דמויות רעות.

DDN

New member
הגובלין היהודי.

בהארי פוטר, הגובלינים הם שומרי הבנק, מלווים בריבית וכו'. כולם יודעים שהם מתעסקים טוב עם כסף. בתעשיה הגובלינית מדפיסים חוברות של מו"ד 3 ורצים סביב השעון בשביל למצוא פטנטים, חידושים ועזרי ק20 לדוברי עברית. גובלין אחד גם עורך עיתון משחקי מחשב מכובד. כל אלה, עבודות מכובדות

DDN

New member
אני קטנוני. אני מודה.

החיים קשים, ולא תמיד מקבלים מה שרוצים.

PUMI for ever

New member
זה הכל תלוי בשה"מ האמת,

על איזה מספרים אתה מדבר בדיוק? לא ראיתי אזכור אחד על סטטיסטיקה ו\או יחס של גובלינים מפרי חוק לגובלינים שמרוויחים את שכרם בכבוד. כמו שהכותרת אומרת, כל העניין תלוי בשה"מ, אם הוא קבע שהגובלינים נחשבים לאויבים ולא משנה מה, ככה יהיה. לעומת זאת, אצלי בעולמות, הגובלינים הם לא מפרי חוק, ורובם שומרי סדר - כמובן שיש את היוצאי דופן, אבל שוב - יש מספיק בני אדם רשעים גם כן. *ולקטנוניים שמביניכם* זה בסדר שאתם מאמינים לסטיגמות, ומשחקים איך ש-WIZARDS הגישו את החוקים, אבל אין מספרים שאפשר להתעלם מהם [אלא אם כן זה משהו שאני לא יודע עליו].

סנדרין

New member
אני מסכימה ../images/Emo45.gif../images/Emo142.gif

עוד משהו: אדם טוב יכול לעשות מעשה רע, למרות שאני מאמינה שהוא לפחות ירגיש אשם אחרי זה. ואדם 'רע' יכול לחזור למוטב.

סנדרין

New member
שחקנים שלא מסתדרים בלי נטייה,

או שלא הפנימו את המשחק, או שמשחקי תפקידים הם לא התחביב הנכון בשבילם. כשאני משחקת, אני מעמידה את הדמות במרכז. מה שקורה לה מעניין אותי יותר משאר הסיפור, ואני מקדישה מחשבה ותשומת לב לתגובה שלה לדברים ולהתנהגות שלה במצבים יוצאי דופן. אולי יש בזה משהו קיצוני, אבל לשחקן שצריך נטייה כדי לדעת לשחק את הדמות שלו לא יהיה מקום בקבוצה שלי. כבר שיחקתי עם כאלה, אבל כשחושבים על זה, היינו די מתחילים, ולמרות שאת הנטיות לא אף פעם לא אהבתי, היו לי טעויות מאוד גדולות משלי ><. לעיתים קרובות, אגב, זה סוג האנשים שבונה דמות כהקצנה ולא כבן אדם. הוא בדרך כלל משחק אותה באותה הדרך בכל סיטואציה, וההשפעה של אירועים קשים עליה מזערית באופן חשוד. או, לא-בהכרח-לחלופין, יש את אלו שמשחקים קריקטורות שקופצות מתוך ספר החוקים: גמד, אלף, עלמה במצוקה, אביר אמיץ וקוסם-אפל-מאגניב. כמו במשחק ה*משעשע* שיצא לנו להתקל בו באייקון ><.

DDN

New member
על טוב, רע, מוסר ושטחים אפורים.

קודם כל, לדעתי הכנה משחק הוא משחק. יש את אלו שבשבילם הדמות במשחק התפקידים הוא לשחק מישהו שהם בחיים לא יוכלו להיות או להתנהג כמוהו. מישהו שיודע ומוגבל על ידי מוסר אישי אז הוא "פורק עול" בעולם דמיוני. כעיקרון, אני גם לא שש לתת לשחקנים שלי לשחק דמויות "רעות". אני מבטל דבר ראשון את הצרה שנקראת "נטייה" ומבקש מהם לענות על לפחות 24 השאלות (השאלון הקצר) כדי לקבל מושג של הדמות. דמות של קוסם שרוצה להשתלט על העולם ולהפוך לאל לא תתאים לי. אני לא חושב שמי שמשחק דמות רעה במשחק סופו להפוך לאחד כזה. מה שכן, אני רוצה להעביר ביקורת (דבר שהבלש עשה לפניי בדיון הזה, ואני עשיתי לפני זמן רב בדיון אחר בנושא) על תפיסת ה"טוב הלפלף" וה"רשע המגניב". שטויות במיץ! עצוב לי לראות איך רואים היום את הדמות הטובה מול הדמות הרעה.

למעלה