דלתות ותעודות...

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך
תעודות פותחות דלתות וזו כל התורה על רגל אחת

80% מהתארים באוני' אינם פרקטיים, ועדיין המון לומדים אותם, כי הם מפתחים כישורים כאלו ואחרים ונותנים לך פתח להכנס לתפקיד ראשון ואחכ אתה כבר מתקדם.
אבל אילולא התעודה, ככל הנראה לא היו מקבלים אותך.

התעודה מהווה בסיס סף, סינון ראשוני שבלעדיו אתה לא עובר ואז דורך במקום.
הדבר נכון לרוב המכריע. בודדים יצליחו בלי התעודה, כאלו שיש להם אבא עשיר/פרוטקציה בחלונות הגבוהים/כישורים יוצאי דופן שהתגלו, אבל, שוב, אלו המיעוט. רובנו, מה לעשות, זקוקים לתעודה כדי להצליח.

לי יש תואר שני בדיפלומטיה, והעיסוק שלי הכי שונה ממשרד החוץ ושות', אבל יש לי תעודה, שהכניסה אותי לתחום מסויים, תאפשר לי להוכיח את עצמי ומפה השמיים הם הגבול.

אז כן, תעודה היום היא הכרחית.

ובנימה אחרת, התלמידה שלך מעולם לא הייתה במסגרת? עד איזה גיל ניתן להיות בחינוך ביתי?

dify

New member
אני מעדיפה הוכחות בשטח על פני הצהרות כלליות

בדיוק בגלל שאני חושבת שזה הרבה יותר נפוץ משנדמה.. :)

היא לא תלמידה שלי, היא הבת המאומצת-לא-רישמית-שלי :)))
והיא היתה במסגרת חינוך בייתי עד גיל 18 (באישור מסודר כמובן).

והנה ההוכחה הכי חותכת שאת יכולה למצוא

זה הכי רחוק מהצהרה כללית.

הילדה המסכנה הזו שהייתה בחינוך ביתי לא יכולה לעשות דבר, ולכן עכשיו, מאפס, היא משלימה ת. בגרות, כי היא מבינה שבלי התעודה היא לא יכולה לעשות דבר וכדי להתקדם, כדי שתיפתח לה דלת, כל דלת, היא חייבת, כצעד ראשון, את התעודה הנכספת.

עכשיו, התעודה לא תיתן לה דבר מעבר לקרש קפיצה נוסף למדרגה הבאה שהיא תואר ראשון, שגם הוא כבר לא מספיק היום, ואז היא תמשיך לתואר השני.

שוב, כל צעד גדול מתחיל בצעד קטן שנקרא ת. בגרות.

dify

New member
זו לא הוכחה בכלל.. להיפך

הלא אני מעלה את השאלה פה בדיוק בגלל שאנחנו תוהות כמה זה באמת ישנה משהו לעתידה.

מבחינתנו כרגע זה בבחינת- לא יזיק לה אז למה לא לעשות. אבל תכלס, היא בחורה מאד מאד אינטלגנטית (לאור הצלחתה בבגרות במתמטיקה היום, ללמוד לבגרות 4 יחידות מתמטיקה בלי רקע קודם בשבועיים וחצי! בחיים לא ראיתי דבר כזה! היא ללא ספק מבריקה באופן מיוחד) ולכן היא נהנית מהאתגר ועושה אותו בקלות ובחברותא איתנו :))))

אבל, תכלס, אין לי בכלל צל של ספק שהיא תצליח בכל דבר שתרצה לעשות, או כמו שאמרתי לה- אם היינו יודעות מה היא רוצה לעשות, היינו מכוונות את כל הכוחות לשם. בינתיים, עד שיהיה לה משהו כזה, אין נזק מבחינתה בלנצל את הזמן כדי ללמוד, זו הנאה וסיפוק בפני עצמו. האם זה ישנה לה משהו בעתיד מבחינה כלכלית-מקצועית? אולי כן ואולי לא. מי יודע.

supersonic777

New member
הכל אפשרי,כל האופציות פתוחות...היא צעירה...

צריכה לקבל החלטות נכונות,וזה לא פשוט...
פעם האדם לא יכול היה להגיע לירח...
"צעד קטן לאדם..."

supersonic777

New member
הי,אפשר,אך קשה.היום,עם תואר ראשון אין מה

לעשות...בעיקר אם זה תואר לא פרקטי.
קורסים,למשל,זה פתרון טוב...

קורסים אינם באים במקום תעודות

הם לא מהווים תחליף לתעודה, אבל הם כן יכולים להוות תוספת טובה לתעודה. לצד, ולא במקום.

לי יש תואר שני, ואחריו עשיתי לימודי תעודה של שנה וזה בהחלט משלים בצורה טובה.

supersonic777

New member
לי אין תארים!לא לכל אחד מתאים ללמוד...

אני עובד,נכון,לא יכול להתקדם מקצועית,אבל לא מחליף גם אם ארוויח כפול...!
יש דברים שלא נמדדים בכסף!

אבל יש לך תעודות למשל

להנדסאים לרוב אין תואר אבל יש תעודה .. הלימודים אגב לא קלים בכלל לעיתים אף יותר קשים

אדם בלי תעודות ובלי תואר (או זה או זה) זה משהו שחסר

supersonic777

New member
ברור,שבלי תעודה מקצועית אי אפשר להתקבל לשום

עבודה,אלא עבודות בלתי מקצועיות...

בעיני זה מאוד עזר-אנשים מתייחסים אלייך שונה

כשיש לך תעודה ביד, זה מראה רצינות ומקצועיות.
בפועל הלימודים שלי תרמו לי מאוד אבל בתכל"ס הלימוד האמיתי היה רק בשלב של העבודה המעשית שהייתי בפועל בגן.

לא לימדו אותי דברים משמעותיים כמו התמודדות עם הורים, איך לדבר איתם בצורה נכונה, איך לעבוד בשיתוף פעולה עם צוות וכו' וזה משהו שממש נאלצתי לחוות וללמוד בעצמי.

אני חושבת שלולא התעודה-לא היו מקבלים אותי לעבודה בגנים במיוחד שהמראה שלי הוא מראה מאוד צעיר וזה מטעה אנשים.

sweetdreams

New member
תעודה היא לא רק פיסת נייר

עומדת מאחוריה הכשרה מסויימת, בין אם ישירה ובין אם עקיפה למה שאת הולכת לעסוק בו.

עכשיו, נכון שיש מקרים יוצאי דופן של אנשים מוכשרים שיסתדרו גם ללא זה. אבל הדוגמאות הסינגולריות תהיינה קיימות בין אם תהיינה קיימות תעודות בעולם ובין אם לא, כך שהן פחות רלוונטיות לדיון.
השאלה האמיתית היא מה נכון למקרה הגנרי. וכאן, אם נחשוב באופן כללי, אני לא חושבת שזה לגמרי מוזר לדרוש מבנאדם שיעבור תהליך למידה מסוים שאמור להקנות לו כלים ורקע לפני שהוא ניגש למלא תפקיד מקצועי.
קיצורי דרך הם זכויותיהם של יחידי סגולה, אבל לרובינו הדרך להצלחה תהיה כרוכה בהשקעה מצידנו, שזה לכשעצמו מהווה ערך עבודה נכון, ואני לא חושבת שזה יותר מדי מקצועי להקל ראש ו״לחפף״ בדרך הזאת.

supersonic777

New member
תואר בפסיכולוגיה,למשל,היא פיסת נייר לפח אם...

לא ממשיכים לתואר שני לפחות...

אצלי היא היתה קריטית

אני עושה דוקטורט וכרגע רוצה להשאר באקדמיה ולעסוק במחקר, כך שמן הסתם הייתי צריכה תואר ראשון (ודוקטורט).
במחשבים, למשל, זה הרבה פחות משמעותי בעיניי. גם כי אפשר ללמוד לבד וגם כי הרבה פעמים מה שלומדים בתואר די מנותק מהכלים שצריך לעבודה כך שבכל מקרה צריך ללמוד מחדש. אנחנו מכירים מישהו שאין לו שום הכשרה רשמית והוא מאוד מבוקש ועובד עבור החברות הכי נחשבות בארה״ב. מצד שני, צריך להיות מאוד מוכשר ובעל הרבה מוטיבציה כדי ללמוד ולהוכיח את עצמך בלי תואר. ותואר מאוניברסיטה נחשבת ללא ספק פותח דלתות שנותנות לך הזדמנות להוכיח את עצמך.

האם..

התחום שלך מחייב דוקטורט?
אגב יאיר לפיד התקבל ללימודי דוקטורט בלי תואר שני (נדמה לי)

זה היה מקרה מאוד מיוחד

והם ספגו הרבה ביקורת על זה. וגם כשזה אפשרי, זה עדיין הרבה, הרבה יותר קשה.

וכן, כדי לעבוד במחקר באקדמיה חייבים דוקטורט. אבל אני אוהבת ללמוד, אז ממש לא מתלוננת

nate2000

New member
יש מה שנקרא מסלול ישיר לדוקטורט

ועדיין זה מחייב רישום למוסמך ועוד כמה וכמה מטלות. יש לי מכרים שהצליחו לעבור ויש כאלה שלא. מי שלא הצליח המשיך עם המוסמך ורק אחר כך עבר לדוקטורט

ישיר לדוקטורט זה פשוט תואר שני+דוקטורט ביחד

זה לא במקום תואר ראשון.

ככה הרוב המוחלט של המסלולים (בתחום שלי) בארה״ב, וזה באמת גם מה שאני עושה.

למעלה