דלק קבוצה

Reem88

Well-known member
יש לך סימוכין לזה?
מצאתי שהריבית עלתה רק ברבע אחוז ועם ההעלאות הדירוג אני מעריך שזה יחזור חזרה לריבית המקורית קרי ירידה של רבע אחוז.

dw

Well-known member
מנהל
גרינפיס אינם שבעי רצון ממדיניות ממשלת ישראל המפרגנת מדי לטעמם את חברות הגז:

נו נו. הממשלה היא שותף בכיר בעסקי הגז הודות למיסים ותמלוגי ששינסקי שילכו ויעלו עם השנים.

בורסה 2008

Well-known member
איתקה מודיעה על תכנית רכישה עצמית של האג"ח שלה בהיקף של עד 10% מהמחזור(כ-62M$).

ראשית, זה מראה על החוזקה התזרימית של איתקה, למרות ההיקף הלא גדול, כשידוע שאיתקה רק סיימה רכישת ענק(סיקאר) והשתמשה ביתרות RBL של כ-750M$, אמורה להמשיך לבצע השקעות לא קטנות(כ-400M$ בשנה) וגם מתכוונת לחלק דיבידנד. כנראה שהחברה בטוחה מאד בתזרים החזק שלה בזמן הקרוב.

למרות ההיקף הלא גדול, אני משער שהכוונה היא לתמוך קצת באג"ח ובתשואה שלו שכבר הגיעה למעל 11%, כי זה מהווה משקולת לא קטנה על ההנפקה הצפויה.
נראה עד כמה השפעה יהיה למהלך הזה.

Reem88

Well-known member
איפה אפשר לראות את האג"ח הזה?
תשואה של 11% באג"ח של איתיקה? מוזר, למה הם מתמחרים אותו כאג"ח מסוכן?

dw

Well-known member
מנהל
איפה אפשר לראות את האג"ח הזה?
תשואה של 11% באג"ח של איתיקה? מוזר, למה הם מתמחרים אותו כאג"ח מסוכן?
כמדומני אגח איתקה מדורג B, כלומר חברה בהחלט עם סיכון.
לא טריביאלי להצליח להנפיק אקוויטי של חברה מסוכנת ועוד לפי שווי לא נמוך של 3B$ ומעלה, כפי שתשובה מקווה להשיג.
כפי שבורסה2008 רשם, ירידה בתשואה שמציע האגח תגדיל את האטרקטיביות למשקיע האקוויטי העתידי בהנפקה (כי אם אפשר לקבל 11% שנתי באגח למה לסכן כסף טוב על אקוויטי מסוכן? )

פה בת"א אנחנו הנושים מוכנים להסתפק בתשואה של חצי מזה. האם אנחנו טמבלים?
תשובה: יכול להיות :LOL: אבל צריך לזכור שלסדרות לה/לו יש עודף בטחונות ניו-מד, לא' די קצר וגם ל-לד' (ו-לא') יש קצת בטחונות ניו מד אם אינני טועה.
הנושים של דלק יוכלו לחלט גם את ניו מד וגם את איתקה (וגם שאר הנכסים, אבל הם כבר כסף קטן יותר) בתרחיש דיפולט ולכן אנחנו מוכנים להסתפק בתשואה "עלובה" של 5-6% (תשואה פנטסטית למי שחושב, כמוני, שניו מד ואיתקה הם לא כאלה עסקים גרועים, אפילו די טובים הייתי אומר)

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
אני חושב שלפחות חלר מהירידה החדה בחודשים האחרונים היא משיכת יתרות ה-RBL לטובת רכישת סיקאר ובעצם דחיקת נושי האג"ח אחורנית בתור.
לא שאני תופה להם איזו בעיה להיפרע, אבל הסיכון שלהם גדל. טוב עושה איתקה שמנצלת את המחירים האלה לרווחי הון ולהקטנת החוב היקר הזה.

בורסה 2008

Well-known member
בזמן האחרון דלק קבוצה נעה הרבה פעמים על פי התנודות התוך יומיות של הנפט. אני משער שיש מכונות וסוחרים שגורמים לדבר הזה, אבל יש גם משקיעים שחושבים שדלק קבוצה היא אף ורק נגזרת של הנפט, אז רק לצורך פרופורציה:
1. במחירים הנוכחיים של הגז בבריטניה והנפט מסוג BRENT, ובהנחת תפוקה שווה חביות ביחס של 65-35 לטובת הנפט, הכנסות איתקה מנפט וגז בערך שוות.
2. איתקה מגודרת לטווח הקרוב(לשנה הנוכחית) לפחות 60%, ובשנה שעברה גם הגיעה ל-70% מהתפוקה שלה.

זה אומר שמכל תזוזה של 1% בנפט, איתקה מושפעת בטווח זמן הקרוב מקסימום ב-0.2% ברמת ההכנסות שלה.
על זה צריך להוסיף שאיתקה היא רק חלק בדלק קבוצה ויש את חלק ניו מד שהוא בכלל מושפע קלות מאד מתזוזת הנפט, ואפשר להגיע למסקנה שתזוזות נפט בטווח זמן הקצר לא אמורות להשפיע באופן משמעותי מדי על תוצאות דלק קבוצה.
אני מאמין שהטריגרים הגדולים ביותר בדלק קבוצה יהיו הדוח הקרוב(שאמור שוב לשבור שיאים) ולאחריו הנפקת איתקה, שזה הנעלם הגדול.
DW אוהב להגיע שהנפקה ב-3B$ תהיה מוצלחת, אני אומר שאני מצפה ל-5B$ אך אסתפק גם ב-4.5B$. אני מאמין שאחרי ההנפקה, אם איתקה תמשיך לספק את הסחורה, השוק בלונדון כבר יתמחר אותה גבוה יותר.

יש עניין כמובן ואין המלצה

בורסה 2008

Well-known member
לדעתי אנחנו באירוע שהוא GAME CHANGER לאיתקה ולדלק קבוצה.
מחיר הגז בבריטניה סוגר היום ב-376$, כשאנחנו באמצע הקיץ שאמור להיות עוד החלק הקל השנה.
החוזים הבאים כבר מראים 427$ לספטמבר, 475$ לאוקטובר, 489$ לנובמבר ו-503$ לדצמבר.
רוסיה כל הזמן משחקת משחקים עם צינור הנורד סטרים, פעם עוצרת את האספקה כולה לצורך "תחזוקה" ועכשיו מאיימת לקצץ את החלק הארי של התפוקה שוב, ובאופן כללי המשבר הזה נראה רחוק מלהיגמר.
מחירים כאלה לאיתקה יכולים לתת לה הכנסות מגז של שנים רבות תוך מספר רבעונים, ותוך כדי גם אפשרות לגדר את המחירים המטורפים האלה לתקופות הבאות ולהבטיח רווחיות גבוהה מאד גם כשהמחירים ירדו. לפי חישוב שלי, עליה של 10 פני בגז הבריטי אמור להעלות את הכנסות איתקה בקצת פחות מ-20M$ ברבעון. עליה של 100 פני זה כבר 200M$ נוספים ברבעון אחד, ועליה של 200 פני זה כבר 400M$ נוספים ברבעון אחד. הכל לפני הגנות שיקחו כנראה יותר מ-50% מהתוספת.
אני חושב שהתנאים מבשילים בדיוק בזמן להנפקת איתקה שלדעתי תתפוס תאוצה מיד לאחר דוח הרבעון השני בסוף אוגוסט.
בינתיים מניית דלק ממשיכה לדשדש לה ולהתנהג מאד בצמוד לתנודות התוך יומיות של מחיר הנפט. לדעתי, זה יצטרך להיפרד בשבועות הקרובים.

יש לי כמובן עניין ואין המלצה :)

בורסה 2008

Well-known member
שברון עם כ-9% עליה בשישי ואקסון מובייל עם 4.5%.
יחד עם עליות בנפט, נקווה שדלק תתן עבודה בראשון.

yel5

Well-known member
אינדיקציות חזקות לתוצאות איתקה ב Q2.
לגבי Q3, מחיר גז בבריטניה מעל 300 יעשה לנו רק טוב.

Reem88

Well-known member

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
תוצאות מאכזבות מאד לדעתי מאיתקה, למרות שבמספרים מוחלטים הן מדהימות.

בורסה 2008

Well-known member
כמה פרטים קטנים וגדולים לדעתי:

קטנים:
1. הפקה ירדה ל-64K ביום בלבד למרות איחוד סאמיט וסיקאר בדוח הזה. זה נבע מעבודות תחזוקה שחבל שלא הודיעו לנו מראש עליהן.
מה שכן, הובהר שהקיץ זה הזמן הנכון לעבודות תחזוקה הן בגלל הימים הארוכים והן בגלל שהמחירים בקיץ אמורים להיות נמוכים יותר.

2. בשל עבודות התחזוקה- ירידה ל-199M בלבד הכנסות מגז לעומת 406M ברבעון הראשון, וזאת למרות ירידה לא קריטית במחיר הממוצע של הגז.
ירידה גם בהכנסות הנפט מ-498M ברבעון הראשון ל-475M ברבעון הנוכחי, וזאת למרות עליה יפה במחיר הברנט הממוצע.

3. הפסד מגידור יחסית קטן לעומת הרבעון הראשון וזה לא מסתדר לי עם הגידור, אלא אם ידעו מראש שההפקה תהיה קטנה והגידור הוא בהתאם, או שהגידור לא מתפרס באופן רציף על כל השנה ואז נראה הפסדי גידור גדולים יותר ברבעונים הבאים.

4. לא הוכר כל נכס המס של סיקאר ולכן רווח של 666M "בלבד" לעומת יותר ממיליארד אפשרי. יוכר כנראה בהמשך.

גדולים:
1. הנפקת איתקה עד הדוח הבא! תובל על ידי 2 בתי השקעות גדולים מחו"ל והצפי הוא למחיר של 5B$. אני מזכיר לכם שהיו כאן חבר'ה שליגלגו עליי שאמרתי להם לא לדאוג להחזר החובות של דלק קבוצה, ועוד חברה שדיברו על הנפקת איתקה ב-2B$ או 2.5B$ בתרחיש חיובי. תראו איפה אנחנו היום.

2. המשך פיתוחים של שדות סיקאר, בהם קאמבו ורוזבנק, מה שיעזור בניטרול המס החדש.

סך הכל, למרות הפספוסים הקטנים, העתיד נראה ורוד.

ursh

Member
שאפו לך .. תגידו אם הם חייבים לדווח על עבודות תחזוקה, האם זו עילה טובה לתביעה ייצוגית ?

Reem88

Well-known member

למעלה