דלקת שקדים חוזרת

תלמ 300807

New member
דלקת שקדים חוזרת

שלום רב הומלץ לי בעקבות דלקת שקדים שחזרה פעמיים שלוש החורף להתחיל לאכול 2 כפיות מזון מלכות בבוקר עם כף טחינה אתיופית וגם לצרוך לתקופה הקרובה (כרגע אני עם דלקת) ויטמין C אסתר סי 1000 מ"ג עם השחרור האיטי-טבליה ליום. האם זה משהו שיכול לעזור? האם זה בסדר סתם ככה לא לקחת אנטיבוטיקה (כבר לקחתי בפעמיים הקודמות 10 ימים של אנטיביוטיקה וזה לא עזר) ? תודה

0 אור 0

New member
אולי כן ואולי לא

בעקרון מזון מלכות , טחינה וויטמין C הם אנטיאוקסידנטים שבהחלט מסייעים לחיזוק הגוף והמערכת החיסונית, אבל לא ניתן להבטיח שזה בלבד ימנע את חזרת דלקת השקדים. אני ממליצה על טיפול רציני אצל מטפל שיבדוק אותך ויתאים לך תוכנית טיפולית למניעת החזרה של הדלקת. כמובן: תשובתי מניחה כי אינך סובל כרגע מדלקת אקוטית, אלא מנסה למנוע את הופעתה הבאה. במידה שאתה כן סובל כרגע מדלקת שהרופא אבחן בסטרפטוקוקוס ורשם אנטיביוטיקה, אין מנוס מלקחת את האנטיביוטיקה, על מנת לא להחשף לסיכונים של פגיעה בלתי הפיכה בגוף. לאחר האנטיביוטיקה תפתח בתוכנית שיקומית שכוללת פרוביוטיקה לחידוש פלורת המעיים , תזונה טובה וצמחי מרפא ו/או טיפולי מגע שימנעו חזרת המחלה

תלמ 300807

New member
עוד לא הייתי אצל הרופא

אבל אני מניחה שהוא יתן אנטיביוטיקה ,אז חייבים ללכת? באמת אין מנוס מאנטיביוטיקה בכל פעם שזה חוזר? תודה

הטיפול הנכון

צריך להיות בעיקר בין המחלות/דלקות כדי למנוע את חזרתם. מערכת בריאות וחיסון תקינה "יודעת" להתגבר על מחלות. במצב בריא אם יש מחלה פעם בחורף וחייבים אנטיביוטיקה זה לא נורא. הבעיה היא במנות אנטיביוטיקה תכופות שלעיתים מגיעות עד "טיפול מונע" יומיומי וזה באמת צרה צרורה. אז המלצתי היא ללכת לרופא ולבדוק ואח"כ לקבוע תור לטיפול ברפואה משלימה (אני כמובן ממליצה על הומאופתיה) כדי למנוע התדרדרות נוספת. כל טוב עירית

0 אור 0

New member
פגיעה במסתמי הלב ו/או דלקת פרקים

במאמר הזה יש הסבר יפה על ההתפתחות של המחלה, אם כי התיאור של הצד הכביכול הוליסטי במקרה מפוקפק לחלוטין (כי אין מטפל רציני ברפואה משלימה שלא יודע על הסיכון בדקלת גרון, וכמון כי כדורים אדומים בהומאפתיה זו שטות שיכול לספר עליה רק מי שלא ראה הומאופת או תרופה הומאופתית בחיים). בנוסף, במקרים נדירים הוא הופך לאלים (תסמונת החידק הטורף) ויכול לגרום למוות תוך שעות.

תלמ 300807

New member
*****הייתי אצל הרופאה***

ב3 הפעמים שהיה לי כזה כאב הלכתי במקרה ל3 רופאים שונים. הראשון אבחן דלקת חיידקית חריפה ורשם אנטיביוטיקה השני לא היה סגור לגבי אם זה דלקת שקדים או מחלת הנשיקה ולבסוף רשם אנטיביוטיקה (שלח גם לספירות דם שלא הראו מחלקת הנשיקה) והשלישית מהיום ,טוענת שזו לא דלקת שקדים רגילה ,יש לי אפטה על השקד ,ואין צורך באנטיביוטיקה ,כי זה לא יעזור . והיא אומרת שזה מדבק ,ושהיא רוצה שאחזור אליה כשזה יפסיק לכאוב כדי לוודא שזה לא יושב שם תמיד . ועכשיו אני חוששת שלא קבלתי אנטיביוטיקה לאחר מה שכתבת (0 אור 0) כדאי לדעתך ללכת לחוו"ד נוספת? תודה

0 אור 0

New member
נראה לי שסיבכו לך מצב פשוט

דלקת גרון יכול להות ויראלית או ממקור אחר שאינו סטרפטוקוקוס, ואז פשוט נחים, שותים הרבה ואולי נעזרים בקצת תרופות סבתא (מרק עוף, דבש עם לימון , ג'ינג'ר , אכיניציאה וכו') הזיהוי של החידק שעלול לגרם לסיבוכים הוא פשוט ונעשה על ידי משטח גרון. רק אם הבדיקה חיובית , הרופא רושם לך אנטיביוטיקה. יכול להיות שבפעם הראשונה היה לך סטרפטקוקוס ובפעמיים הבאות לא. יכול להיות שהרופא הראשון טעה, או השני או השלישית - הדרך לדעת זאת היא לשלוח משטח, ולא לקחת אנטיביוטיקה עד שהתוצאה שלו חוזרת. מהנסיון שלי עם רופאים קונבנציונליים, אמנם היום פחות ממהרים לתת אנטיביוטיקה סתם, אבל אם הם טועים עדיין הם יטעו לכיוון של לתת את האנטיביוטיקה ליתר בטחון, ולא לכיוון של לסכן את החולה בסיבוכים של חידק. מהסיפור שלך, יש לי תחושה שדוקא הרופאה השלישית צודקת, אבל כמובן שאין לי כל דרך לדעת בלי לראות אותך ו/או את הבדיקות שבוצעו

תלמ 300807

New member
ומה לדעתך הסיבה שאף אחד מהם לא שלח למשטח גרון

חוסכים למכבי? אני יכולה לדרוש משטח?

0 אור 0

New member
נעתקו המילים מפי ../images/Emo2.gif

עד כה הנחתי שלפחות השנים שרשמו אנטיביוטיקה כן שלחו משטח לפני כן. אין לי שום הסבר. אצלנו במרפאה נוהגים, כשחושדים שיש לך סטרפטוקוקוס לתת לך כבר את האנטיביוטיקה ליד (לחסוך ביקור חוזר), אבל את מתחילה לקחת אותה רק כשיש תשובה מהמשטח - מודיעים לך טלפונית. במשפחה שלנו יש נטיה לאנגינה, גם אני וגם הבנות היינו חוטפות לפחות פעם פעמיים בשנה , אז כבר למדתי לזהות את הריח האופייני שמבדיל בין הנקודות הלבנות שנובעות מהחידק לבין זיהומים אחרים, וכשזה היה מאד אלים היינו מתחילים את האנטיביוטיקה עוד לפני שחזרה התשובה מהמשטח - אבל אפילו אז לא ויתרנו על משטח. זה לא רק כדי לוודא שהאבחון הויזואלי היה נכון - מכיוון שיש סוגים שונים של חידקים, אז לפעמים נפלת בדיוק על חידק שעמיד לאנטיביוטיקה מסויימת וצריך להחליף סוג. למרבה המזל, כל זה מאחורי. מאז שהתחלנו עם לחיות יותר בריא ולהשתמש בצמחי מרפא, לי כבר שנים רבות אין, וגם הבנות שעדיין חיות כמו כל החברה הצעירים עם המון מתח והתרוצצות ואוכל לא הכי בריא כל הזמן, כבר ירדו לאנגינה פעם בשנתיים-שלוש, במקום פעמיים בשנה.

0 אור 0

New member
ודרך אגב חשוב מאד אם את לוקחת כבר

אנטיביוטיקה או לקחת בעבר - חובה לקחת פרוביוטיקה במשך תקופה מסויימת כדי לשקם את פלורת המעיים. גם זה חלק מהמעגל שהופך אותנו לחולים שוב ושוב: עיכול לא טוב = ספיגה לא טובה של חומרים מזינים = חולשת מערכות = מחלות

hal767

New member
דלקת שקדים

בדרך כלל זהו סימפטום המצביע על בעיה זהומית בגוף ועל ניסיון הגוף לרפא את עצמו. השקדים לא חולים, הם פשוט נמצאים בפעילות יתר במלחמתם בזהום הפנימי. הם מבצעים את תפקידם. ניקוי הגוף מהפסולת והרעלים הוא זה שיפתור את הבעיה מהשורש. הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית עוסקת בזאת באמצעות תזונה טבעית מתאימה וקיום אורח חיים נכון. תזונה צמחונית אורגנית מתאימה, מנוחה רבה, נשימה נכונה ועוד, יאפשרו לגוף לסלק החוצה את כל הפסולת שהצטברה בו. כשזה יקרה, לא יהיה צורך בפעילות יתר של השקדים ושל יתר מערכות ההגנה של הגוף, והבעיה תיפתר. לדעתי, ההמלצות שקבלת אינן ראויות ואינן קשורות לטיפול שורשי בבעיה. בנושא צריכת ויטמין C, לא רק שאינו קשור לפתרון, הוא מהווה סיכון בריאותי במינון כזה. את כל כמות הויטמין שהגוף צריך ניתן להשיג באמצעות אכילת פירות וירקות טריים.

תלמ 300807

New member
ויטמין C

איזה מינון כן כדאי לצרוך/לא מסכנת בריאות בהנחה שלא מקיימים את כל מה שציינת ? תודה

0 אור 0

New member
האל שייך לציין שהוא דוגל בשיטה ההגייניסטית

שיטה זו מתנגדת לתוספי מזון ולתרופות צמחיות כפי שהיא מתנגדת לתרופות מערביות. אז אם אתה הולך לשיטתו, אתה צריך לעבור לתזונה טבעונית אורגנית בלבד, ויכול להיעזר גם בטיפולי מגע וטיפולים אנרגטיים. אם אינך מתכונן לנקוט בשיטה זו , אין טעם לשאול על תוסף ספציפי

hal767

New member
תודה אור, אך אין צורך לייצג אותי

מה עוד שע"פ תפיסתי תשובתך אינה מדוייקת.

0 אור 0

New member
אני לא מנסה לייצג אותך אלא להסביר לשואל

כי אותך הוא יכול לשאול על טבעונות, בעוד על מינון תוספים ישאל מישהו אחר שמאמין בהם. מה לא מדויק בתשובתי?

hal767

New member
שוב תודה, אבל הבה נסכם שאני אסביר את עצמי

ואסביר לו את עמדותי, גם אם הוא אינו מעוניין בטבעונות, וגם אתייחס לנושא התוספים, מאחר והעמקתי רבות בנושא זה. כמובן, שאחרים שדעותיהם שונות משלי יוכלו להביע את דעתם.

תלמ 300807

New member
הבנתי..תודה.אז איך אפשר לבדוק אם הכמות

שייעצה לי המטפלת היא סבירה ? (נב. אני אישה )

0 אור 0

New member
אם סמכים על המטפלת הולכים עם המלצה שלה

מקסימום תתיעצי אתה ותבקשי הסבר לכמויות

למעלה