דמויות רעות.

Thessalian

New member
אהמ... אגב אויבים

אני חושבת שלא רואים אותך עושה את זה לאויביך, פשוט כי הם נעלמים לפני שמישהו באמת רואה משהו /images/Emo122gif

איו שום דבר רע בלשחק דמות רעה...

טלוי מה אתה אוהב אם אתה אוהב לשחק טוב אתה תשחק טוב אבל אם לא... אז לא.. לדוגמא.. אני אוהב מאוד לשחק דמויות רעות בכל משימה שאני יכול לשחק דמות רעה!... כי זה כיף, כאילו אתה עושה מה שבא לך.. אתה לא חייב לעשות את כל הבולשיט הזה של הטובים.. אתה הורג את מי מפירע לך... כמו מה שאני עושה במשימה של חבר שלי.. אני הדמות הרעה שם... ואני אורס לאחרים את המשימה שלהם.. (הם נתשו אותי ואני אורס להם) מנסה להרוג אותם אפ יש להם תוכניות כל שהם אני אורס.. לרובה מתגנב מאחוריהם ומנסה לתקוף את כל מי שאוב את הקובוצה והולך להשנשו... P:

Dumarius

New member
עומק העניין

בתור אחד ששיחק דמות רעה, סבל מדמות רעה של שחקן חבר שהרגה לו את הדמות, אני חושב שאליימנטס מגוונים (אבל מגוונים באמת, לכל הצדדים) עושים את המשחק יותר יפה ומציאותי.. משחק שבו כל הPC הם טובים ונלחמים בNPC הרעים נשמע לי קצת רדוד... אני מבין אם יש למישו בעייה אישית לשחק דמות מרושעת, אבל לאסור על השחקנים שלך לשחק דמויות מרושעות? אני לא ממש מבין מה אתה מפחד ממנו... זה לא כאילו משחקי תפקידים זה טבעת הכח או פרוסטמורן או משהו-זה לא כאילו אם תשתמש בזה אתה תהפוך למרושע. הדמות הרעה תאפשר לכם לעשות (בעולם הדמיון) מה שלעולם לא הרשיתם לעצמכם לעשות, מבחינה מוסרית וכי לא נעים לכם כי אתם עצמכם לא בני זונות מגעילים. לאנוס קטינה, ולא להתחרט על זה, כי לא באמת אנסת קטינה. לרצוח מישו ולקחת לו את כל השלל. לשחד, להתנקש, לצוד, לגנוב, להשחית, להתעלל, לבצע פשיעות מיניות, להנהיג את צבע האופל לכבישת העולם, וכל זה לא ייפגע באיש.

Dumarius

New member
מוסריות זה אצלך בפנים ו....?

אני חייב להודות שלא ממש הבנתי את פשר ההודעה... תן לי לשאול אותך מספר שאלות: 1) איך אתה מגדיר מוסריות, מוסר? 2) למה מוסריות חשובה לך? 3) למה חשוב לך שהשחקנים שלך יהיו מוסריים? 4) מאיזו סיבה אתה מאמין שחוסר מוסריות במשחק תגרום לחוסר מסוריות בחיים?

מוסר

זה מה אני כאדם יעשה או לא-לדמין מעשה רע ללא ספק יקרב אותי ללעשות אותו ! -למשל סרטי אלימות ( כן ? . . . זה משפיע !

Dumarius

New member
בוא ננסה את זה

כשאתה עונה על בנאדם בצורה נורמלית כממו שאני שאלתי ולא נותן לי סיכום של הדברים

טוב אני יסביר

מוסריות זה מי שאני . לא רק מה שאני עושה . . . - הדמות שאני משחק היא בהחלט אני !

Dumarius

New member
כמה אטום אתה יכול להיות?!

מה כבר ביקשתי?? כולה שתענה על 4 שאלות פשוטות! ומה אני מקבל-חצי תשובה פלספנית ופלצנית על אחת השאלות. תגיב כמו בנאדם ואני אוכל להמשיך בפואנטה שלי

אני אנסה לענות לך.

מוסר זה אוסף מוסכמות חברתיות על-חוקיות שאמורות לעזור לחברה לתפקד. מוסריות חשובה כי היא מייצגת את השגת האדם בטוב האבסולוטי. כי זה צורם אם יש לך שחקן אנס למשל. אני לא מסכים איתו בנקודה הזאת, ובתור מישהו שפעם הרג אותו בהרפתקה כי הוא שיעמם אותי, אני לא סולד מחוסר מוסר בטעם טוב. (אבל כן סולד מחוסר מוסר בטעם רע כמו למשל אונס וכו')

Nihau

New member
בעקרון אתה צודק אבל עם הסתייגויות

כן, לשחק דמות רעה דורש יציאה מגבולות המוסר האישי שכל אחד מאיתנו פועל לפיו בהיותנו לא פסיכופטים רצחניים. (עם הפסיכופטים הסליחה...או שלא.) נכון, משחק דמות כזה יהפוך את המשחק תפקידים להיות יותר מגוון ולעיתים יותר אמין, בהנחה והוא משוחק טוב ולא מוקצן על חשבון הנאת השחקנים השונים. אדם בעל עומק אישיותי אישי גבוה יוכל לשחק כך ולא רק שלא יהפוך למרושע אלא גם ירחיב את אופקיו המשחקיים ואת הבסיס המוצק עליו המוסר האישי שלו עומד כיוון שאין דבר שתומך יותר במוסר שלך מלשבור אותו במסגרת בטוחה כמו מ"ת ולראות את התוצאות ההרסניות של הפעולה הזו על חיי הדמות כמו שאומרים - אין חכם כבעל ניסיון הנקודה עליה אין בינינו הסכמה היא החרטה. לדעתי ביצוע ווירטואלי במ"ת של מעשה החורג מאוד מגבולות המוסר האישי יגרור אחריו חרטה אישית על המעשה בלי קשר להפרדת דמות שחקן או להשלכות האירוע הלאה בחיי הדמות. כיוון שאנחנו אכן לא "בני זונות מגעילים" מעשה כזה יטריד אותנו תמיד באיזו שהיא רמה, גם אם נניח את האשנה על כתפי הדמות. יש מעשים שגם שחקני תפקידים מנוסים וותיקים פשוט יסרבו לעשות מתוקף המוסר האישי שלהם. אצלי זה כל הקשור בפשיעה מינית, מהקל ביותר - הטרדת מלצרית בפונדק- ועד הגרוע ביותר- אונס קטינים זה סובייקטיבי אבל (לדעתי) תמיד קיים אצל אחרים זה יכול להיות משהו שלי למשל אין כל בעיה איתו כמו עינויים בקבוצות שרוב הדמויות נוטות לכיוון המוסרי, למרות שאין לי בעיה עם עינויים- ביצוע וצפייה בביצוע - אני עדיין אנסה למתן את האלמנט הזה במשחק אם אחת הדמויות תפנה לדמות המענה שלי בבקשה להפסיק. זה מקדם דינמיקה קבוצתית טובה יותר ומקדם את המשחק לכיוון העומק האישי של הדמות שלי בלי להרוס את ההנאה מהמשחק עבור השחקנים האחרים. בקבוצות שרוב הדמויות נוטות לכיוון הלא מוסרי סביר להניח שהדמות שלי תענה את הדמות האחרת שעברה על איזה סעיף בקוד המוסרי שלה. מה לעשות, בקבוצות לא מוסריות דמויות עלולות למות בקצב הרבה יותר גבוה כיוון שמוסר הוא גם אחד הגורמים לגיבוש החברתי וכאשר הדבק החברתי הזה יורד אין הרבה מה שיחבר את האינדיבידואלים השונים מלבד אנטרסים אישיים ואילו מאבדים מטעמם כאשר סדן העינויים המפתה קורא אל לב האינקוויזיטור... או משהו בסגנון, העיקר שהסנטימנט הראשי הובהר. נ.ב בלופרינט- אם תוכל לספק כאן את המילה העברית לסנטימנט - פרחה מזכרוני נ.ב.ב Dumarius- עם כל ההערכה שלי לרגשותיך הסוערים, בכל זאת, נסה לא לקלל בפורום. במדיה המבוססת כולה על כתב ראוי לשמור יותר על תרבות דיבור וקל יותר לעשות זאת כיוון שאין "פליטות פה" או לפחות יש הרבה פחות כאילה.

Dumarius

New member
זה כבר משהו אחר

נכנסת לדינמיקה קבוצתית ויחסים בתוך הקבוצות-זה כבר נושא אחר לגמרי. באשר לקללות-על אף שזה אכן יותר מכובד לכתוב בשפה יפה ויותר יאות, אני מרגיש שאני צריך לכתוב כשם שאני מדבר, ולצערי אני אדם גס. אם יש לי רגשות כלפי אחד מחברי הפורום, אני אבטה אותם כמו שהייתי מבטה אותם אם היינו מנהלים שיחה פנים מול פנים. ובכל זאת אני מתנצל על הבוטות, ואשתדל להפחית בה להבא. אך זה כבר לא קשור לדיון.

BluePrint

New member
Sentiment: רגש \ חוש.

כנראה שכוונתך היא רגש מכיוון שהיא מתייחסת לדמות.

Soul Cake Duck

New member
אני ודמויות רעות

הרבה אנשים אוהבים לשחק דמויות אנוכיות או ממש אכזריות, ולו בשביל לפרוק קצת לחצים. יש לי ידיד שאומר שהוא משחק אך ורק דמויות רעות, וזה מתבטא במערכה הנוכחית, שם הדמות שלו אמנם לא רעה ממש ועם ערכי כבוד מפותחים, אבל נוטה לתוקפנות, אנוכיות מעטה, ולעתים אכזריות של ממש. גם אני נהנה לפעמים לשחק דמות תחבולנית במיוחד, שאין לה כל רגש חמלה על "חבריה" ורק מחפשת את הדרכים להפיק את מירב התועלת מהן. זה מאפשר לי לגחך קצת מאחורי הגב של מישהו. זה עוזר כשאתה טיפוס שלא מחזיר שישיית לחמניות קטנות כשאתה מגלה בקופה שהן עולות יותר מעשרה ש"ח, מסיבה לא מובנת, פשוט כי לא נעים לך. אני גם עשוי ליהנות ממשחק דמות זדונית ופסיכופתית באופן מוקצן, לזמן קצר. לא כל יום יוצא לך לצחוק צחוק מטורף וללחוץ על הכפתור האדום שמחריב את חצי מנהטן. אבל מילות המפתח הן "לזמן קצר". לטווח הארוך... אני משתדל להיכנס חזק לדמות שאני משחק. אני אהיה מסוגל, אחרי הכנה מנטלית מסוימת, לשחק היטב דמות של רוצח-אנס, או מכה ילדים שיכור. אבל זה יעשה לי דברים לא טובים, ולא מן הנמנע שאלך עם זה רחוק מדי ואפחיד קצת את חברי למשחק. הנקודה היא, דמות רעה צריך לשחק עם מידה מסוימת של הקצנה, אפילו הגחכה, או שמשחק התפקידים חייב להיות רדוד. האופציה השלישית חושפת צדדים מכוערים באישיות שצריך לשאול את עצמנו אם אנחנו באמת רוצים לגלות.

Nihau

New member
ראה התגובה שלי לDumarius + הערה

אתעצל קשות ואפנה אותך לתגובתי הנ"ל לDumarius בשביל רוב ה"בשר" בהודעה אבל אוסיף הערה אחת נוספת. הנקודה היא, דמות רעה צריך לשחק עם מידה מסוימת של הקצנה, אפילו הגחכה, או שמשחק התפקידים חייב להיות רדוד. מפריעה לי המילה "צריך" ומפריעה לי ההגבלה של משחק הדמות לקומיות או רדידות. אולי במקרה ספציפי שלך זה מוצדק- מפאת החשש, המוצדק, לאישיותך אתה תעדיף לשחק כך אבל גם לדמויות "רעות" יש לרחוש כבוד כפוטנציאל משחקי מאתגר ומרתק. הצעת פשרה ידידותית: השה"מ יגביל משחק של דמויות "רעות" לשחקנים בעלי ההפרדה הטובה ביותר בינם לבין הדמות, או למשחקים בעלי טווח קצר- חד פעמיים או דב"שים אם אין ברירה. השחקנים המשחקים דמויות "רעות" יהיו קשובים לבעיות קבוצתיות עקב סגנון המשחק ויעזרו לשאר השחקנים להתמודד עם זה בעזרת metagaming.

אגב..

אני שחקתי פעם אדם [גנב רמה 9] [לוחם רמה 2] [רוצח רמה 3] רמה 14... וזה היה כיף לא נורמלי במיוחד.. במיוחד כשיש מלחמה בין שתי ארצות ואתה צד את המפקדים והגיבורים של האצץ האויבת... XD

אנשים רעים באמצע הדרך

המחשק הנפוץ יחסית של "רשע ומגניב" לא מעיד על רוע של ממש - סתם על חוסר דמיון ומידה מסויימת של טיפשות. בסופו של דבר ה"רוע" שהרבה שחקנים מאמצים לעצמם הוא די בנאלי, ילדותי, וכלל לא מעניין. רעים יכולים לעשות דברים מגניבים שהטובים לא יכולים? ההגיון הזה עובד אולי ב"דובוני איכפת לי", בו ה"טובים" הם חבורת פייגלעך חידלי-אישים, אבל אל תשכח שגם "ספחת" היצור השעיר בעל חוטם החזיר שמסתובב ואומר "אני רשע, אני רשע" הינו נלעג לא פחות. דמויות "מרושעות" כמו רייסטלין וחניבעל הקניבל אינן מעניינות במיוחד - הן צפויות, בנאליות, ומושכות תשומת לב באמצעות טריקים זולים. ה"רשע האפל" לא הרבה יותר מעניין מה"צדיק" עם מקל המטאטא שתקוע לו בתחת. בלשחק כל מיני דמויות רשעיות שעושות מעשי זוועה אין הרבה טעם - מדובר בפעילות די פאתטית, אך אין להפוך את הסיבה והמסובב - מי שמדמיין להנאתו כל מיני מעשי טבח והתעללות חסרי פשר, איננו הופך כתוצאה מכך לדפוק - משהו דפוק אצלו כבר קודם. אישית, כבר העפתי בזמנו שחקן חדש שביקש לשחק "דמות אפלה וזדונית", ושלחתי אותו להתבגר בגן הילדים הקרוב - כמנחה, אין לי סבלנות לאנשים שמנסים לפרוק במשחק כל מיני תסכולים עלובים. מה שכן, קבוצת משחק היא לא מועדון החיבוקים של ברני הדינוזאור, ואין שום סיבה שכל הדמויות ישבו ויביאו בוסות אחת לשנייה וילטפו לעוברי אורח את הגב - במצבים שונים אנשים משקרים, מרמים ומלשינים, רבים ומתפייסים, ושומרים בכיס כל מיני דברים שלא אמורים להיות שם. אם דמות במשחק משקרת במצח נחושה לדמות אחרת או מזיקה למישהו ביודעין, אכן לא מדובר במעשה טוב, אך הדבר לא הופך את הדמות לרשע מרושע או מחייב את כתיבת התואר "רשע" בדף הדמות שלה. שיטת הנטיות הדפוקה של מו"ד די מקלקלת את הפרטים הקטנים הללו, אך אף אחד לא מכריח אותנו להשתמש בה, על אחת כמה וכמה *לחשוב* באמצעותה.

מסכים 100% !

אני ביטלתי את נושא הנטיה . אמרתי לשחקנים שלי תהיו עצמכם פשוט ! . . . והם לא דובנוי אכפת לי ! - תאמין לי ! ! !

למעלה