נו נו, קידומת 7X לאגחים של דלק?
מישהו פה היה די אופטימי (או פסימי מבחינת משקיעי דלק, תלוי מאיזו זוית מסתכלים על זה)
כדי שאגחי דלק יחטפו זפטה לעבר 7X צריך שהחיזבאללה יתאמצו קצת יותר לטווח גם את לוייתן ולא יסתפקו רק בכריש
צבי יחזקאלי: "המל"טים משטח לבנון היו בלון ניסוי" | חדשות מעריב (maariv.co.il)
אם מפוצצים את אסדת לוייתן אז המניה של ניו מד כמובן תעשה בנג'י, אם כי כנראה פחות מהפנטזיות, כי זה לא טוטל לוס ואפשר לתקן אותה תוך שנה, לכן הנכס של נושי דלק לא יתאפס. יהיה שווה פחות אמנם אבל עדיין תשובה ישלם לנו מלא מלא כי הוא יודע ששקל אחד שהוא מפספס לנו ואנחנו מחלטים לו את העסק
בנוסף להשמדה של אסדת לוייתן בשביל אגח ב 7X צריך צרות גם אצל איתקה. OK. זה יכול לקרות אם מחיר הנפט ירד חזק, נגיד בתרחיש קורונה מחודשת והשבתת טיסות ונסיעות. הנפט ממילא די יקר כיום וכמו כלום יכול גם להחתך בחצי, ועדיין לא יסחר בשפל. בכזה מקרה הלכו פנטזיות ההנפקה ואז אם תשובה לא מביא לנו כסף הנושים יחלטו לתשובה את העסק. עוד אפשרות זו קריסה כוללת בשווקים, מכל סיבה שהיא, שתגנוז את פנטזיות ההנפקה.
להצליח לקבל גם הפצצה של לוייתן וגם צרות באיתקה? אפשרי, לא אומר שלחלוטין לא יכול לקרות, אבל הסיכון די נמוך.
בשביל סיכון כזה נמוך לקבל 6% שיקלי? וואלה, נראה לי לא רע בכלל בכלל, ולכן האגחים אצלי בתיק ולא חולם למכור.
אפילו כבר בקושי בודק מה קורה איתם.
למי שזה נראה תרחישי אימים אז אוכל לספר שפגשתי מישהי ביום חמישי, מישהי שלא מבינה כלום, ואחרי ששמעה שאני מתעסק עם פיננסים שאלה על השקעה זהירה יחסית והצעתי אגחי דלק (סידרה לא', שזה הכי קצר והכי פחות תנודתי, נכון, גם עם פחות תשואה, ככה זה בחיים, אין מתנות חינם, אנשים שלא מבינים יותר פחדנים ומעדיף לא לרגש אותם). היא ויתרה כי לשיטתה המערכת הפיננסית העולמית תקרוס בשנים הקרובות. OK. אני חושב שהיא קצת מטורללת אבל למי שמניח קריסה בשווקים אז חוץ מאגח ממשלתי קצר AAA אין הרבה אלטרנטיבות (ואפילו זה היה נראה לה מסוכן ( נו נו, ואז מה נגיד על אגח קונצרני BBB של תשובה הגמבלר?

) ולכן משאירה הכל במזומן, לדעתי חבל כי לפחות אפשר לקבל טיפה ריבית אבל זה כסף שלה, בחירה שלה)