די שקט

chan

New member
זה נכון מאוד

אם יוכלו להנשא בנשואים אזרחיים אז לא תיהיה מניעה אם יהודי ינשא לגוייה ואז הילדים לא יהיו יהודים, או אדם ינשא בנישואים אורתודוקסים ויתגרש בצורה אחרת (וישנם עוד מקרים). לכן כמו שטענתי קודם נשואים אזרחיים כן ייפצלו את העם ובנוסף אין שום איסור במדינה לכך שאת יכולה לקיים חיי משפחה אם מי שאת רוצה

Silvi k

New member
אז תשובה חזרה

1. אין לך אפשרות להתחתן בארץ לא במסגרת נישואים אורתודוכסים - לכן הנישואים קשורים לדת 2ץ אין לי שום בעיה עם שבת כיום מנוחה - אולי זה בעייתי לחברות כי זה לא מסתדר עם יום המנוחה של שאר העולם, אבל לי אין שום בעיה עם כך 3. אין לי אפילו כוח להתחיל להסביר שוב מה זו כפיה - ולהתחכם אפשר עד מחר - זה לא הופך זאת לאמת

zooti

New member
השפעה מבחינה כספית - דוגמא

בטכניון, וסביר להניח שגם בשאר האוניברסיטאות בארץ, לא נותנים מעונות לזוגות שאינם נשואים. אם זוג סטודנטים רוצה לגור ביחד, הוא צריך: א. להנשא. ב. לגור בדירה שכורה ג. לא לגור ביחד לידיעה כללית מעונות זה הטבה כלכלית עצומה. זה מתחיל מכך ששכר הדירה הוא חצי ופחות משכר הדירה בשוק. זה ממשיך בכך שכלולים בו גם הארנונה, החשמל והמים, ובדירה יש ציוד הכרחי שלא תמיד יש בדירות בחוץ (מקרר, גז. מכונת כביסה אין, אבל יש חדרי כביסה שכלולים במחיר, וכוללים גם מכונות כביסה וגם מיבשים). וגם המרחק למקום הלימודים מתקצר פלאים (חוסכים גם על תחבורה ציבורית/תחבורה אישית וגם על זמן). אלו היו 60 שניות על השפעה מבחינה כספית שיש לנישואין בישראל.

zazaza

New member
דוגמא אחת מיני רבות

גם בצבא יש הטבות לנשואים שאין לידועים בציבור. אבל האטימות של ה- CHAN הזה היא מדהימה , הוא פשוט סותם את אוזניו ועיניו וצועק "ידועה בציבור - ידועה בציבור" הרי רק לו יש הזכות להקרא "נשוי" ולאחרים לא. והוא עדיין ימשיך ויטען "אין כפייה דתית". אני לא יודע אם זה טיפשות או אטימות, והוא מסרב לענות על השאלה הזו.

zazaza

New member
אבן שושן אומר -

"התקשרות רשמית בין איש לאישה לחיי משפחה". כמו שאתה רואה - אין קשר לדת, יש חובה "רשמית". ביום יום- הצהרת כוונות בין שני בני הזוג לחיים מונוגומיסטיים מתמשכים, מוכרים לכל. מה שאתה ממשיך לזעוק "ידועה בציבור" זה פוליישטיק שמצאו כשלב ביניים בלבד ! ולא כמשהו קבוע.

chan

New member
שאלתי אותך לא את אבן שושן

נשואים יש בהרבה צורות אבל מדינה יהודית יש אחת

zazaza

New member
לא קראת מעבר לכותרת....

אחרי צמד המילים ב"יום יום" פירטתי את שהמילה אומרת במילותי שלי... "נשואים יש בהרבה צורות אבל מדינה יהודית יש אחת" - משפט מדהים, אפשר לשנות אותו למיליון צורות (אבל מדינה יהודית יש אחת) ועדיין הוא יהיה חסר משמעות לדיון... מתי תבין שאין לך או לזרם מסוים בעלות על היהדות ?!

zazaza

New member
התחמקות

הפכת את הפורום ל"מי רוצה להיות מיליונר" ?! תגיע כבר לעיקר, אני פורס את קלפי = זכותי להתחתן בלי שתכריח אותי לעשות את זה באופן פרימיטיבי ובצרוף פולחן אלילים שלא מעניין אותי, זכותי להיות רשום במדינה כנשוי.

Silvi k

New member
ומה למשל במקרה של זוגות מעורבים

הרי יכול להיות מקרה שאחד מהבני זוג רק אביו יהודי והופ אדם כזה לא יכול להתחתן בארץ למה לא? למה לא לאפשר? במה זה יפגע בך? וזה סתם דוגמא גם כאשר 2 בני הזוגד יהודים מה אכפת לך איך השכן שלך יתחתן למה שלא תנהג אתה כרצונך ותן לאחרים לנהוג כרצונם?

chan

New member
די עם הדמגוגיה

איזה פולחן יש בנשואים האורתודוקסים מה כל כך כואב לך ?

zazaza

New member
תפילה, כתובה...

ושאר ירקות. פתאום החתונה הפכה לדעתך להיות חילונית ?! לא רוצה רב בחתונה שלי ! מה לך כל כך כואב איך אני אתחתן ? אני אענה לעצמי : כי אתה פריק של שליטה, אתה לא מסוגל לתפוס שיש אנשים שחושבים אחרת, אתה לא מסוגל שעושים דברים שאתה לא מאמין בהם. בקיצור, תסיע את עצמך לפסיכיאטר, ויפה שואה אחת קודם.

begone

New member
תראה, מר Chan הנפלא

בארצות הברית של אמריקה חיים מליוני יהודים. שם החליטו על הפרדת הדת מן המדינה. ושם יש נישואים אזרחיים. כולם חיים יופי - החרדים, המסורתיים והחילוניים. אז אם בארה"ב זה עובד פרפקט, למה זה לא יכול לעבוד פה? אל תשכח את הכהן והגרושה שלא יכולים להתחתן!

chan

New member
תשובה

כי בארה"ב היהודים חיים בתוך עצמם ולעומת זאת אנחנו חיים במדינת היהודים לכן נהוגים הנשואים האורתודוקסים כדי שתישאר מדינת ישראל. (בארה"ב אין ממש הפרדה בין הדת למדינה אלה למשל יש תפילה כל בוקר בקונגרס). בנוגע לכהן והגרושה אין שום בעייה בארץ שהם יחיו ביחד

begone

New member
לא תירוץ

"כי בארה"ב היהודים חיים בתוך עצמם ולעומת זאת אנחנו חיים במדינת היהודים" במדינת היהודים חיים 1.2 מוסלמים ונוצרים, רבע מליון רוסים לא-יהודים, עשרות אלפי דרוזים וגם בדואים וצ´רקסים. זו לא מדינת היהודים, תתעורר, בן-אדם. תתעורר לפני שהמציאות תכה לך בפנים. "בארה"ב אין ממש הפרדה בין הדת למדינה אלה למשל יש תפילה כל בוקר בקונגרס" בארה"ב יש הפרדה מוחלטת בין דת ומדינה. התפילה בקונגרס היא גימיק. "בנוגע לכהן והגרושה אין שום בעייה בארץ שהם יחיו ביחד" אבל הם לא יכולים להתחתן. מדהים כמה אתה חסר-בינה.

chan

New member
מדינת ישראל היא מדינה היהודים

תבין זה הלאום של המדינה יש את תיאלנד לתיאלנדים ויש את ישראל ליהודים. התפילה בארה"ב זה לא גימיק (מה בדיוק גימיק בזה?) אבל אם כך גם הנישואים בארץ הם גימיק, כמו שהסברתי ל - SILVI אין כפייה דתית יש רק שמירה על אחדות העם, אבל אין זה מעניין אותך בכלל לכן אתה יכול להקים מדינה אם עצמך ולקבוע איזה חוקים שתחפוץ

begone

New member
שוב התבלבלת

"תבין זה הלאום של המדינה יש את תיאלנד לתיאלנדים ויש את ישראל ליהודים" יפה מאוד - תאילנד לתאילנדים, צרפת לצרפתים, אמריקה לאמריקנים, וישראל לישראלים. נכון שההגיון עובד? מצוין! אתה כנראה עדיין לא למדת את ההבדל בין לאום (ישראלי!) ובין Peoplehood שזה כבר קשור לתרבות, דת ומוצא אתני. אפשר להיות אפרו-אמריקני (שחור) ואפשר להיות יהודי-ישראלי. אבל כולנו ישראל, וישראל היא מדינת הישראלים, אחרת היו קוראים לה ´יהודיה´. ישראל איננה ´יהודיה´. ישראל היא לישראלים. "התפילה בארה"ב זה לא גימיק (מה בדיוק גימיק בזה?)" פולחן חסר-נפקות של כמה חברי פרלמנט. לא משפיע על החיים המציאותיים. "אבל אם כך גם הנישואים בארץ הם גימיק" הנישואים הוא אחד הטקסים החשובים ביותר בחייו של כל אדם, כיוון שהוא קובע את תוכן היחסים ואת אופי הקשר (שוויוני, חוזי, מוסרי, קדוש וכו´). "אין כפייה דתית יש רק שמירה על אחדות העם" בארה"ב יש נישואים אזרחיים - והיהודים שם חיים יופי. עובדה! "לכן אתה יכול להקים מדינה אם עצמך ולקבוע איזה חוקים שתחפוץ" למדתי דיני משפחה לאחרונה. בפועל, מאז חקיקת החוק הדתי בשנת 1950, המדינה הולכת ומתחלנת. מיעוט מבוטל הולך לרבנות, ואנשים רבים מוצאים אלטרנטיבות כדי להתחמק מן הגזירה. בפועל - ההסכם לא מחזיק. כדאי שתדע, שמשנת 1995 פועלים בישראל בתי דין לעניני משפחה, והם שופטים בצורה חילונית לגמרי. ובתי הדין הללו מלאים (אמא שלי עובדת שם), לעומת הרבנות שהיא כמעט ריקה רוב שעות היום. הציבור מצביע ברגליים.

איילת1974

New member
יש לי ידיד טוב ששם משפתו כהן

והוא התאהב בגרושה. עצם העובדה שלא נותנים לו להתחתן בארץ כרצונו, פוגעת בכל חירות אפשרית.

למעלה