דלק קבוצה

dw

Well-known member
מנהל
מה זה ייתן לך אם הדירוג יעלה ל A?
הריבית עולה והתשואה על האגחים של דלק כבר מתחילים להיות פחות מעניינם ולא משנה באיזה דירוג הם. לדעתי לא נראה יותר את מחירי השיא של האגחים של דלק.
אני חושב שאז הם יכנסו לתלבונד.
אגחים סולידיים, מדורגים A ומעלה, הם קנדידטים נהדרים לתיק סולידי.
שם בתיק ושוכח.

yair24

Member
טוב נו קניתי הבוקר את אגח לו של דלק... כמעט 6% תשואה וכל הקליברים של הפורום מחזיקים אז גם אני יכול לשים שם כמה לירות...
קיויתי לראות אגחים בקידומות של 7X אבל כנראה שזה כבר לא יקרה במשבר הזה...

dw

Well-known member
מנהל
טוב נו קניתי הבוקר את אגח לו של דלק... כמעט 6% תשואה וכל הקליברים של הפורום מחזיקים אז גם אני יכול לשים שם כמה לירות...
קיויתי לראות אגחים בקידומות של 7X אבל כנראה שזה כבר לא יקרה במשבר הזה...
נו נו, קידומת 7X לאגחים של דלק?
מישהו פה היה די אופטימי (או פסימי מבחינת משקיעי דלק, תלוי מאיזו זוית מסתכלים על זה)

כדי שאגחי דלק יחטפו זפטה לעבר 7X צריך שהחיזבאללה יתאמצו קצת יותר לטווח גם את לוייתן ולא יסתפקו רק בכריש
צבי יחזקאלי: "המל"טים משטח לבנון היו בלון ניסוי" | חדשות מעריב (maariv.co.il)
אם מפוצצים את אסדת לוייתן אז המניה של ניו מד כמובן תעשה בנג'י, אם כי כנראה פחות מהפנטזיות, כי זה לא טוטל לוס ואפשר לתקן אותה תוך שנה, לכן הנכס של נושי דלק לא יתאפס. יהיה שווה פחות אמנם אבל עדיין תשובה ישלם לנו מלא מלא כי הוא יודע ששקל אחד שהוא מפספס לנו ואנחנו מחלטים לו את העסק :p

בנוסף להשמדה של אסדת לוייתן בשביל אגח ב 7X צריך צרות גם אצל איתקה. OK. זה יכול לקרות אם מחיר הנפט ירד חזק, נגיד בתרחיש קורונה מחודשת והשבתת טיסות ונסיעות. הנפט ממילא די יקר כיום וכמו כלום יכול גם להחתך בחצי, ועדיין לא יסחר בשפל. בכזה מקרה הלכו פנטזיות ההנפקה ואז אם תשובה לא מביא לנו כסף הנושים יחלטו לתשובה את העסק. עוד אפשרות זו קריסה כוללת בשווקים, מכל סיבה שהיא, שתגנוז את פנטזיות ההנפקה.

להצליח לקבל גם הפצצה של לוייתן וגם צרות באיתקה? אפשרי, לא אומר שלחלוטין לא יכול לקרות, אבל הסיכון די נמוך.
בשביל סיכון כזה נמוך לקבל 6% שיקלי? וואלה, נראה לי לא רע בכלל בכלל, ולכן האגחים אצלי בתיק ולא חולם למכור.
אפילו כבר בקושי בודק מה קורה איתם.

למי שזה נראה תרחישי אימים אז אוכל לספר שפגשתי מישהי ביום חמישי, מישהי שלא מבינה כלום, ואחרי ששמעה שאני מתעסק עם פיננסים שאלה על השקעה זהירה יחסית והצעתי אגחי דלק (סידרה לא', שזה הכי קצר והכי פחות תנודתי, נכון, גם עם פחות תשואה, ככה זה בחיים, אין מתנות חינם, אנשים שלא מבינים יותר פחדנים ומעדיף לא לרגש אותם). היא ויתרה כי לשיטתה המערכת הפיננסית העולמית תקרוס בשנים הקרובות. OK. אני חושב שהיא קצת מטורללת אבל למי שמניח קריסה בשווקים אז חוץ מאגח ממשלתי קצר AAA אין הרבה אלטרנטיבות (ואפילו זה היה נראה לה מסוכן ( נו נו, ואז מה נגיד על אגח קונצרני BBB של תשובה הגמבלר? :LOL: ) ולכן משאירה הכל במזומן, לדעתי חבל כי לפחות אפשר לקבל טיפה ריבית אבל זה כסף שלה, בחירה שלה)

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
נו נו, קידומת 7X לאגחים של דלק?
מישהו פה היה די אופטימי (או פסימי מבחינת משקיעי דלק, תלוי מאיזו זוית מסתכלים על זה)

כדי שאגחי דלק יחטפו זפטה לעבר 7X צריך שהחיזבאללה יתאמצו קצת יותר לטווח גם את לוייתן ולא יסתפקו רק בכריש
צבי יחזקאלי: "המל"טים משטח לבנון היו בלון ניסוי" | חדשות מעריב (maariv.co.il)
אם מפוצצים את אסדת לוייתן אז המניה של ניו מד כמובן תעשה בנג'י, אם כי כנראה פחות מהפנטזיות, כי זה לא טוטל לוס ואפשר לתקן אותה תוך שנה, לכן הנכס של נושי דלק לא יתאפס. יהיה שווה פחות אמנם אבל עדיין תשובה ישלם לנו מלא מלא כי הוא יודע ששקל אחד שהוא מפספס לנו ואנחנו מחלטים לו את העסק :p

בנוסף להשמדה של אסדת לוייתן בשביל אגח ב 7X צריך צרות גם אצל איתקה. OK. זה יכול לקרות אם מחיר הנפט ירד חזק, נגיד בתרחיש קורונה מחודשת והשבתת טיסות ונסיעות. הנפט ממילא די יקר כיום וכמו כלום יכול גם להחתך בחצי, ועדיין לא יסחר בשפל. בכזה מקרה הלכו פנטזיות ההנפקה ואז אם תשובה לא מביא לנו כסף הנושים יחלטו לתשובה את העסק. עוד אפשרות זו קריסה כוללת בשווקים, מכל סיבה שהיא, שתגנוז את פנטזיות ההנפקה.

להצליח לקבל גם הפצצה של לוייתן וגם צרות באיתקה? אפשרי, לא אומר שלחלוטין לא יכול לקרות, אבל הסיכון די נמוך.
בשביל סיכון כזה נמוך לקבל 6% שיקלי? וואלה, נראה לי לא רע בכלל בכלל, ולכן האגחים אצלי בתיק ולא חולם למכור.
אפילו כבר בקושי בודק מה קורה איתם.

למי שזה נראה תרחישי אימים אז אוכל לספר שפגשתי מישהי ביום חמישי, מישהי שלא מבינה כלום, ואחרי ששמעה שאני מתעסק עם פיננסים שאלה על השקעה זהירה יחסית והצעתי אגחי דלק (סידרה לא', שזה הכי קצר והכי פחות תנודתי, נכון, גם עם פחות תשואה, ככה זה בחיים, אין מתנות חינם, אנשים שלא מבינים יותר פחדנים ומעדיף לא לרגש אותם). היא ויתרה כי לשיטתה המערכת הפיננסית העולמית תקרוס בשנים הקרובות. OK. אני חושב שהיא קצת מטורללת אבל למי שמניח קריסה בשווקים אז חוץ מאגח ממשלתי קצר AAA אין הרבה אלטרנטיבות (ואפילו זה היה נראה לה מסוכן ( נו נו, ואז מה נגיד על אגח קונצרני BBB של תשובה הגמבלר? :LOL: ) ולכן משאירה הכל במזומן, לדעתי חבל כי לפחות אפשר לקבל טיפה ריבית אבל זה כסף שלה, בחירה שלה)
מסתבר שלא כ"כ פשוט היה ליירט את המלטים.
נקווה שלא נגיע למצב של בדיקת עמידות שווי נכס ניו מד בתרחיש השבתת האסדה |הלוואי|

כך התקשה חיל האוויר בהפלת הכטב"מים של חיזבאללה מהאסדה - וואלה! חדשות (walla.co.il)

Reem88

Well-known member
קבוצת דלק נסחרת בתנודתיות של אופציית מעוף, לא מצליח להבין למה זה ככה, זה יכול להרתיע הרבה גופים גדולים.

Reem88

Well-known member
לא רואה צהלה בשוק כמו ש DW ציפה, השוק מגיב דיי באדישות.

תפנק אותו בלינק :)

• Like
Reactions: dw

dw

Well-known member
מנהל
לא רואה צהלה בשוק כמו ש DW ציפה, השוק מגיב דיי באדישות.

תפנק אותו בלינק :)

תודה על הקישורית.
אבל... הישג חשוב???

האמת? אני אפילו נעלב מהתגובה המביכה של עידן.

הדירוג עלה בסהכ ל +bbb וזה לגמרי מאכזב מבחינתי. אני כנושה ציפיתי לדירוג a, כמו בזן, בהתחשב ביומרה להיות חברה חזקה.

חזקה עאלק.
תשובה נשאר גמבלר ובגלל זה הדירוג נשאר נמוך.

Reem88

Well-known member
נכון, זכור לי משהו שהעלו ריבית בגלל שהדירוג ירד, אם כך העלאת הדירוג לא טובה :)

dw

Well-known member
מנהל
האם הריבית של סדרות לא לד צפויות לרדת?
...עד אחוז שלם
אני חושב שהריבית הנוספת היתה רבע אחוז בלבד:

Reem88

Well-known member
לא ראיתי הודעה על הורדת הריבית בעקבות העלאת הדירוג.

dw

Well-known member
מנהל
אני מכיר את ירון. הוא די אופטימי על דלק.
שים לב שאין התייחסות לדירוג הנמוך של איתקה (B) כך שלצפות שמשקיעים יסכימו לסכן כספם על אקוויטי לפי שווי מפולפל של 6B$ , שעלול להיות מחולט ע"י הנושים, זה, איך לאמר בעדינות? אופטימי משהו.

אם יצליחו להנפיק אקוויטי של פירמה המדורגת B לפי 3B$ זה יהיה הישג די יפה, ויסייע לצמצם את הסיכון שחברות הדירוג עדיין רואות בדלק קבוצה ( +BBB)
נכון לעכשיו "ההישג החשוב" שמספר עידן הוא די מינורי.
אפילו ל A מצ'וקמק, שזה הדירוג של בזן, חברה לישראל, אלון ריבוע או אשדר, דלק לא מצליחים להגיע. בושה.
לא רק אני סקפטי, גם השוק, ולראיה התשואה הגבוהה יחסית שאגחי דלק עדיין נסחרים בה.
סיפורים על הנפקה אנחנו שומעים כבר הרבה זמן. רוצים לראות ביצוע בפועל.

soudry

Member
נדרשת העלאת דרוג גם על ידי מעלות כדי שהריבית תרד במחצית האחוז. העלאות דרוג נוספות יורידו את הריביות במחציצ אחוז נוספת לאלה ששררו ב 2019

למעלה