די שקט

chan

New member
פשוט קשה לכם לקבל שהמצאתם כפייה

1) בכל מדינה יש נוהל לרישום נשואים אז בארץ הנוהל ע"פ היהדות מה כל כך כואב לך בזה ? בנוסף זהו גם החוק במדינה - חוק שנקבע ע"י רוב ואם כך את יכולה להגדיר את כל חוקי המדינה ככפייה. 2) בפעם האלף אין הפלייה בנוגע למשכנתא/הלוואות כי קיים המושג של ידועה בציבור.

begone

New member
קצת עזרה בהבנת המציאות

"בכל מדינה יש נוהל לרישום נשואים אז בארץ הנוהל ע"פ היהדות מה כל כך כואב לך בזה" בכל מדינה מתוקנת יש נוהל לרישום נישואים אזרחיים, ואז יכול הזוג הדתי לבצע נישואים דתיים לפי הרצון החופשי. המדינות הפרימיטיות בעולם לא מתירות נישואים אזרחיים. "זהו גם החוק במדינה - חוק שנקבע ע"י רוב ואם כך את יכולה להגדיר את כל חוקי המדינה ככפייה" הכל טוב ויפה - אבל בשביל להתחתן בנישואים אזרחיים אני צריך לנסוע לחו"ל ולהתחתן שם. זה עולה כסף, ולכן זו אפלייה פסולה. שהרי אם המדינה לא היתה מכירה בנישואים אזרחיים שנערכו בחו"ל, היה אפשר לומר שחוק זה חוק. אבל אם דרוש כסף בשביל לעקוף את החוק - הרי שזו אפליה כלכלית. "בפעם האלף אין הפלייה בנוגע למשכנתא/הלוואות כי קיים המושג של ידועה בציבור" המושג ´ידועה בציבור´ התפתח בעיקר בגלל ההגבלות החמורות של נישואי כהן וגרושה, ובגלל האיסור על נישואים אזרחיים בישראל. אם היית לומד קצת דיני משפחה, היית מבין כיצד הערכאות המשפטיות התמרדו כנגד הנישואים הדתיים במדינה ושיכללו את מנגנון ´הידועים בציבור´ בכוונה תחילה, כדי לתת אופציה שפויה לרוב החילוני. אתה רוצה עוד עובדות? כי את מה שאני אומר לך עכשיו אמר המרצה שלי לדיני משפחה, שמו פרופ´ אלימלך וסטרייך - והוא דתי!

chan

New member
אתה לא צריך להסביר לי את המציאות

הנה כמה "כפיות" - תחשוב עליהם 1) למה צריך לפחות 28 שעורי נהיגה לפני גישה לטסט ? 2) למה ישנה הגבלת מהירות בארץ ? ארה"ב היא מדינה נוצרית 95% מהמריקאים מאמינים באלוקים - כל ישיבה בקונגרס נפתחת בתפילה (למה לא נפתחת בתפילה כל ישיבה של הכנסת?) אם אתה מסכים שחוק לגבי ידועה בציבור נועד למנוע את האפלייה - אז אין אפלייה והכל תקין. "כדי לתת אופציה שפויה לרוב החילוני" - תיקון: למיעוט לא לרב, הגיע הזמן שתבין רוב המדינה הם חרדים + דתיים + מסורתיים + חילונים שמעוניינים לשמור על הסטטוס קוו. אתה במיעוט ואנחנו מדינה דמוקרטית.

begone

New member
צריך גם צריך

"למה צריך לפחות 28 שעורי נהיגה לפני גישה לטסט ?" כי מכונית זה מכשיר מורכב, ואנחנו חוששים מתאונות. "למה ישנה הגבלת מהירות בארץ ?" כי השליטה ברכב, במהירויות גבוהות, היא בעייתית מאוד. "ארה"ב היא מדינה נוצרית" שקר - בארה"ב יש הפרדה מוחלטת בין הדת והמדינה. "95% מהמריקאים מאמינים באלוקים" שקר גמור - בארה"ב יש חילונים, נוצרים, יהודים, מוסלמים, אסיאתים ובני דתות אחרות. אתה פשוט משקר. והם בטח שלא מאמינים ב´אלוקים´. "כל ישיבה בקונגרס נפתחת בתפילה" פולחן טכני חסר משמעות. "למה לא נפתחת בתפילה כל ישיבה של הכנסת?" כי בכנסת יש גם מוסלמים ונוצרים. אולי שכחת? "אם אתה מסכים שחוק לגבי ידועה בציבור נועד למנוע את האפלייה - אז אין אפלייה והכל תקין" יש אפלייה - מונעים מאנשים גרושים להתחתן בגלל סיבות הלכתיות מפגרות. "רוב המדינה הם חרדים + דתיים + מסורתיים + חילונים שמעוניינים לשמור על הסטטוס קוו. אתה במיעוט ואנחנו מדינה דמוקרטית" מדינה דמוקרטית שומרת על זכויות המיעוט. כי הרי דיקטטורה לא צריכה לדאוג לזכויות המיעוט, היא דואגת אך ורק לרצון השלטון.

איילת1974

New member
לא נראה לי שאתה לא מבין, אלא...

אתה פשוט רוצה להרגיז. אבל בכל אופן אני אענה לך, ובזה יסתיים הדיון הזה. עצם העובדה שאני לא נרשמת כנשואה אי מופלת לרעה בתחומים רבים, לרבות צוואה וקבלת משכנתאות. ולכן אנשים רבים חוששים מחתונה אזרחית, למרות שליבם רוצה כך. מה פה לא ברור שזו כפייה דתית????

chan

New member
עוד תשובה

1) אני לא רוצה להרגיז 2) העניין העקרי הוא שצורת רישום הנשואים הוא חוק בארץ אז אם בענייך הוא כפייה אזה את צריכה להתלונן בפני המדינה, אם הדתיים כופים את דעתם על החילונים אז מדוע לא כופים דברים כגון: חובה שהאוכל אצלך בבית יהיה כשר או שאסור יהיה לך לנסוע בשבת - דבר כזה יהיה כפייה דתית אבל הוא איננו ולכן באותה מידה שיש חוקים לגבי התחבורה, דיני עבודה יש גם חוק לגבי הנשואים

begone

New member
לא תוכל להתחמק

"צורת רישום הנשואים הוא חוק בארץ" זה נכון, אבל המדינה מכירה ברישום נישואים שנעשה בחו"ל. למעשה, המדינה מכריחה אותי לשלם עבור חופשה בקפריסין. זו אפליה כלכלית בוטה, בלי לשכוח שיש אנשים שמפחדים לטוס או להפליג. "אזה את צריכה להתלונן בפני המדינה" אתר חופש הוא אתר שמתלונן בפני המדינה והציבור כאחד. "מדוע לא כופים דברים כגון: חובה שהאוכל אצלך בבית יהיה כשר" אין אפשרות טכנית לאכוף דבר כזה. "באותה מידה שיש חוקים לגבי התחבורה, דיני עבודה יש גם חוק לגבי הנשואים" בארה"ב יש נישואים אזרחיים חופשיים, וכל החרדים מסתדרים שם יופי. עובדה היסטורית.

chan

New member
לא התחמקתי

שוב - אף אחד לא מכריח אותך להתחתן בקפריסין, אתה גם יכול להגיד שהמדינה כופה אותך לשלם המון כסף על לימוד נהיגה, אבל אתה יכול להתחתן בארץ (ללא קשר למדינה) באיזה צורה שתחפוץ.

begone

New member
כפייה ואפליה

"אף אחד לא מכריח אותך להתחתן בקפריסין" תגיד לי בבקשה, מר Chan הגאון, איך אני אמור להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל? "אתה גם יכול להגיד שהמדינה כופה אותך לשלם המון כסף על לימוד נהיגה" לא בהכרח. אם אני נהג מוכשר, אני יכול להגיע לטסט אחרי פחות משלושים שיעורים. ובכל מקרה אין קשר בין נישואים ובין טסט. אין שום קשר בין נהיגה ודת. "אבל אתה יכול להתחתן בארץ (ללא קשר למדינה) באיזה צורה שתחפוץ" לא, אני לא יכול - הרבנות מכריחה אותי להתחתן בנישואים דתיים. אל תזיין את המוח בבקשה.

chan

New member
לא מכרחים אותך !!!

אם תנשאי בנשואים אזרחיים מה בדיוק יעשו לך ?

begone

New member
איפה אתה ואיפה המציאות?

אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל. אי אפשר להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל.

alond

New member
ובכן:

1. אחלה. יהיו בעיות ממזרים. מי שלא רוצה בעיות שלא יתחתן אזרחית. 2-3. אף אחד לא חייב תחבורה ציבורית. מבקשים לאפשר. מי רוצה לעבוד בשבת - אחלה. מי לא - חוק יום מנוחה מחייב לתת מנוחה למי שרוצה. אין אנשים שמוכנים לעבוד? אין תחבורה. מצב זה לא יקרה. לגבי הסיכום: כפייה איננה רק חיוב אדם לבצע פעולה בניגוד לרצונו אלא גם איסורים מסויימים.

chan

New member
תשובה

(3-2) הבעייה שלא בדיוק ישאלו מי מוכן לעבוד בשבת, הם כן יפטרו מי שלא יעבוד בשבת (ראה את התשובה שלי ל - zazaza ) וכן לגבי חנויות וכדו´. נכון שכפייה אם גם איסור מסויים, אתה יכול לומר למה לקבוע בחוק משכורת מינימום - אם אדם מסכים לעבוד בפחות זו בעייה שלו.

alond

New member
וזו אכן בעיה שיפטרו מי שלא מוכן

לעבוד בשבת. אז שלא יעבדו בשבת? ומה עם זה שאסור לפטר נשים בהריון ועושים זאת? אז? איזה פתרון מבריק יש לך? אולי פשוט צריך לשים דגש על האכיפה כמו שעושים עם חוקים אחרים? כמובן שלא. לא. אני לא יכול להגיד לך למה לקבוע שכר מינימום. אני זוכר במעומעם שיעורי היסטוריה על שכר רעב וסיבות סוציאליות וכו אבל בשביל יותר פירוט תיאלץ לחפש לבד (לא צריך להיות קשה) או לחכות שמישהו אחר יענה.

alond

New member
מסתדרים עם זה במקומות אחרים,

אפשר להסתדר עם זה גם פה.

sandchicken

New member
לגבי 1

ילדים של זוג הנישא בנישואין אזרחיים הם בשום אופן אינם ממזרים. ממזרים הם רק ילדים שנולדו מחוץ לנישואין ואין נישואין אלא קידושין כדת וכדין.

alond

New member
ממזר ביהדות הוא ילד שנולד לאישה

נשואה והאבא אינו בעלה. ילד אינו ממזר אם נולד מחוץ לנישואין.

למעלה