! מקוריות! *BAKA!) וזה מסביר את המקצוע של הדמויות..... ולאב היה חפץ אדיר (ראה למעלה). האב מת והילדים שלו ירשו את החפץ........ עד כאן זה סיפור נחמד (
) אבל יש את הבעיה שהשחקנים יכולים ליהיות משהו אחר אז חשבתי על פשוט להגיד להם מה הם יהיו בלי לתת להם אפשרות בחירה ושיפתחו את הדמות שלהם איך שהם רוצים מהמידע הזה....(ושיזרקו קוביות לבד!). זה קצת לוקח מהם את הכח לבחור את הדמות שמתאימה להם והכי קל להם להתחבר אליה.... אבל זה לא רק עוזר לי בעלילה המחורבנת (
) כי הרי השחקן אמור להתחבר לכל דבר ושחקן טוב ידע איך להתחבר לכל דמות שהשה"ם שלו יתן לו... אז מה אתם חושבים על הרעיון של קבלת דמות מוכנה למשחק ארוך תווח ולא למשחק חד פעמי כמו בכנסים (ששם, ברוב המשחקים, השחקנים לא יוצרים דמות בגלל המחסור בזמן). ותחשבו על זה (מויאויאוי) בברכה The DarkDangoneMaster (I'm Back!) --------------------------------------------------------------------- *- אחר כך יצתרף שחקן שלישי בדרך משלו לתוך העלילה BAKA - המילה בקה פרושה אידיוט ביפנית --------------------------------------------------------------------- אני חייב להחליף חתימה... זה כבר יותר עתיק מהכינוי המוזר שלי....
אממממם.... דמות לא מוכרת, מה דעתכם??? אני מתכוון למצב שבוא מתחיל קמפיין והשחקנים מקבלים דמיות שהם לא יצרו.... אני יפרט: בקרוב מאוד, אחרי תקופה ארוכה שלא שיחקנו, אני הולך להתחיל לשה"ם לקבוצה מאפס (דמויות חדשות, עלילה חדשה, שחקן אחד חדש והכל מהתחלה). אני עכשיו יושב וחושב על עלילה גדולה, סיפור אחד גדול שימשיך להתקיים בין כל ההרפתקאות ובמשך סשנים רבים ואחרי בערך חצי שעה של ישיבה וחשיבה כשאני בוהה בדף ריק ולא כותב כלום קפץ לי משהו לראש (אתם יודעים, הרעיון הכללי של היו היה חפץ!). והפעם חשבתי על איזה שהוא חפץ שהיה לדמויות.... חפץ חזק שנגנב מידיהם וככה אני יוצר את הדמות האהובה עלי (האיש הרע). אבל בשביל שדבר כזה יחזיק הרבה זמן זה חייב ליהיות חפץ ממש ממש חזק כמו משהו שגורם לך לעוף או משהו שמחזק אותך בצורה מפחידה (6+ לכח לדוגמא). אבל למה שלדמויות בדרגה ראשונה יהיה חפץ כזה מלחתחילה...