די שקט

chan

New member
תשובה

התכוונתי, אם התחום יהיה פרוץ, אז אדם יתחתן בנשואים אורתודוקסים, יתגרש גירושים אזרחיים ואח"כ יתחתן בנישואים אזרחיים - אז הילד יחשב כממזר

sandchicken

New member
לא בהכרח

אם לא תהיה כפייה של נישואין דתיים אזי חזקה עלינו שמי שינשא כדין גם יתגרש כדין. אבל באמת קיימת הבעייה שהצגת. אולם אל לך לשכוח שכנגדה קיימת הבעייה של כפיית נישואין על אנשים שאינם מכירים באיסורי ביאה מה שגם מוביל לריבוי ממזרים בישראל.

zazaza

New member
אתה לא יכול לכפות עלי דרך

חיים מתוך שטענה שאני כופה על ילדי דרך חיים, אתה לא מבין את זה ? אין לך שום זכות לעשות דבר כזה. ועוד לתרץ כפיה בכפיה... עלוב.

chan

New member
הנקודה למחשבה מאד חשובה

כי אז למעשה לא תיהיה לילדים החילונים ברירה אלה להנשא נשואים אזרחיים, ואז למעשה כופים עליהם דרך חיים.

o r u s h

New member
חתונה דתית ותחבורה בשבת

בתור אדם דתי אין לי בעיה עם תחבורה בשבת או עם מי שרוצה לעבוד בשבת (למרות שאני חושב שהוא עושה טעות זו זכותו, כמו שמי שעובד בשבת חושב שאני עושה טעות ששומר שבת וגם זו זכותו). אולם צריך להבטיח את זכויותיהם של אותם אלו שלא רוצים לעבוד בשבת (בארה"ב אדם שפיטרו אותו בגלל שלא רצה לעבוד בשבת יכול לתבוע פיצויים והמשך מתן משכורת עד לגיל יציאה לפנסיה, ושם ישנה הפרדת דת ממדינה (חוץ מהשטרות של הדולר כמובן). בנוגע לחתונה דתית ישנה בעיה יותר קשה (לא רק ממזרים, ואני לא חושב שזה המקום להכנס לפולמוס הלכתי כי זה ממילא לא מענין כאן את אף אחד) אולם ישנה עצה פשוטה מאוד: הרבנות הראשית יכולה לנהל ספרי יוחסין לאלו שהתחתנו חתונה דתית ובזה לפתור את הבעיה. ואוסיף עוד נקודה למחשבה: אותם אלו שהתחתנו בחתונה אזרחית והילדים שלהם ירצו תחונה דתית ייתכנו להם בעיות, אולם אז בבקשה אל תבואו בטענות.

begone

New member
מסקנה שיטחית

"החילונים ה"נאורים" הם לא יותר מקבוצה של שונאי דתיים" המציאות היא דווקא אחרת: החילונים הנאורים הם אנשים שחושבים שהדת היא שקר. הם לא שונאים דתיים ולא שונאים את הדת. הם פשוט חושבים ואף יודעים כעובדה שהדת היא שקר, ולכן מנסים להציל בני-אדם מליפול לתוכה. לגבי נאורות וחילונות באופן כללי - ליברליזם איננו מירשם להתאבדות מדינית, ולכן גם אדם ליברלי ונאור איננו יכול לאפשר לקבוצות אנטי-ליברליות להשתלט על המדינה. כמו כן, אף בן אדם ליברלי ונאור לא יכול לתת לקבוצות המבוססות על שקר עתיק ונורא (´יש אלוהים - ועכשיו כולכם תשתחוו אליי בגלל שאני מכיר אותו´) להתחזק ולשלוט. עד כאן לגבי נאורות וליברליזם נגד הדת והבורות.

zazaza

New member
אתה הוא הנוטש הכפייתי

בדוק כמה ת´רדים אתה נטשת... על מי אתה מתעמר בכלל ? תביט כמה הודעות למעלה, אתה נטשת ת´רד איתי... נאה דורש, נאה מקיים. אתה דו פרצופי.

chan

New member
תראה מקום שנטשתי

ואתן לך תשובה, אני לא אומר שלא ייתכן שאני לא מפספס תגובה פה ושם אבל בד"כ אני משתדל לענות לכל התגובות.

chan

New member
תשובה שיטחית

"הם פשוט חושבים ואף יודעים כעובדה שהדת היא שקר" - חושבים אולי, יודעים לא. למה שתנסה להציל אותם אולי הם שצריכים להציל אותך

chan

New member
השטויות שלך מדהימות

אני לא מאמין לך כי אני מאמין רק לדברי אמתיים. אבל ההגיון בטיעון שלך פה זה להגיון שלך בכל התגובות

begone

New member
תאמין לי, אתה חייב!

"אני לא מאמין לך כי אני מאמין רק לדברי אמתיים" תסביר לאנושות בבקשה מה זה דברי אמתיים. למה אתה לא מוכן להאמין לי, אבל אתה כן מאמין לספר עתיק שכתבו כמה זקנים לפני יותר מאלף שנים, באמצע המדבר?

begone

New member
יודעים!

מחקרים מדעיים סותרים את ´כתבי הקודש´. אין אפילו עדות אמינה אחת, בכל ההיסטוריה האנושית, לקיום האלוהים. בשואה נרצחו שישה מליון יהודים - דתיים, לא-דתיים, נשים וילדים. החבדניקים מאמינים במשיח והבטיחו שיבוא - אבל הוא לא בא ולא טילפן. הדת הנוצרית, לאורך כל 2000 שנות קיומה, שיקרה בלי סוף. הדת המוסלמית לא קידמה את האנושות אפילו לא צעד אחד קדימה. בזכות מי יש לך אינטרנט, מערכת בריאות, צבא מודרני, טלפון, חשמל, חקלאות עשירה וטלוויזיה? בגלל המדע, לא בגלל הדת. הדת היא הבלוף העתיק בהיסטוריה. ויש לי מספיק הוכחות בשביל לכתוב אנציקלופדיה. הוכחות פיזיות - מיריב ברוכים ועד יגאל עמיר, מהימלר ועד היטלר, מהרב אבינר ועד הרבי מלובביץ´.

begone

New member
לא נטשתי

פשוט אלוהים התגלה לי אתמול בלילה ואמר לי שאתה אדם מעיק, משעמם ושזה בזבוז של זמן לדבר איתך. ואם אלוהים אמר לי את זה - אז אתה חייב להאמין לו! עזוב, אותי, אין לי כוח לדתיים הזויים.

begone

New member
הרי כבר הסברתי לך

נפגשתי עם אלוהים אתמול בלילה, והוא סיפר לי על הפאשלה שלו בשואה. שתינו קצת ויסקי, הוא בכה קצת וניסה להתנצל, ואני אמרתי לו שזה לא נורא אבל עדיין אני חושב שהגיע הזמן שיתפטר. הוא הסכים. אתה חייב להאמין לי, דתי פתי שחונך חינוך מחפיר, אתה פשוט חייב - כל דבריי הם דברי אלוהים חיים!

chan

New member
מוזר

עם כל ההוכחות שלך למה תמיד אתה נוטש את הדיונים שלנו ?

למעלה