דלית = היישי!

ZaZen

New member
מקובל

גישתך בהחלט תואמת את דעתי.טענתי היתה רק לגבי הערתך על סגנון היאנג והפה ג´ינג.

WhiteBear

New member
היישי זה (ממה שהבנתי...)

החבר´ה שמסתובבים במרכז (הישראלי לטאי צ´י) עם חולצה כחולה. הם חלק מה"משפחה". הם רשאים ללמוד יותר מהשיטה מאשר אנשים אחרים. הם בעלי וותק של לפחות 7 שנים בשיטה. והם התחייבו ללימוד אינטנסיבי ושימור השיטה. תקנו אותי, אבל כך הבנתי את זה, הדוב הלבן.

זה סוד. אסור לנו לספר.

בעבר (וזאב בוודאי יוכל להרחיב) טכניקות או שיטות לחימה היו משולים לנשקים אסטרטגיים - אדם שידע כיצד אתה נלחם, יכל להביסך בקרב. אדם שהכיר את אופי ושיטת האימון שלך היה מסוכן פי כמה מאדם ש"רק" התאמן על אמנותו שלו. כיוון שכך התפתחה מסורת של חשאיות סביב טכניקות ושיטות אימון, שנשארו בתוך המשפחה/שבט/כפר , והיו ייחודיים לאותה משפחה. משפחת צ´ן היא משפחה כזו (בעצם כפר), גם השאולין לא חשפו בפני כל אדם את משטר האימונים שלהם, ובכלל מפורסם ממציא שיטת יאנג (בטאי צ´י) שאחד המיתוסים עליו שהוא התחזה למשרת בכפר משפחת צ´ן כדי ללמוד את אמנותם. כעיקרון, הסודות היום מתייחסים לידע מעמיק יותר (וייתכן אף קטלני) שיש חובה מוסרית להבטיח כי לא ייפול לידיים הלא נכונות. מייקל פין בספריו מתאר אמן לחימה שהחזיק מחטים רעילות בפיו כל הזמן (הוא אף אכל וישן איתן) ושהיה מסוגל לירוק אותן בדיוק ועוצמה לעבר יריבים. אותו אמן (לפי פין) לא העריך את בניו, וסירב ללמדם את האמנות, כך שזו כנראה תגווע איתו. אגב, לפי פין (עכשיו פתחתי שוב את הספר) האגודות החשאיות הראשונות היו כאלה כיוון שהתנגדו למשטר (שושלת האן - הקיסר KUANG WU TI שעלה לשילטון בשנת 25 לספירה) ודמו באופיין לכתות (אנלוגי אולי לדויד כורש). אגודות אלו (גבות אדומות, ואחריהם גם טורבנים צהובים) היו הגורם הישיר לנפילת שושלת האן בשנת 221.

חובבן

New member
אחזקת סכיני גילוח בפה היא מיומנות

מקובלת בבתי הכלא בישראל. הסכין מוחזקת למעשה בגרון ולא ניתן למצוא אותה בחיפוש.

Yin

New member
תודה, אבל זה ברור לי

אני לא מבין מה הסודות שיש צורך לשמור עליהם היום, שלכל יבחוש בן שלולית יש אקדח, ויש מעט מאוד מכות שיעילות כמו כדור 9 מ"מ ממרחק 10-15 מ´. שלך, Yin

Yin

New member
דוד אולי לך יש הסבר

לגבי הסודות, מהם (במידת האפשר), ולמה שיהיו סודות? שלך, Yin

אמנם אני לא היישי,

וכמו שאתם יודעים, גם לא עוסק בטאי צ´י, אבל בכל אומנות לחימה, יש את הדברים היותר עמוקים בה. תיזכרו, שבמקור - אומנויות הלחימה היו דבר מאוד סודי, ועברו רק בתוך המשפחה, ובוודאי שלא הוצאו ל"זרים". חלק מזה, נבע בגלל שלא רצו לתת ידע קטלני (לחימתי), בידיים בלתי ראויות, או ידיים שיעשו שימוש לא נאות בידע הזה. וגם כדי להתקדם ו"להיפתח" בפני "דלת" בשיטה, זה דבר שנעשה רק מפז"ם/ידע/הבנה מסויימים וכו´. חוץ מזה, בכל אומנות לחימה, יש רבדים יותר עמוקים, שלא רוצים לחשוף אותם לפני הזמן הראוי לכך. קודם כל צריך ללמוד רובד מסוים, ורק אח"כ להתקדם לבוא - ולא לקפוץ עשרה צעדים קדימה. ייתכן שבמרכז הישראלי לטאי צ´י, מתייחסים לדברים הללו בצורה סודית (ואין שום פסול בכך!).

אני מעדיף לא להיכנס לזה בפורום

יש דברים שעליהם צריך לדבר פנים-אל-פנים. אם תוכל להגיע למרכז הישראלי לטאי-צ´י באחד מימי רביעי, בשעות הערב, אשמח לדבר אתך גם על זה.

Yin

New member
ימי רביעי אני מלמד, אבל

אני בכלל לא פוסל כזה מפגש. אתה מתכוון לרח´ האוניברסיטה? שלך, Yin

רח´ חיים לבנון היה פעם רח´

האוניברסיטה. נכון לעכשיו אני מגיע למרכז רק בימי ד´. בודקים אפשרות שאגיע גם לימי ג´, לקבוצת קשתות. אם זה יקרה, נוכל להיפגש גם ביום ג´. אבל בכל מקרה, אתה יכול לגשת למרכז, להיכנס לשיעור נסיון, ולדבר עם כל אחד מהמדריכים הבכירים על כל ענין.

../images/Emo18.gif מותר לגלות סודות

אבל אחרי שנספר לך, נצטרך להרוג אותך
...(שלא תגלה)

למעלה