די...

אניהו

New member
די...

אז די... כי נמאס לי שאתה חותך אותי מצד ימין או לא מאותת. ונמאס לי שאם אתה נהג מונית אתה בהכרח מניאק על הכביש וסליחה עם הכללתי או פגעתי. ונמאס לי שרמזור אדום הוא באמת רק רמז ולא חוק. ונמאס לי שאם אתה מעיר למישהו אז הוא במקרה הטוב יצחק ובמקרה הרע...ונמאס לי שבסוף שבוע יש 10 הרוגים אבל את אף אחד זה לא מעניין ואז כשעוצרים מישהו עם רכב בשווי 300 אלף שקל על מהירות האור בערך הוא מקבל רק קנס ושוב לוחץ על הגז עד הסוף. גם אני יכול לסחוט את הגז - אני פשוט בוחר שלא!! ודי כי.. נמאס לי שלעולים החדשים קוראים רוסים. ונמאס לי שהם עדיין חיים כאילו הם שם ושחמישים אחוז מהפשע היותר רציני בארץ מקושר אליהם ושכל גובה חסות הוא כזה. ונמאס לי שיש סחר בנשים וגם זה קשור ונמאס לי שכל מילה לא במקום הם יפרקו לך את הצורה כי ככה זה. כי היה להם קשה להתאקלם. כי לא קיבלנו אותם. כי 40 אחוז מהם בכלל לא באו מתוך ציונות...והכי כואב לי שזה נכון ושאנחנו אשמים באותה מידה. ובאמת סליחה אם אני מעליב ומכליל אבל לפחות אני לא צבוע - כי ככה זה. כי יש המון עולים שהיו איתי בבית ספר והיום הם מאיישים פקולטות לרפואה וביולוגיה. ורק כי הם בחרו אחרת. ודי כי... נמאס לי שכשיש "תוכנית כלכלית" וזה קורה כל שנה אז מצטרפים עוד אנשים למעגל הזה שנקרא עוני. ויותר נמאס לי שאחוז גבוה מהעניים בארץ זה אנשים שבחרו ללמוד ולא לעבוד ולהוליד במקביל 8 ילדים כי מישהו אמר פעם "פרו ורבו" -ראבאק לאן עוד נגיע?? וסליחה אם אני מכליל או פוגע. ונמאס לי שיש כל כך הרבה עובדים זרים אבל אין עבודה. וכשיש עבודה היא מקוטלגת וכל אחד ממיין מה טוב לכבוד שלו ורק מחפש לחלוב מאיפה שאפשר. ושיש "מיתון עמוק במשק" אז חצי מדינה בחוץ לארץ וכשהם שם הם גם יורקים לבאר ממנה הם שתוותאמינו לי שפגשתי הרבה כאלה. ונמאס לי שיש אמהות חד הוריות שצריכות להגיע לירושלים ברגל כדי שמישהו שיש לו חשבון בנק שיכול לכלכל 20 משפחות אמידות ישים אליהן לב ובכלל.... נמאס לי כבר מחבורת המטומטמים המושחתים שמנהלים פה את הכל..והכי כואב שאנחנו בחרנו בהם והולכים אחריהם כמו עדר צאן שמרכין את הראש ולא מהשמש. כי הכי קל לקחת ממי שאין לא כוח. הרי מי ששם את המפגרים האלה שם זה אנשים שכשיש להם מליון הם חושבים על 2 וכשיש להם 10 מליון הם רואים את המליארד... ודי כי... נמאס לי שהנוער שלנו שאמור להיות דור העתיד שייך כבר לעבר. שאנחנו רחוקים מחינוך טוב ושכל הבנות הולכות חצי ערומות ברחוב ובבתי הספר לחצי מהאנשים יש סכין בתיק ואני לא ממציא את זה. ואני שוב מצטער אם הכללתי ודי כי... יכולה להיות לנו מדינה כל כך טובה. יכול להיות פה יותר שויון ופחות שכונות מצוקה ופחות בעיות חברתיות וסוציו אקונומיות. ופחות אלימות כי אף אחד היום לא מפחד מהחוק העלוב הזה שמכניס אנשים לכלא לתקופות צינון בערך!! ודי כי זה תלוי בנו וזו לא סיסמה. זו האמת. תסתכלו למציאות בעיניים. תקראו בין השורות. כל מה שכתבתי פה הוא אמת. לגבי אלימות ורוסים ותאונות ובירוקרטיה של ממשלה שמורכבת מאנשים שיש נגדם חקירות וכאלה ואני לא נוקט עמדה פוליטית פה. זה לא המקום לכתוב את זה..לא בפורום הזה כי האנשים פה שייכים דווקא לאילו שכן מנסים אחרת. אבל אולי זה לא יפול על אוזניים אחרות. נמאס לי כל כך לראות אותנו הולכים אחורה. פשוט אכפת לי מידי ואני לא רוצה ללכת עד לירושלים כדי שיקשיבו לי ראבאק!! יש פה ניצול ציני מטורף של הדמוקרטיה. יש פה שחיתות בכל מקום וילדים שלא יכולים לשלם על טיול שנתי. תתעוררו כבר. אל תשאלו מה אפשר לעשות - תעשו. עידן. מפר שתיקה ולא מתכוון לפגוע באף עולה חדש-נהג מונית-בני נוער-פוליטיקאי-או כל אחד אחר שגם,איכשהו...אשם.

ה מוזה

New member
בואו נעשה ../images/Emo70.gif

כבר בבוקר ראיתי את ההודעה שלך ויש בי כל כך הרבה מילים !! בחרתי שלא לומר מילים בחרתי לעשות "..אל תשאלו מה אפשר לעשות - תעשו.."
כל אחד ואחת מאיתנו יש את המעשה הקטן שיכול/ה לעשות לפני זמן מה כתבתי כאן הודעה פסימית של אובדן האמון בעם ובמדינה מיקי הגיב לי שכל טיפה בים .. חשובה ואני הגבתי ..שהטיפות האלו כל כך חסרות משמעות לא עוד ! אולי אני ומעשי הן רק טיפה קטנה הטיפה הזו נמאס לה להסתפק במילים אומנם זהו פורום מכתב שלא נשלח אך אתמול בלילה נשלחו מכתבי התמיכה במאבק החד הוריות הם נשלחו בעשרות עותקים - מיילים,פאקסים לכל משרד בכנסת ישראל , לכל שר מנכל דובר ללשכת נשיא המדינה למנכל משרדו ליועץ לדובר היום ישלחו המכתבים לכל מדיה עיתונאית קיימת בארץ זה המעשה הקטן שלי ואני אמשיך ,בכל דרך שבה אני כן יכולה לעשות גם אם זה נראה קטן כטיפה אבודה המדינה זה הים ואנחנו הטיפות שנעצב את המהות שלה ! וכרגע המהות חלולה וחסרת עומק להמשיך לשתוק? להמשיך לקרוא כותרות? או לעשות ? בחרתי לעשות - מקווה שכל מי שקורא כאן יעשה את המעשה הקטן שלו ביחד אנחנו נחשול אדיר

אני גאה בך ../images/Emo24.gif

וכן !! אני מאמין בגדול ביכולתו של כל אחד לעשות על מנת לשנות... ושכל טיפה בים חשובה... השינוי מתחיל אצל כל אחד ואחת מאיתנו... אקח דווקא את הדוגמא שאניהו נתן בנושא התחבורה. אתמול נהג מונית חתך אותי ופשוט העיף אותי מהכביש... כי ככה... כנראה הפרעתי לו. התעצבנתי... וברמזור שנעצרתי לידו פתחתי את החלון בכוונה לשתוף אותו על חוצפתו... במקום זה... ברגע האחרון, שינתי כיוון. פניתי אליו ואמרתי... נדמה לי כי המראה שלך לא מכוונת כהלכה כי בוודאי לא ראית שחתכת אותי... האיש חייך במבוכה ואמר ייתכן... אני פשוט מתנצל שחתכתי אותך... חייכתי אליו ואמרתי לו שיהיה לך יום טוב... לי זה עשה טוב... אני בטוח שגם לו, מה גם שהמסר שלי נקלט ככה הרבה יותר טוב אצלו... השינוי מתחיל מכאן... מתחיל בקטן... חיוך יחזיר חיוך... מכה תחזיר מכה... אני מכריז מכאן... קבל עם ועדה... כי לא אחתוך עוד אף אחד על הכביש... כי אנהג באדיבות ובסלחנות לאלה שכן חותכים ועוקפים בפראות... ארפה את רגלי מהגז, כי אני רוצה להגיע בשלום ולא דווקא מהר... אני מכריז מכאן... כי אנסה לנהוג יותר בסלחנות, יותר באדיבות... נדמה לי כי אם אנהג ככה... גם ינהגו בי ככה... השינוי מתחיל בתוכנו... ביכולתו של כל אחד לעשות משהו קטן כדי לשנות !! אסור להתייאש !!

moran500

New member
הבחירה היא שלנו

אפילו שאני גרה בעיר שנחשבת "עיר שמנת" יש בה משפחות שאין להן כסף לאוכל ופעם בחודש בערך יש מבצע שמחלקים למשפחות האלה אוכל ואני במשך 5 שעות (פחות או יותר) סוחבת ארגזים ברחבי העיר למשפחות האלה. אני יודעת שזה לא יפתור את בעיית העוני במדינה ושהארגז הזה לא יספיק לחודש שלם למשפחה אבל אני משפיעה לטובה על חיים של אנשים וכשאני חוזרת הביתה מותשת זוהי תשישות טובה. כפי שסאבלימינל והצל אמרו "החלום יגווע אם נאבד את התקווה אז הושיטו יד לאהבה!"

התקווה...

מילים ולחן: לא ידוע גירסה עברית: יואב אליאסי וקובי שמעוני אני ראיתי כמה הם הלכו יותר מדי מהם לא חזרו חברים נפרדו, בתים נשברו דמעות של משפחות נשפכו ניצנים של אנשים, פרחים שלא יפרחו התקווה בראשנו, אהבה בנפשנו החלום ברוחנו אז לעד נמשיך בדרכנו נעלמה לה הדממה, שוב קולות המלחמה עוד חייל חוזר עטוף במה? בדגל המדינה דם ודמעה נספגים באדמה עוד אמא המומה, נשארה לה רק תמונה ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל תן לי ת'תקווה לקבל מה שאין את הכח לשנות מה שכן בואו נמשיך, החיים לפנינו לא מאוחר כי מחר יום חדש החלום יגווע אם נאבד את התקווה אז הושיטו יד לאהבה הבטחתם יונה, ברקיע יש עיט אחי, סרפד רעיל עוקץ זה לא עלה של זית חיים בחלום, כולם מדברים על שלום אבל יורים, לוחצים, מושכים, סוחטים ת'הדק בעולם של פיגועים אנשים תמימים עוד מדברים חיים באשליית הצדק, הם מרחיבים בעם את הסדק עובר טירוף יומיומי כדי לשרוד לא רוצה לחיות כדי להילחם סאב נלחם כדי לחיות נוטע תקווה, משריש שורשים מגן בגופי על החלום שלא יתנפץ לרסיסים די, מספיק עם הכאב מספיק עם הדרמה שנה שהאדמה מדממת לא נמה, ולמה תן לי ת'תקווה לקבל מה שאין את האומץ לנסות לתקן בואו נמשיך, החיים לפנינו... אלוהים, תן לי ת'תקווה לקבל מה שאין תן לי את הכח לשנות את מה שכן תן לי את האומץ לנסות לתקן את העולם בואו נמשיך, החיים לפנינו...

d19511

New member
די

מדינת שוק...כל מילה מלמילאן,זהו,בא לי לעזוב הכל ולעוף מפה..אין אור בקצה...ואם יש ,זה של רכבת...רק בריאות(שלא ניצטרך...המצב ברפואה בטטה..)

DrorCh

New member
גזעני שכמוך!!!!!!!../images/Emo46.gif

אשתי היא עולה חדשה ואין לך שמץ של צל של מושג מה עבר על משפחתה לא שם באוקראינה ולא כאן בארץ נראה אותך כאדם עם רכוש רב מכונית ודירה בעל תואר ראשון ומוסמך תואר שני עם עבודה בהייטק בגיל 35 עוזב ממש הכל נשאר עם מזוודה אחת וטס ללא שום רכוש עם אשה וילדה קטנה למדינה עם כלכלה נחשלת שלאנשים בה אין אפילו חצי מהערכים והמוסר והתרבותיות המקובלת באירופה למידנה עם שפה זרה לך לחלוטין לחלוטין שאין לך מושג על האותיות ועל שום מילה בשפה נניח סינית ומציעים לך עבודה במחסן בשביל שכר של 2500 שקל למשרה מלאה כולל השעות הנוספות אתה חוצפן!!!! העולים החדשים לא מתגעגעים לשם גם אם זה התפיסה המעוותת של הצברים. תראה למשל את כל העבודות השחורות שממש נראות כמו שוק עבדים עובדים ללא תנאים עם עשרות שעות נוספות ולילה בשביל תעריך שווה 250 שעות חודשיות בשביל 3000 שקל כמו סבלים נטלים מנקים מאבטחים עובדי מחסן קופאיות וכו וכו וכו תופסים 90 אחוז עולים חדשים אתה יודע למה ? כי הצברים מפונקים ובכיינים ורק יודעים לבכות אין עבודה אין עבודה לעולים החדשים יש מערכת מוסר הרבה יותר גבוהה וכבוד עצמי הרבה יותר גבוהה זה שאתה חושב שאתה שומע בכיינות של עולים זה המצאה שלך ושל צברים מפונקים כמוך שגדלו בצילם של אבאלא ואמאלא אני דורש שתחזור בך בנקודה הזאת כי זה פגע בי אישית כי זה מבוסס על הנחות שקריות לא מציאותיות אילו גם ידעת על מסכת ההתעללויות האנטישמיות שגרמה להם לארוז מזוודה ולברוח רק אחרי שחומת ברלין התמוטטה ונוצר חלון הזדמנויות לברוח היית שותק בנושא הזה לגמרי

ה מוזה

New member
קראת בכלל את כל המכתב??

לו היית קורא טוב את היית רואה את זה : "ובאמת סליחה אם אני מעליב ומכליל אבל לפחות אני לא צבוע - כי ככה זה" הוא התנצל אם הכליל. אין מה לקרוא לו חוצפן או גזען . על כך שהביע דעה אישית ובנוסף עוד התנצל מראש- באם מעליב ומכליל. להזכירך יש מאות אלפי יהודים שעלו בתקופות שונות לארץ שעזבו תרבות רכוש ומשפחה ועם זאת עשו כל ניסיון להשתלב בארץ החדשה אם זה מבחינת שפה , מנהגים וכו'.. אתה יכול להסביר לי למה העולים החדשים נקראים ע"י החברה הישראלית רוסים? אז אם לא שמת לב אניהו גם מתח ביקורת חריפה על החברה הישראלית !! ואולי הם נקראים כך כי הם דואגים להשאיר את עצמם כאלו? עם השפה שלהם והחנויות שלהם והמנהגים שלהם ,אפילו עם הילדים הם טורחים לדבר רק רוסית למה?? לא אומרת שהחברה הישראלית כולה היא טלית צחורה יש הרבה ביקורת במכתב של אניהו על החברה בישראל - על כל שלל חלקיה כולם כולל כולם - ביקורת עלינו - עלי עליך עליו מכתב לא קל לקריאה אין ספק ואם הוא יעורר ולו אדם אחד במדינה לחשוב אחרת - דיינו . מציעה לך לקרוא שנית את המכתב "והכי כואב לי שזה נכון ושאנחנו אשמים באותה מידה. " יהודים לאורך כל ההיסטוריה סבלו מהתעללויות אנטישמיות ונמלטו ארצה אי פעם היה כאן פשע שכזה ? אלימות ? חוסר יכולת של החברה הישראלית לקבל את העולים החדשים בזרועות פתוחות ? המכתב מעביר ביקורת לגיטימית - על כולנו - על כל אחד מאיתנו כמה קשה להביט במראה .. במראה הכי אמיתית והכי כואבת - בפרצוף של המדינה-שלנו! ובוא לא נהיה בנות יענה ויפי נפש הרבה מהעולים בעליה בשנים האחרונות בניגוד לכל עליה אחרת - באו לארץ ישראל לא מטעמים אידיאולוגים! אלא מטעמים של נוחות אישית גרידא אתה יכול עכשיו להעלב מהמשפט הזה לקרוא לי חצופה וגזענית לא אמרתי מאום מלבד - האמת . ושים לב בדיוק למה שכתבתי " הרבה ".. לא הכללתי את כולם . כפי שאתה עשית "כי הצברים מפונקים ובכיינים ורק יודעים לבכות אין עבודה" את זה כנראה גם לא קראת "ונמאס לי שיש כל כך הרבה עובדים זרים אבל אין עבודה. וכשיש עבודה היא מקוטלגת וכל אחד ממיין מה טוב לכבוד" מעניין שבחרת להתעלם מכל שאר החלקים החשובים במכתב מהעוני, מהשלטון האטום , מהאבטלה הגואה ,מהילדים הרעבים מהאלימות הפנימית בחברה שלנו בכביש ובכל מקום ..

אניהו

New member
כמו כולם...

נתפסת לשורה אחת ורק אותה קראת. אז מה אם יש לך אישה עולה חדשה? גם אני הייתי פעם זר בארץ אחרת ואני לא נתנשא מעל אף אחד. זה נכון שרוב המשרות של "מפונקים" מאויישות עי עולים. התרבות שלהם והשפה שלהם היא גם מפותחת יותר משלנו ותתפלא כמה אני יודע עליהם... אבל... אם תפתח עיתון ותעבור על הפשעים היותר רציניים בארץ. על רצח ואלימות וכו' תגלה שהרוב בא מהכיוון הזה ואני לא מאשים רק את אנשי העליה אלא את כולם והאמת - בעיקר את הרשות המחוקקת שלנו שכמו שאמרתי "מכניסה אנשים לכלא לתקופות צינון". אז אל תתפס למה שאתה רוצה. אני לךא גזען ומלבד זאת - קצת פחות צביעות רבותיי..הרי בכל אחד יש מעט גזענות אפילו אם הוא לא מודע לה ואני לא אמרתי את זה!! אחוז גבוה מהעולים הם לא יהודים. אחוז גבוה מהם יוצא מהצבא על פרופיל 21ונושר מהלימודים ורק שתדע לך שיצאתי לרחוב לדבר עם אנשים ובין השאר ישבתי עם בנות, עולות חדשות, שנשרו מבית הספר בגיל 16 ובנתיים מעבירות את הזמן בכלום אפילו שהמצב הכלכלי שלהם לא כל כל רע..הן פשוט בחרו בדרך לא נכונה. בנוסף.. רוב העולות שמסתובבות במדרחוב הולכות חצי ערומות ואני יכול להמשיך ואני גם כמעט משוכנע שזה בגלל שהם לא יהודים ובאו בלי זיקה. ושוב...אני לא מכליל ולא בא לפגוע באף אחד אבל הכי קל זה להתיפייף ולשבת בצד. יותר קשה זה לדפוק לנהג על החלון ולהסביר לו מה לדעתך הוא לא עשה בסדר. יותר קשה זה להוריד משמרת בעבודה וללכת על חוף הים כדי לשוחח עם אנשים. יותר קשה זה לתת לילד אתיופי משהו בחינם כי לידו מישהו קנה הרגע משהו ויצאו לו העיניים ואחר כך - כשהוא יבוא עם אמא שלו שחשבה שהוא גנב את זה כי הרי אין לו כסף...תסביר לה מה דעתך על קשיי קליטה. ואגב...למה לא הזכרתי אתיופים? בקיצור... אני מצטער אם פגעתי אבל אני לא אחזור בי על כלום. וזו רק ההתחלה...נמאס לי לשבת בצד ואם יש כאלה שצריכים שינערו אותם מעט - ושוב..אני לא מצביע על אף אחד - אז אולי הגיע הזמן. אני מצטער אם אישתך נפגעה אבל תשאל אותה מה היא חושבת על זה. אולי היא תרכין את הראש מעט ובלב היא תחשוב שהילד בן 23 הזה פשוט זורק לאנשים בפרצוף את מה שהם בוחרים להתעלם ממנו ולטאטא אותו מתחת לשטיח. סוף שבוע טוב.... יחד אנחנו נחשול אדיר!!!!!!! עידן

DrorCh

New member
אתה רק מוסיף חטא על פשע

"אם תפתח עיתון ותעבור על הפשעים היותר רציניים בארץ. על רצח ואלימות וכו' תגלה שהרוב בא מהכיוון הזה " זה ציטוט שלך וגם זה שלך: "אני מצטער אם אישתך נפגעה אבל תשאל אותה מה היא חושבת על זה. אולי היא תרכין את הראש מעט ובלב היא תחשוב שהילד בן 23 הזה פשוט זורק לאנשים בפרצוף את מה שהם בוחרים להתעלם ממנו ולטאטא אותו מתחת לשטיח." אתה לא שווה התייסחות בכלל

אוריר

New member
אני בד"כ לא נמצא בפורום הזה

אבל אני אגיב בכל זאת... בתור נער (ונהג חדש) במדינה הזאת אני יכול להגיד שהרבה חלקים מהמכתב נכונים. אמנם אני לא מבין הרבה בתוכניות כלכליות למינהן אבל הנהגים על הכביש באמת דואגים "לחנך" כל נהג חדש שידע שאם הוא לא יקח בכח לא יתנו לו. שכדי לעבור נתיב לא מספיק לאותת בשקט, צריך להדחף. בקשר למצב הנוער, גם נכון. הבנות הולכות חצי ערומות, הילדים הולכים עם סכינים לבית ספר. זה דור העתיד שלנו שאני חלק ממנו... באמת נשארה לנו רק התקווה. אז הושיטו יד לאהבה!

למעלה